Beauty

Tata Harperin ihonhoitorituaali

Beauty | 1.12.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Naturelle.fi, sisältää alekoodin

Tervetuloa vuoden ylellisimmän ihonhoitorutiinin pariin, jonka tarjoilee luksusluonnonkosmetiikan kuningatar, Tata Harper.

Tata Harper kuuluu omalla kohdallani sarjoihin, jolle antaessaan pikkusormen, se imaisee koko käden. En käytä yleensä ikinä Tatalta vain yhtä tuotetta, vaan vaihdan kertalaakista top shelfini värisuoran omenanvihreäksi. Kenties tämä johtuu Tatan selkeästi tunnistettavasta signature-tuoksumaailmasta – tuntuisi jotenkin ”väärältä” yhdistää sitä muiden tuoksujen kanssa, ainakin iholle jätettävien tuotteiden osalta. Tatan kaltaista tuoksumaailmaa ei ole kenelläkään toisella ja itse satun kuulumaan niihin, joille tuolla ominaistuoksulla tuntuu olevan addiktoiva vaikutus.

Tata kuuluu myös niihin sarjoihin, joiden kehitystä seuraan tiiviisti, sillä koko brändi on monelta osin onnistunut täysin nappiin. Olen rakastanut Tatan tuotteita aina ja koko sarjan läpikotaisesti testattuani, vastaan ei ole tullut vielä yhtäkään mitään sanomatonta tuotetta.

Tata on ollut omalla kohdallani reilu vuoden päivät syrjässä, sillä työni puolesta minulla on ollut niin paljon muita tuotteita ja sarjoja testattavana, ja kuten sanottua, omistan ihonhoitorutiinini Tatalle joko kokonaan tai en ollenkaan. Siksipä tämä loppuvuosi onkin ollut suurta nautintoa, kun olen saanut omistautua sarjalle taas täysin yhteistyön tiimoilta – ja voi kuulkaa olen nauttinut!

Olen kirjoittanut Tata Harperista vuosien varrella kymmeniä postauksia. Löydät ne kaikki täältä.

Tatalle on ehtinyt tulla reilu vuoden sisään pari uutta tuotetta, joita en ollut ehtinyt vielä kokeilla ja lisäksi koko Supernaturals-sarja, joka on epäilemättä koko maailman luonnonkosmetiikkamarkkinoiden Rolls Royce, on käynyt läpi mittavan uudistuksen pakkauksia ja koostumuksia myöten. Supernaturals-tuotteet ovat tunnettuja runsaasta määrästä aktiiviaineita sekä viimeisimmästä luonnonkosmetiikan teknologiasta – ja korkeasta hinnasta.

Tämä juttu on omistettu lempituotteilleni Tata Harperilta, sekä muutamalle valikoidulle uutuudelle, joiden voin heti ilmoittaa olevan myös lempituotteitani. Lupaan, että tämän rutiinin myötä ihosi lisäksi koko olemuksesi HEHKUU.

Maksimaalisen ihana puhdistusrituaali

Tämän blogin pitkäaikaisimmat lukijat tietävät, että olen hulluna on Tatan putsareihin (ja puhdistusrituaaliin ylipäätään). Jokainen Tatan putsari on aivan omaa luokkaansa ja ne ovat kaukana ”tavallisista” putsareista. Viimeistään Tatan putsareita käyttäessään oivaltaa, että puhdistusrituaali voi todellakin olla nautinnollinen, tehokas ja hoitava.

Suosittelen käyttämään aluksi Tatan Nourishing Oil Cleanser puhdistusöljyä meikin ja epäpuhtauksien poistamiseen. Tuotteesta kannattaa ottaa kaikki tehot irti hieromalla öljyä antaumuksella kasvoille ja kaulalle vähintään minuutin ajan. Tämän jälkeen voit joko huuhtoa sen pois iholta tai levittää sen päälle toisen vaiheen puhdistuksen.

Tällä hetkellä minulle resonoi kakkosvaiheen putsareista eniten Purifying Cleanser, sillä tuote on suunniteltu erityisesti ilmansaasteille alistuneelle iholle (hello Lontoon kadut ja metro!). Tämä putsari on koostumukseltaan oil-to-milk tyylinen. Se ei kuivata ihoa tippaakaan, ei pese liian voimakkaasti, mutta sisältää runsaasti ihoa puhdistavia ja kirkastavia aineita, kuten kurkumaa, inkivääriä, neilikkaa ja papaiinia.

Vinkki: käytä Purifying Cleanseria naamion tavoin ja anna sen vaikuttaa iholla 5 minuttia ennen pois huuhtelua.

Tatan kohdalla puhdistusrituaalissa ei tarvitse noudattaa less is more -periaatetta, vaan halutessaan puhdistukseen voi yhdistää vielä kolmannenkin vaiheen: lempeästi kuorivan ja kirkastavan Regenerating Cleanser puhdistusvoiteen, joka tuoksuu aprikoosille ja sen kuorivat rakeet ovatkin hienoksi jauhettuja aprikoosinkiviä. Tatan kohdalla puhdistusrituaali saa todellakin olla maksimaalinen!

Yliluonnollinen hoitoneste

Supernaturals-tuotelinjan Concentrating Brightening Essence lukeutui jo ennen uudistustaan kaikkien aikojen parhaimpiin hoitonesteisiin, mutta nyt tätä timanttia on hiottu entisestään ja mielestäni se asettuu koostumukseltaan ja vaikutuksiltaan johonkin hoitonesteen ja seerumin välimaastoon. Hoitonesteen koostumus on juuri sellaista täyteläistä vettä, kuin täydellisen hoitonesteen kuuluukin olla, se levittyy iholle kuin silkki ja ihosta tulee todella sileä, hehkeä ja kuulas. Tuote on hyvin riittoisaa ja omaan ihooni en saa sitä uppoamaan seitsemää kerrosta 7 skin methodin mukaisesti, vaan pari kolme riittää mainiosti.

Hoitoneste on suunniteltu erityisesti ikääntyvän ihon, samean ihon ja epätasaisen ihon värin hoitoon ja se sisältää ihon sävyä kirkastavaa limekaviaaria ja mulperimarjaa, ihon väriä tasoittavaa pajunkuoriuutetta, täyteläisyyttä tuovaa hyaluronihappoa ja runsaasti mineraaleja sisältävää alfalfaa. Tuote lunastaa kyllä nimensä, sillä se todella on yliluonnollisen ihana ylellistä pakkaustaan myöten. Onkohan tässä vuoden paras hoitoneste?

Vinkki: levitä hoitonestettä myös silmänympärysiholle.

Valot päälle kirkastavalla tehoseerumilla

Supernaturals-hoitoneste heleyttää ihoa niin tehokkaasti, että iho ei jää kaipaamaan seerumia omalla kohdallani ainakaan seitsemänä päivänä viikossa aamuin illoin. Jos iho kuitenkin tuntuu tarvitsevan vielä hitusen lisää valoisuutta, Resurfacing Serum tehoseerumi tekee sen silmänräpäyksessä. Itse käytän seerumia noin joka toinen päivä ihon tarpeita kuulostellen.

Vesimäisen ohuessa ja kosteuttavassa seerumissa on aavistus valoa heijastavia pigmenttejä, jotka tuovat hennosti valoa iholle, mutta hiukkasia ei kuitenkaan erota iholta, eli hohtavaa glitter-efektiä ei tarvitse pelätä. Seerumi sisältää pajunkuoriuutetta (jossa on runsaasti BHA-happoa), joka avaa tukkeutuneita huokosia, kirkastavia mustikka-, sokeriruoko-, sokerivaahtera- ja sitrusuutteita (jotka sisältävät AHA-happoja) sekä lykopeenia sisältävää tomaattia ja C-vitamiinipitoista kakadumarjaa. Tuote on omiaan sytyttämään iholle valot keskellä kaamosta!

Silmänympärykset sileäksi balmilla

Suhtaduin Supernaturals-tuotteiden kohdalla aikoinaan epäluuloisimmin Boosted Contouring Eye Balm silmänympärysbalmiin sen kiinteän koostumuksen vuoksi, mutta kun vihdoin kokeilin sitä ensimmäisen kerran, tajusin, että tuotehan on todella nerokas. Se on erityisesti kuivan, ryppyisen ja veltostuneen silmänympärysihon tuote, joka kaipaa kohotusta ja ”boostia” ja lisäksi se on oiva täsmätuote talveksi.

Avain tuotteen kanssa on se, että silmänympärysiho kosteutetaan ensin Supernaturals-hoitonesteellä ja sen päälle sivellään kevyesti pieni nokare balmia. Älä levitä balmia kuitenkaan liikkuvalle luomelle, vaan pysyttele kulmaluulla, alaluomella ja silmäkulmissa. Levitä tuote nimettömillä sormilla sisänurkista ulkonurkkiin ja alhaalta ylöspäin suuntautuvin hellin sivelyin.

Balmi siloittaa ryppyjä ja kohottaa ilmettä sekä poistaa lisäksi turvotusta. Sen 47 korkealaatuisen tehoaineen joukosta löytyy mm. merileviä, kurkunsiemenöljyä, jaavanpippuria, Espanjan laventelia ja ubikinonia.

Vinkki: balmi on myös täydellinen tehohoito yöksi huultenympärysiholle.

Must have kasvoöljy

Retinoic Nutrient Face Oil kuuluu tuotteisiin, jonka tuoksun tunnistan unissanikin – haistan välittömästi, jos seerumipullollani on käyty varkaissa ilman lupaa…! Kasvoöljycocktail tuoksuu huumaavan ihanalle, kuin tuoreelle kukkakimpulle, ja se ravitsee ihoa todella tehokkaasti, heleyttää ihon sävyä sekä vahvistaa ihoa.

Tämä tuote lukeutuu ehdottomasti Tata Harperin ihonhoitorutiinin must have tuotteisiin, jota ilman rutiini ei vain ole täydellinen. Tuotteen sisältämä omenaruusunmarjansiemenöljy suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja siloittaa ryppyjä yhdessä purasruohoöljyn kanssa. Öljy on koostumukseltaan hyvin ohutta ja se imeytyy iholle nopeasti jättäen ihon pehmeäksi.

Öljystä täytyy myös mainita sen erityisen hyvin toimiva pakkausmekanismi, jossa on ”automaattipumppu”: samalla kun kierrät korkin auki, se nappaa automaattisesti öljyä pipettiin tismalleen sopivan määrän. Kun kierrät korkin takaisin kiinni, painuu mekanismin ”nappula” takaisin omalle paikalleen.

Kaiken kruunaava kosteusvoide

Täydellisen ihonhoitorutiinin kruunaa voide, jota voi kaiketi kutsua Tatan kuningatarvoiteeksi. Olin aikeissa pyytää testituotteeksi Tatan uusimman kosteusvoiteen, vesimäisen ohuen kosteuttavan geelivoiteen, koska epäilin Crème Richen olevan makuuni liian tuhti ja täyteläinen. Kuinka väärässä olinkaan! Onneksi päädyin valitsemaan tämän voiteen, joka sopii talveen täydellisesti. Voide on kaukana liian tuhdista ja sen täyteläisyysaste muistuttaakin enemmän samettia kuin tönkköä ja rasvaista voidetta. Tuote on lisäksi todella riittoisaa eikä sitä tarvitse kuin pienen nokareen kasvojen ja kaulan iholle.

Crème Riche on kehitetty erityisesti kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Voiteen 43 aktiviiaineen joukosta löytyy mm. merileviä, punajuurta, punavaahteraa, hyaluronihappoa ja iholle kosteutta sitovia sokeriyhdisteitä. Tähän voiteeseen on mahdotonta olla rakastumatta ja käyttökokemuksen kruunaa vielä pakkauksessa mukana tuleva kultainen annostelulusikka.

Vinkki: hiero ensin voidetta kämmenissä, jotta sen kosteuttavat sokeriyhdisteet aktivoituvat ja sivele sitten voide kasvoille ja kaulalle.

Tämän ylellisemmäksi ei voi ihonhoitorutiini ainakaan kotioloissa enää mennä. Tatalla on taika hyppysissään ja ihailen sarjassa sitä, että se on aivan omanlaisensa ja ainutlaatuinen, jotenkin täysin kopioimattomissa. Mutta niinhän se on, että aitoja ja oikealla energialla tehtyjä asioita ei voi kopioida.

Löytyykö täältä muita Tata Harper -faneja? Mitkä ovat lempituotteenne?

Alekoodi

Saat koodilla KATJATATA 15 % alennuksen Naturellen verkkokaupasta ja Kämp Gallerian myymälästä koko loppuvuoden ajan eli 31.12.2019 asti. Naturellessa on lisäksi voimassa Black Friday kampanja 2.12. asti, jolloin alennus on -25 %. Kannattaa siis hyödyntää alekoodi 2.12. mennessä, jolloin alennus on isompi (koodi on sama). Alennus ei koske tuotesarjoja Okoko, Lebon, Mahalo, Kypris, Vintner’s Daughter, Herbalore NYC ja Sabé Masson.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,