Lifestyle

Freska – arjen pelastava enkeli

Lifestyle | 1.11.2016 | Katja Kokko

dsc_0032

Yhteistyössä Freska, postaus sisältää alekoodin

Tämä syksy on ollut osaltani niin kiireinen, että monet arkiset askareet ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Niistä eniten olen alkanut stressaamaan siivoamisesta. Kun elää nelijalkaisen turkkieläimen kanssa, koti täytyy kuitenkin imuroida vähintään kahdesti viikossa. Pitkien ja tarkkaan aikataulutettujen päivien päätteeksi perusteellinen siivoaminen pakollisen imuroinnin lisäksi on kuitenkin tullut hoidettua vasemmalla kädellä, ja se on alkanut ajan myötä näkyä pinttyneenä likana siellä sun täällä sekä ikkunoina, joista ei kohta näe ulos.

Jossain kohtaa syksyä aloin salaa haaveilla siivoojasta, joka kuuraisi sikolättiä muistuttavan asunnon perusteellisesti läpi pari kertaa kuukaudessa. Tuhahdin kuitenkin nopeasti ajatukselle, että äläs nyt ryhdy diivaksi, eihän yksin elävän ihmisen kodin siivoaminen ole kovin iso homma – kunnes kuulin, että lähes kaikilla kavereillani käy siivooja! Siis niilläkin, jotka asuvat yksin samankokoisessa asunnossa, kuin minäkin!

Hetkinen, hetkinen, siis minkä ihmeen takia minullakin ei voisi käydä siivoja, jos se kerran helpottaisi elämääni ja tekisi minut iloiseksi ja vähemmän stressaantuneeksi? Ja senhän saa myös kotitalousvähennyksiin, eikä kustannuskaan ole suuri!

Enpä ehtinyt tämän jälkeen kissaa sanoa, kun jo kuulin, että joogasalilta tutulla Sebastianilla on oma siivousfirma nimeltä Freska! Muutamat meilit Sebun kanssa vaihdettuani, oli siivousdiili tehty kivalla blogialennuksella. Freskan hinnat ovat alkaen 34€/tunti, (joka tarkoittaa kotitalousvähennyksen jälkeen 18,70€) ja siivoojan tilaus onnistuu vain parilla klikkauksella.

Siivoojani, Ria, kävi luonani ensimmäistä kertaa kaksi viikkoa sitten ja olen suorastaan mykistynyt jäljestä!

koti2

Varasin ensimmäiselle kerralle perusteellisen neljän tunnin aloitussiivouksen, jatkossa 2,5 tuntia kerrallaan joka toinen viikko. Tein töitä kotitoimistossani ensimmäistä kertaa Rian siivotessa ja sen ajan, jossa itse ehtisin siivota kotini kahteen kertaan omasta mielestäni perusteellisesti, hän siivosi vain keittiön! Niin kiiltäväksi, etten meinannut uskoa silmiäni. Kun kylpyhuoneen kaakelitkin alkoivat heijastaa peilikuvaani, mietin, että olisi pitänyt palkata siivooja paljon aikaisemmin. En nimittäin todellakaan ole koskaan ollut se henkilö, joka jaksaa kiillottaa hammasharjalla kylpyhuoneen kaakelitkin joka senttiä myöten, vaikka rakastankin siisteyttä ja puhtautta.

Minulle on tärkeää, millaisia aineita siivouksessa käytetään, sillä mitään myrkkyjä en kotiini halua. Freskalla on käytössään kotimaiset Kiillon allergia- ja ympäristomerkityt aineet, mutta itse haluan käyttää vieläkin luonnollisempia ekopesuaineita, joten kotini siivotaan omilla aineillani, jotka ovat pääosin Ecoverin ja Attituden.

Joulukuun puolessa välissä muutan uuteen kotiin. Kirjoitan siitä myöhemmin lisää ja paljon, sillä tämä muutto ja uusi koti tuntuvat paremmalta, kuin yksikään aiempi kotini. Ria saa seurata mukana sinnekin, sillä tästä arjen pelastavasta kodinhengettärestä en enää luovu.

Uuden kodin sisustuksessa tulee menemään uusiksi kaikki muu, paitsi mummilta perityt huonekalut, Coco Chaneliksi nimeämäni tuoli ja Vihreän talon Annikalta ostettu astiakaappi. Niin ja tietenkin matto, joka muutti kaiken. Apuna sisustamisessa minulla on Anni Taimisto, joka on todellinen kultakimpale ihmisenä sekä aarteidenmetsästäjänä. Mutta siitä lisää myöhemmin. (Tai ehkä kohta julkaisen moodboardin Annin tekemistä sisustusideoista, koska olen niin innoissani etten meinaa pysyä nahoissani.)

Käykö jollain teistä kotona siivooja? Nyt siihen on mahdollisuus Freskan kautta alennushinnalla: koodilla 30KATJA saat 30€ alennuksen kertasiivouksesta ja koodilla 50KATJA saat -50% alennuksen säännöllisen siivouksen ensimmäisestä siivouskerrasta. Alennukset ovat voimassa 31.12.2016 saakka.

koti

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat:

Lifestyle

12 kommenttia artikkeliin “Freska – arjen pelastava enkeli”

 1. Hah, olen miettinyt ihan samaa 😀 Voin nähdä rakkaan äitini ilmeen, jos ilmoittaisin hankkineeni siivoojan 65-neliöiseen asuntoomme, varsinkin kun olen itse vain osa-aikaisissa töissä ja opiskelen (=pienehkö budejtti ja oletettavasti enemmän aikaa). Mutta kyllähän se pirusti houkuttelee. Ah, katsoa kun joku toinen siivoaa omaa asuntoa… No, ehkä sitten kun on opiskelut paketissa ja olen (ainakin vähän enemmän) ”oikeasti aikuinen”…

 2. JenniR

  Sulla on Katja tosi kaunis koti! Varsinkin tuo matto on ihana, huolisin omaan kotiini ihan koska vain! Olen joskus itsekin miettinyt siivoojaa, kaksi lasta, mies ja kolme koiraa sekä oma vuorotyö ja kämpän siisteys tuntuu olevan mahdoton yhtälö… Pitääpä nyt oikein pistää korvan taakse kun on joulusiivouksetkin tulossa.

  • Oi kiitos! Pidän itsekin, mutta remontti tulee ja nyt on aika uudelle. Oh, en tiedä miten ikinä jaksaisin siivota ollenkaan, jos tässä olisi vielä jälkikasvua, MIES ja kolme Romppua! Apua!!!

 3. Emilia

  Kiitos paljon tästä vinkistä Katja! Itselle tuli heti mieleen, että tästä voisi tulla mukava joululahja jollekin läheiselle! Äitini ainakin ilostuisi moisesta varmasti 🙂

  Asiasta kukkaruukkuun, saanhan kysyä neuvoa yhdessä asiassa joka on jo mieltä askarruttanut jonkun aikaa: Kärsin akneihosta, ja olen diagnisoinut itse itselleni hormonisen aknen, sillä näppylöitä on leuan ympäri ja poskien alaosassa. Pain ja NYR:n tuotteet ovat olleet käytössä ja tuoneet hieman apua ongelmaan, mutta tiettyinä päivinä kuukaudessa iho roihahtaa. Olen pitänyt kirjaa asiasta, ja huomannut että kyseessä on aina e-pillereiden toinen viikko, kun näppylöitä pukkaa paljon. Onkohan tämä ihan normaalia ja onko hormonien kanssa taisteluun jotain apukeinoja? Koitin evening primrose -kapseleita jo ja ne kyllä vähensivät leuan alueen näppylöitä, mutta näppylöitä alkoi pian putkahtelemaan koko naamaan tasaisesti! Kiitos avusta 🙂

  • Kyllä vaan, menstruaalisen rytmin mukaan iholla on ihan oma elämä. Voit ajoittaa pikku detoxia tuohon aikaan kuukaudesta 🙂 Kirjassani on muuten hoito-ohjeet menstruaalisen rytmin mukaan!

 4. Taika

  Olen jo jonkun aikaa leikitellyt ajatuksella, että hankkisin minäkin siivoojan, mutta joku pieni ääni päässä kysyy, että kuka minä oikein luulen olevani kun olen liian hyvä omaa kämppääni siivoamaan. Siis ihan soopaa, mutta ei hitto sitä ääntä on vaikea vaimentaa! Vaan meillä on suunnitteilla kissojen hankinta, ehkä sitten sen karvamäärän kanssa saan itseni vakuutettua siitä, etten ole yhtään sen huonompi ihminen, vaikka meillä kävisikin siivooja. Työtähän tässä luodaan 🙂

  • JUURI NIIN! Itsekin oikein soimasin itseäni ajatuksesta, että joku muu siivoaisi täällä ja minä vain diivailen. Siis mitä helkkaria?! Väännän 12h työpäiviä! Ei kumma jos ei jaksa siivota, vaan tekee mieli kotiin tullessa vaikka vain olla hiljaa tekemättä mitään. 🙂 Liputan siivoojan puolesta!

  • Oi hienoa! Kyllä oli eilen itselläkin luksusta, kun tulin pitkän päivän päätteeksi kotiin ja joku muu oli siivonnut! Purin vain tavarat ja kaadoin itselleni lasin viiniä, paras tapa aloittaa viikonloppu!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>