AstrologiaBody & Mind

Uudenkuun ajankuva 1.9. – 30.9.2016

Astrologia | Body & Mind | 1.9.2016 | Kirsi Halla-Seppälä

Syyskuu synnyttää uudenkuun Neitsyen merkissä (1.9.2016) ja leppoisan Leijona-ajan jälkeen tuntuu siltä, kuin käärittäisiin hihat ja ruvettaisiin tosissaan hommiin. Tämä uusikuu on samalla auringonpimennys ja luonteeltaan se on kärjistävä, kriittinen, puhdistava, yksityiskohtiin porautuva, ankara ja säälimätön. Pimennyskartalla on kaksi erittäin dynaamista ja vaativaa kuviota, jotka tuntuvat erityisesti Neitsyen ja Kalojen, sekä Jousimiehen ja Kaksosten merkeissä. Ajassa vaikuttaa tiukka T-risti, jossa uusikuu (Aurinko ja Kuu Neitsyessä) on vastapäätä Neptunusta ja kuun alasolmua Kaloissa ja kaikki edellä mainittu intensiivisessä suhteessa Saturnukseen ja Marsiin Jousimiehessä. Monesta saattaa tuntua siltä, kuin kosminen koulumestari tai ankara vuokraemäntä astuisi sisään elämämme taloon ja tarkastaisi paikat suurennuslasin ja taskulampun kanssa. Tämän röntgenkatseelta ei jää mikään huomaamatta, ja epäkohtiin takerrutaan jääräpäisellä pieteetillä.

Mutta eihän tämän näin pitäisi mennä. Neitsyt-ajan pedantti ja kriittinen energia on parhaimmillaan silloin, kun pitää erotella jyvät akanoista ja tehdä tervejärkistä erittelyä, arviointia ja analyysiä. Kritiikin on tarkoitus parantaa, ei kaivaa maata jalkojen alta ja lamauttaa entisestään. Vaarana tälle ajalle on ”mikään ei riitä” ajattelu ja kokemus siitä, että vaikka parhaansa yrittää, ei koskaan ole tarpeeksi hyvä. Kauneimmillaan neitsytenergia on parantavaa, eheyttävää, maadoittavaa ja puhdistavaa. Asiat hoidetaan, elämä laitetaan järjestykseen ja prioriteetit tarkastetaan.

Toinen kartan isoista kuvioista on niin sanottu Thorin vasara eli ”Jumalan nyrkki”, jossa Aurinko ja Kuu sekä Saturnus ja Mars ovat hiertävässä stressikulmassa uudistusta ja vallankumousta edustavaan Uranukseen Oinaassa. Tätä katsellessa päässä alkaa soida vanha pesuainemainos: ”Andy räjäyttää lian pois”. Hämähäkin verkot saavat nyt kyytiä, kun energiatasolla meillä on kaikki ikkunat auki ja kunnon läpiveto pöllyttää tomuiset nurkat ja muutamat nostalgiset koriste-esineet ja paperipinot siinä samalla. Siivousgurujen oppeja mukaillen, säilytä se mitä rakastat tai tarvitset, ja anna muun mennä kosmiselle kaatopaikalle. Et tarvitse vanhoja ja ummehtuneita energioita ylläpitäviä tilanteita, suhteita, tavaroita tai asioita mihinkään, vaikka niistä luopuminen nostattaisikin hetkellisesti surua ja epämiellyttäviä tuntemuksia.

neitsyt uusikuu 2016 ©kirsihallaseppala

Tämä aika kutsuu meitä keskittymään siihen mikä on tärkeää. Monella kyse voi olla työhön tai opiskeluun liittyvistä asioista, mutta myös terveyteen, hyvinvointiin ja ravitsemukseen liittyvät teemat voivat nyt olla erityisen korostuneita. Neitsyt meissä (kaikkien syntymäkartalla on Neitsyen merkki jollakin elämänalueella) haluaa että voimme hyvin, että asiat ovat kunnossa, että keskitymme oikeisiin päämääriin emmekä hajaannuta energiaa turhaan haahuiluun. Pakeneminen ei nyt ole vaihtoehto. Realiteetit on kohdattava ja muutama kesken jäänyt tai villaisella painettu asia voi nyt lävähtää vasten kasvoja. Ajassa on ehdottoman tinkimätön rehellisyyden ja sisäisen eheyden vaatimus. Mikäli meillä ei ole puhtaita jauhoja pussissa jonkin asian suhteen, tämä aika kumoaa koko jauhosäkin eteemme. Ja sen selvitettyämme voimme taas jatkaa niin paljon kevyemmin kantamuksin ilman pelkoa paljastumisesta!

(Tässä kuriositeettina pieni herkkupala mystisistä Saabisista symboleista kiinnostuneille: pimennyksen tärkeimmät symbolit nostavat esiin kaksi tekijää – varjon ja valaistumisen. Nämä teemat toistuvat kaksi kertaa uudenkuun kartan tärkeimpien tekijöiden asteissa, eikä se ole sattumaa. Aurinko ja Kuu ovat asteella, jonka symboli on ”two heads looking out and beyond the shadows”, ja niitä vastakkain olevan Neptunuksen asteen symboli on ”men seeking illumination”. Saturnuksen Saabinen symboli on ”the lamp of physical enlightenment at the left temple” ja siihen yhtymässä oleva Mars on asteella, jonka symboli on ”the ground hog looking for its shadow”. Jätän tällä kertaa tulkitsemisen sekä symbolien kääntämisen lukijalle, sillä näin niiden monimerkityksellisyys ja kaikki ulottuvuudet säilyvät parhaiten.)

Ei pidä unohtaa sitä, että juuri ennen auringonpimennystä Neitsyen hallitseva planeetta Merkurius aloitti perääntymisjaksonsa, ja vaikka tällä on erinomaisen hyvät tarkoitukset (tarkasta, varmista, mieti uudelleen, käännä ajatus sisäänpäin, uppoudu yksityiskohtiin, hio ja hinkkaa, ole tarkkana, mieti vielä kerran), niin ikävä kyllä tähän aikaan kuuluu myös pienet ja vähän isommatkin harmitukset ja kommervenkit. Nämä ilmenevät yleensä väärinymmärrysten tai epähuomiossa tehtyjen virheiden muodossa, tai liittyen toimimattomiin laitteisiin, liikenteen viivästymiseen, yhteyksien, kommunikaation tai viestinnän takkuamiseen. Kärsivällisyys on nyt valttia, kaikki asiat selviävät kyllä, ja kenties korjausliikkeet (esimerkiksi kun huolella työstämäsi kirjallinen teksti katoaa tietokoneesi kovalevyltä, eikä varmuuskopiota ole, koska lykkäsit sen tekemistä niin pitkään) tuovat siunauksen mukanaan, ja huomaat joutuessasi ajattelemaan asian uudelleen paneutuvasi siihen aivan uudesta ja aiempaa laadukkaammasta näkökulmasta.

Vaikka eteen voi tulla turhauttavia tilanteita ja kiukuttavia kommelluksia, muista että ne ovat ohjaamassa sinua johonkin, mikä antaa mahdollisuuden saada jotain vieläkin parempaa eli sinulle itsellesi oikeampaa. Ärtymyksenkään hetkellä ei pidä unohtaa, että tässä ajassa piilee suunnaton lahja, asioiden kuntoon saattamisen, puhdistumisen ja uuden järjestyksen lisäksi. Nyt on nimittäin mahdollisuus nähdä mistä omassa elämässä oikein on kysymys. Jupiterin tarkka yhtymä Merkuriukselle laajentaa tajuntaa ja tuo uutta ymmärrystä. Kun emme enää yritä huijata itseämme (tai muita), voimme oivaltaa jotain ensiarvoisen tärkeää. Valaistuminen voi tapahtua hetkessä. Ja kun sisälle syttyy valo, vaikka mikään ei muuttuisi kaikki muuttuu. Voi pysähtyä. Voi naurahtaa. Kaikki on lopultakin niin kovin yksinkertaista.

”We don’t become perfect by changing oneself. We become perfect by being aware and accepting ourself as we are.” – Sri Bhagavan

Kuukauden keskeiset teemat: kriittinen tarkastelu, ankara ja analyyttinen näkökulma, perfektionismi, puhdistuminen, detox, realiteetit, velvollisuudet, työ, vastuu, rakenteet, parantuminen, eheys, integriteetti, rehellisyys, sisäinen lujuus, tinkimättömyys, puhtaus, menneisyydestä esiin nousevat asiat, kurinpalautus, järjestys, organisointi, ”siivouspäivä”

Uudenkuun astrologiset koodit: Aurinko ja Kuu Neitsyessä neliössä Saturnukseen ja Marsiin sekä oppositiossa Neptunukseen ja kuun alasolmuun Kaloissa. Merkurius perääntyy Neitsyessä. Merkurius yhtymässä Jupiteriin.

kirsihsxxx

Kirsi Halla-Seppälä – ratkaisukeskeinen terapeutti, astrologi, kouluttaja, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja

Kirsi on työskennellyt terapeuttina ja tehnyt astrologista konsultaatiota, sekä kirjoittanut, kouluttanut ja luennoinut itsetuntemusastrologiasta ja elämäntaidosta n. 20 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n entinen puheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen. Kirsi vastaanottaa terapia-asiakkaita ja tekee tulkintoja Helsingin Katajanokalla sijaitsevalla vastaanotollaan.

http://kirsihallaseppala.fi/

Avainsanat: