Beauty

Dr. Hauschkan uudet huippumeikit

Beauty | 28.2.2017 | Katja Kokko

Olin tänään Dr. Hauschkan uusien meikkien lanseeraustilaisuudessa. 50-vuotista taivaltaan tänä vuonna juhliva sarja on yksi luonnonkosmetiikan pioneereista ja vaikka sen ulkoasu ei ole monen mielestä sieltä seksikkäimmästä päästä, on sisältö ja sarjan filosofia jokaista näkymätöntä hiukkastakin myöten tarkoin suunniteltua. Dr. Hauschkan kohdalla käsite kokonaisvaltainen ihonhoito toteutuu upeasti ja siksi sarja kiehtoo itseäni erityisen paljon. Ja itse asiassa joku kumma noiden pakkausten yksinkertaisuudessa vetoaa minuun – vai liekö sitten sisällöllä ja kaikella huippulaadulla niin suuri vetovoima?

Dr. Hauschkan edelliset meikit alkoivat olla aikansa eläneitä: meikkivoiteiden sävyt olivat turhan punertavia ja huulipunat olivat kunnon ysärihelmiäisiä. Hyviäkin tuotteita joukossa kyllä oli. Mutta nyt melkein koko meikkisarja on mennyt uusiksi. Tuotteiden pigmenttipitoisuuksia on lisätty (ja ne ovat aivan huimat), värivalikoimaa parannettu ja joukkoon on tullut useita timanttisia tuotteita, jotka ovat olleet luonnonkosmetiikkameikeissä harvinaisia, kuten väritön valokynä ja väritön huultenrajauskynä. Huulipunat ovat mattoja, värivalikoima herkullinen ja koostumus kermainen ja hoitava. Meikkivoiteesta löytyy kellertäviäkin sävyjä. Wau. Olin täysin myyty, kun pääsin hypistelemään tuotteita. Myös osa vanhoista suosikeista on edelleen valikoimassa tai niitä on päivitetty vain aavistus.

Uusilla meikeillä onnistuu täydellinen meikki alusta loppuun asti kevyestä päivämeikistä dramaattiseen iltameikkiin. Rohtokasvit ovat osana tuotteita myös meikeissä ja ne ovatkin paitsi kasvojen parhaita piirteitä korostavia, myös ihoa hoitavia kasvivahojen, -öljyjen ja -uutteiden ansiosta. Raaka-aineet ovat lähes poikkeuksetta peräisin sertifioiduilta luomutiloilta ja aina kun mahdollista, ne täyttävät biodynaamisen viljelyn sekä Reilun Kaupan standardit.

Dr. Hauschkan suomalainen meikkikasvo on näyttelijä ja laulaja Maria Ylipää. Hän on käyttänyt sarjan ihonhoitotuotteita yli kymmenen vuotta ja voin kertoa, että naisen meikitön iho oli upeassa kunnossa, vaikka se on kovalla koetuksella paksujen ja synteettisten teatterimeikkien vuoksi. Lanseeraustilaisuudessa Marialle loihdittiin intensiivinen smoky eyes -meikki, josta kuva tässä alla. Näyttää todella hyvältä.

Sain nyt alkuun testiin sarjan Volume Mascaran, uuden Color Corrective puuterin sekä Ruusuvoiteen. Tiedän, että tällaisenaan tuo ripsiväri ei tule minulla toimimaan, mutta tuotteista löytyykin eräs jokeri, jonka avulla lopputulos saattaa yllättää. Kerron lisää tuotteista myöhemmin, kunhan olen saanut kokeiltua niitä laajemmin, sain valita testiin haluamiani tuotteita. Voin kuitenkin jo tältä istumalta sanoa, että uudet meikit tulevat haastamaan tämän hetkiset suosikkini toden teolla.

Dr. Hauschkan meikkejä myy mm. Stockmann, Ruohonjuuri sekä Hyvinvoinnin Tavaratalo. Uudet meikit saapuvat myyntiin toivottavasti pian.

Onko sinulla suosikkeja Dr. Hauschkan entisissä meikeissä? 

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: ,