2

Uudenkuun ajankuva 30.10. – 29.11.2016

Kirsi Halla-Seppälä | 30.10.2016

Lokakuu saa tänään (30.10.) toisen uudenkuun, mutta tällä kertaa Skorpionin merkissä. Uusikuu ajoittuu osuvasti Halloweenin, Kekrin ja Diwalin aikaan. Kaksi ensimmäistä lienee useimmille tuttuja, mutta Diwali on Hindujen juhlapyhä, jota vietetään juhlistamaan valon voittoa pimeydestä, hyvän voittoa pahasta, tiedon voittoa tietämättömyydestä ja toivon voittoa toivottomuudesta. Parhaimmillaan tämä uusikuu kattaakin kaikki nämä teemat.

Kyseessä on todellinen mystikkokuu; syvällinen, vakava, hiljainen, sisäänpäinkääntynyt, pohdiskeleva ja herkkä mutta ehdoton. Skorpionikuu aktivoi sielun liekkiä ja kyselee intohimomme perään. Eikö mikään tunnu miltään? Mikä elämässäsi on kuollutta ja kaipaa fenixlinnun kohtaloa – palaa tuhkaksi, tuhoutua, jotta jotain uutta voisi syntyä sen kuumana hehkuvista hiilistä. Tämä aika vie meitä intensiivisesti sisäänpäin ja transformaation polulle. Leikit on leikitty ja nyt on tosi kyseessä. Mikään puolivillainen ei enää vetele. Se on joko tai, kaikki tai ei mitään, mustaa ja valkoista. Valitse puolesi. Sitoudu.

skorpioni-uusikuu-2016-kirsihallaseppala

Uusikuu tapahtuu ajankohtana, jolloin arvojen, rakkauden ja kauneuden planeetta Venus on aivan tarkalleen yhtymässä rakenteita, konkretiaa ja sisäistä eheyttä edustavaan Saturnukseen Jousimiehessä. Nyt on aika vakavoitua rakkauden edessä, ottaa tosissaan ne arvot, jotka ovat sinulle oikeasti tärkeitä. Sitoudu syvästi, käytännön tasolla niihin asioihin, ihmisiin ja toimiin, jotka heijastavat elämäsi prioriteetteja. Tärkeysjärjestys ei ole vain mielessä oleva idea, vaan sen tulee näkyä arjessa valintoina, siinä mitä teet tai et tee, mihin käytät aikaa, energiaa ja rahaa. Jos et nyt osaa pysähtyä ja sitoutua joka solullasi elämäsi tärkeimpään asiaan, tulevat seuraukset tuntumaan konkreettisina menetyksinä ja huterat, puolinaiset päätökset ja ”katellaan” tilanteet katoavat elämästäsi, kun maailmantuuli pyyhkäisee mennessään asiat, joiden kanssa et selvästikään ole tosissasi.

Energiaa ja toimintaa edustava Mars on parhaillaan dynaamisessa suhteessa uudistuksen ja vallankumouksen planeettaan Uranukseen. Tämä on muutoksen aikaa, mutta muutoksen tulee rakentua sen varaan mitä rakastat ja arvostat. Niin suuri kuin muutospaine nyt onkin, myös muutosvastarinta on suurimmillaan. Tarve pitää asiat ennallaan ja pyrkimys roikottaa tilanteita mukana silkasta tottumuksesta saattaa olla onnesi esteenä.  Jos haluat jotain uutta, ole valmis luopumaan. Voit saada mitä haluat, mutta et kakkosvaihtoehtoasi myös. Siksi tämä on valinnan ja irtipäästämisen aikaa. Varman päälle ei kannata yrittää pelata, eikä kaikkiin saavutettuihin etuihin kannata takertua. Se mikä aukeaa irtipäästämisen jälkeen, on monin kerroin tyydyttävämpää, todellisempaa, rehellisempää, aidompaa ja ah, niin paljon ihanampaa kuin mikään, mikä tässä tilanteessa nyt pitää sinua kiinni.

Uudenkuun kartalla mieltä ja ajattelua edustava Merkurius on yhdessä Auringon ja Kuun kanssa Skorpionissa. Tämä arkkityyppisesti maagikko-salapoliisia edustava kolmikko on harmonisessa suhteessa henkiseen, unenomaiseen ja vaistonvaraiseen Neptunukseen. Tässä kuviossa älyllinen, selväjärkinen ja looginen yhdistyy intuitioon ja selvänäköisyyteen. Näin ollen vaikeasti sanoitettavissa oleva ”musta vaan tuntuu” -tutka on rakentavassa kimpassa faktojen kanssa.

Lyhyesti summattuna, nyt on aika tehdä konkreettisesti jotain asioille, jotka eivät tunnu toimivan tai jotka eivät vastaa sisäisiä arvojasi, eivätkä tuo sinulle iloa, rakkautta ja mielihyvää. Laajemmasta mittakaavasta katsottuna tämä on ollut ja on yhä voimistuvassa määrin loppuunsaattamisen vuosi, ja irtonaisina roikkuvat langanpäät on pääteltävä ja monista asioista on luovuttava, sillä se mitä on tulossa ei tue keskenjääneitä asioita ja pelkästä tottumuksesta tai pelosta mukana roikkuvia haamuja.

Jos olet omalla tavallasi mukana tällä planeettamme ja ihmiskunnan tietoisuutta muuntavalla mystikkomatkalla, on aika alkaa suhtautua itseesi ja elämääsi asianmukaisella vakavuudella ja arvostuksella. Miten ikinä omaa tehtävääsi täällä toteutatkaan, tämän kuukauden missio on viedä sinut syvemmälle omaan totuuteesi, omiin arvoihisi ja alkaa rakentaa elämääsi sisäisen eheyden, ehdottoman rehellisyyden, rakkauden ja omanarvontunnon varaan.

Kuukauden keskeiset teemat: intensiivisyys, transformaatio, kaikki tai ei mitään, ehdottomuus, sitoutuminen, sisäinen pakko, sielunpalo, kutsumus, luopuminen, irtipäästäminen, kohtalonomaisuus, syvyys, intohimo

Uudenkuun astrologiset koodit: Aurinko ja Kuu Skorpionissa yhtymässä Merkuriukseen, kolmiossa Neptunukseen. Venus yhtymässä Saturnukseen Jousimiehessä. Mars Kauriissa neliössä Uranukseen Oinaassa. Neptunus kuun alasolmulla Kaloissa.

 14063712_10154308143478819_2296371932929231640_n

Kirsi Halla-Seppälä – ratkaisukeskeinen terapeutti, astrologi, kouluttaja, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja

Kirsi on työskennellyt terapeuttina ja tehnyt astrologista konsultaatiota, sekä kirjoittanut, kouluttanut ja luennoinut itsetuntemusastrologiasta ja elämäntaidosta n. 20 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n entinen puheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen. Kirsi vastaanottaa terapia-asiakkaita ja tekee tulkintoja Helsingin Katajanokalla sijaitsevalla vastaanotollaan.

http://kirsihallaseppala.fi/

/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää seuraavia HTML-tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  1. Tämä tuli nyt hyvin mielenkiintoiseen elämänvaiheeseen ja -aikaan. Pelottavan osuvaa, kuin olisi puettu sanoiksi se miltä nyt tuntuu pinnan alla. Ja itsehän pidän kaikkea astrologiakirjoittelua täytenä hömpötyksenä…

    • Kirsi Halla-Seppälä sanoo:

      Hei Emma! Kiitos kommentistasi. Koetan nyt olla ottamatta itseeni sitä, että pidät työtäni täytenä hömpötyksena, hahhaaa, mutta siis vakavasti puhuen, eihän tässä ole kysymys mistään sen kummemmasta, kuin elämän energioista. Astrologia tutkii ajan laatua ja ajankuvassa kirjoitan ajan energioiden teemoista eli ajankohtaisista kollektiivisista tunnelmista. Riippuen omasta henkilökohtaisesta kartasta, jutut osuvat aina ainutlaatuisella tavalla kunkin elämään, mutta kyllä nämä ovat meille kaikille jossain määrin tuttuja teemoja. Vähän niin kuin vuodenajat ja säätilat, kaikki kokevat ne yksilöllisesti omista lähtökohdistaan käsin, vaikka ilmat olisivat jokaiselle samat.

      Eli jos nämä kollektiivisten energioiden kuvaukset osuvat, arvaa miten osuu kun tehdään henkilökohtainen ajankuva. 😀