Beauty

Axiology – täydellisyyttä hipova huulipuna

Beauty | 11.3.2016 | Katja Kokko

DSC_0120

Yhteistyössä Naturelle.fi, sisältää tarjouksen

Täydellisistä huulipunista ei luonnonkosmetiikassa liikatarjontaa ole. Mutta ainakin yhdellä sellaisella ovat taas Suomen luonnonkosmetiikkamarkkinat täydentyneet, kun vegaaninen ja 100 % luonnollinen huulipunamerkki Axiology saapui Naturelleen.

Pelkästään huulipunien tyylikäs, kultainen ja erittäin kätevä hylsy herätti itsessäni mielenkiinnon (huulipuna työnnetään kokonaan korkin sisälle ja kun sen pohjasta työntää, huulipuna napsahtaa ulos hylsystään) ja runsas värivalikoima aiheutti sydämen tykytyksiä: jos jotakuta kiinnostaa oikein kunnon meikkileikit tai tyyli on muuten vaan rock, on tarjolla jopa yönsininen huulipuna.

Minä sain valita testiini joukon ihania värejä, joista esittelen teille nyt kolme luonnollista nudesävyä sekä kolme punaista, jotka ovat keränneet katseita koko kuluneen viikon ajan. Ensin kuitenkin sananen huulipunien koostumuksesta.

Axiologyn huulipuna on ensimmäinen huulipuna luonnonkosmetiikasta, jonka koostumus on rehellisesti sanottuna täydellinen, etenkin mattaväreissä, joissa värit ovat todella intensiivisiä, peittäviä, hyvin pysyviä, täydellisen tasaisesti levittyviä ja ihanan hoitavia. Ne eivät tunnu huulissa liian kuivalta, mutta eivät ole myöskään liian rasvaisia tai voidemaisia. Väri kuluu pois kauniisti kasaantumatta epäsiistiksi rinkulaksi huulten sisäpinnalle. Koostumus on täydellisen hoitava yhdistelmä candelillavahaa, avokado- ja risiiniöljyä, mangovoita, avokadovoita, viinirypäleensiemenöljyä ja kookosöljyä. Huulet pysyvät punasta huolimatta samettisen pehmeinä ja hoidettuina. Veriappelsiinin eteerinen öljy tuo punille herkullisen ja makean tuoksun.

Mattasävyt ovat erittäin intensiivisiä ja peittäviä, hennolla kuullolla varustetut sävyt puolestaan hieman läpikuultavia, eivätkä pysy yhtä hyvin, kuten kiiltopunille on tapana. Itse rakastuin erityisesti sarjan mattaväreihin, mutta ihan joka päivä ei toki halua kulkea katseet kääntävissä väreissä, joten on loistavaa, että vaihtoehtoja löytyy.

Tässä tekemäni valinnat:

DSC_0051

The Goodness on vaalea nudeväri, tai simpukankuoren sävyinen, kuten sen kuvauksessa sanotaan. Väri ei siis ole ruskea, vaan aavistuksen vaaleanpunaiseen taittava. Värin pohja on matta, johon on lisätty hitunen kuultoa.

DSC_0058

Devotion korostaa huulen omaa sävyä hyvin luonnollisesti. Kuvaus ”melkein kuin omat huuleni, mutta paremmat” on melko osuvasti sanottu. Pohjaväri on matta, jossa on ripaus kuultoa.

DSC_0069

Philosophy on balettitossujen värinen puuterinen pinkki mattaväri, joka on hyvä perusnude jokaisen meikkipussiin. Monikäyttöinen sävy sopii mihin tahansa silmämeikkiin yhdistettynä.

DSC_0078

Noble on mehukas persikanpunainen, joka jättää huulille hunajaisen kiillon. Tämä on loistava punainen niille, jotka aristelevat runsaspigmenttisen ja peittävän rehellisen punaisen käyttöä – tai kaipaavat sen rinnalle jotain hillittyä.

DSC_0108

Nyt ollaan jo kuumalla alueella. Elusive oli väri ja koostumus, joka sinetöi rakkauteni Axiologyyn. Täydellinen burgundinpunainen väri, joka kestää tuntikausia kauniina ja täyteläisen sävyisenä. Olen viime aikoina rakastunut erityisen paljon hyvin lämpimiin punaisen sävyihin. Tämäkin väri on todella monikäyttöinen: tuo hetkessä särmää casual friday -lookiin tai säväyttää juhlavassakin tyylissä. Tästä väristä näitte teaserin jo eilen Instagramin puolella.

DSC_0092

MATCH MADE IN HEAVEN! Tehän tiedätte, kuinka olen metsästänyt sitä täydellistä tiilenpunaista huulipunaa. Tässä se nyt on! Worth on tismalleen sellainen sävy, kuin visioissani. Ah, kertakaikkiaan upea tulenpunainen sävy, joka ei ole liian kylmä tai kirkas, mutta peittää kuin Tikkurilan seinämaalit konsanaan! Eikä kuivata huulia tai tunnu kuivalta, mutta pysyy silti hyvin. Myös tämän sävyn tarjoilin jo eilen Instagramissa, jos haluat nähdä kuvan vähän eri valossa.

Eiköhän suunnata huulipunaostoksille orastavan kevään kunniaksi: Naturelle tarjoaa blogini ihanille lukijoille Axiologyn huulipunat hintaan 29 € maaliskuun loppuun asti koodilla AXIO.

Löytyikö näistä punista suosikkiasi tai mistä väristä pidät eniten?

DSC_0144

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,