Beauty

Tuotekehitysprojekti: Supermood Youth Glo

Beauty | 24.9.2015 | Katja Kokko

DSC_8554

Nyt on vihdoin aika omistautua myös täällä blogin puolella projektille, jota olen kulisseissa puuhannut kokonaisen vuoden verran. Osalle teistä tämä projekti onkin ollut tiedossa, mikäli satuitte noin vuosi sitten kuuntelemaan radiohaastatteluni Minttu Vesalan Fashion Showssa Radio Helsingissä. En ole kuitenkaan  huudellut tästä kanavissani satunnaisia Instagram-otoksia lukuun ottamatta, sillä olen halunnut odottaa, että kaikki on valmista.

Kyse on siis tuotekehitysprojektista Anne Kukkohovin Supermood luonnonkosmetiikkabrändille. Olen jakanut Annelle vinkkejäni ja näkemyksiä jo siinä vaiheessa, kun koko sarja oli olemassa vasta paperilla, mutta reilu vuosi sitten sarjan keulakuva kaunotar kysyi olisinko halukas sitoutumaan anti-age tuotelinjan kehitykseen. Arvaatte varmaan, että kahta kertaa minua ei tarvinnut houkutella, sillä tuotteiden suunnittelu ja raaka-ainetutkimusmatkailu on itselleni puuhaa, jota rakastan sydämeni pohjasta.

Välillä tuntuu, että ideapankkini on aivan ehtymätön – ja se luokin omat haasteensa, sillä kaikkia ideoita ei voi tietenkään toteuttaa yhtä aikaa eikä samassa projektissa. Tämän vuoksi en halua myöskään sitoa itseäni vain yhteen sarjaan, vaan tarjota näkemyksiäni sekä ideoitani toistaiseksi eri brändeille.

DSC_8584

Supermoodin Youth Glo on sarjan tehokkain linja ja sen ensimmäiset kaksi tuotetta sekä ravintolisä ovat juuri putkahtaneet uunista ulos. Loput kolme tuotetta pitäisi ilmestyä ennen joulua, mutta niistä en hiisku vielä enempää, vaan parrasvaloihin pääsevät nyt hedelmähappokuorinta sekä tuhkimonaamio – tämän syksyn must have ihonhoitohankinnat.

Kummastakin tuotteesta tuli niin timanttisia, että seison niiden takana sataprosenttisesti. Tuotteissa on kaikki kohdallaan: pakkausdesign, hinta, riittoisuus, raaka-aineet, vaikutukset, tehokkuus, koostumukset ja käyttömukavuus. Mitään ei ole liikaa, eikä liian vähän. Tuotteet ovat simppeleitä, toimivia ja aktiiviset raaka-aineet aivan killereitä. Lähdimme suunnittelemaan tuotteita, jotka toimivat välittömästi, mutta lempeästi – ja siinä myös onnistuimme.

DSC_8598

Nyt saan myös ensimmäistä kertaa suositella hedelmähappokuorintaa herkälle iholle. Ystäväni Marikon (joka on toiminut blogissani koekaniinina atooppisen ihon hoitotutkimuksessa) iho nimittäin reagoi jopa tähtien väärään asentoon ja valehtelematta vähän hirvitti antaa hänelle tuotteet testiin. Kuorinnan kohdalla Mariko joutui itse asiassa taivuttelemaan minua, että hän saisi testata sen. Vuorokauden kuluttua naiselta tuli superlatiiveja säästelemätön tekstari, jossa hän seikkaperäisesti kuvaili, kuinka upealta ihossa tuntuu. Ja samana iltana kun tapasin Marikon, en voinut itsekään olla koskettelematta ihoa, sillä se todella oli sileä kuin vauvan peppu.

DSC_8614

Youth Glo Luxury Peel on siis hedelmähappokuorinta, jonka tehot ovat juuri sopivat. Kun sain testiin tuotteen ensimmäisen version, se ehti olla kasvoillani noin viisitoista sekuntia, jonka jälkeen se oli pakko huuhtoa pois – tehoja oli enemmän kuin Juice Beautyn tujuimmassa kuorinnassa. Toinen versio oli puolestaan aivan liian mieto. Mutta kolmannella kerralla kaikki meni nappiin: kuorinta kipristeli iholla juuri sopivasti ja se nosti aivan kevyen punoituksen. Halusimme tuotteeseen minttua, joka antaisi sille vielä ihanan viilentävän vaikutuksen ja lisäisi käyttömukavuutta. Pidän kovasti tästä kevyen kipristelyn ja lempeän viilennyksen yhdistelmästä.

Youth Glon kaikkien tuotteiden avainraaka-aineeksi valitsin matkipapu-uutteen, sillä se on luonnollinen korvike retinolille, yhdelle A-vitamiinin tehokkaimmalle muodolle. Tähän raaka-aineeseen olen törmännyt vain hyvin harvoin, mutta sitä sisältävät tuotteet ovat aina osoittautuneet todella tehokkaiksi. Lisäksi halusin tuotteeseen runsaasti C-vitamiinia sekä tietenkin hedelmähappoja: mieluiten luonnollisista hedelmäuutteista peräisin olevia, mutta maitohapolla terästettynä.

Matkipapu-uute ei ärsytä ihoa samalla tavalla, kuin retinol voi tehdä. Matkipapu vilkastuttaa solujen uusiutumista, parantaa kollageenin tuotantoa sekä siloittaa ja kirkastaa ihoa. Lisäksi se sisältää fenolisia yhdisteitä ja suojaa siten vapailta radikaaleilta.

DSC_8648

Maitohappo kuuluu hedelmähappohin ja sitä esiintyy ihotalissa luonnostaan, jonka vuoksi se tasapainottaa ja ylläpitää ihon pH:ta. Tällöin iho ei ole niin altis erilaisille iho-ongelmille, kuten aknelle, rosacealle tai epäpuhtauksille ja muut aineet pääsevät imeytymään ihoon paremmin. Lisäksi maitohappo on vilkastuttaa ihosolujen uusitumista, eli kuorii ihoa, jolloin uusi ja heleä iho tulee näkyville tasaisena ja sileänä. Maitohappoa on tuotteessa vain vähän, jonka vuoksi kuorinta on niin hellävarainen, että se sopii herkemmällekin iholle. Omenauute sisältää puolestaan hedelmähappoihin lukeutuvaa omenahappoa, eli sillä on myös ihosolujen uusiutumista vilkastuttava, kuoriva vaikutus. Lisäksi omenauutteessa on runsaasti antioksidantteja, joita tarvitaan suojautumiseen vapailta radikaaleilta (eli ihon ykkössamentajilta ja ankeuttajilta). Kuorinnassa on omenauutetta maitohappoa enemmän.

DSC_8610

Kuorinnan C-vitamiinipommi tulee tyrnimehusta sekä greipin hedelmäuutteesta. Greippi sisältää C-vitamiinin lisäksi lykopeenia ja salisyylihappoa, eli mustapäät ja tukkeumat saavat lempeää kyytiä samalla, kun iho siloittuu ja kirkastuu.

Uskallan suositella kuorintaa kaikille ihotyypeille. Hyvin herkkäihoinen voi aloittaa lyhyellä 1-5 minuutin vaikutusajalla, muille ihotyypeille suosittelen 15 minuutin vaikutusaikaa. Itse levitän kuorintaa ensin ohuen kerroksen ja annan sen olla hetkisen iholla, jonka jälkeen lisään toisen kerroksen vaikutuksen tehostamiseksi. Suosittelen kuorinnan käyttöä kerran viikossa, mutta iho-ongelmien hoitoon tai tehokäyttöön kuukauden kuuri kahdesti viikossa toimii myös loistavasti, mutta lempeästi.

DSC_8627

Youth Glo Babyface Maskissa yhdistyvät minulle ihannenaamion ominaisuudet, sillä se tekee kaiken: toimii välittömästi ihoa viilentävästi ja rauhoittavasti hedelmähappokuorinnan jälkeen, mutta lisäksi puhdistaa, supistaa, kirkastaa, siloittaa ja kosteuttaa samaan aikaan. Naamiota voi käyttää myös pikakaunistajana ilman kuorintaa.

Naamio sopii kaikille ihotyypeille, myös rosacealle, couperosalle ja aknelle. Suosittelen naamion käyttöä aina kuorinnan jälkeen ja halutessaan sitä voi käyttää myös toisen kerran viikossa ilman kuorintaa.

Raaka-aineiksi halusin matkipapu-uutteen lisäksi ehdottomasti kunnon tujauksen minttua sekä kenties maailman kiehtovinta raaka-ainetta ginkgo bilobaa.

Ginkgo biloba on ikivanha puu, joka on ollut maailmassa olemassa jo dinosaurusten aikaan, siis paljon ennen meitä ihmisiä. Sen lehdet muistuttavat valtoimenaan hulmuavia neidon hiuksia ja siksipä sitä nimitetäänkin myös neidonhiuspuuksi. Ginkgo biloba lukeutuu yhdeksi parhaimmista antioksidanttien lähteistä ja se on eräs maailman vanhimmista lääkekasveista. Ginkgo biloba rauhoittaa ihoa tehokkaasti, parantaa ihon mikroverenkiertoa, poistaa kuona-aineita ja auttaa ihoa säilyttämään kosteutta. Se on loistava raaka-aine paitsi ikääntyvän ihon hoidossa, erinomainen myös rosacealle, herkälle, ärtyneelle ja auringossa vaurioituneelle iholle. Ginkgo biloba olikin ykkösvalintani naamioon, jonka pitäisi sopia kaikille ja vaikuttaa monella eri tavalla.

DSC_8581

Vihreä tee-uute sisältää runsaasti vapaiden radikaalien vaurioita korjaavia antioksidantteja. Se rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja sopii hyvin esimerkiksi rosacean hotoon. Lisäksi se ehkäisee kollageenin hajoamista ja auttaa korjaamaan auringossa vaurioitunutta ihoa sekä tasoittaa pigmenttimuutoksia. Seljankukkauute sisältää luonnollisia hedelmähappoja sekä runsaasti antioksidantteja. Se vilkastuttaa ihon aineenvaihduntaa, rauhoittaa ärsytyksiä, punoitusta ja tulehduksia, supistaa ihohuokosia sekä puhdistaa ihoa.

Lisäksi naamiossa on kuorinnan tavoin greippiuutetta sekä tyrnimehua, jonka sisältämä C-vitamiini tehostaa kollageenintuotantoa ja karotenoidit heleyttävät ihon väriä. E-vitamiini puolestaa suojaa soluja vapailta radikaaleilta sekä siloittaa ja kiinteyttää ihoa.

Ruusunmarjaöljy on lempiöljyni ja siksi halusin sitä myös naamioon. Se sisältää runsaasti A-vitamiinia, lykopeenia sekä beetakaroteenia. Ruusunmarjaöljy auttaa korjaamaan auringossa vaurioitunutta ihoa, arpia, silottaa juonteita sekä kirkastaa ja pehmittää ihoa.

Reilu tujaus minttua tuntuu kasvoilla ihanan viileältä ja virkistävältä hedelmähappokuorinnan jälkeen ja naamion tuoksukin on todella minttuinen, joka voi jakaa mielipiteitä, mutta näissä molemmissa tuotteissa vaikutukset olivat nyt tuoksua tärkeämmät. Youth Glon seuraavissa tuotteissa hemmotellaan sitten tuoksunystyröitä ylellisemmin.

DSC_8585

Vaikka Supermood ei ole minun sarjani ja olen ollut mukana vain tuotekehityksessä, jännittää kyllä todella paljon pidättekö tuotteista. Sarjan ympärillä kuhisee nyt valtavasti valtameren tuolla puolen ja sekös triplaa perhosten määrän mahan pohjassa: tuotteet, joiden suunnitteluun omistauduin täydestä sydämestä voivat päätyä New Yorkiin ja Los Angelesiin – kääks ja jaiks, siis ihan mahtavaa! Mutta paljon tärkeämpää on kuitenkin se, mitä te niistä tuumitte!

Joko olette ehtineet testata Supermoodin uutuudet? Millaisia fiiliksiä uusi kuorinta ja naamio herättävät?

DSC_8639

Helmiäiskulho Proloque shop

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , ,