Beauty

Maailman paras peitevoide

Beauty | 23.9.2014 | Katja Kokko

DSC_0008

Sekoamisen määrällä ei ole mitään rajoja, kun löytää jotain maailman parasta. Kuten maailman parhaan peitevoiteen. Voi hallelujah ystävät!

Tähän saakka olen vannonut Couleur Caramelin peitevoiteiden nimiin, sillä parempaa ei ole ollut tarjolla. Niissä on kuitenkin mielestäni aavistuksen liian ohut koostumus ja erityisesti näppyjen päällä liian liukas peitevoide ei pysy täydellisesti.

Kun Sukin peitevoiteet rantautuivat Naturelleen, olin tikkana paikalla. Sarjan tuotteita on tullut nyt testattua melkoinen repertuaari ja tähän mennessä yksikään tuote ei ole pettänyt teknisyydessään eikä tehokkuudessaan. Siksipä uskalsin odottaa näiltäkin peitevoiteilta paljon – lähinnä jännitin ovatko värisävyt hyviä. Ja olivathan ne.

DSC_0009

Peitevoiteen koostumus on ihanan voidemainen, erittäin runsaspigmenttinen, täydellisesti levittyvä, moitteettomasti pysyvä ja juuri sopivan jämäkkä – ei liian kuiva eikä liian rasvainen. Tätä voi varauksetta suositella rutikuiville silmänalusille sekä rasvoittuvalle iholle.

Värejä on kaksi: vaalea Buttercream sekä tummempi Honey. Olen käyttänyt molempia, mutta myös yhdellä pärjää. Sävyt ovat mielestäni hyvät yleispätevät sävyt, jotka sopivat tummien silmänalusten peittämiseen, luomen pohjustamiseen sekä punoituksille. Kumpikaan väri ei siis ole hyvin selkeästi aprikoosi tai oliivisen kellertävä, joka on ns. oikeaoppinen tapa valita peitevoiteen väri.

DSC_0013

Buttercream on ehdottomasti väreistä yleisin skandinaaviselle iholle ja itselläni se toimii loistavasti silmänalusiin sekä pikkunäppyihin (ja ah, ai että kun se pysyykin näppyjen päällä hyvin!). Olen lisännyt silmänalusiin hieman Honeya lähinnä kokeillakseni kuinka sävy sulautuu ihoon ja ehkä tuomaan hieman väriä häviävän päivetyksen tilalle.

Honey sopii ruskettuneelle ja tummemmalle iholle sekä vaalealle iholle erittäin tummien silmänalusten peittämiseen. Minua vaaleampi ihoinen ystäväni kokeili Honeya silmänalusiinsa, jotka ovat luonnostaan hyvin tummat ja väri sopi niihin täydellisesti. Ei siis kannata yrittää peittää hyvin tummia ja sinertäviä silmänalusia liian vaalealla peitevoiteella, sillä lopputuloksesta tulee harmaa.

DSC_0012

Peitevoide on tietenkin myös hoitava, kun puhutaan luonnonkosmetiikasta. Voiteesta löytyy melkoisen mukava rivi korjaavia rasvoja sekä kasviöljyjä kuten sheavoita, mehiläisvahaa, candelillavahaa, risiiniöljyä, purasruohonsiemenöljyä ja hasselpähkinäöjyä. Risiiniöljy on muuten loistava raaka-aine meikkipohjissa, sillä se on koostumukseltaan paksua, sitkoista ja tahmeahkoa – antaa mukavasti tuntumaa pohjatuotteelle. Lisäksi peitevoide sisältää mm. paju-uutetta ja kofeiinia, joten se auttaa torjumaan epäpuhtauksia.

Erityismaininta myös loistavasta pakkauksesta, jossa on sisällä peili!

Sain peitevoiteiden lisäksi Naturellesta testiin myös Sukin sävyttävät päivävoiteet, joissa on aurinkosuojakerroin 15. Nopealla yhden kerran testauksella nekin vaikuttavat erittäin päteviltä, kirjoittelen kokemuksiani niistä hieman myöhemmin.

Koodilla KATJA15 saat -15 % alennuksen koko Naturellen tuotevalikoimasta marraskuun loppuun sakka.

DSC_0022

Tuotteet saatu testiin Naturellesta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,