AstrologiaBody & Mind

Uudenkuun ajankuva 9.3. – 6.4.2016

Astrologia | Body & Mind | 9.3.2016 | Kirsi Halla-Seppälä

Tuntuu siltä, kuin tähän Kalat – uusikuuhun (9.3.) olisi annosteltu energioita vähän isommalla kauhalla, sillä sen poikkeuksellisten planeettakuvioiden lisäksi se on samalla superkuu ja täydellinen auringonpimennys, jossa on todella ylenpalttinen lataus. Rajattomuus ja ylitsevuotavuus ovatkin Kalat-laatuun kuuluvia ominaisuuksia, joten ammennetaan nyt sitten tästä pohjattomasta kaivosta kosmista innoitusta, herkkyyttä ja kaikkea syleilevää rakkautta.

Kun aurinko pimenee uudenkuun myötä, solmii se myös päätökseen viime syyskuun auringonpimennyksestä alkaneen jakson. Jos tarkastellaan tilannetta sitäkin laajemmasta näkökulmasta, heijastelee tämä pimennys vielä jotain paljon kauempaa. Muistatko mitä elämässäsi tapahtui maaliskuussa 1997? Silloin saimme samankaltaisen auringonpimennyksen, ei ihan yhtä intensiivistä kuin nyt tämä, mutta joitakin samoja teemoja saattaa nyt nousta pintaan, kuin 19 vuotta sitten.

kalat uusikuu 2016 ©kirsihallaseppala

 

Uusikuu on aina uuden syklin aloitus, ja kun kyseessä on auringonpimennys, nyt aloitettavat asiat ovat todennäköisesti jotain merkittävää. Syyskuussa 2016, kun saamme kuunpimennyksen Kalojen merkissä, voimme nähdä mistä tässä aloituksessa pohjimmiltaan oli kysymys. Siemen, joka nyt kylvetään, saavuttaa silloin sadonkorjuuvaiheen. Mitä ideoita, aikomuksia, unelmia ja aloitteita elämässäsi on juuri nyt nousemassa esiin? Tämä on hyvä ajankohta kysyä, minkä on nyt aika päättyä, jotta jotain uutta voisi alkaa? Henkilökohtainen syntymäkarttasi kertoo tarkemmin millainen merkitys tällä auringonpimennyksellä on omassa elämässäsi, sillä jokaisen kohdalla on kyse hieman eri asioista ja eri elämänalueista, vaikka se mistä on pohjimmiltaan kysymys – loppuunsaattaminen, luopuminen, oman voiman käyttöönotto ja lupausten lunastaminen – onkin kaikille yhteistä.

Auringonpimennyksen energiat ovat olleet ilmassa jo pidemmän aikaa, ja monet herkät ihmiset ovat kokeneet ne jopa fyysisinä oireina; paineen tunteena, päänsärkynä, pahoinvointina, jännityksenä tai valtavan suurena väsymyksenä. Hieman paradoksaalisesti ajassa on myös hyvin aktivoiva lataus – kuin olisi sähköä ilmassa – ja tämä on voinut tuntua voimakkaana energialatauksena. Tämä korkeajännite-energia aiheuttaa usein, väsymyksestä huolimatta, unettomuutta, luovaa inspiraatiota ja ylivirittyneisyyttä. Ei kannata huolestua näistä tuntemuksista, tilanne tasaantuu kun keho tottuu uusiin taajuuksiin. Voit auttaa asiaa kaikella minkä koet tasapainottavan ja rauhoittavan oloasi. Puhdas ravinto, lepo, hiljaisuus ja luonnossa liikkuminen ovat parasta lääkettä tähän aikaan.

Uudenkuun kartalla on suuri painotus Kalojen merkissä. Älyä ja kommunikaatiota kuvaava Merkurius on yhtymässä henkisyyttä, ykseyttä ja universaalia rakkautta symboloivaan Neptunukseen, sumentaen normaalia rationaalista ajattelua. Ihan skarppina ei ole nyt helppo olla, kun mieli karkaa huomaamatta unelmien ja luovien toimintojen pariin. Meditaatio, erilaiset henkiset harjoitukset, myötätunto ja anteeksianto luonnistuvat nyt paljon helpommin kuin tarkkuutta tai hyvää muistia vaativien asioiden suorittaminen. Äitiyden, epäitsekkään rakkauden ja luopumisen asteroidi Ceres on myös Kaloissa yhtymässä Kuuhun, Aurinkoon ja Khironiin, jota usein kutsutaan nimellä ”Haavoittunut parantaja”, joten jotain hyvin syvältä koskettavaa, lempeää ja eheyttävää tässä ajassa on nyt ilmassa. Koska kaikki tämä edellä mainittu on menneisyyttä ja ”karmallista saldoa” symboloivan kuun alasolmun päällä, menneisyyteen liittyviä asioita voi nyt nousta pintaan ja vanhasta luopuminen on ajankohtaisempaa kuin koskaan. Alasolmun painotus nostaa esiin niin konkreettista kuin henkistäkin vanhaa materiaalia – vanhat suhteet, uskomukset, käyttäytymismallit, riippuvuudet, rajoitukset ja kaikki se, mitä olemme käyttäneet tekosyynä sille, miksi emme elä sellaista elämää kuin haluaisimme joutaa nyt käydä läpi kriittisen tarkastelun ja päätyä sen jälkeen kosmiseen paperisilppuriin.

Koska tämä on karmasta luopumisen, anteeksiannon ja unohtamisen aikaa, voimme parhaimmillaan tuntea pään tyhjentyvän kaikesta turhanpäiväisestä huolehtimisesta, stressaamisesta ja yksityiskohtiin jumiutumisesta, jolloin tilalle tulee paljon aiempaa lempeämpi, kevyempi ja maailmoja syleilevämpi olo, joka ei suinkaan tarkoita sitä, että emme olisi enää järkeviä ja kykeneviä toimimaan käytännön elämässä tilanteen vaatimalla tavalla. Päinvastoin, kun turha huolehtiminen ja ikävien asioiden vatvominen päässä vähenee (tai katoaa kokonaan), voimme alkaa ammentaa siitä viisaudesta, joka on kaiken arkipäiväisen ajattelun takana.

Tämän uudenkuun ja auringonpimennyksen Saabinen symboli on ”Mestari neuvoo oppilastaan” ja kuviossa mukana olevat Jupiter Neitsyessä (ymmärryksen laajentuminen, kehittyminen, taitojen hiominen) sekä Khiron Kaloissa (tietäjä, opettaja, parantaja) korostavat tätä teemaa entisestään. Nyt on tarkoitus todella oppia jotain uutta, nähdä uusin silmin, ymmärtää syvemmin ja panna käytäntöön se, mitä on tullut oivallettua ja eheytyä sen myötä. Tämä on loistavaa aikaa alkaa toteuttaa käytännössä sitä kaikkea luovuutta, kauneutta ja viisautta, mitä sisällämme kannamme. Jokainen meistä on luova omalla tavallaan, ja nyt tämä luovuus haluaa tulla näkyviin ja alkaa toteutua arjessamme tehden elämästämme niin paljon antoisampaa, iloisempaa, onnellisempaa ja taianomaisempaa, kuin mitä minkään ulkoisen tai materiaalisen asian saavuttaminen ikinä voisi saada aikaan.

Kuukauden keskeiset teemat: Intensiivinen aloitus, sisäinen siemen, luovuus, henkisyys, läsnäolo, kanavointi, karmasta ja vanhoista rajoitteista luopuminen, rajojen sulaminen, universaali rakkaus, rakastuminen, ymmärryksen syventyminen, pyyteettömyys, myötätunto, lempeys, sisäinen viisaus, anteeksianto, herkkyys, kauneus, haltioituminen ja autuuden kokemus.

Kuukauden astrologiset koodit: Auringonpimennys Kaloissa, Aurinko yhtymä Khiron, Merkurius yhtymä Neptunus, Mars puolineliö Pluto, Venus siirtyy Kaloihin, Aurinko kuun alasolmulla, Jupiter kolmio Pluto, Merkurius yhtymä Khiron, Merkurius kuun alasolmulla, Khiron kuun alasolmulla, Mars puolitoistaneliö Uranus, Aurinko siirtyy Oinaaseen, Venus yhtymä Neptunus, Merkurius siirtyy Oinaaseen, Aurinko yhtymä Merkurius, Jupiter neliö Saturnus, kuunpimennys Vaa’assa, Saturnus alkaa perääntyä Jousimiehessä, Venus kuun alasolmulla, Venus yhtymä Khiron, Merkurius yhtymä Uranus, Venus siirtyy Oinaaseen, Merkurius siirtyy Härkään.

kirsihsxxxKirsi Halla-Seppälä – ratkaisukeskeinen terapeutti, astrologi, kouluttaja, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja

Kirsi on työskennellyt astrologina ja näkijänä, kirjoittanut, kouluttanut ja luennoinut itsetuntemusastrologiasta ja elämäntaidosta n. 20 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n entinen puheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen. Kouluttamisen ohella Kirsi vastaanottaa asiakkaita niin astrologin, näkijän kuin terapeutinkin roolissa, sillä hän opiskelee parhaillaan myös psykoterapeutiksi Bristolin yliopiston ja Helsingin Psykoterapiainstituutin oppilaana.

http://kirsihallaseppala.fi/

 

Avainsanat: