AstrologiaBody & Mind

Uudenkuun ajankuva 2.8. – 31.8.2016

Astrologia | Body & Mind | 2.8.2016 | Kirsi Halla-Seppälä

Elokuun uusikuu Leijonassa (2.8.2016) on energioiltaan tämän vuoden tähänastisista kuunkierroista kannustavin, positiivisin ja aurinkoisin. Kuin koko alkuvuoden kestäneen pitkän ja paikoitellen tuskaisen synnytysprosessin jälkeen, uudenkuun energiat tarjoavat meille nyt mahdollisuuden syntyä uudelleen ja loistaa sisäistä valoa kuin luova, spontaani, maailmoja syleilevä ja kaikkeen hyvään luottava auringon lapsi. Tämä uusikuu on luonteeltaan lämmin, eheyttävä, rohkaiseva ja rakentava, mutta se edellyttää myös sitä, että kaiken toiminnan tulee olla rehellistä, avointa ja vilpittömästi sydämen ohjaamaa.

Uusikuu Leijonassa voi elvyttää sydänenergiamme ja herättää pitkäänkin kadoksissa olleen toivon. Kyse ei ole ”valoa tunnelin päässä” -tyyppisestä tunteesta, vaan sisäisestä muutoksesta, jossa ehkä viimeksi lapsuudessa kokemamme luottamus, toivo ja selittämätöntä turvallisuutta valava sisäinen lämpö herää uudelleen eloon. Parhaimmillaan elokuu on siis luovuuden, ilon, luovan ja spontaanin itseilmaisun ja rakkauden kuukausi. Toki jokaisen omista henkilökohtaisista kuvioista ja ajankohtaisista prosesseista riippuu, miten ja missä määrin nämä kollektiiviset valoenergiat pystyy ottamaan käyttöönsä, mutta joka tapauksessa tästä ilon ja valon sammiosta riittää kaikille ammennettavaksi.

leijona uusikuu 2016 ©kirsihallaseppala

Uudenkuun kartan Auringon ja Kuun Saabinen symboli ”Children play on a swing hanging from the branches of a huge oak tree” (Lapset leikkivät valtavan tammen oksilla roikkuvassa keinussa.) korostaa ajan kepeyttä ja luovan leikin sekä sisäisen lapsen tai muuten lapsiin liittyvien teemojen kohtaamista. Uudenkuun Aurinko ja Kuu ovat myös harmonisessa kulmassa tukea, vakautta, konkretiaa ja sitoutumista edustavaan Saturnukseen. Tämä kertoo siitä, että nyt alulle pantavat asiat eivät ole vain hetken huumaa, vaan rakentuvat oikeasti lujalle ja realistiselle pohjalle. Menneisyydessä tehdyt ponnistukset palkitaan ja ne alkavat konkretisoitua näkyvään muotoon. Aikaan liittyy myös tiettyä kypsymistä ja vastuunottoa; luonnon lakien mukaisesti, kun aika on kypsä, hedelmä on valmis poimittavaksi. Ja nyt on se aika.

Aurinko ja Kuu tekevät myös jännitteisen kvinkunssin menneisyyttä edustavalla Kuun alasolmulla olevalle Neptunukselle, mikä voi nostaa esiin tietyssä määrin hämmennystä, epäselvyyttä tai muuten johonkin menneeseen tapahtumaan liittyvien asioiden oikaisemista, selvittelyä tai puhdistamista. Neptunus alasolmulla pitää sisällään myös suuren määrän viisautta ja arkkityyppistä, satujen, tarinoiden ja fantasian tai metaforien muodossa ilmenevää luomisvoimaa. Lapsenkaltainen ihmettely ja ”kaikki on mahdollista” -tyyppinen näkökulma on tähän aikaa paras mahdollinen asenne, joka laajentaa tietoisuutta ja avaa uusia ovia.

Uudenkuun kartalla Mars on juuri päättänyt tuskastuttavan pitkän, kipeitä asioita ja jopa traumaattisia tuntemuksia esiin nostaneen soutamisensa ja huopaamisensa Skorpionin merkissä ja siirtynyt vapautta ja spontaanin suorasukaista energiaa edustavaan Jousimieheen. Halleluja! Uudet seikkailut odottavat, totuus, viisaus, rehellisyys, suoruus – ja tietenkin kaikki tietoisuutta ja/tai horisonttia laajentavat aktiviteetit, kuten matkustaminen ovat nyt enemmän kuin paikallaan.

Rakkauden ja mielihyvän planeetta Venus on uudenkuun kartalla myös Leijonassa ja kauniissa kontaktissa vapauden, uudistumisen ja uusien aluevaltausten innovatiiviseen planeettaan Uranukseen. Jotain uutta ja jännittävää voi olla ilmassa, tai on aika ottaa uusia askelia, rikkoa vanhoja toimintamalleja ja suunnata tulevaisuuteen tavalla, joka ei ehkä koskaan aikaisemmin ole ollut mahdollista. Ajan energiat antavat nyt tukea, kannustusta ja rohkaisua hyvin luontevalla ja lempeällä tavalla. Ja asiat, jotka ovat aina aiemmin olleet vain utopistinen unelma, voivat nyt toteutua kuin itsestään. Kun hetki on oikea, ruusu puhkeaa kukkaan. Nautitaan sen tuoksusta ja kauneudesta kaikin aistein.

Kuukauden keskeiset teemat: luovuus, spontaanius, ilo, kepeys, rakkaus, lämpö, avoimuus, suoruus, rehellisyys, sydänenergiat, sydänyhteys, sisäinen valo, rohkeus, aitous, autenttisuus, sydämen ohjaama riskinotto, avautuminen, toivo, tulevaisuus, tarttuminen hetkeen, sisäinen lapsi, lapset, oman totuuden seuraaminen ilman kompromisseja, sitoutuminen, uudet askeleet, uusi elämä

Uudenkuun astrologiset koodit:  Aurinko ja Kuu Leijonassa kvinkunssissa Neptunukseen Kaloissa, sekä kolmiossa Saturnukseen Jousimiehessä. Mars Jousimiehessä (puolineliö Pluto, neliö Merkurius ja Venus), Venus kolmio Uranus.

kirsihsxxx

Kirsi Halla-Seppälä – ratkaisukeskeinen terapeutti, astrologi, kouluttaja, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja

Kirsi on työskennellyt terapeuttina ja tehnyt astrologista konsultaatiota, sekä kirjoittanut, kouluttanut ja luennoinut itsetuntemusastrologiasta ja elämäntaidosta n. 20 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n entinen puheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen. Kirsi vastaanottaa terapia-asiakkaita ja tekee tulkintoja Helsingin Katajanokalla sijaitsevalla vastaanotollaan.

http://kirsihallaseppala.fi/

Avainsanat: