Beauty

Tulevaisuuden ihonhoito

Beauty | 13.9.2016 | Katja Kokko

DSC_0056

Olen aina sanonut, ettei minulla ole koskaan ollut joogagurua. Ihania opettajia vain vuosien varrelta, joilla on kullakin ollut paikkansa joogapolullani. Ihonhoitoguruni voin kuitenkin nimetä helposti, ei nimittäin ole epäilystäkään kuka se olisi: etelä-afrikkalaisen Essen perustaja Trevor Steyn.

Tapasin Trevorin jälleen viime perjantaina ja kuulin varmaan viidettä kertaa saman luennon probioottisesta ihonhoidosta, johon en näytä kyllästyvän, vaan alan sisäistämään tietoa kerta toisensa jälkeen syvemmin. Probioottisen ihonhoidon suosio on kasvanut valtavasti aivan viime vuosina, mutta kyse ei missään tapauksessa ole ohimenevästä trendistä, vaan pikemminkin nyt puhutaan tulevaisuuden ihonhoidosta – ja Trevoria voi kutsua sen isäksi.

Probioottien vaikutukset eivät ole breikanneet pelkästään ihonhoidossa, vaan niistä tulee jatkuvasti uutta tutkimustietoa myös terveydenhoidossa ja maailmasta alkaa löytyä sairaaloitakin, joissa käytetään antibakteeristen suihkeiden sijasta probioottisuihkeita ja esimerkiksi vakavien palovammojen hoidossa eläviä probiootteja. Trevor on omistautunut tämän aiheen tutkimukselle. Hän kirjoittaa aiheesta parhaillaan myös kirjaa, joka liittyy vahvasti ihonhoitoon. Minä en malta odottaa, että saan opuksen käsiini, kunhan kiireinen mies vain ehtii kirjoittamaan sen valmiiksi.

_cs_6951

Suomessakin Esse on vajaassa parissa vuodessa herättänyt valtavasti mielenkiintoa kosmetologien keskuudessa ja on todella ilahduttavaa, että muutama aiemmin pelkästään synteettistä ammattilaiskosmetiikkaa käyttänyt hoitola on ottanut Essen valikoimiinsa. Meillä on kuitenkin vielä kirittävää naapurimaahamme Ruotsiin verrattuna, sieltä löytyy nimittäin tällä hetkellä 90 Esse-hoitolaa! Siis yhdeksänkymmentä! Aivan huikeaa! Jos minulla olisi oma kauneushoitola, ei olisi epäilystäkään, ettenkö ottaisi Esseä yhdeksi sarjaksi. Ja itse asiassa, jos blogiani ei olisi olemassa, pistäisin Esse-hoitolan pystyyn välittömästi.

Maailmalla konferensseja kiertäessä lääketieteelliseen ihonhoitoon perehtyneet tiedemiehet ovat jauhot suussa Trevorin tavatessaan. Iänikuisia A-vitamiinihoitoja tarjoavilla ammattilaisilla ei ole argumentteja kohdatessaan Trevorin, joka on ajan tasalla viimeisimmistä tutkimuksista ja hänen ansiostaan monen ihonhoitofilosofia on ottanut uuden suunnan. Käsitys tulevaisuuden ihonhoidosta tulee takuuvarmasti muuttumaan muutaman vuoden sisällä myös laajemmin.

esse1

Esse on kiistatta koko probioottisen ihonhoidon pioneeri. Probioottien purkittaminen ei nimittäin ole mitään yksinkertaista hommaa, vaan se vaatii todella paljon tuntemusta aiheesta ja täysin omanlaisensa valmistusmenetelmät. Eikä ole lainkaan yhdentekevää millaisten aineiden kanssa probiootit yhdistetään. Joten vaikka tulevaisuudessa on odotettavissa, että monet sarjat alkavat käyttää tuotteissaan probiootteja, on Essellä on aivan valtava etumatka ja taustalla semmoinen määrä tietotaitoa, jota ei aivan tuosta vaan hankita.

Trevor oli vastikää Namibiassa etsimässä Esselle uusia raaka-aineita eikä mies joutunut palaamaan kotiin tyhjin käsin. Sarjalle on tulossa yhdeksän uutta tuotetta. Tämä nörtti ei malta odottaa! Trevor kertoi, että Namibiassa ei ole lainkaan sanoja aknelle ja ekseemalle, koska niitä ei yksinkertaisesti ole olemassa siellä. Vaikka hän oli kuinka koittanut selittää, mistä aknessa on kyse, kukaan ei ymmärtänyt. Ihmiset elävät siellä lähellä luontoa, eikä heidän bakteerikantaansa ole tuhottu, jolloin myöskään kyseisiä ongelmia ei esiinny.

DSC_0029

Luonnonkosmetiikka on täysin luonnollinen jatkumo probioottiselle ihonhoidolle. Jos aiheeseen tutustuu yhtään syvemmin, tulee väistämättä huomanneeksi, ettei synteettisissä rasvoissa ja säilöntäaineissa ole järjen hiventä. Ne ovat varma tapa saada ihon bakteerikanta pois tolaltaan sekä aiheuttaa iholle talinerityksen ja kosteuspitoisuuden epätasapaino.

Trevorin kanssa puhuessa parasta on kunnon raaka-aine nörtteily, näkemyksien jakaminen ja tietysti oppiminen. On ihan mahtavaa huomata, että kun omaa kirjaani kirjoittaessa termi lempeän tehokas ihonhoito putkahti päähäni kuvaamaan omaa ihonhoitofilosofiaani, löytyy päiväntasaajan toiselta puolelta joku, joka käyttää tuota samaa termiä!

Kuinka moni teistä on löytänyt Essestä oman ihonhoitosarjansa?

esse

Kuvat Katja Kokko, paitsi kuvat Trevorista Esse

Avainsanat: , ,