Body & Mind

Syksyn suurin salaisuus

Body & Mind | 27.9.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Otahan mukava asento, sillä nyt tärähtää! Luvassa on syksyn jymyuutinen, joka tulee varmasti kaikille ihan puskista, sillä en ole hiiskunut enkä vihjaillut tästä puoleentoista vuoteen kenellekään paria luottoystävääni lukuun ottamatta. Tänä päivänä se on kuitenkin julkista: lanseeraamme 19.10. I Love Me -messuilla yhdessä Natural Goods Companyn ja viiden suomalaisen hyvinvointialan huippuasiantuntijan kanssa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin Re-Start verkkovalmennuksen, jonka tavoitteena on olla loppuelämäsi viimeinen valmennus. 

Ennen kuin kerron lisää valmennuksesta, haluan kertoa mistä koko ajatus oikein syntyi…

Olen tuntenut Natural Goods Companyn Minna Oeyn yli kahdeksan vuotta. Minnan kanssa on tullut tehtyä vuosien varrella paljon yhteistyötä eri yhteyksissä ja siinä sivussa ollaan tutustuttu melko läheisesti. Jaamme monessa asiassa samanlaisen filosofian ja ennen kaikkea haluamme olla tekemässä isoa muutosta kokonaisvaltaisen kauneudenhoidon ja luonnonkosmetiikan saralla.

Kolme vuotta sitten Minna ehdotti minulle ihonhoidon verkkovalmennuksen tekemistä. Innostuin ideasta heti, sillä Aidosti kaunis esikoisteokseni oli juuri julkaistu ja verkkovalmennus olisi ollut sille luonnollinen jatkumo. Suunnittelimme valmennuksen sisällön valmiiksi ja selvittelimme teknistä toteutusta, kunnes minulle iski voimakas intuitio, että tätä projektia ei kuulu tehdä juuri nyt. Tuntui hullulta perääntyä, koska idea oli loistava, mutta en pystynyt järjellä selittämään epäröintiäni ja tunsin itseni jopa idiootiksi, kun löin yhtäkkiä jarrut pohjaan häntä koipien välissä. Niinpä projekti laitettiin jäähylle.

Vuonna 2014 lanseeraamani Personal Beauty Guide syntyi teidän lukijoiden tarpeesta, kun koitin keksiä keinoa, miten pystyisin vastaamaan teidän ihonhoitoa koskeviin kysymyksiinne, joita tulvi sähköpostiini. Palvelusta tuli nopeasti todella suosittu, mutta reilu vuosi sitten minun oli pakko laittaa sekin jäihin kahdesta syystä: työni olivat lisääntyneet niin paljon, että aikaa oppaiden tekemiseen ei meinannut jäädä, etenkin kun kysyntä vain kasvoi. Toinen syy oli vielä painavampi: tajusin oppaita tehdessäni, että minun apuni ei ole riittävää. Iho-ongelmien syy on lähes aina sisäinen. En voi suhtautua ihonhoitoon vain pinnallisena hoitona pelkkiin oireisiin keskittyen. Ulkoisella hoidolla saavutetaan kyllä tuloksia, mutta se ei yksinään riitä. Minulle tuli riittämättömyyden ja turhautumisen tunne, koska ammattitaitoni ei riitä niin kokonaisvaltaiseen konsultaatioon, mille olisi ollut selkeä tarve. Pohdin pitkään miten kehittäisin palvelua; hankkisinko esimerkiksi eri aloilta yhteistyökumppaneita, joiden kanssa rakentaisimme auttajaverkoston. Se tuntui kuitenkin liian pirstaleiselta ajatukselta ja kokemuksesta tiedän, että moni asiakas jättäisi kuitenkin homman puolitiehen. Minulle on sydämen asia, että ne oikeat muutokset todella tapahtuisivat.

Pähkäilin kuukausitolkulla uutta konseptia, jolle tiesin olevan kysyntää, sillä sain sähköpostiin ja kommentteihin jatkuvasti kyselyitä Personal Beauty Guiden jatkosta. Pari vuotta sitten löysin yin joogasta loistavan tuen ihonhoitoon ja nopeasti syntyikin idea Yin Your Skin® -konseptista (se puolestaan saa odottaa tällä hetkellä hiomista), joka yhdistää ihonhoidon ja yin joogan. Muhittelin ja jatkokehittelin hajanaisia ideoita, kunnes näin mielessäni kokonaisuuden, joka tuntui niin itsestään selvältä, että oikein nauratti miten en ollut tajunnut sitä aiemmin: haluaisin koota yhteen Suomen huippunimet kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin eri osa-alueilta ja lähteä luomaan yhteistä verkkovalmennusta. Tiesin heti, että pyytäisin Natural Goods Companya valmennuksen yhteistyökumppaniksi, sillä tällainen kokonaisuus olisi niin iso paketti toteutettavaksi, että se edellyttäisi timanttista tiimiä ja taustajoukkoja.

Puolitoista vuotta sitten meillä oli sovittu Natural Goods Companyn kanssa palaveri muiden yhteistöiden tiimoilta ja olin päättänyt esitellä ideani palaverin päätteeksi. Viikkoa ennen palaveria puhelimeni soi ja soittaja oli Aleksi Seppänen, jonka suurin osa tuntee varmasti ammattitanssijana ja mm. Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta. Tiesin jo Aleksin nimen vilkkuessa puhelimeni ruudulla, että pyytäisin häntä mukaan valmennukseen – onhan Aleksi myös triathlonisti, personal trainer ja viittä vaille valmis osteopaatti – ja aivan järjettömän hyväsydäminen, aito ja luotettava ihminen. Aleksi oli messissä välittömästi.

Viikon päästä esittelin ideani Natural Goods Companylla, jonka päätteeksi Minna ja markkinointipäällikkö Susanna alkoivat nauraa – eivät minulle tai idealleni, vaan sille, että heidän oli tarkoitus pyytää minua mukaan tismalleen samanlaiseen projektiin. Kun tämän jälkeen Minna vielä alkoi puhumaan Aleksista ihan toiseen yhteistyöhön liittyen, sain nauraa itse, koska en ollut ehtinyt edes mainita, että minullahan olisi jo tässä valmennuksen yhteen osa-alueeseen sopiva henkilö valmiina.

Halusimme valmennukseen mukaan ehdottomasti myös ravintopuolen. Minä ehdotin kahdenlaista lähestymistapaa: funktionaalista lääketiedettä ja ayurvedaa. Molemmat olisivat kokonaisvaltaisia lähestymistapoja, mutta toinen ns. länsimaalainen ja toinen itämainen. Ayurveda voi olla joillekin liian hippiä, joten olisi hyvä tarjota näkökulma länsimaisemman lähestymistavan kautta. Ayurveda puolestaan tarjoaa todella laajat työkalut paljon muuhunkin kuin vain ruokavalioon niille, jotka ovat kiinnostuneita tutkimaan itseään hieman kokonaisvaltaisemmin. Nämäkin nimet putkahtivat mieleeni kuin apteekin hyllyltä, sillä olin suositellut heitä Personal Beauty Guide -asiakkailleni: funktionaalisen lääketieteen ravintovalmentaja Annika Havaste ja Surya-ayurvedakeskuksen omistaja, ayurveda-lääkäri Pardaman Sharma. Tämän lisäksi tarvitsimme mukaan myös meditaatiota, mindfulnessia ja henkisen hyvinvoinnin valmennusta ja siihenkin täydellinen henkilö oli aivan lähellä, ILO Tribe joogasalin omistaja, tietoisuus- ja mindfulness-ohjaaja Anna-Maria Sinisalo, jonka kanssa olemme tutustuneet joogasalillamme, sillä olemme molemmat olleet joogaopettajani Magnuksen mentoroitavana. Nimet olivat siis valmiina, piti vain enää saada suostuteltua heidät mukaan. Onneksi kaikki innostuivat ideasta heti!

Projektin parissa on puuhattu nyt kokonainen vuosi. Viime kevät oli ehdottomasti rankin käsikirjoituksen ja pitkien kuvauspäivien kanssa. Kameran edessä hölöttäminen ei ole todellakaan yhtä helppoa hommaa kuin spontaani esiintyminen tai luennon vetäminen. Materiaalia sai tuottaa todella paljon puhumattakaan siitä uskomattomasta määrästä taustatiimin tekemää työtä, mikä ei näy ulospäin muuten kuin teknisenä sujuvuutena. Kenties sen vuoksi tästä onkin ollut helppo olla hiiskumatta, että kuvauspuristuksen jälkeen päässa humisi tovin tyhjää ja sitten alkoikin jo kesäloma. Mutta nyt on kuulkaa perhosia mahanpohjassa ja tuntuu aika uskomattomalta, että tämä valtava projekti on vihdoin ja viimein valmis näkemään päivänvalon ja ennen kaikkea tavoittamaan teidät kaikki!

Viimeisten vuosien aikana minulle on kirkastunut entistä selvemmäksi, että elämäntapani on terveys ja hyvinvointi, josta minulla riittää annettavaa. Tämä projekti on syntynyt halusta auttaa niitä, jotka kaipaavat aitoa muutosta hyvinvointiinsa ja ovat halukkaita tekemään sen eteen tarvittavia päivityksiä elämäntapoihinsa. Yhdessä yössä, viikossa tai kuukaudessa ei välttämättä tapahdu vielä suuria muutoksia, koska hyvinvointi ei ole mikään suoritus, vaan se on matka, jossa motivaatiolla, läsnäololla ja pienillä askelilla on iso merkitys. Jos yrittää ottaa liian isoja askelia kerrallaan, törmää yleensä hyvin nopeasti seinään. Uusia tapoja ja rutiineja pitää omaksua vähän kerrallaan. Uuden tavan omaksuu kuukaudessa ja kolmessa kuukaudessa uudesta tavasta tulee elämäntapa. Motivaatio tai kimmoke muutokseen on lähdettävä sisältäpäin, sillä jokainen tekee oman matkansa loppujen lopuksi itse, mutta me valmentajat olemme siihen tukena, apuna ja inspiraation lähteenä. Alkuperäinen Personal Beauty Guiden kehitys siis hieman laajeni, mutta juuri niille osa-alueille, jotka koin siitä puuttuvan. Aiemmin tunsin itseni yksin kädettömäksi, mutta nyt puolestaan voimaantuneeksi yhdessä tämän upean joukon kanssa.

Re-Start lanseerataan virallisesti 19.10.2018 I Love Me -messuilla, mutta teillä on mahdollisuus ostaa valmennus etuhintaan jo nyt. Valmennus sisältää kuusi eri osa-aluetta: ihon, ravinnon, kehon, ayurvedan, mielen ja yin joogan. Voit ostaa valmennuksesta pelkästään yhden osion tai kaikki kuusi osa-aluetta – yhden osion myynti alkaa kuitenkin vasta messuilla. Koko valmennus on ostettavissa tästä päivästä lähtien messujen loppuun saakka (21.10.2018) etuhintaan 170 € (normaalisti 350 €). Valmennuksen materiaalit ovat käytössäsi kuusi kuukautta ostopäivästä. Koko Re-Start valmennuksen porukka on mukana I Love Me -messuilla perjantaista sunnuntaihin. Luvassa on luentoja, paneelikeskusteluja ja lisäksi olemme tavattavissa messuilla, joten meiltä voi tulla kyselemään lisää valmennuksesta ja siihen liittyvistä aiheista.

Teitä varmasti kiinnostaa mitä kukin osa-alue ihan konkreettisesti sisältää. Tässä pintapuolinen esittely kunkin osion sisällöstä. Koitan pitää esittelyt napakkana, sillä pelkästään jokaisesta valmentajasta olisi kilometritolkulla sanottavaa. Palaan kuitenkin varmasti blogin puolella vielä jokaisen valmentajan ja osion perusteellisempaan esittelyyn. Valmennuksen nettisivut löytyvät täältä.

Iho: iho-osiossa käsitellään perusteellisesti miksi ja miten ihoa tulee hoitaa ja mikä on kunkin ihonhoitotuotteen merkitys. Opit valitsemaan itsellesi parhaiten sopivat ihonhoitotuotteet, ja ymmärrät oman ihotyyppisi hoidon erityispiirteet ja -tarpeet. Osio sisältää perusteelliset ohjeet, mitä kosmetiikkapurnukoiden tuoteselosteesta olisi hyvä tutkia kosmetiikkaviidakossa suunnistaessa. Valmennuksen jälkeen ymmärrät entistä syvällisemmin mihin ihonhoitotuotteiden tehokkuus perustuu. Opetan myös ihanan hemmottelevan kasvohoidon kasvohieronnalla, joka rentouttaa hermostoa ja parantaa ihon aineenvaihduntaa. Lisäksi olen valinnut jokaiselle ihotyypille ja -ongelmalle sopivat ja hinta-laatusuhteeltaan timanttisimmat tuotteet tiukan seulani läpi. Jaksoja on yhteensä viisi ja videoita 20. Lisäksi tukenasi on tiivis paketti kirjallista materiaalia. Iho-osion omaksuu noin kuukaudessa, suosittelen ottamaan haltuun noin yhden jakson viikossa.

Yin jooga: pääset vihdoin joogaamaan kanssani myös etänä! Yin jooga -osio sisältää neljä noin tunnin mittaista yin jooga -harjoitusta, jotka olen suunnitellut Kiinalaisen Lääketieteen mukaisen Viiden Elementin teorian pohjalta. Yin jooga vaikuttaa lempeän kokonaisvaltaisesti kehoomme. Harjoitukset ovat syvärentouttavia ja auttavat palauttamaan kehoa erilaisista epätasapainotiloista, kuten stressin aiheuttamasta jännityksestä, huolista ja fyyisestä rasituksesta. Tulet varmasti huomaamaan vaikutuksen jo ensimmäisen harjoituksen jälkeen. Tavoitteenani on saada yin jooga osaksi arkeasi ja stressinhallintaasi. Tukenasi on videot ja kirjallinen materiaali miten harjoitukset käytännössä tehdään ja mitä siinä pitää huomioida. Lisäksi kirjallisesta materiaalista löytyy meridiaani- eli energiakanavakartta, joihin yin joogan asanat vaikuttavat sekä hieman lisää tietoa Viidestä Elementistä.

Keho: valmennuksen fyysisistä treeneistä huolehtii Aleksi Seppänen, joka on menestynyt kilpatanssija, tanssin opettaja sekä osteopatiaan erikoistuva personal trainer. Hän pitää Helsingissä omaa osteopatian vastaanottoa. Aleksin treeneissä tähdätään hyvän kestävyyskunnon sekä voimakunnon saavuttamiseen, jotka ovat kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin perusta. Saat ohjeet oman sykealueesi löytämiseen ja opit oikeanlaiset tekniikat – silloin treeni tuntuu miellyttävämmältä, kehittää hapenottokykyä ja polttaa rasvaa. Osiossa käydään läpi myös lihasta ja voimaa kasvattavat koti- ja salitreeniohjelmat liikkuvuuttaa ja kehonhuoltoa unohtamatta. Materiaaleista löytyy todella kattavasti videoita ja kirjallinen treeniohjelma viikkorytmityksellä. Treenit voi tehdä missä vaan eikä niiden tekemiseen tarvita välttämättä laitteita tai kuntosalijäsenyyttä. Treenit sopivat ihan kaiken tasoisille liikkujille ja niitä on helppo säätää Aleksin ohjeilla juuri itselleen sopivaksi. Aleksi on suunnitellut treenit niin, että valmennuksen kesto olisi 12 viikkoa.

Mieli: valmennuksen henkisestä puolesta vastaa Ansku eli Anna-Maria Sinisalo. Ansku on itsetuntemuksen ja hiljentymisen moniosaaja. Koulutukseltaan hän on mm. tietoisuuden valmentaja, MBSR (Mindfulness Based Stress Deduction) ohjaaja, joogaohjaaja, meditaatio-opettaja sekä shiatsu-terapeutti. Mieli-osion tavoite on antaa sinulle työkaluja, joiden avulla opit tuntemaan itseäsi paremmin. Alat löytämään omia todellisia tarpeitasi ja opit kuuntelemaan omaa sydäntäsi – sinua. Opit ymmärtämään paremmin mieltäsi, intuitiotasi sekä itseäsi kokonaisuutena. Valmennuksessa hyödynnetään erilaisia sisäisen kuuntelun ja pysähtymisen työvälineitä, kuten meditaatiota ja itsereflektointitehtäviä, joiden avulla opit tuntemaan itseäsi paremmin ja kokonaisvaltaisemmin. Materiaaleista löytyy videot, talteen ladattavat audiot sekä kattavat kirjalliset materiaalit. Matka omaan mieleen valmennuksessa kestää noin viisi viikkoa.

Ravinto: valmennuksessa lähestytään ravintoa kahdesta eri näkökulmasta, joista toinen on funktionaalinen lääketiede. Siitä vastaa Annika Havaste, FLT -ravintovalmentaja, luennoitsija, kouluttaja ja ravintokirjailija, joka on toiminut viimeiset 10 vuotta omalla vastaanotolla valmentaen asiakkaita ravinto- ja elämäntapamuutoksiin. Ravinto-osiossa keskitytään tulehdusta poistavaan ruokavalioon ja suoliston kunnon parantamiseen puhtaalla ruokavaliolla. Tavoite on ruokavalio, joka madaltaa elimistön stressitasoa, laskee monen sairauden riskiä, pitää painon luontaisesti normaalina, vähentää ruokahimoja ja pitää olon virkeänä ja energisenä. Ymmärrät valmennuksen avulla enemmän suoliston merkitystä terveytesi perustana ja saat useita reseptejä käyttöösi, herkuttelua unohtamatta. Ravinto-osion läpikäymiseen on hyvä varata noin viisi viikkoa.

Ayurveda: itämaisen lähestymistavan valmennukseen tuo intialainen lääketiede ayurveda. Pardaman Sharma on arvostettu ayurvedalääkäri ja -kouluttaja jo kolmannessa polvessa. Pardamanilla on ayurvedan yliopistotutkinto sekä yli 10 vuoden kokemus ayurvedan soveltamisesta suomalaiseen elämäntyyliin ja ruokavalioon. Ayurvedan perustana on ajatus, että terveys on kehon, mielen ja sielun tasapainoa. Yksilöllinen kehotyyppimme vaikuttaa näihin kaikkiin ja toisinpäin. Valmennuksen tavoitteena aikana on tarjota työkaluja, joiden avulla opit yksilöllisen kehotyyppisi merkityksen hyvinvointiisi, sekä ymmärrät mm. sen, miten ravinnolla voidaan joko häiritä tai ylläpitää kehon tasapainoa. Valmennuksen alussa opit ayurvedan perusteita, ja sen, mikä tekee ayurvedasta kokonaisvaltaista hyvinvointiasi tukevaa. Pääset myös tekemään kehotyyppitestin, joka määrittää jatkossa juuri sinulle sopivat elämäntavat ja ruokavalion. Yksilöllinen kehotyyppimme vaikuttaa kehon, mielen ja sielun tasapainoon – esimerkiksi se, miten ajatusprosessimme tai ruoansulatuksemme toimii, tai millainen kehorakenne meillä on, määräytyy hallitsevan kehotyypin mukaan. Valmennuksen edetessä ymmärrät myös, miksi yhden herkku on toisen myrkky, sekä miten voit edistää tasapainoasi haittaavien kuona-aineiden poistumista kehosta ja miten myös vuodenajat vaikuttavat olotilaasi ja kehosi tasapainoon. Ayurveda-osion omaksuminen vie noin viisi viikkoa.

Tällainen paketti meillä olisi tarjolla, toivottavasti te olette yhtä innoissanne kuin me! Valmennuksen kaikki kuusi osiota voi siis ostaa I Love Me -messujen loppuun saakka eli 21.10.2018 asti hintaan 170 € (normaalisti 350 €) ja valmennus löytyy täältä.

Koko Re-Start tiimi on niin timanttinen, että meillä pursuaa jo ideoita valmennuksen tueksi ja myöhemmin tehtävään lisämateriaaliin. Tarkoitus ei siis suinkaan ole jättää teitä yksin valmennuksen jälkeen, vaan varmistaa inspiraation jatkuminen pysyvään elämänmuutokseen ja hyvinvointiin.

Tervetuloa kanssamme matkalle aitoon hyvinvointiin!

Miltä tämä teistä kuulostaa? Oletteko kiinnostuneita osallistumaan valmennukseen?

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,