Body & Mind

Talven 2017 joogakurssit

Body & Mind | 31.10.2016 | Katja Kokko

DSC_2433

Tämän syksyn joogakurssit menivät yhdessä hujauksessa, sillä viimeistä viikkoa viedään ennen Kenian lomaani ja loppuvuoden huilaustaukoa. Alkusyksystä olin siinä pisteessä aikataulujeni kanssa, että jouduin todella pohtimaan joogakurssien jatkoa ja jopa mahdollista lopettamista, sillä olen ollut töissä aivan liikaa.

Vedin tänä syksynä viisi viikkotuntia, joka tarkoitti sitä, että olin kaikki illat maanantaista torstaihin joogasalilla. Hullusta aikataulusta huolimatta ei ollut kuitenkaan yhtään iltaa, jolloin olisin lähtenyt vastahakoisesti kohti joogasalia. Mitä enemmän ohjasin, sitä enemmän siitä nautin. Olen kehittynyt opettajana tänä syksynä enemmän, kuin koskaan aiemmin ja se on johtunut tietenkin ohjausten määrästä sekä aivan eritasoisista oppilaista, aloittelijoista jatkotason oppilaisiin sekä miesten omaan ryhmään.

Olen nähnyt valtavaa kehitystä, jopa sellaista, joka saa silmäni kyyneliin salaa. Oppilaan onnistumisen tunne antaa tottakai myös opettajalle paljon. Suurin syy omaan liikutukseeni on se, että todennäköisesti oppilas on lähtenyt tielle, joka kulkee hänen mukanaan enemmän tai vähemmän toivottavasti koko loppuelämän. Tielle, joka on valtavan suuri teko omaa terveyttä ja hyvinvointia kohtaan. Astangajoogan vaikutukset kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiin ovat huikeat. Toinen syy on se, että olen nähnyt tänä syksynä poikkeuksellisen paljon joogan iloa huolimatta siitä, missä tilanteessa oppilaan oma keho on tällä hetkellä. Ja se juuri on parasta, sillä joogasta ei tule pysyvä osa elämää, jos ei harjoituksen iloa löydä.

Olen opettajana pikkutarkka ja vaativa, mutta kannustan oppilasta ottamaan vastuun omasta harjoituksesta ja siihen käyttämästä energiasta. Minä opetan ainoastaan asanaharjoitusta ja panostan siihen, että voin tehdä sen niin hyvin kuin mahdollista. Tämän syksyn kurssien myötä minun ei ole tarvinnut esittää itselleni kysymystä, aionko jatkaa opettamista, sillä vastaus tulee sisältäni ja se on hell yeah!

DSC_2283

Olen varannut 9.1.2017 lähtien tunnit toukokuun loppuun saakka ja tässä tulevat ensimmäisen 11 viikon kurssien aikataulut:

Astangajoogan alkeisjatkokurssi 9.1-22.3.2017 (huom. kurssilla enää yksi paikka!)

Tunnit maanantaisin klo 17.30-19.20 ja keskiviikkoisin klo 17.30-19.30

Alkeisjatkokurssi on tarkoitettu niille oppilaille, jotka ovat jo tehneet astangajoogaa joko itsenäisenä mysoreharjoitteluna tai ohjattuna. Kurssilla tehdään mysoreharjoitusta johon ensikertalaiset opastetaan mukaan, lunttilapun käyttö on myös aluksi sallittua. Kurssi sopii tasoltaan ykkössarjaa tai kakkossarjan alkua tekeville oppilaille. Painotan kurssilla yksilöllistä ohjausta sekä omaan harjoitukseen keskittymistä, mutta tarpeiden ja oppilaiden toiveiden mukaan otamme käsittelyyn erilaisia teemoja. Kurssin vieraileva opettaja on Magnus Appelberg, joka tulee pitämään workshopin myöhemmin päätettävästä aiheesta (otan tähän oppilaiden toiveita vastaan).

Alkeisjatkokurssin hinta on 290 € (sis. alv 10 %). Kurssi sisältää 22 harjoituskertaa.

Astangajoogan alkeiskurssi 10.1.-23.3.2017

Tunnit tiistaisin klo 17.30-19.30 ja torstaisin klo 19.10-20.40

Alkeiskurssi sopii niille oppilaille, jotka eivät ole koskaan tehneet astangajoogaa. Aloitamme aivan alusta tehden ohjattua harjoitusta ja siirrymme kurssin lopussa mysoreharjoitukseen, eli itsenäisesti tehtävään harjoitukseen, jolloin ohjaus on yksilöllisempää.

Alkeiskurssin hinta on 280 € (sis. alv 10 %). Kurssi sisältää 22 harjoituskertaa.

Miesten jooga 9.1.-20.3.2017

Tunnit maanantaisin klo 19.30-21.00

Miesten jooga on miehille tarkoitettu matalan kynnyksen rento astangajoogakurssi. Mukaan voivat tulla kaiken tasoiset oppilaat. Teemme kurssilla ohjattua harjoitusta ja käymme läpi tekniikkaa sekä bandhojen, eli lihaslukkojen käyttöä. Tason mukaan ja ryhmän toiveista riippuen voimme kurssin loppupuolella kokeilla myös itsenäistä mysoreharjoittelua.

Miesten joogan hinta on 175 € (sis. alv 10 %). Kurssi sisältää 11 harjoituskertaa.

Joogakurssit järjestetään Hyvinvoimalassa/Rööperin aamujoogassa osoitteessa Merimiehenkatu 21. Kaikille tunneille ei ole pakko osallistua ylitsepääsemättömän esteen sattuessa, mutta tällöin saat toki parhaan hyödyn irti kurssista. Jos et pääse osallistumaan jollekin kurssisi tunneista, voit tulla korvaavalle tunnille toisena päivänä aikataulun mukaan. 

Kursseille ilmoittaudutaan sitovasti maksamalla kurssi verkkokaupan kautta. Älä ilmoittaudu sähköpostilla!

DSC_2343-2

Kuvat Denis Vinokur

Avainsanat: , , ,