Lifestyle

Freska – arjen pelastava enkeli

Lifestyle | 1.11.2016 | Katja Kokko

dsc_0032

Yhteistyössä Freska, postaus sisältää alekoodin

Tämä syksy on ollut osaltani niin kiireinen, että monet arkiset askareet ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Niistä eniten olen alkanut stressaamaan siivoamisesta. Kun elää nelijalkaisen turkkieläimen kanssa, koti täytyy kuitenkin imuroida vähintään kahdesti viikossa. Pitkien ja tarkkaan aikataulutettujen päivien päätteeksi perusteellinen siivoaminen pakollisen imuroinnin lisäksi on kuitenkin tullut hoidettua vasemmalla kädellä, ja se on alkanut ajan myötä näkyä pinttyneenä likana siellä sun täällä sekä ikkunoina, joista ei kohta näe ulos.

Jossain kohtaa syksyä aloin salaa haaveilla siivoojasta, joka kuuraisi sikolättiä muistuttavan asunnon perusteellisesti läpi pari kertaa kuukaudessa. Tuhahdin kuitenkin nopeasti ajatukselle, että äläs nyt ryhdy diivaksi, eihän yksin elävän ihmisen kodin siivoaminen ole kovin iso homma – kunnes kuulin, että lähes kaikilla kavereillani käy siivooja! Siis niilläkin, jotka asuvat yksin samankokoisessa asunnossa, kuin minäkin!

Hetkinen, hetkinen, siis minkä ihmeen takia minullakin ei voisi käydä siivoja, jos se kerran helpottaisi elämääni ja tekisi minut iloiseksi ja vähemmän stressaantuneeksi? Ja senhän saa myös kotitalousvähennyksiin, eikä kustannuskaan ole suuri!

Enpä ehtinyt tämän jälkeen kissaa sanoa, kun jo kuulin, että joogasalilta tutulla Sebastianilla on oma siivousfirma nimeltä Freska! Muutamat meilit Sebun kanssa vaihdettuani, oli siivousdiili tehty kivalla blogialennuksella. Freskan hinnat ovat alkaen 34€/tunti, (joka tarkoittaa kotitalousvähennyksen jälkeen 18,70€) ja siivoojan tilaus onnistuu vain parilla klikkauksella.

Siivoojani, Ria, kävi luonani ensimmäistä kertaa kaksi viikkoa sitten ja olen suorastaan mykistynyt jäljestä!

koti2

Varasin ensimmäiselle kerralle perusteellisen neljän tunnin aloitussiivouksen, jatkossa 2,5 tuntia kerrallaan joka toinen viikko. Tein töitä kotitoimistossani ensimmäistä kertaa Rian siivotessa ja sen ajan, jossa itse ehtisin siivota kotini kahteen kertaan omasta mielestäni perusteellisesti, hän siivosi vain keittiön! Niin kiiltäväksi, etten meinannut uskoa silmiäni. Kun kylpyhuoneen kaakelitkin alkoivat heijastaa peilikuvaani, mietin, että olisi pitänyt palkata siivooja paljon aikaisemmin. En nimittäin todellakaan ole koskaan ollut se henkilö, joka jaksaa kiillottaa hammasharjalla kylpyhuoneen kaakelitkin joka senttiä myöten, vaikka rakastankin siisteyttä ja puhtautta.

Minulle on tärkeää, millaisia aineita siivouksessa käytetään, sillä mitään myrkkyjä en kotiini halua. Freskalla on käytössään kotimaiset Kiillon allergia- ja ympäristomerkityt aineet, mutta itse haluan käyttää vieläkin luonnollisempia ekopesuaineita, joten kotini siivotaan omilla aineillani, jotka ovat pääosin Ecoverin ja Attituden.

Joulukuun puolessa välissä muutan uuteen kotiin. Kirjoitan siitä myöhemmin lisää ja paljon, sillä tämä muutto ja uusi koti tuntuvat paremmalta, kuin yksikään aiempi kotini. Ria saa seurata mukana sinnekin, sillä tästä arjen pelastavasta kodinhengettärestä en enää luovu.

Uuden kodin sisustuksessa tulee menemään uusiksi kaikki muu, paitsi mummilta perityt huonekalut, Coco Chaneliksi nimeämäni tuoli ja Vihreän talon Annikalta ostettu astiakaappi. Niin ja tietenkin matto, joka muutti kaiken. Apuna sisustamisessa minulla on Anni Taimisto, joka on todellinen kultakimpale ihmisenä sekä aarteidenmetsästäjänä. Mutta siitä lisää myöhemmin. (Tai ehkä kohta julkaisen moodboardin Annin tekemistä sisustusideoista, koska olen niin innoissani etten meinaa pysyä nahoissani.)

Käykö jollain teistä kotona siivooja? Nyt siihen on mahdollisuus Freskan kautta alennushinnalla: koodilla 30KATJA saat 30€ alennuksen kertasiivouksesta ja koodilla 50KATJA saat -50% alennuksen säännöllisen siivouksen ensimmäisestä siivouskerrasta. Alennukset ovat voimassa 31.12.2016 saakka.

koti

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: