Beauty

Kultaa ja kimallusta: klassinen pikkujoulumeikki

Beauty | 30.10.2016 | Katja Kokko

_dsc6078

Yhteistyössä Zuii, sisältää arvonnan

On taas se aika vuodesta, kun paljettimekot, pikkumustat ja korkokengät saa kaivaa naftaliinista. Pikkujoulukausi, se on täällä! Pikkujoulumeikissä saa (ja kuuluu) olla kimallusta, hohdetta ja säihkettä. Rohkein meikkaaja kuorruttaa meikkinsä ripauksella glitteriä, mutta kimalluksen käyttämiseen löytyy myös hillitympiä konsteja. Minä halusin loihtia teille ammattilaismeikkisarja Zuiin tuotteilla klassisen kauniin pikkujoulumeikin, josta ei kuitenkaan puuttuisi kuultoa ja hohdetta.

_dsc5999

Valitsin silmämeikkiin väreiksi ruusukultaisen Rose Mist -luomivärin sekä ruskean eri sävyistä koostuvan Natural-luomiväripaletin. Olen hulluna ruusukultaan kaikissa muodoissa, mutta silmämeikissä sillä saa helposti itkettyneen näköisen katseen, jos kokonaisuus ei toimi. Sen vuoksi musta kajal ja tuuheat ripset ovatkin tärkeässä roolissa tässä meikissä. Viimeisen silauksen meikille tuo Blossom-kimallepuuteri, jota voi käyttää hiuksille, decolteelle ja luomivärin päälle.

_dsc5976

Huulimeikkiin valitsin kolme vaihtoehtoa: luonnollisen, omaa huulen väriä kauniisti korostavan värin, puhtaan klassisen punaisen, joka taittaa hieman viileään, sekä räiskyvän tulenpunaisen sävyn, joka on puolestaan lämpimämpi.

_dsc6043

Aloitin meikin teon pohjasta, tummasta silmämeikistä huolimatta, mutta meikin voi halutessaan toteuttaa myös toisessa järjestyksessä, jos epäilee luomivärien karisevan kovasti. Pohjustin ihon Zuiin meikinalusvoiteella, joka tekee ihon pinnan sileäksi tasoittaen huokoset ja pienet juonteet. Meikkivoide on nestemäisen meikkivoiteen sävy Olive Fair, joka on vaalea väri kellertävällä pohjasävyllä. Silmänalusiin en kaivannut hirveästi peittoa, mutta kirkastin niitä hieman peitevoidekynän vaaleankeltaisella Fair-sävyllä, joka saa aikaan valokynämäisen efektin. Lopuksi kiinnitin meikkipohjan irtopuuterin sävyllä Alabaster. Poskipuna on vanha tuttu Peach, joka on ollut suosikkini Zuiilta jo monta vuotta.

_dsc5903 _dsc5933 _dsc5946

Silmämeikin aloitin levittämällä Rose Mist -luomivärin koko yläluomen liikkuvalle osalle häivyttämällä sen luomivaon yläpuolelle. Tämän jälkeen varjostin silmän ulkonurkan, luomivaon sekä koko alaripsien tyven Natural-paletin sävyllä Bronze (paletin oikeassa yläreunassa oleva sävy). Sen jälkeen rajasin yläripsen tyven mustalla kajalilla, tein alaluomelle sisäkajalit ja väritin lopuksi myös alaripsien välit kynällä, jotta ihoa ei jää pilkottamaan lainkaan.

_dsc5986_dsc5943_dsc5984_dsc5965_dsc6036

Ihan viimeisenä otin viistopäiseen luomivärisiveltimeen Natural-paletin tumminta luomiväriä, jolla tummensin ylä- ja alaripsien tyvet ulkonurkasta ja tasoitin sillä myös yläripsen tyven rajauksen. Sitten vain ripsien taivutus ja reilu kerros Maxi Lash ripsiväriä. Loppusilauksena töpöttelin kevyesti Blossom-kimallepuuteria kulmaluulle ja poskiluun yläpuolelle.

_dsc6009_dsc6033_dsc6014

Vaaleaksi, huulten omaa sävyä korostavaksi huulipunaksi valitsin nestemäisen Satin Lip Colourin sävyn Willow. Nestemäinen huulipuna peittää ja pysyy hyvin, ja se on yhtä helppo levittää, kuin tavallinen huulikiilto. Tämän värin kanssa ei tarvitse olla illan aikana vilkuilemassa huulia peilistä säännöllisesti ja huulimeikin korjaus sujuu huolettomasti.

zuiipikkujoulu2

Klassikkopuna Classic Redillä ei voi mennä pieleen, sillä aavistuksen viileään taittava sävy näyttää puhtautensa ansiosta upealta kenen tahansa kasvoilla. Zuiin huulipunat ovat tunnettuja mattapintaisesta ja miellyttävästä koostumuksestaan, sekä loistavasta pysyvyydestä, mutta voimakkaan värin ollessa kyseessä, on perusteellinen huulimeikin korjaus tarpeen pari kertaa illan aikana. Jos huulipunaa nimittäin kerrostaa pyyhkimättä sitä välillä erityisesti huulten sisäpinnoilta kokonaan pois, väri alkaa vähitellen näyttää epäsiistiltä. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että punainen huulimeikki on ehdottomasti vaivansa arvoinen katseiden kääntäjä.

zuiipikkujoulu

Lämpimän kirkkaanpunaisen ystäville valitsin puolestaan joukon räiskyvimmän sävyn, tulenpunaisen Satin Lip Colour Divan. Myös tätä väriä kannattaa hyvästä pysyvyydestä huolimatta korjata pari kertaa illan aikana, jotta se säilyy vastustamattoman kauniina. Pidän kovasti Zuiin klassikkohuulipunista, mutta värien ja koostumuksen puolesta Satin Lip Colourit kallistuvat suosikeikseni. Väripigmentit ovat niin kirkkaita ja peittäviä, ettei niitä melkein uskoisi luonnollisiksi pigmenteiksi, jollei tietäisi, että näin Zuiin luomumeikkien kohdalla toden totta on.

Joko te olette suunnitelleet pikkujoululookinne? Mikä olisi tästä joukosta valintasi omaan huulimeikkiisi? Entä voisiko nämä sävyt löytyä myös silmämeikistäsi?

Vastaamalla näihin kysymyksiin, klassiksen pikkujoulumeikin avaintuotteet voivat olla sinun! Arvomme kaikkien vastaajien kesken paketin, joka sisältää Rose Mist -luomivärin, Natural-luomiväripaletin, Blossom-kimallepuuterin sekä suosikkisi tämän jutun huulipunista! Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 6.11.2016 saakka, jonka jälkeen arvon voittajan!

zuipikkujoulu3

Kuvat Mikko Rasila

Avainsanat: , , , , , , , , ,