Beauty

Tuttu ja tuleva kulttituote

Beauty | 26.2.2017 | Katja Kokko

Yhteistyössä Naturelle.fi

Tänään tutustumme kahteen uutukaiseen, jotka ovat juuri saapuneet myyntiin Naturelleen. Luvassa on 100 % aktiivista ihonhoitoa ja tiheäravinteisia raaka-aineita, jotka toimivat synergiassa keskenään.

”Worth the investment” – Vogue

”The face oil to end all face oils” – Into The Gloss

Sitä hypettävät kaikki. Huippumallit, näyttelijät, kauneustoimittajat ja -bloggaajat ympäri maailman sekä tuhannet tyytyväiset asiakkaat. Kyseessä on tietenkin Vintner’s Daughter, 22 laadukkaan kasviöljyn, -uutteen ja eteerisen öljyn muodostama öljyseerumi, josta en ole lukenut yhtään huonoa arviota. Kun itse näin ensimmäistä kertaa tuotteen ainesosaluettelon, totesin, että onko tässä nyt jotain ihmeellistä. Todella tehokkaita aineita, kyllä, mutta niin on monessa muussakin öljyseerumissa ja vieläpä edullisemmassa. Usein minulle käy kuitenkin niin, että sytyn pelkästään inci-listasta, Vintner’s Daughterin kohdalla se sytyttävä ihanuus-factor puuttui.

Hypetystä alkoi kuitenkin tipahdella eteeni joka puolelta ja ehkä tämä väsytystaktiikka toimi, sillä lopulta tuotteen testaaminen alkoi kutkuttamaan. En uskoisi hypeä, ennen kuin olisin itse todennut, onko siinä mitään perää. Erityisesti kiinnosti tuotteen pohjaöljynä käytetty viinirypäleensiemenöljy, joka ei todellakaan kuulu kalliiden kasviöljyjen joukkoon. Vintnerin kohdalla se on kuitenkin ihan avainraaka-aineena ja tuohon hintaan sen täytyy olla laadultaan erityinen. Kasviöljyjen laaduissa (myös luomussa) on huimia eroja, joten erityisesti kalliin tuotteen kohdalla kannattaa tutkia miten valmistaja avaa raaka-aineiden alkuperää ja niiden valmistusprosessia.

Ennen kuin paljastan oman arvioni ja mielipiteeni Vintner’s Daughterista, tehdään katselmus sen taustoihin ja sisältöön.

Vintner’s Daughterin luoja, April Gargiulo, kasvoi vanhempiensa viinitilalla, Gargiulo Vineyardsilla, Kalifornian Napassa, jossa hän myös työskenteli useita vuosia saaden syvällisen opin ja ymmärryksen viininvalmistuksesta, joka pohjautuu pitkiin perinteisiin ja täsmällisiin menetelmiin – nämä opit April halusi vielä viininvalmistuksesta kosmetiikkaan. Hän sai idean omasta ihonhoitotuotteesta raskautensa aikana, jolloin hän alkoi tutkimaan tarkemmin käyttämänsä kosmetiikan raaka-aineluetteloita. Hän tyrmistyi tajutessaan, kuinka suurin osa tuotteista sisältää vain halpoja fillereitä ja aidosti iholle hyödyllisten raaka-aineiden määrä oli hämmästyttävän pieni.

April lähti kehittämään Vintner’s Daughteria vain yksi tavoite mielessä: luoda niin mullistava ihonhoitotuote, ettei iho juuri muuta kaipaisi. Tuote, jonka voisi pakata mukaan autiolle saarelle. Tuote, jolla kiireinen äiti saisi ylläpidettyä ihonsa hehkua, kun aikaa ei riitä pitkille kauneudenhoitorituaaleille. Tuote, joka riittäisi ihonhoitoon lähes yksinään ja korvaisi usean eri putelin käytön.

Visiona oli 100 % aktiivinen kasvoöljy, joka korjaa ihoa kokonaisvaltaisesti ja imeytyy todella hyvin. Ainesosia April ei halunnut valita vain niiden yksittäisten ominaisuuksien ja ravintosisältöjen vuoksi, vaan myös sen mukaan, kuinka ne toimivat yhdessä muiden raaka-aineiden kanssa. Hän halusi vielä synergia-ajattelun mahdollisimman pitkälle. Joka ikinen raaka-aine tutkitaan heidän omassa laboratoriossaan, jotta niiden laatu ja ravinnepitoisuus voidaan varmistaa, vaikka raaka-aineiden toimittajat on valittu huolellisesti maailman parhaiden viljelijöiden joukosta. Yksikään raaka-aine ei ole tuotteessa vain markkinointimielessä, eikä tuotetta ole haluttu kuorruttaa millään keijupölyllä, vaan jokainen raaka-aine tarjoaa iholle sen tarvitsemia rasvahappoja, vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja. Tuote on kallis ja hinta on mikä on, sen korkean laadun ja aktiivisuuden vuoksi – tämän takia tuotteen nimi onkin Active Botanical Serum. Parhaimmillaan tuotteen hinta kuitenkin kompensoituu pienemmällä purnukkamäärällä – hehkuvan ihon lisäksi.

Jos kiinnostaa kuulla tuotteesta lisää Aprilin omin sanoin, suosittelen katsomaan tämän Stephanie Nicolen tekemän haastattelun:

Tehdään vielä kurkistus Vintner’s Daughterin raaka-aineisiin. Pohjaöljyinä toimivat viinirypäleensiemenöljy, hasselpähkinäöljy, avokadoöljy, ruusunmarjaöljy sekä iltahelokkiöljy. Nämä kasviöljyt sisältävät runsaasti omega-rasvahappoja, jotka parantavat ja korjaavat ihon suojabarriääriä ja ravitsevat iholle tärkeitä mikrobeja. Ne vahvistavat ihon elastisuutta, parantavat ihon kosteuspitoisuutta sekä suojaavat ihoa, ja rasvahappokoostumuksensa ansiosta ne imeytyvät ihoon todella hyvin kuljettaen samalla syvemmälle ihoon tuotteen muita aktiiviaineita.

Lisäksi tuote sisältää eteerisiä öljyjä sekä maseroituja yrttiuutteita, mm. bergamottia ja sitruunaa, jotka hillitsevät ihon melaniinisynteesiä ehkäisten pigmenttiläiskien muodostumista, kirkastavat ja tasoittavat ihon sävyä. Kehäkukka rauhoittaa tehokkaasti ärsytyksiä. Damaskuksen ruusu tasapainottaa hormonaalisia muutoksia. Porkkanaöljy sisältää runsaasti betakaroteenia, joka uudistaa soluja ja siloittaa juonteita. Laventeli hillitsee tulehduksia. Sinimailanen ja voikukka ovat detox-vaikutteisia ihon puhdistajia, jotka uudistavat ihosoluja. Nokkosessa on runsas pitoisuus A- ja C-vitamiineja, jotka korjaavat mm. aurinkovaurioita. Frankinsensi vilkastuttaa ihon mikroverenkiertoa parantaen seerumin imeytymistä ja lisäksi se siloittaa juonteita. Neroli parantaa ihon elastisuutta. Rosmariini auttaa aknen hoidossa. Tyrni on ihoa syvältä ravitseva ravintopommi, joka sisältää runsaasti omega-rasvahappoja ja betakaroteenia. Kurkuma parantaa tulehduksia, kirkastaa ihoa ja korjaa vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita. Sypressi vilkastuttaa ihon mikroverenkiertoa, vahvistaa hiusverisuonia ja kuljettaa happea ihoon. Jasmiini tasapainottaa hormonaalista epätasapainoa ja rauhoittaa stressaantunutta ihoa.

Tuote sopii kaikille ihotyypeille. Se ravitsee ihoa syvältä ja kokonaisvaltaisesti, tasapainottaa talineritystä ja epätasapainoa ihon toiminnoissa, stimuloi ihosolujen uusiutumista, parantaa ihon elastisuutta, vahvistaa kapillaareja, hillitsee melaniinisynteesiä toimien loistavasti pigmenttihäiriöiden hoidossa, kuljettaa happea iholle sekä suojaa ihoa vapailta radikaaleilta. Tuote levitetään puhdistetuille ja kasvovedellä kosteutetuille kasvoille, kaulalle ja decolteelle (putsaria ja kasvovettä se ei sentään korvaa!). Öljyä hierotaan 6-8 tippaa käsien välissä sen aktivoimiseksi, jonka jälkeen se työnnetään ja painetaan ihoon kämmenillä noin 30 sekunnin ajan. On yksilöllistä, tarvitseeko iho tämän lisäksi esimerkiksi kosteuttavaa seerumia ja kosteusvoidetta. Tähän vaikuttavat monet tekijät, joista yksi tärkein on ilmasto. Harva ihotyyppi pärjää keskellä talvea ilman kosteusvoidetta ja kosteuttavaa seerumia.

Mikä oma kokemukseni Vintner’s Daughterista sitten on? Liityn hypettäjien joukkoon. En ole ikinä kokeillut vastaavalla tavalla ihoon sujahtavaa kasvoöljyä, se todellakin imeytyy välittömästi. Iho-ongelmia itselläni ei ole ja ihoni on hyvässä kunnossa, joten muita merkittäviä havaintoja en pysty tekemään. Kun vielä kuulin, että In Fioren perustaja Julie Elliott on ollut mukana kehittämässä tuotetta, vakuutuin entisestään. Tuotteeseen on todella ammennettu osaamista.

Siirrytäänpä sitten Kaliforniasta hawaijilaistunnelmiin, nimittäin kuumeisesti odottamani uutuus Mahalolta on myös vihdoin täällä, The Unveil puhdistusbalmi. Tästä tuotteesta voin ensitöikseni sanoa, että jos Vintner’s Daughterista tuli maailmanlaajuisesti hypetetty kulttituote, niin varautukaa siihen, että Unveil liittyy kohta sen rinnalle – nämä kaksi tuotetta toimivat myös loistavasti yhdessä. Pelkästään bamburasian kantta raottamalla ja nuuhkaisemalla tuotetta, on rakastunut: se tuoksuu aivan key lime pielta! Tämän ansiosta puhdistusrituaali muuttuu yhtä nautinnolliseksi, kuin jälkiruoka kolmen ruokalajin illallisen päätteeksi.

The Unveil on ensimmäinen kokeilemani puhdistusbalmi, jonka poistamiseen ei tarvita musliiniliinaa, vaan se huuhtoutuu vedellä, mutta tekee sen hellävaraisesti. Tuotteen sisältämät pintajännitystä alentavat aineet (joiden ansiosta tuote siis emulgoituu pois iholta vedellä) ovat erittäin mietoja emulgaattoreita ja niitä on käytetty tuotteessa hyvin maltillisesti. Tähän rakastuvat nekin, jotka eivät ole aiemmin puhdistusbalmeista innostuneet. Tuote huuhtoutuu pois ihanteellisesti, sillä se jättää ihon täydellisen pehmeäksi, mutta puhdistetuksi ja esihoidetuksi. Balmi ei ainoastaan puhdista ihoa, vaan se myös aloittaa ihon hoitamisen ja on silkkaa nautintoa alusta loppuun asti.

Unveil syväpuhdistaa ihoa nostattaen likaa ja epäpuhtauksia pintaan ja auttaa toksiineja puhdistumaan ihosta. Se poistaa meikin täydellisesti, vaikka käyttäisi tuhdimpaakin meikkivoidetta. Lisäksi se pehmentää ihoa hellävaraisesti luonnollisilla hedelmäentsyymeillä, jotka kirkastavat ihon sävyä ja valmistelevat ihoa hoitotuotteille auttaen niitä imeytymään paremmin.

Tuotteen öljypohjan muodostavat manteliöljy, johon on uutettu sinimailasta, arnicaa, neemiä, kehäkukkaa, gotu kolaa, tulsia, rohtoraunioyrttiä ja rohtovuohennokkaa, avokadovoi, makadamiaöljy, mangovoi, kaakaovoi, cupuapuvoi, murumuruvoi, arganöljy ja risiiniöljy. Tässä joukossa on jo kerrakseen iholle hyödyllisiä ainesosia, jotka vahvistavat ihon omaa suojaa ja ravitsevat ihoa.

Lisäksi balmi sisältää joukon muita aktiivisia aineita, kuten vihreää teetä, jossa on runsaasti tulehduksia ehkäiseviä ja rauhoittavia flanovoideja, antioksidantteja, entsyymejä, mineraaleja ja aminohappoja. Se kirkastaa ihoa, parantaa kollageenintuotantoa, vilkastuttaa solujen uusiutumista, parantaa tulehdustiloja ja korjaa auringon sekä vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita. Papaiini-entsyymi pehmittää ihoa ja vilkastuttaa solujen uusiutumista. Paju puhdistaa huokosia sisältäpäin poistaen ylimääräistä talia, likaa ja hikeä. Se kuorii ihoa ilman ärsytystä hyvin hellävaraisesti. Vihreä savi on detox-vaikutteinen ja auttaa toksiineja puhdistumaan ihosta. Fragonia, niauoli ja rosepippuri ovat antimikrobisia ja tulehduksia hillitseviä aineita. Balsamissa tuoksuvat ihanasti sitrusten, inkiväärin ja kardemumman eteeriset öljyt, jotka myös kirkastavat ihoa.

Pikkuinen nokare balmia riittää koko kasvoille ja kaulalle. Sitä hierotaan ihoon huolellisesti puolesta minuutista kahteen minuuttiin – mitä kauemmin jaksat hieroa, sitä enemmän saat sen hoitavista ominaisuuksista irti. Lopuksi sormenpäät kostutetaan vedellä ja aletaan vähitellen emulgoimaan tuotetta pois iholta. Halutessaan sen voi toki poistaa myös musliiniliinalla, jolloin iholle saa vielä hellävaraisen kuorinnan. Suosittelen musliiniliinan käyttöä erityisesti, jos iholla on mustapäitä, sillä liina antaa niille kyytiä tuplasti nopeammin.

Muutamat teistä ovat jo udelleet olenko ehtinyt testata Vintner’s Daughteria ja Mahalon Unveiliä. Tässä oli nyt melko tyhjentävästi näkemykseni ja kokemukseni kummastakin. Kyllähän näiden tuotteiden ja sarjojen kohdalla puhutaan aivan next level -ihonhoidosta. Sellaisesta joka on täyttä tavaraa alusta loppuun asti ilman turhia fillereitä. Sellaisen ihonhoidon puolesta olen puhunut jo pitkään ja vakuutun siitä itse yhä syvemmin, mitä enemmän kokemusta, tietoa ja näkemystä karttuu.

No, kertokaa nyt! Joko olette kokeilleet? Millaisia kokemuksia teillä on jommasta kummasta tuotteesta?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , ,

Beauty

28 kommenttia artikkeliin “Tuttu ja tuleva kulttituote”

 1. VMV

  Ootko testaamassa sitä Kjaer Weisin Beautiful oilia? – Miten muuten näissä yli parinsadan euron muutaman millilitran (~~) puteleissa, joita sekä Jolien et Naturellem valikoimissa (esim), kuinka moneen oot tutustunu 😀

  • Pettymyksiä ei ole. Suosikkini ovat Vintner’s Daughter, Kypriksen 1000 Roses tai Healing Bouquet (näistä en osaa valita suosikkia), Mahalon Vitality Elixir ja Mayn Youth Dew. Aivan loistavia kaikki, enkä oikeastaan osaa päättää mikä näistä olisi suosikkini. Varmaan tällä hetkellä sanoisin kyllä että Vintner, niin loistava sen imeytyvyys on.

 2. Jennie

  Kyllä tämmösen luonnonkosmetiikka rakastajan pitää joku päivä päästä kokeilemaan Vintner’s Daughter, joku päivä we will get together…! Tosin kyllä tää iho on ihmeellinen, tuntuu että se tukkeutuu jo pelkästä katseesta väärään pulloon. Toivottavasti en ole ikuisesti tuomittu käyttämään aina samoja tuotteita.

 3. Nina

  Mulla on ollut Vintner’s käytössä kolme kuukautta ja olen myyty. Unveil nyt toista viikkoa käytössä ja se myös todella hyvä, ja nämä kaksi yhdessä toimivat mainiosti. Reissaan paljon ja tämä on sellainen combo, että mukaan ei paljon muuta tarvitse pakata. Hinta on suht kova mutta korvaavat useamman tuotteen, joten tulevat halvemmaksi kuin useamman tuotteen ostaminen. Tykkään tosi paljon myös Tatan tuotteista, mutta niitä tarvitsee sitten useampaa tuotetta.

  • No eipä tuohon tosiaan tarvitse parhaimmillaan muuta kuin hyvän kasvoveden, jos ei ole erityisiä ongelmia ihossa tai haastavat olosuhteet ilmastossa. Kyllähän nämä investointeja ovat ja joskus täytyy valita, missä sitten säästää 🙂

 4. Nina

  Hinnasta vielä: Mitään en inceistä tajua, mutta empiirisen kokemukseni (mikä on laaja) perusteella näissä kulkee hinta ja laatu/teho käsi kädessä. Toki on yksilöllisiä eroja, kaikki ei sovi kaikille eikä pelkän hinnan perusteella ei voi omaansa valita. Itselleni esim May Lindstrom ei ole mitenkään optimaalinen, toiset taas kehuvat sen maasta taivaisiin.

 5. Helinä

  Mitä mieltä olet Bio oil’sta jonka sanotaan vähentävän arpien ja raskausarpien yms. näkymistä? Ystävä sitä kovasti suositteli 🙂 Ei taida olla kovin luomua ainakaan.

 6. Heiduli

  Oih tuota Mahaloa olen kokeillut ja rakastunut!! Aivan ihanaa luxusta iholle!:) oikein odotan joka ilta että pääsen puhdistamaan ihoa 😀
  Minulla itselläni iho hyvässä kunnossa, mutta hormoninäppyjä tulee leukaan vähän väliä..tuntuu että Unveil auttaa ja tekee hyvää mutta tulisiko sinulle mieleen mitä voisin laittaa iholle puhdistuksen jälkeen, joka auttaisi leukaa, jotta näpyt vähenisivät? Tuo yllämainittu seerumi vähän turhan hintava tällä hetkellä…

  • Täsmäaseena Kypriksen Clearing Serum, pelkkään leukaan. Kokeile jos se auttaisi. Tatalle on myös tullut uusi täsmätuote vain näpyille, jota olen testaillut hyvällä menestyksellä omaan todella kivikovaan tukkeumaan kaulassa. Ei vaan vielä ole myynnissä!

  • Heiduli

   Oi kiitos vinkeistä! Kypristä olen halunnutkin kokeilla, varmasti hyvä sarja 🙂
   Onko sinulla kokemusta Moonlight Catalystistä? Sitäkin olen harkinnut..:)

  • Heiduli

   Kiitos vastauksestasi! Nyt olen tässä huomannut/puhunut kosmetologini kanssa että luultavasti kyseessä onkin POD..kauheasti tullut tuotteita testattua ja näppyjä hoidettua ties millä mutta edelleen suunympärys, leuka tulehtunut jatkuvasti..muu iho siisti ja täysin normaali! Nyt yritän ottaa mahdollisimman simppelin tavan hoitaa ihoani ja mietin parin tuotteen välillä, tuo hehkutettu seerumi ( olen allerginen hasselpähkinälle, en tiedä vaikuttaako kun sitä tuotteessa) tai Kahinan setti kokeiluun( puhditus, kasvovoide, arganöljy)..niin ja mahalon rare indigo kanssa kiinnostaisi.

   • Oi oi, no POD kyllä puhkeaa juuri tuolle alueelle ja yksi syy siihen on liian monet tuotteet, joista iho ärtyy. Muuten, pähkinäallergikko pystyy käyttämään pähkinäöljyjä, näin kertoi Päivi Kousa taannoin eräällä luennolla allergioista. Älä ota liian monia tuotteita testiin yhtä aikaa, jos iholla on POD, tuotteet eivät myöskään saa olla liian aktivoivia ja kaikki kuorivat ja syväpuhdistavat tuotteet pois käytöstä.

 7. Mari Vee

  Molemmat tuotteet löytyvät ja ovat sanoinkuvaamattoman ihania! Vintner’s Daughter on juuri sellainen ihanan imeytyvä öljy, jota on ilo käyttää meikinkin alla. Öljy rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa ja on ihanan tuoksuista. Tämä on ihanaa vaihtelua Kypriksen Healing Bouquet öljylle ja on ohuempaa ja siksi miellyttävämpää päiväkäytössä. Aivan ihana tuote siis!

  Mahalon puhdistusbalmi on myös aivan mieletön. En ole puhdistusvoiteiden ylin ystävä, mutta tämä on aivan ihana! Pidän siitä, että tuote muuntuu veden kanssa ihanaksi maidoksi iholla. Tuotteen tuoksu on ihana ja voisin syödä tätä. Myös ihoni pitää tästäkin. Riittoisa tuote.

 8. Jenni

  Kumpi on mielestäsi parempi Vintner’s daughter vaiko Kjaer Weisin Beautiful oil? Vai onko jälkimmäinen ollut vielä riittävän kauan testissä. Harkitsen säästäväni jossakin vaiheessa jompaa kumpaa varten,vaikka hinta kyllä kirpaisee. Toki ymmärrän,että laatu maksaa.

  • Vintner’s Daughter on raaka-aineiltaan huomattavasti parempi ja muutaman käytön perusteella myös käytännössä. KW:n pullo taitaa maksaa enemmän kuin itse sisältö, vaikka aivan hyvä tuote onkin.

 9. piu

  Tuohon ihanaan öljyyn haluan vielä joskus satsata. Mikä seerumi sopii sen kanssa kaveriksi ikääntyvälle iholle joka tarvitsee kaiken mahdollisen hoidon. Ymmärsinkö oikein, että tuleeko öljy kasvoveden jälkeen ja seerumi vasta öljyn päälle. Itse olen tottunut laittamaan ensin seerumin ja päälle öljyn. Onko järjestyksellä merkitystä?

 10. leenuska

  Vintner’s Daughter oli jo viime kesän käytössä, enkä löytänyt mitään huonoa. Päinvastoin, kesäpisamatkin jäi tulematta.
  Mutta entäs tämä Dr. Alkaitis Organic Ageless Facial Elixir, Ayurvedinen Luksus Öljyseerumi…Oletko kokeillut? Sademetsän eksoottiset taijat eivät ihan mulle ole vielä auenneet. Löytyi sellaisia kasveja joista en ole puutarhuriurani aikana ikinä kuullutkaan. Ehkä tarvii vielä toiset pari viikkoa tutustua öljyyn.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>