Beauty

Täydellisen kosteusvoiteen salat

Beauty | 28.10.2016 | Katja Kokko

dsc_0032

Ihonhoitonörttilästä iltaa!

Täydellinen kosteusvoide on ollut ystäväpiirissäni kuumin purnukkapuheenaihe viime aikoina, sillä nyt mennään rytinällä kohti haastavampia sääolosuhteita, jotka näkyvät ihon kunnossa silmänräpäyksessä.

Kosteutus, kosteuden pysyminen ihossa ja ihon suojaaminen ovat tähän vuodenaikaan ihonhoidon ydin, jossa täydellisellä kosteusvoiteella on merkittävä rooli. Kuulen kuitenkin usein asiakkaiden (ja nyt myös ystävieni) suusta, että mikään kosteusvoide ei tunnu riittävän kosteuttavalta. Ymmärrän tämän täysin, sillä konsepti nimeltä täydellinen kosteusvoide tuntuu olevan monelle laadukkaallekin ihonhoitosarjalle liian suuri arvoitus ratkaistavaksi. Usean sarjan valikoimassa kosteusvoiteet ovatkin ”kuivia kosteusvoiteita”. Tiedättekö, mitä tarkoitan? Siis ihan sama kuinka paljon lykkää kasvovettä ja seerumia alle, silti vaan kiristää.

Mutta kuulkaapa ystävät, minulla on ratkaisu ongelmaan! Tai pikemminkin amerikkalaisella luonnonkosmetiikkakuningatar Tata Harperilla on. En muista monesko pullonpohja Tatan Repairative Moisturizerista minulla tällä hetkellä häämöttää. Itselläni on muutama loistava kosteusvoidesuosikki, mutta tämä Tatan voide on pitänyt ykkössijaa kesän lopusta lähtien, ja olen niin vakuuttunut sen erinomaisuudesta, että olen laittanut ystäväpiirini kuivaihoisimmatkin testaamaan tuon ihmekosteuttajan. Ja palautteena on tullut pelkästään hämmästyneitä ylistyksiä.

Tatan voiteen kohdalla ei todellakaan voida puhua kuivasta kosteusvoiteesta, vaan suorastaan kosteuskeitaasta. Voiteen koostumus on silkkaa täydellisyyttä, jonka salat piilevät omien nörttipäätelmieni mukaan muutamassa seikassa. Ensinnäkin voiteessa on todella runsaasti kosteutta, joka jakautuu aloe vera -mehun ja veden kesken, ja juuri tämä on koko voiteen ydin, sillä se ei ole liian rasvainen tai paksu. Toisekseen voidetta ei ole tukittu liiaksi koostumusta muokkaavilla turhaketäyteaineilla ja emulgaattoreilla, vaan se sisältää maksimaalisen määrän iholle hyödyllisiä aktiivisia raaka-aineita ja aitoja kasviöljyjä. Itse en halua maksaa kosteusvoiteesta, jossa aidosti ravitsevia aineita korvataan edullisilla täyteaineilla. Ja kolmanneksi voiteessa on ravitsevia ja ihoa pehmittäviä öljyjä sekä vahoja juuri sopivasti, jotka auttavat sitomaan kosteutta ihoon. Kokonaisuus toimii aivan uskomattoman hyvin, sillä voide ei taatusti saa ihoa tukkoon, mutta se jättää iholle juuri sen aavistuksen verran rasvaista pintaa, jota tarvitaankin, ettei kosteus haihdu savuna ilmaan. Niin ja neljänneksi: voiteesta ei jää rullaavaa pintaa iholle, vaan se imeytyy loistavasti ja päälle voi levittää huoletta mitä tahansa meikkivoidetta. Monet ohuet kosteusvoiteet menevät juuri siinä metsään, että ne jättävät tahmean ja rullaavan pinnan jälkeensä.

Edulliselta tämä voide ei ensialkuun vaikuta, mutta sisältö on niin täyttä kultaa, pullo reilun kokoinen ja voide riittoisaa, että hinta-laatusuhdetta on kyllä mahdotonta pistää paremmaksi.

Testailujeni myötä minulla on alkanut viime aikoina herätä erinäisiä epäilyksiä ja oivalluksia ihonhoidon suhteen. Kiinnostaisi testata vieläkin laajemmalla joukolla ja erilaisilla ihotyypeillä, kaipaako kukaan oikeasti paksua ja täyteläistä kosteusvoidetta, vai olisiko paras kombinaatio laadukas kasvovesi, seerumi, ohut (mutta täydellisen koostumuksen) kosteusvoide ja lopuksi ihoöljy, joka voi talven tullen tai rutikuivalla, ohuella ja herkällä iholla olla kiinteässä muodossa olevaa balsamia, joka sitoo kosteutta ihoon juoksevia öljyjä tehokkaammin. Yksinään ei siis tämäkään ihmevoide kykene kuivuutta selättämään, eli jokaisella tuotteella on ihonhoitorutiinissa paikkansa.

Tämmöisiä ajatuksia ihonörttilässä tänä perjantaina! Mukavaa viikonloppua ja hauskaa Halloweenia – meillä on huomenna luvassa upeiden naisten viiniä & taroteja -ilta!

Ps. Oma ihonhoitokomboni sisältää tällä hetkellä kuivuuden selättämiseksi ja syksyn tuoman tukkeumarykelmän karkoittamiseksi May Lindstromin Jasmin Gardenin, aamuisin Kypriksen Antioxidant Dewn, iltaisin Kypriksen Moonlight Catalystin, aamuin illoin Tatan Repairative Moisturizerin sekä omatekoisen ihmebalsamin, josta puolitosissani suunnittelen jo oikeasti myytävää tuotetta.

dsc_0045

Kuvat Katja Kokko

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Avainsanat: , , ,