3

The One and Only flunssankarkoitusvinkki

Katja Kokko | 23.9.2014

DSC_0008

Kun flunssakausi iskee, vilisee sosiaalinen media toinen toistaan ihmeellisempiä flunssankarkoitusvinkkejä. Tässäkin osoitteessa on kokeiltu vuosien varrella kaikki mahdolliset rohdot hunajasta, inkivääristä ja sitruunasta echineaan ja valkosipuliin (on myös nukuttu valkosipulit sukissa ja korvissa).

Sitten löysin oreganoöljyn. Sen jälkeen en ole muuta tarvinnut.

Kuten kerroin aiemmin, heräsin viime viikolla eräänä aamuna kaktus kurkussani. Kyse ei ollut mistään pienestä ja orastavasta kurkkukivusta, vaan tuntui kuin kurkussa olisi kasvanut sentin mittaisia piikkejä. Aamukahvia ryystäessäni kuumekin alkoi nousta, silmissä oli tuttu flunssaolo ja päässä tuntui flunssalle tyypillinen paine. Otin neljä tippaa oreganoöljyä.

En halunnut jäädä peiton alle makaamaan, sillä koko päivä oli buukattu täyteen aamusta iltaan, ohjelmassa oli mm. eräässä radio-ohjelmassa vierailu, jonne olisin mennyt vaikka pää kainalossa.

Päivän aikana oloni vaihteli ja tuntui välillä pahentuvan, välillä parantuvan. Radion jälkeen olin aivan kuollut. Ehdin jo manata mokoman öljyn tehon olevan ehkä sittenkin kuvitelmaani, vaikkei se ole koskaan aiemminkaan minua pettänyt. Otin oreganoöljyä aamun jälkeen kaksi kertaa, neljä tippaa molemmilla kerroilla.

Illalla puoli kahdeksalta olin vihdoin menossa kotia kohti ja tunsin kurkkukivun olevan hellittämään päin. Nukkumaan mennessä vointini oli lähes terve. Seuraavana aamuna heräsin täysin terveenä, aivan kuin mikään tauti ei olisi koskaan ollutkaan tulossa.

En ole koskaan aiemmin jakanut rohtovinkkejä blogissani enkä tule sitä vastaisuudessakaan liioin tekemään, sillä aiheen ympärille liittyy yleensä niin paljon kiistelyä, että jätän moiset keskustelut suosiolla toisenlaisiin medioihin. Olen kuitenkin parantanut oreganoöljyllä monia vaivoja ja jokaisen alkavan flunssan, mutta etenkin nyt sen teho löi ällikällä. Tällä kertaa päätin siis laittaa vinkin jakoon, niin ihmeellinen tämä öljy näyttäisi olevan ettei tämmöistä salaisuutta voi pantata, mikäli se säästää edes yhdenkin ihmisen turhalta antibioottikuurilta ja hyvien suolistobakteerien tuhoutumiselta.

Sanottakoon oreganoöljystä sen verran, että pienenkin määrän nauttiminen vaatii melkoisen sissiasenteen, sillä öljy sananmukaisesti potkaisee melkoisella voimalla. Se on helpoin nauttia laimennettuna, jotta ei polta limakalvoja. Itse käytän laimentamattomana.

Löydät lisätietoa oreganoöljystä ja vaivoista, joihin se auttaa googlettamalla ja esimerkiksi täältä. Olennaista öljyssä on kuitenkin mahdollisimman korkea karvakrolipitoisuus.

Oman laimentamattoman öljyni olen ostanut Lönnrotinkadun NaturaZonesta.

DSC_0016

Kuvat Katja Kokko

/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää seuraavia HTML-tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  1. Kiitos vinkistä. Tätä on pakko hankkia, sillä flunssassa olo on ihan tyhmää! Itselleni käy usein niin, että syksyllä tulee flunssainen olo, joka vaikuttaa energiaan, mutta ei kuitenkaan tule kunnolla kipeäksi.

  2. Nina sanoo:

    Kiitti vinkistä Katja! Tämä menee samantien ostoslistalle. Itselleni, joka sairastaa flunssan kerran vuodessa tai kahdessa, flunssa tulee pahana ja vie sängynpohjalle päiviksi. Ehkäpä tämä siis pelastaa siltä…