Beauty

Kosmeettisen gua shan vaikutukset

Beauty | 25.11.2020 | Katja Kokko

Kosmeettinen gua sha mullistaa käsityksen ihonhoidon tehokkuudesta.

Ihonhoitotuotteet vaikuttavat vain ihon pintaan. Oikein valittuna ne pitävät ihon pinnan terveenä ja kauniina. Aivan kuin viherkasvejakin on hyvä suihkutella, pyyhkiä pölyjä lehtien pinnalta ja napsaista kuivat lehden kärjet pois. Mutta jos et pidä huolta maaperästä, ei kasvi kukoista. Sama pätee ihoon – todelliset tulokset tapahtuvat pintaa syvemmällä.

Kosmeettinen gua sha on yhdistelmä perinteisen Kiinalaisen lääketieteen mukaista gua shaa, sidekudosmanipulaatiota ja lymfahierontaa. Tässä lyhyt tiivistys kosmeettisen gua shan vaikutuksista:

Kosmeettisen gua shan vaikutukset länsimaisesta näkökulmasta

Ihon ulkonäköön vaikuttaa se, mitä pinnan alla tapahtuu. Tiivistettynä voi sanoa, että ihonhoidossa tärkeintä on tehdä sidekudoksiin lisää tilaa. Erityisesti löyhään sidekudokseen, jossa on runsaasti soluväliainetta ja joka mahdollistaa sidekudoskerrosten liukumisen toisiaan vasten. Lisäksi se verhoaa verisuonia, lymfasuonia ja hermoja. Solujen aineenvaihdunta tapahtuu puolestaan soluväliaineen kautta.

Jos löyhä sidekudos kuivuu ja soluväliaine jähmettyy, solujen aineenvaihdunta heikkenee. Tämä voi tapahtua esim. stressin, lihasjännitysten ja liikkumattomuuden seurauksena. Tästä seuraa mm. turvotusta, samea ihon väri, ihon epäpuhtauksia ja ihon ennenaikaista rypistymistä ja veltostumista.

Kosmeettinen gua sha tuo tehokkaasti lisää tilaa sidekudoksiin, parantaa solujen aineenvaihduntaa, lymfanesteiden virtausta sekä vapauttaa jännityksiä. Sen seurauksena iho saa tervettä hehkua, turvotus vähenee ja kasvojen piirteet korostuvat.

Kosmeettisen gua shan vaikutukset Kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta

Gua sha parantaa energian eli Qin virtaamista meridiaanikanavissa, joiden luoma verkosto yhdistää sisäelimet toisiinsa, kehon kudoksiin, aistielimiin, ihoon ja ympäröivään maailmaan. 12 päämeridiaanikanavaa muodostavat päästä varpaisiin kulkevan verkoston. Kullakin sisäelimellä on oma meridiaanikanavansa. Meridiaanijärjestelmä toimii kehossamme kokonaisuutena. Jos asiaa haluaa tutkailla länsimaisesta näkökulmasta, se muistuttaa monelta osin kehon faskiaverkostoa.

Kun Qi virtaa vapaasti, olemme terveitä. Jos meridiaanikanavissa on tukoksia, olivatpa syyt sitten fyysisiä tai emotionaalisia, Qi ei virtaa vapaasti, joka johtaa ennen pitkää sairauteen, kipuun tai johonkin oireeseen – tai iholla esim. turvotukseen, sameuteen ja iho-ongelmiin sekä ennenaikaisiin ryppyihin ja ihon veltostumiseen.

Lisäksi gua sha vaikuttaa niin sanottuihin tendinomuskulaarisiin meridiaaneihin eli lihas-jännemeridiaaneihin, jotka sijaitsevat varsinaisia päämeridiaaneja pinnemmassa. Ne kuljettavat lihaksille, jänteille ja nivelsiteille energiaa, ravinteita ja happea. Lisäksi ne parantavat lihaskontrollia ja tukevat lihasrefleksien toimintaa. Elastisuuden puute lihaksissa on merkki huonosta verenkierrosta ja tukoksista TM-kanavissa. Gua sha on erinomainen manuaalinen tekniikka, joilla voidaan parantaa energian virtaamista näissä kanavissa.

Kasvoilla, päässä, niskassa ja kaulassa sijaitsee kuusi yang-meridiaania sekä Du- ja Ren-meridiaanit, jotka ovat niin kutsuttuja ihmeellisiä kanavia. Du hallitsee kaikkia kehon yang-meridiaaneja ja Ren puolestaan yin-meridiaaneja. Du alkaa lantiosta ja kulkee selkärankaa pitkin ylös niskaan, päälaen yli ja jatkaa päälaen keskeltä otsaa pitkin alas nenään päättyen ylähuulen alle ikeneen. Ren alkaa lantiosta ja kulkee pitkin kehon keskilinjaa etupuolella kuoppaan alahuulen alle. Du ja Ren muodostavat yhdessä renkaan yhdistäen kehon etu- ja takapuolen.

Kasvoilla, päässä, niskassa ja kaulassa on lisäksi useita kanavien varrella sijaitsevia akupisteitä sekä lukuisia niin sanottuja ekstra-pisteitä. Akupisteet ovat ikään kuin ovia meridiaaneille, joita stimuloimalla voidaan vaikuttaa kyseisen meridiaanin virtaukseen sekä siihen liittyvän sisäelimen energiaan ja funktioon. Jokaisella akupisteellä on energeettisesti monipuolisia ja yksilöllisiä vaikutuksia. Kosmeettisella gua shalla stimuloimme automaattisesti myös akupisteitä. Vaikutuksia voi tehostaa hieromalla pisteitä gua sha lusikan tai lastan kärjellä.

Parhaat tulokset kosmeettisella gua shalla

Hyvät tulokset gua shassa edellyttävät oikeanlaisen tekniikan ymmärtämistä. Tekniikka vaatii harjoittelua, mutta harjoittelu tekee mestarin!

Yin Your Skin® verkkokurssilla opit kosmeettisen gua shan ylivoimaisesti parhaat ja tehokkaimmat tekniikat yksityiskohtaisten ja laadukkaasti toteutettujen videoiden, kuvien ja kirjallisen materiaalin ansiosta.

Yin Your Skin® verkkokursseja on kolme erilaista vaihtoehtoa:

Yin Your Skin® Signature Experience: tämä kurssi on hyvinvointiretriitti omassa olohuoneessasi. Kurssi yhdistää meridiaaneihin vaikuttavan yin-joogan, meditaation, sound healingin, ihonhoidon ja kosmeettisen gua shan perustekniikat. Kurssi maksaa 75 € ja käyttöoikeus on voimassa 8 kk.

Yin Your Skin® level 2 – Advanced Facial Gua Sha: tämä kurssi sisältää kosmeettisen gua shan edistyneimmät ja tehokkaimmat tekniikat. 10 erilaisen hoitoprotokollan joukosta löytyy niin pitkiä ja perusteellisia kuin myös pikahoitojakin. Lisäksi opit kasvojen anatomiaa sekä tunteiden ja ihon välistä yhteyttä. Kurssi maksaa 85 € ja käyttöoikeus on voimassa 8 kk.

Yin Your Skin® Complete Experience: tämä kurssipaketti sisältää molemmat kurssit. Paketti on täydellinen kokonaisvaltaisen kauneudenhoidon elämys, joka mullistaa käsityksesi ihonhoidosta ja kauneudesta. Kurssipaketti maksaa 150 € ja käyttöoikeus on voimassa 8 kk. (Ostaaksesi Complete Experience kurssipaketin, skrollaa sivua alas.)

Kaikkiin kursseihin sisältyy ikuinen jäsenyys kurssilaisten omassa Facebook-ryhmässä, jossa on muutaman kerran vuodessa kolmen viikon gua sha haaste (seuraava alkaa tammikuussa) sekä säännölliset live-lähetykset. Kurssilaisilla on myös mahdolliosuus varata minulle gua sha hoito tai ihonhoidon yksilövalmennus.

Yin Your Skin® kurssin videot, äänimaisema ja kirjallinen materiaali on erittäin laadukkaasti toteutettu, joka moninkertaistaa nautinnollisen kokemuksen.

Tervetuloa tutkimusmatkalle ihosta ytimeen!

Kuvat Richard Isaac

Avainsanat: , , , ,