Beauty

Voimauttava ihonhoitorutiini

Beauty | 29.11.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic, postaus sisältää tarjouksen

Tällä ihonhoitorutiinilla herätät nuupahtaneen ihon uudelleen henkiin.

Kukapa ei rakastaisi Bybiä? Iloisen väriset purnukat, positiivinen meininki ja tuotteet, jotka sopivat jokaiselle iholle ja kukkarolle ovat luoneet pomminvarman menestyskonseptin. Sarja on lanseerannut uutuuksia kovaan tahtiin ja viimeisimpien uutuuksien myötä voi melkein sanoa ettei valikoimasta puutu kasvojen hoitoon enää mitään.

Vaikka itse rakastan eteerisiä öljyjä, Bybissä on loistavaa se, etteivät tuotteet sisällä (Supercharge Serumia ja Acid Gold naamiota lukuunottamatta) lainkaan eteerisiä öljyjä, jonka ansiosta ne sopivat tuoksuherkille sekä monille herkkäihoisille, joiden täytyy olla erityisen tarkkana eteeristen öljyjen kanssa. Tuotekehityksessä ilahduttaa myös kivasti valitut raaka-aineet, jotka ovat sekoitus perinteisiä luonnonkosmetiikan raaka-aineita modernimpiin tehoaineisiin yhdistettynä.

Yksinkertaisten raaka-aineluetteloiden ansiosta Bybin suuren suosion saavuttaneita buustereita voi sekoitella huoletta keskenään tai niillä voi terästää sarjan muita tuotteita. Suunnittelin tuotteista samealle ja pintakuivalle iholle kustomoidun ja gua shalla höystetyn ihonhoirutiinin, jolla herätät nuupahtaneen ihon uudelleen henkiin.

Täydellinen kaksoipuhdistus

Swipe Clean puhdistusöljy poistaa vaivattomasti tuhdinkin meikin. Suosittelen tätä puhdistusöljyä erityisesti samealle, karhealle ja epäpuhtaalle iholle, sillä se sisältää mm. mustakuminansiemenöljyä, joka on erinomainen tehoaine finnien hoitoon. Valveutuneet lukijani varmasti osaavat puhdistusöljyn oikeaoppisen käytön, mutta kerrataanpa silti:

1. Levitä puhdistusöljyä reilusti kuiville kasvoille ja kaulalle.
2. Hiero tuotetta iholla vähintään 1-2 minuutin ajan. Ole erityisen huolellinen nenänpielissä ja leuan kärjessä. Puhdista iho myös korvien takaa.
3. Huuhdo puhdistusöljy pois haalealla vedellä tai levitä sen päälle suoraan maitomainen puhdistusaine.

Ennustan uutuusputsari Milk Meltistä uutta hittiputsaria. Kauramaitoa ja probioottista kookosjogurttia sisältävä puhdistusaine on koostumukseltaan kermainen ja hieman hyytelömäinen, joka sopii käytettäväksi sellaisenaan sekä kaksoispuhdistukseen. Meikin puhdistamisessa puhdistusöljy on tehokkaampi, mutta tuplapuhdistus Milk Meltillä sulattaa kyllä tuhdimmankin meikkivoiteen.

Milk Meltiin ihastuvat varmasti nekin, jotka eivät tavallisesti ole puhdistusmaitojen ystäviä, sillä koostumus sekä tuotteen puhdistusteho ovat puhdistusmaidon ja -geelin välistä. Milk Melt sopii loistavasti kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen ja Swipe Cleaniin yhdistettynä kaksikko tekee tuplapuhdistuksesta täydellisen.

Levitä Milk Meltiä puhdistusöljyn päälle (puhdistusöljyä ei ole pakko huuhdella iholta pois) ja hiero sitä huolellisesti kasvoilla ja kaulalle parin minuutin ajan. Huuhtele lopuksi haalealla vedellä.

Valot päälle hedelmähapoilla

Olen hedelmähappojen suuri rakastaja ja ihoni todella rakastaa niitä, kunhan pitoisuuksien kanssa ei vedä överiksi. Miedoilla pitoisuuksilla (~ 3 %) hedelmähapot kosteuttavat, aktivoivat ihon omia kosteuttajien tuotantoa ja tasapainottavat ihon pH:ta parantaen ihon vastustuskykyä. Hieman isommalla pitoisuudella (3-10 %) ne elvyttävät ihon solumuodostusta ja kollageenin tuotantoa ja kirkastavat ihon väriä. Itse en suosi yli 10-15 % pitoisuuksia lainkaan.

Bybin Acid Gold AHA-naamio tuo kirjaimellisesti valoa pimeyteen. Naamio sisältää mustikan, sokeriruo’on, appelsiinin, sitruunan ja sokerivaahteran uutteita, joissa on luontaisesti AHA-happoja. Naamiossa on myös papaiini-entsyymiä, joka hajottaa ihon pinnalta hellävaraisesti keratiinia ja pehmittää ihoa. Energisoivan oranssin värinsä naamio saa tyrniöljystä, joka sisältää huikean määrän E-vitamiinia, betakaroteenia ja omega 3-, 6- ja -7-rasvahappoja.

Bybin AHA-naamio on mieto ja hellävarainen. Se voi hyvin sopia iholle, joka tavallisesti ärtyy hedelmähapoista. Vaikutusaikaa kannattaa säädellä ihon herkkyyden ja sen mukaan, onko aiemmin käyttänyt hedelmähappoja. Herkemmälle iholle riittää 5 minuutin vaikutusaika, normaalilla iholla vaikutusaika voi olla pidempi, 15-20 minuuttia.

Megakosteuta

Toivottavasti ruudun sillä puolen ei ole yhtään lukijaa, joka lintsaa kasvoveden käytöstä (vai tunnustaako joku?). Kasvovesi nesteyttää eli vesikosteuttaa (englanniksi hydrating) ihon ylintä kerrosta, epidermistä. Kun sen kosteuspitoisuus on kunnossa, epidermis pystyy säilyttämään myös sen alla olevan kerroksen, dermiksen, kosteuden paremmin ja ihon pinta pysyy pehmeänä ja kimmoisana. Dermiksen kosteuspitoisuus on puolestaan edellytys täyteläiselle, kiinteälle ja elinvoimaiselle iholle. Yksinkertaisesti voi siis sanoa, että kosteus luo hyvinvoivan ihon perustan.

Mega Mist megakosteuttaa ruusuveden, appelsiininkukkaveden ja melissaveden sekä hyaluronihapon ansiosta. Jotta saat tuotteesta parhaat kosteutustehot irti, käytä sitä näin:

1. Suihkuta Mega Mistiä kasvoille ja kaulalle ja taputtele se ihoon, kunnes tuote on imetynyt.
2. Toista käsittely 3-7 kertaa, kunnes iho tuntuu todella pehmeältä ja täyteläiseltä.

Kirkkautta silmille

Bright Eyed ja Eye Plump muodostavat Bybin uuden silmänympärysvoidekaksikon. Bright Eyed on silmänympärysihon oma päivävoide. Iltaisin en sitä käyttäisi, koska se sisältää valoa hennosti heijastavia pigmenttejä, jotka suosittelen jättämään päiväkäyttöön. Valoa heijastavat pigmentit feikkaavat piiloon tummia silmänalusia ja lisäksi voide sisältää kosteuttavaa betaiinia, vahvistavaa chlorellaa ja siloittavaa skvalaania.

Eye Plump on puolestaan yökäyttöön tarkoitettu silmänympärysvoide, joka sisältää parsakaalinsiemenöljyä, skvalaania, bakuchiolia ja hyaluronihappoa, jotka kosteuttavat, silottavat ja kiinteyttävät silmänympärysihoa. Molemmissa voiteissa on unelmanohut koostumus ja täytyy sanoa, että skvalaani on kyllä loistava valinta silmänympärystuotteeseen. En ainakaan muistaakseni ole bongannut vastaavaa muilta merkeiltä. Hinta-laatusuhde on näissä voiteissa enemmän kuin kohdallaan – ne sujahtavat täydellisesti Cheap & Chic -kategoriaan!

Kustomoi boostereilla

Bybin ihastuttavia boostereita – eli kasvoöljyjä – löytyy joka lähtöön ja jokaisen ihon tarpeisiin. Niitä voi yksittäin sellaisenaan, sekoitella keskenään tai niillä voi terästää kosteusvoidetta sekä haluamiaan muita tuotteita. Minimalistin ihonhoitorutiiniin voi kuulua hyvin puhdistusaineen lisäksi vain Mega Mist ja boosteri(t).

Boostereita sekoittamalla voit kustomoida itsellesi juuri sellaiset vaikutukset, mitä ihosi kaipaa. Yksi boosteri sisältää Bakuchiol Boosteria lukuunottamatta yhtä kylmäpuristettua kasviöljyä. Bakuchiolissa on skvalaania sekä 1 % bakuchiolia, koska se on aktiiviaine, jota voi käyttää vain pieninä pitoisuuksina. Koska boosterit eivät sisällä eteerisiä öljyjä tai useita aktiiviaineita, niitä voi sekoitella keskenään, jolloin niistä saa luotua monipuolisia cocktaileja omiin tarpeisiin. Yleensä kasvoöljy on useamman kylmäpuristetun kasviöljyn sekoitus, jota on voitu terästää eteerisillä öljyillä ja esimerkiksi yrttiöljyuutteilla.

Bybin boosterien vaikutukset ovat seuraavat:

Blueberry Booster: samealle, kuivalle ja pintakuivalle iholle, herkälle ja helposti tukkeutuvalle iholle, ohuelle iholle, tietokoneen ääressä runsaasti aikaa viettävälle ja ilmansaasteille altistuneelle iholle. Vahvistaa ihon suojabarriääriä, rauhoittaa tulehduksia, ravitsee, pehmittää ja kirkastaa.

Bakuchiol Booster: aknelle, aknearville, pigmenttiläiskille, rypyille, veltostuneelle iholle, ennenaikaisen ikääntymisen merkkeihin, samealle iholle. Kirkastaa, uudistaa ihoa, parantaa ihon kimmoisuutta.

Strawberry Booster: pintakuivalle, herkälle, ohuelle ja karhealle iholle. Pehmittää, vahvistaa ihon suojabarriääriä, siloittaa, kirkastaa ja rauhoittaa tulehduksia.

Jos haluat tehdä näistä kolmesta boosterista sekoituksen, voit sekoittaa keskenään esimerkiksi kuusi tippaa bakuchiolia, kolme tippaa mustikkaa ja kolme tippaa mansikkaa. Jos sekoitat boosteria kosteusvoiteeseen, kokeile, mikä määrä tuntuu sopivalta. Se voi olla esimerkiksi 2-6 tippaa.

5 minuutin voimauttava kasvo gua sha

Kosmeettinen gua sha on paras ja tehokkain keino pistää vipinää ihon aineenvaihduntaan ja solujen uusiutumiseen. Se vaikuttaa syvemmälle ihon toimintoihin, kuin yksikään ihonhoitotuote. Mitä useammin ja säännöllisemmin hoitoa tekee, sitä paremmat ovat tulokset.

Yin Your Skin® gua sha välineiden mukana tulee ohje viiden minuutin pika gua shaan, jolla voi hyvin tutustua tähän voimauttavaan hoitomuotoon. Tehokkaimmat ja yksityiskohtiin pureutuvat tekniikat oppii kuitenkin Yin Your Skin® verkkokurssilta.

Tässä kuitenkin simppeli ohje, jolla pääset alkuun. Välineeksi suosittelen Yin Your Skin® Lahja kasvolastaa, joka on suunniteltu mukailemaan kasvojen luustoa ja sopii mainiosti pika gua shaan.

1. Tee gua sha aina iholle, joka on ensin puhdistettu sekä kosteutettu kasvovedellä ja kasvoöljyllä.
2. Pidä lastaa noin 15 asteen kulmassa ja tee sivelyt vetäen, ei työntäen. Sopiva paino on hieman kiven omaa painoa voimakkaampi. Pidä toisella kädellä tukiote ja pingota ihoa sivelyä vastakkaiseen suuntaan.
3. Tee jokainen sively kuusi kertaa. Hoida ensin niskan ja kaulan oikea puoli, sitten vasen puoli. Etene sitten kasvojen oikea puoli leuan alta aloittaen otsaan asti ja toista liikkeet sitten vasemmalle puolelle.
4. Aseta lastan U-kulma keskelle niskaa ja sivele alhaalta hiusrajan yli. Pyörittele lastan kärjellä sivelyn päätteeksi kallonpohjassa.
5. Sivele lastan pitkällä sivulla epäkäslihas alhaalta hartiasta ylös niskaan ja pyörittele lastan laidalla sivelyn päätteeksi hiusrajassa.
6. Sivele lastan pitkällä sivulla kaulan etuosassa oleva kaulan iholihas. Aloita solisluun yläpuolelta ja sivele leuan alle tai leuan yli.
7. Sivele lastan koukkuosalla leuan alta korvan alle (koukkuosa on U-kulmaa vastapäätä oleva osa). Voit pumpata kevyesti ihoa alaspäin vetämällä korvan alla.
8. Aseta lastan U-kulma halaamaan leuan kärkeä ja sivele kohti korvan alareunaa.
9. Aseta lastan aaltomainen reuna mukailemaan poskea, kokeile kummin päin lasta istuu paremmin kasvoillesi. Sivele kohti kasvojen ulkoreunaa.
10. Sivele koukkuosan reunalla poskiluun yläpuolelta silmien alta hiusrajaan asti.
11. Sivele koukkuosan reunalla kulmaluulta kulmakarvojen alapuolelta hiusrajaan asti.
12. Sivele koukkuosan reunalla kulmakarvan yläpuolelta hiusrajaan asti.
13. Sivele lastan pitkällä sivulla otsa alhaalta ylöspäin hiusrajan yli.
14. Kevennä lopuksi ote erittäin helläksi ja sivele lastan pitkällä sivulla otsa vaakasuunnassa kohti korvan yläreunaa, sitten korvan takaa päänkiertäjälihasta pitkin (eli kaulan sivua pitkin) kohti solisluun kuoppaa.

Kauneusunet

Yöksi suosittelen Night Nutrition yövoidetta, johon on vaikea olla rakastumatta, vaikkei olisi normaalisti yövoiteiden ystävä. Bybin versio yövoiteesta on kuohkean ilmava ja kevyt, joka ei tuki ihoa, mutta ravitsee tehokkaasti ja ennen kaikkea rauhoittaa. Iho on aamulla levänneen ja rauhallisen näköinen. Tuote ei tavallaan tee mitään ihmeellisiä taikatemppuja, paitsi juuri sen, että iho näyttää aamulla todella tasaiselta ja jotenkin siltä, miltä sen kuuluisi näyttää. Tasapainoiselta.

Night Nutrion sisältää klementiinivettä, aprikoosinkiviöljyä, kauraöljyä, parsakaalinsiemenöljyä, ripauksen mangovoita ja vadelmansiemenöljyä, jotka ravitsevat, pehmentävät ja kosteuttavat ihoa yön aikana. Lehtikaali-, porkkana- ja sitruunaproteiinit vahvistavat ihoa.

Bybin tuotteet – 20 %

Bybin kaikki tuotteet ovat 20 % alennuksessa House of Organicin verkkokaupassa 30.11.2020 asti. Pääset ostoksille tästä.

Mitkä ovat teidän suosikkituotteita Bybiltä?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , ,