Beauty

Tulevaisuuden ihonhoito

Beauty | 13.9.2016 | Katja Kokko

DSC_0056

Olen aina sanonut, ettei minulla ole koskaan ollut joogagurua. Ihania opettajia vain vuosien varrelta, joilla on kullakin ollut paikkansa joogapolullani. Ihonhoitoguruni voin kuitenkin nimetä helposti, ei nimittäin ole epäilystäkään kuka se olisi: etelä-afrikkalaisen Essen perustaja Trevor Steyn.

Tapasin Trevorin jälleen viime perjantaina ja kuulin varmaan viidettä kertaa saman luennon probioottisesta ihonhoidosta, johon en näytä kyllästyvän, vaan alan sisäistämään tietoa kerta toisensa jälkeen syvemmin. Probioottisen ihonhoidon suosio on kasvanut valtavasti aivan viime vuosina, mutta kyse ei missään tapauksessa ole ohimenevästä trendistä, vaan pikemminkin nyt puhutaan tulevaisuuden ihonhoidosta – ja Trevoria voi kutsua sen isäksi.

Probioottien vaikutukset eivät ole breikanneet pelkästään ihonhoidossa, vaan niistä tulee jatkuvasti uutta tutkimustietoa myös terveydenhoidossa ja maailmasta alkaa löytyä sairaaloitakin, joissa käytetään antibakteeristen suihkeiden sijasta probioottisuihkeita ja esimerkiksi vakavien palovammojen hoidossa eläviä probiootteja. Trevor on omistautunut tämän aiheen tutkimukselle. Hän kirjoittaa aiheesta parhaillaan myös kirjaa, joka liittyy vahvasti ihonhoitoon. Minä en malta odottaa, että saan opuksen käsiini, kunhan kiireinen mies vain ehtii kirjoittamaan sen valmiiksi.

_cs_6951

Suomessakin Esse on vajaassa parissa vuodessa herättänyt valtavasti mielenkiintoa kosmetologien keskuudessa ja on todella ilahduttavaa, että muutama aiemmin pelkästään synteettistä ammattilaiskosmetiikkaa käyttänyt hoitola on ottanut Essen valikoimiinsa. Meillä on kuitenkin vielä kirittävää naapurimaahamme Ruotsiin verrattuna, sieltä löytyy nimittäin tällä hetkellä 90 Esse-hoitolaa! Siis yhdeksänkymmentä! Aivan huikeaa! Jos minulla olisi oma kauneushoitola, ei olisi epäilystäkään, ettenkö ottaisi Esseä yhdeksi sarjaksi. Ja itse asiassa, jos blogiani ei olisi olemassa, pistäisin Esse-hoitolan pystyyn välittömästi.

Maailmalla konferensseja kiertäessä lääketieteelliseen ihonhoitoon perehtyneet tiedemiehet ovat jauhot suussa Trevorin tavatessaan. Iänikuisia A-vitamiinihoitoja tarjoavilla ammattilaisilla ei ole argumentteja kohdatessaan Trevorin, joka on ajan tasalla viimeisimmistä tutkimuksista ja hänen ansiostaan monen ihonhoitofilosofia on ottanut uuden suunnan. Käsitys tulevaisuuden ihonhoidosta tulee takuuvarmasti muuttumaan muutaman vuoden sisällä myös laajemmin.

esse1

Esse on kiistatta koko probioottisen ihonhoidon pioneeri. Probioottien purkittaminen ei nimittäin ole mitään yksinkertaista hommaa, vaan se vaatii todella paljon tuntemusta aiheesta ja täysin omanlaisensa valmistusmenetelmät. Eikä ole lainkaan yhdentekevää millaisten aineiden kanssa probiootit yhdistetään. Joten vaikka tulevaisuudessa on odotettavissa, että monet sarjat alkavat käyttää tuotteissaan probiootteja, on Essellä on aivan valtava etumatka ja taustalla semmoinen määrä tietotaitoa, jota ei aivan tuosta vaan hankita.

Trevor oli vastikää Namibiassa etsimässä Esselle uusia raaka-aineita eikä mies joutunut palaamaan kotiin tyhjin käsin. Sarjalle on tulossa yhdeksän uutta tuotetta. Tämä nörtti ei malta odottaa! Trevor kertoi, että Namibiassa ei ole lainkaan sanoja aknelle ja ekseemalle, koska niitä ei yksinkertaisesti ole olemassa siellä. Vaikka hän oli kuinka koittanut selittää, mistä aknessa on kyse, kukaan ei ymmärtänyt. Ihmiset elävät siellä lähellä luontoa, eikä heidän bakteerikantaansa ole tuhottu, jolloin myöskään kyseisiä ongelmia ei esiinny.

DSC_0029

Luonnonkosmetiikka on täysin luonnollinen jatkumo probioottiselle ihonhoidolle. Jos aiheeseen tutustuu yhtään syvemmin, tulee väistämättä huomanneeksi, ettei synteettisissä rasvoissa ja säilöntäaineissa ole järjen hiventä. Ne ovat varma tapa saada ihon bakteerikanta pois tolaltaan sekä aiheuttaa iholle talinerityksen ja kosteuspitoisuuden epätasapaino.

Trevorin kanssa puhuessa parasta on kunnon raaka-aine nörtteily, näkemyksien jakaminen ja tietysti oppiminen. On ihan mahtavaa huomata, että kun omaa kirjaani kirjoittaessa termi lempeän tehokas ihonhoito putkahti päähäni kuvaamaan omaa ihonhoitofilosofiaani, löytyy päiväntasaajan toiselta puolelta joku, joka käyttää tuota samaa termiä!

Kuinka moni teistä on löytänyt Essestä oman ihonhoitosarjansa?

esse

Kuvat Katja Kokko, paitsi kuvat Trevorista Esse

Avainsanat: , ,

Beauty

28 kommenttia artikkeliin “Tulevaisuuden ihonhoito”

  • Olen kokeillut muutaman tuotteen Tyrni-linjasta. Pidän tuotteiden vaikuttavista raaka-aineista ja kasvoveden sekä seerumin koostumuksesta. Tuoksut ovat liian tuhteja omaan mieleeni ja pakkaukset eivät miellytä silmää, mutta hinta-laatusuhde on oikein kohdallaan 🙂

 1. Päge

  Lueskelin tuossa vanhoja postauksiasi ja tulin siihen ymmärrykseen ettei Essen tuotteita sovi yhdistellä muiden sarjojen kanssa.Onko kyse siitä,että probiootit menettävät tällöin tehonsa?Sarja kiinnostaisi kovasti,mutta on on vielä muita sarjoja ”kesken” ja Mahalokin kuulostaa aika hurmaavalta..Onko sarjassa joitain tuotteita,joita voisi yhdistää muiden sarjojen kanssa,jos näin on.Voiko muuten Mahalon Rare Indigoa käyttää päivävoiteen sijasta?
  Kiitos muuten loistavasta blogista!Jonkin sattuman(onko sallaisia?) 🙂 oikusta löysin netistä blogisi,noin 4-5 kk sitten ja nyt melkein kaikki meikki ja hoitotuotteeni ovat luomua.Diorin meikkivoiteen kanssa on vielä harkinta-aika meneillään,sitäkään en tosin ole sen jälkeen käyttänyt kuin kerran.Eli SUURI kiitos.

  • Essen tuotteita ei kannata yhdistää muihin päällekäin jätettäviin tuotteisiin useastakin syystä. Tuotteiden pH on tasapainotettu happamaksi, joka on tärkeää mm. ihon maitohapon tuotannolle sekä suotuisan bakteerikannan muodostumiselle ja ylläpitämiselle. Lisäksi Esse säilöö tuotteensa niin, etteivät probiootit tuhoudu, vaan pääsevät aidosti vaikuttamaan iholla. Nämä ovat tärkeimmät syyt, mutta tämän lisäksi myös se, että raaka-aine kombot on mietitty tarkkaan huomioiden nimenomaan ihon mikrobikannan monimuotoisuuden tukeminen. Olen myös itse erittäin vahvasti sitä mieltä, että Esseä ei kannata yhdistää muihin tuotteisiin, paitsi puhdistusaineen osalta, sillä sitä ei jätetä iholle (älä kuitenkaan pese ihoasi voimakkaasti pesevällä geelillä tai vaahdolla). Myös ihoöljy voi mielestäni olla jostain toisesta sarjasta. Mutta kasvovesi, seerumi ja kosteusvoide ehdottomasti Esseä.

   Rare Indigo on ihoöljy, ei voide (vaikka onkin kiinteää huoneenlämmössä, mutta sulaa ihon lämmöstä öljyksi). Eli sitä käytetään ihoöljyn tavoin. Ihon kunnosta ja vuodenajoista riippuen ei kosteusvoidetta aina kuitenkaan tarvita, yleensä kesäaikaan. Tähän aikaan vuodesta kosteusvoiteelle on yleensä jo paikkansa, sillä viilenevä ilma lisää ihosta kosteudenhaihtumista. Mutta tämä selviää parhaiten kokeilemalla ja ota käyttöön ainakin kosteuttava kasvovesi sekä kosteuttava seerumi.

   Ihana kuulla, että olet löytänyt blogini ja tykännyt! Diorin meikkivoiteellekin löytyy varmasti korvaaja 🙂

 2. kysymyksiä

  itse olen käyttänyt esseä sekaisin muiden luonnonkosmetiikka tuotteiden kanssa, eikä mielestäni se huono juttu ole ollut. Mutta onko tosiaan näin että hyötyä ei ole jos esseä sekoittaa ei-probioottisiin tuotteisiin.. En saanut ainakaan tälläistä ohjeistusta Ihohoitola Lupauksesta, mutta nyt aloin asiaa pohtimaan…

 3. Sini

  Yksi syy miksen itse ole kokonaan Esseen siirtynyt on juuri tuo kun ei voi yhdistellä. Rakastan kokeilla kaikkia uusia tuotteita ja lisäksi tuntuu, että välillä oma fiiliskin pelkästään vaatii muutosta hoitorutiineihin. Olenkin ottanut esseltä nyt käyttöön lähinnä puhdistustuotteita kuten mintun tuoksuisen gel cleanserin. Harkinnassa on silmänympärysrasva.

  Muuten kyllä ihana sarja ja varsinkin sensitive -linja toimi itselläni erittäin hyvin kuurina keväällä 3kk ajan. Kevät stressin aiheuttamat iho-oireet pysyivät hyvin hallinnassa.

 4. Jennie

  Esse kiinnostaa koko ajan enemmän ja enemmän, olen käyttänyt jokusenkin tovin googlen ja Essen parissa. Eniten kiinnostaa tietysti käyttökokemukset, ihan oikeat tuhkimotarinat ihon kanssa, niitä on jokunen tullut vastaan, mutta ei mitään dramaattista. Olen useaan otteeseen sanonut, että siirryin luonnonkosmetiikkaan ja ihoni on mennyt koko ajan huonompaan kuntoon ja ainainen sisäisten ja ulkoisten syiden selvittely ei enää jaksa innostaa.

  Esse innostaa, mutta kuten joku aiemmin mainitsikin niin on harmillista, että yhdisteleminen ei ole suositeltavaa (vaikkakin ymmärrettävää) koska tuotteita on todella hankala saada loppumaan yhtä aikaa muutenkaan. Onko muitakin syitä kuin ph? En ole omien tuotteiden ph:ta tonkinut ikinä, mutta jos se matchaisi Essen kanssa, niin voisiko olettaa, että tuotteet ei aivan täysin menetä tehoaan? Itse esim. haaveilin siirtyväni Essen kasvoveteen ensimmäisenä, koska purkit loppuvat pian, mutta tässähän on tosi dilemma edessä jos näin ei voi toimia.. Miinusta täytyy antaa myös hinnasta, vaikka aina löytyykin perusteet niin kyllä se vaan rajaa ison osan kuluttajia pois ja itselläkin on taloustilanne erittäin tiukka ja kaikki ylimääräiset hankinnat on nipsitty jo väliaikaisesti pois, joten joudun puntaroimaan sitäkin, että pystynkö edes rahan vuoksi siirtymään Esseen ihan vielä. Mutta jospa talous on paremmassa kunnossa kunhan pääsen siihen vaiheeseen, että tuotteet alkavat olla vaihtopisteessä!

  • Luethan Jennie vastaukseni tuosta yltä. Eli pH ei suinkaan ole ainoa syy, vaan myös säilöntäaineet sekä ylipäätään vaikuttavien aineiden kombot, jotta tuotteilla pystytään vaikuttaa ihon bakteerikantaan. Kokonaisuus muodostuu monesta pienestä palikasta. Esse ei ainoastaan purkita tehoa, vaan panostaa jatkuvasti tieteelliseen tutkimukseen, kaikkien tuotteiden testaamiseen ulkopuolisessa laboratoriossa Saksassa ja lisäksi yritys ei tingi eettisyydestä ja ekologisuudesta, vaan panostaa niihin enemmän, kuin moni muu luonnonkosmetiikkasarja. Essen ja NYR:in voi näissä seikoissa laittaa täysin rinnakkain. Essessä on yksinkertaisesti kaikki kohdallaan 🙂

  • Jennie

   Olin kiireessä lukenut aikaisemman vastauksesi, mutta jotenkin se ei heti uponnut tajuntaan, luin sen vielä nytkin useampaan kertaan 😀 Ymmärrän täysin, että hinta perustuu muuhunkin kuin siihen mitä on lopulta purkin sisällä fyysisenä aineena ja annan kaikelle hyvälle siunaukseni. Itse maksan mieluusti enemmän, jos kyseessä on vaikkapa MSC-sertifioitu tonnikala tai luomu jne., siinä antaa tukensa paljon isommalle asialle kuin vain sille yksittäiselle jutulle, mistä sillä hetkellä voi olla kysymys.

 5. Ninne

  Siis eikö Namibiassa oikeasti esiinny aknea tai ekseemaa? Kuulostaa uskomattomalta. Ja samalla todella pelottavalta. Lähinnä sen vuoksi, että minkä kaiken keskellä me täällä länsimaissa elämmekään ja mille kaikelle altistummekaan. Tuntuu kammottavalta, että vain sillä että elämme täällä vaikutamme omaan sairastuvuuteemme ja hyvinvointiimme erittäin merkittävästi.

 6. piu

  Esse on mielenkiintoinen sarja. Itseäni kiinnostaa erityisesti tuotteiden puhtaus ja luonnonmukaisuus. Millaisia ovat säilöntäaineet? Itselläni juuri Sodium benzoate ja potossium sorbate aiheuttavat ongelmia. Ja niitähän löytyy monesta luonnonkosmetiikasta. Olen hieman pettynyt näiden myrkkyjen käytöstä ihonhoidossa.

  • Se, että on jollekin aineelle allerginen, ei tee siitä myrkkyä. Näitä molempia säilöntäaineita käytetään myös elintarviketeollisuudessa, joten en ihan myrkyiksi niitä kutsuisi, vaikka en itse haluakaan syödä säilöntäaineita. On kuitenkin täysi eri asia levittää niitä iholle, kuin käyttää sisäisesti. Esse ei näitä säilöntäaineita käytä, vaan suurimmaksi osaksi heidän käyttämänsä säilöntäaineet ovat Dehydroacetic Acid sekä Benzyl Alcohol, jotka tarvitsevat toisiaan toimiakseen. Jälkimmäinen haihtuu pois, kun tuotetta levitetään iholle ja Dehydroacetic Acid ei puolestaan tuhoa probiootteja tai hyviä bakteereja iholta. Löydät kaikki Essen käyttämät säilöntäaineet heidän inci-luetteloistaan jokaisen tuotteen kohdalta verkkokaupasta.

 7. Maarit

  Toinen setti Essen sensitive linjaa nyt menossa ja olen myyty! On toki kurjaa kun tykkää myös muista sarjoista kuten Tata ja Suki. Oma ihoni on varsin haasteellinen – toki hyvässä kunnossa, kiitos Katjan Beauty Guiden – eli kaikkea ei voi innoissaan vain kokeilla.
  Purkkihulluuskaan ei Esssen kanssa auta yhtään mutta lopputulos Essen kanssa puhuu puolestaan. On vaan suljettava silmät kaikilta muilta ihanuuksilta kun Esssen kanssa olen ollut supertyytyväinen.
  ”Ostan” niin koko idean Essen taustalla ja nyt suunnitelmissa hankkia muitakin tuotteita Essseltä kun sensitivet loppuu. Löytyyhän sarjasta paljon vaihtoehtoja eri tarpeisiin.
  Purkkihulluna ostan sitten vaikka huulipunat eri sarjoja vaihdellen 🙂
  Syysterveisiä

  • Saman haasteen kanssa painin minäkin säännöllisin väliajoin – purkkihulluuden. En voi omistautua loppuelämäkseni vain yhdelle sarjalle, mutta Esse on ehdottomasti yksi vahva suosikki ja otan välillä iholle kunnon Esse-kuureja. Naamiot ja kuorinnat Esseltä ovat puolestaan säännöllisesssä käytössä 🙂 Hienoa kuulla, että olet ollut Esseen tyytyväinen, en kyllä lainkaan ihmettele 🙂

 8. Minna

  Tykkään todella kovasti probiootti-ideasta, mutta valitettavasti Essenkin tuotteista näyttää löytyvän sudenkuoppia. En ymmärrä, miksi monessa tuotteessa on esim. linaloolia, kun sillä ei ole mitään hoitavia ominaisuuksia. On hämmentävää, että tällainen tuotesarja sisältää allergeeniksi todettua ainesosaa vain tuoksun takia.

  Aion ilman muuta pitää Essen tuotekehittelyä silmällä, mutta tällä hetkellä siitä ei valitettavasti ole minun sarjakseni.

  • Esse ei lisää tuotteisiinsa erikseen linaloolia. Se on eteerisen ylang ylang öljyn komponentti, jota he käyttävät tuotteissaan. Sen funktio on sekä ihoa hoitava että tuoksuva. Jos linalool eristetään eteerisestä öljystä, ihonhoidolliset vaikutukset menetetään. Monien tuoksukomponenttien kohdalla vaikutukset muuttuvat jopa haitallisiksi eristettäessä. Ylang ylangissa on noin 9% linaloolia ja kosteusvoiteessa on puolestaan ylang ylangia alle 0,4 %, joten komponentin osuus jää erittäin pieneksi. Kaikki tuoksuallergikot eivät edes saa allergista reaktiota, jos ks. allergeeni on osana kokonaista eteeristä öljyä, kuin jos se olisi lisätty tuotteeseen yksittäisenä komponenttina. Mikäli on todettu tuoksuallergia, täytyy tottakai suhtautua asiaan varoen. Essen Sensitive -linjassa ei ole käytetty ylang ylangia, joten se sopii myös linalool-allergikolle.

  • Minna

   Kiitos paljon Katja vastauksesta, tämä oli erinomaista tietoa. Onpa ihanaa, kun joku pystyy avaamaan tuotteiden ainesosia tällä tasolla. Täytynee perehtyä tuohon sensitive-sarjaan ja katsoa, löytyisikö sieltä ratkaisu. Oma iho on niin herkkä, että uuden kokeileminen aina vähän pelottaa, etenkin kun Esseä ei tosiaan pitäisi sekoittaa muiden tuotteiden kanssa.

 9. Mari Vee

  Mulla esse on jäänyt ihanaa saviputsaria ja puhdistusemulsiota lukuunottamatta kokeilematta kun hyviä sarjoja on niin paljon vielä jäljellä. Ajattelin kuitenkin hankkia seuraavaksi esseä, mutta ongelmana onkin sitten, että hankkiako sensitive-sarjaa vai sitten muita. En ole kovin herkkäihoinen vaikka rosacea ja/tai hormonaalinen räjähdys iskeekin säännöllisin väliajoin. Erityisesti olen huomannut, että Mahalon ja Mayn savinaamioiden kanssa ihoni tarvitsee runsaasti Mayn hunajaa jotta naamio ei ärsytä ihoa. Ja se pitää huuhdella suihkussa pois hankaamatta eli antaa veden hoitaa tehtävä. Naamion jälkeen kasvovesikuorrutus ja Mahalon indigo-voide tai Mayn blue cocoon. Mutta siis jos Esseen mennään, niin kaipaisin vähän apuja sen suhteen, että onko sensitive kuinka herkälle iholle? Sensitive -seerumi kun ei esim houkuta yhtä paljon kuin Probiotic-seerumi. Samoin kasvovedessä olen vähän hukassa kumpi olisi parempi. Samoin kuorinnoissa kiinnostaisi kaakaokuorinta, koska ihoni kestää myös kevyen hedelmähappokuorinnan ja siitä syystä sarjan mikrokuorinta ei vaikuta niin mielenkiintoiselta. Essen savinaamio on varmaan todella helmi. Voiteiden osalta sitten onkin taas ongelma; esse light kiinnostaisi kun antaa mattapinnnan ja tasapainottaa tulehduksia, mutta kun defence moisturiser+ Probioottinen suojaava kasvovoide kiinnostaisi myös. Pelkään ehkä näissä ikääntyvän ihon voiteissa sitä, että iho kiiltelee ja että tuote jättää liian voidemaisen pinnan. Mutta kun ei ole parikymppinen niin kyllähän sitä pitäisi myös ajatella voiteiden osalta asiaa niin että iho janoaa eri asioita kuin parikymppisenä. Yöllähän kiiltely ei ole ongelma. Olisiko noiden voiteiden yhdistelmä hyvä eli päivällä light-voide ja illalla probioottinen voide? Jompi kumpi olisi kyllä parempi, koska tuotteilla kuitenkin hintaa… Eli jos hieman auttaisit tuotteiden valinnassa noiden ”kumpi sopisi” tuotteiden osalta. Olen itse sitä mieltä, että ihoni ei välttämättä tarvitse sensitive-kuuria, mutta jos olet sitä mieltä, että se olisi myös satunnaisen räjähdyksen omaavalle iholle tarpeellinen niin sitten pitää lähteä siitä.

  Sen verran vielä kiteytyksenä, että Esse kyllä on varmasti hyvä sarja vaikken ole muutamaa tuotetta lukuunottamatta päässytkään sarjaa kokeilemaan. Se johtuu puhtaasti siitä, että haluan käyttää nykyisiä hyviä tuotteita loppuun. Ja kyllähän niistä omista ”lemppareista” on aika vaikeakin luopua. Erityisesti Mayn tuotteiden osalta tuntuu julmalta jättää maailmankaikkeuden paras kasvovesi, mutta jos Esse on yhtä hyvää niin hyvä niin.

  • Uskon Mari, että voit aivan hyvin käyttää Essen peruslinjan sekä probiootti-linjan tuotteita ottaen huomioon millaisia tuotteita käytössäsi on ollut tähän mennessä. Essen Light Moisturiserin ja Defencen koostumukset ovat aivan ihania, parhaimpia koskaan kokeilemiani kosteusvoiteita. Defence ei jätä ainakaan omaa ihoani kiiltäväksi, mutta Light on toki vielä ohuempi ja voi olla sulle ns. varma valinta. Voit myös käyttää iltaisin täyteläisempää ja aamuisin kevyempää. Pitäisin muuten varmaan Essen probiotic plus -linjan Ageless seerumista, joka on tarkoitettu myös pigmenttihäiriöiden hoitoon 🙂

  • Mari Vee

   Moikka Katja taas. Hankin Essen tuotteista kaakaokuorinnan, kosteuttavan naamion (puhdistavia naamioita kun löytyy Maylta, Mahalolta ja Tatan ja Pain rippeet), Toner plus kasvoveden ja Probiotic seerumin. Voidetta en vielä ostanut vaan otin näytteen Ligh kosteusvoiteesta. Heti ensimmäiseksi kokeilin kaakaokuorinnan ja voi taivas kun on ihana tuote. Ihanan lempeä kuorinta ja koostumus on ihanan täyteläinen ja jämäkkä. Kevyiden hedelmähappokuorintojen (joista toki pidän) käyttäjänä tällainen kuorintaherkku on ihanaa vaihtelua. Kuorinnan jälkeen laitoin aimo kerroksen kosteuttavaa naamiota. Rakastan tätäkin tuotetta. Aivan mieletötömän ihanaa ja paksua samettia iholla. Pyyhin ylimääräiset naamiot pois, koska halusin jättää naamion vaikuttamaan yöksi. Ja kyllä kannatti! En ole aikoihin nähnyt ihoani yhtä heleänä. Suihkin naamion pyyhkimisen jälkeen Toner plussaa ja laitoin probioottisen seerumin eli noillakin oli varmasti osuutta asiaan. Toner Plus vaikuttaa todella hyvältä kasvovedeltä. Mayn kasvoveden vannouteena fanina vaadin kasvovedeltä paljon, koska se on yksi ihonhoitoni kulmakivistä. Ainoa minus Essen Toner Plussassa on kasvovesisuutin, joka ei ole yhtä hyvä kuin Mayn kasvovesipumppu. Essessä ja monissa muissakin kasvovesipumppu suihkii tuotetta jotenkin epätasaisesti ja ainoastaan Mayn kasvovesipullon pumppu antaa hienojakoisen suihkeen. Et varmaan kuitenkaan suosittele laittamaan Essen kasvovettä Mayn pulloon? Vai voisiko niin tehdä ilman, että tuote siitä kärsii? Mutta siis itse Essen Toner Plus vaikuttaa olevan ihanan kosteuttava ja rauhoittava kasvovesi. Probioottisen seerumin kanssa olin hieman hämmentynyt kun kyseessä on hieman öljymäinen seerumi. Yöksi kyllä hyvä, mutta hieman jännitin miten käyttäytyy aamulla kun olen tottunut siihen, että meikki ns tarttuu iholle hyvin ja kovin öljytyssä pinnassa meikki ei ihollani pysy ja puuterikin levityy epätasaisemmin. Pelkoni oli turha. Seerumi jätti kyllä erilaisen pinnan kuin esim Kypriksen antioksidanttiseerumi tai muut hyvät seerumit (Suki, Abso, Pai) eli pinta oli kosteampi, mutta tuotteet (seerumi ja Light Moisturiser) imeytyivät iholle hyvin ja meikki oli helppo levittää. Ihon kiiltelyä voi toki olla päivällä hitusen enemmän, mutta paperiin painelu päivän mitaan (jonka jokatapauksessa teen) pitää meikin siistinä ja kiiltelyn kurissa. Light Moisturiser tuntuu olevan juuri passeli keveytensä vuoksi. Seerumissa kun on sitä öljymäisyyttä, niin kasvovoide saa olla hieman kevyempi. Tuotteisiin siis kannatti näin ensikokeilun perusteella satsata. Uskon, että ajoittain ruusufinniin taipuvainen ihoni pitää probioottien ja Essen tuotteiden lempeästä tehosta. Ja samalla myös hoitaa ikääntymisen merkkejä. Käytän toki muitakin lempparituotteita loppuun (Mahalo, May, Pai, Tata, Suki), mutta nyt käytän vain Esseä, jotta saan ostamistani tuotteista kokonaisvaltaisemman käsityksen. Jos ihoni kunto ensikokemusten perusteella pysyy näin hyvänä (toki satunnaisia ongelmia tulee jatkossakin), niin uskon, että tulen jättämään muut sarjat pois kun saan purnukat tyhjiksi. Mutta niitä siis tyhjentelen vasta kun saan vähintään kuukauden – pari kuukautta käytettyä vain Essen tuotteita. Sen verran kyllä joudun toteamaan, että silmänympärysvoide on Sukia ja samoin putsarit ovat vielä muuta kuin Esseä, mutta kuten olet kommentoinut, että putsarit voivat olla muuta koska ne huuhdellaan pois. Essestähän mulla on hyviä putsarikokemuksia ja nykyisten loputtua hankin niitä jälleen. Silmänympärysvoide on puolessa välissä eli sen osalta en voi vielä Esseä hankkia, mutta iholle noin niinkuin muuten vain Esseä. Sekä meikki päivisin.

   • Ihana kuulla, että ensikosketus Esseen oli positiivinen! Probioottiseerumi on sen vuoksi öljyä, että probiootit eivät pysy elävänä vettä sisältävissä tuotteissa. Probiootit aktivoituvat sitten iholla kosteudesta. Samaa mieltä olen kasvoveden suihkeesta! Voit hyvin laittaa sen Mayn pulloon, kun puhdistat pullon ja pumpun huolellisesti sekä desinfioit. Mä olen kans rakastunut täysin Cream Maskiin! Ihanampaa ei olekaan nyt syksyllä! Kivaa, että pidit ja laitahan kokemuksiasi jatkossakin vielä!

 10. Anna

  Mä olen jo aiemminkin kommentoinut, että Esse kiinnostaa kovasti vaikken olekaan vielä testannut sarjalta mitään. Tarkoitus olisi varata jossain vaiheessa aika Ihohoitola Lupaukseen Esse kasvohoitoon ja aloittaa testailu sitä kautta. Mulla ongelmia tuottaa se, ettei Esseä saisi sekoittaa muiden sarjojen kanssa. Ymmärrän kyllä miksi näin on, mutta mun iho niin ronkeli ja siksi monen tuotteen uusiminen kerralla jännittää. Mulla kieltämättä vaikuttaa myös rahallinen puoli, sillä arvokas sarja kyseessä (vaikka varmasti ihan perustellusti).

 11. Ulpu

  Mä ostin into piukassa keväällä messuilta Esseä, kun sattui vielä olemaan tarjouksessa. Mä tykkään, että kaikki tuotteet on samasta sarjasta, vaikka luonnonkosmetiikkaa käyttäessä ei malta olla kokeilematta sekaisin tuotteita eri sarjoista. Tuttua varmaan muillekin. Alehintojen innoittamana ostin Esseltä kaksi putsaria, kasvoveden ja päivävoiteen. Tuoksut tuntuivat miedoilta ja kotona käyttäessä ihanan ylellisiltä. 🙂 Kuitenkin Tonerin tuoksu alkoi ottaa henkeen (ilm. roobois..) ja myös Cream Cleanserin ja Deep Moisturizerin tuoksu alkoivat tökkiä. Puhdistusvoiteen loppuja oon sinnikkäästi käyttänyt nyt kaksoispuhdistuksessa öljyn jälkeen, tykkään siitä kyllä muuten. Lemppariksi näistä muodostui Refining Cleanser, se on hyvä ja tuoksumaailma eri kuin muissa.

  • Kokeile Toner Plus -kasvovettä! Siinä on ihan eri aineet ja tuoksu! Sensitive-linja ja Probiootti Plus -linja tuoksuvat myös erille. Samoin kaikki kuorinnat ja naamiot 🙂 Itse tykkään rooiboksesta, mutta ymmärrän kyllä, että on joillekin liian makea/voimakas 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>