Beauty

Samettisen ihon salat

Beauty | 13.12.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly.fi, sisältää tarjouksen

Mehukkaan näköinen ja kostea hunajaiho on tämän hetken kuumin meikkitrendi, mutta kaikki eivät taatusti ole siitä yhtä innoissaan kuin minä. Fakta on se, että hunajaiho on kuivan ja normaalin ihon juttu, mutta rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle vastaavan lookin luominen on hitusen haastavampaa – mutta ei suinkaan mahdotonta.

Berliiniläinen Nui Cosmetics rantautui Suomeen vuosi sitten ja sarjan meikkivoide on mennyt sen jälkeen kaupaksi kuin kuumille kiville. Tuote on saanut kiitosta erityisesti niiltä, joille meikkivoiteen pysyvyys on haaste. Nuin tuotteet ovatkin koostumukseltaan ihanteellisia rasvaiselle ja helposti kiiltävälle iholle, sillä sarjan meikkivoide, voidemainen poskipunapuikko ja kuultovoide ovat koostumukseltaan jämäkämpiä ja kuivakampia kuin monilla muilla sarjoilla. Tämä tarkoittaa tietenkin parempaa pysyvyyttä, sillä runsaasti rasvaa sisältävät tuotteet ikään kuin sulavat helposti iholla, joka kiiltää ja rasvoittuu päivän aikana tai jolle meikin pysyvyys on muuten ongelma. Nuin meikit tuovat iholle kauniin kuullon ja samettisen pinnan, jonka ansiosta rasvaisenkaan ihon ei tarvitse vuorata kasvojaan mattapintaisella pakkelilla.

Tänä syksynä Nuin meikkikokelma laajentui ensimmäisillä puuterimaisilla tuotteilla: poskipunilla, jotka ovat mielestäni enemmänkin monitoimituotteita, sillä sävyt toimivat sekä varjostuksena että luomivärinä.

Siinä missä viime kertainen meikkiresepti sopi paremmin kuivalle ja normaalille iholle, tämänkertaiset tuotteet toimivat erityisesti rasvaisemmalla iholla. Lisäksi tämä meikki sopii niille, jotka haluavat pitää meikin klassisena ja kiillon hillitympänä, ikään kuin samettisempana. Tälläkin kertaa päätin tarjoilla teille muutaman eri vaihtoehdon poski- ja huulipuniin. Näyttäviä luomivärejä ja silmänrajauskyniä ei Nuin valikoimaan toistaiseksi kuulu, joten silmämeikki on todella luonnollinen – tosin juuri sellainen, missä itse viihdyn parhaiten.

Nuin meikkivoiteen koostumus on taivaallinen, kuin samettia. Voide levittyy iholle kauniisti eikä se rullaa iholla, mutta on ominaisuuksiltaan kuitenkin sellainen ettei sitä voi työstää iholla loputtomiin, vaan se asettuu iholle suhteellisen nopeasti. Jos kuitenkin kaipaat joihinkin kohtiin lisää peittävyyttä, voidetta voi helposti taputella haluttuihin kohtiin toisen kerroksen. Koska meikkivoiteen koostumus ei ole rasvainen, se ei tarvitse kiinnitykseen runsaasti puuteria ja kuivalla sekä normaalilla iholla puuterin voi halutessaan jättää kokonaan käyttämättä.

Itse olen käyttänyt meikkivoiteesta sävyjä Taiao ja Intense Taiao (näissä kuvissa Intense Taiao, joka on talvi-iholleni hitusen liian tumma, joskin ero on lähes huomaamaton). Levitän meikkivoiteen sormilla, mutta tämä voide toimii loistavasti myös siveltimen kanssa levitettynä.

Kutsuisin Nuin voidemaisia luomivärejä ennemminkin kuultovoiteiksi, sillä hillityt sävyt ja täydellinen kuultoaste toimivat loistavasti kasvojen korkeimpien kohtien korostamiseen. Voiteen koostumus on niin napakkaa, että korostukset pysyvät hyvin paikoillaan iholla eivätkä leviä yhteen meikkivoiteen kanssa. Minulla on kuvissa kuultovoiteiden sävy Puawai, jota olen sipaissut poskiluun yläpuolelle, nenänvarteen sekä silmien sisänurkkiin.

Kaipaan talvisin iholleni lämpöä, mutta varsinkin aurinkopuutereiden sävyjen valinnassa saa olla tarkka, sillä liian pronssiset sävyt näyttävät vaalealla iholla tunkkaiselta. Valitsin kasvojen lämmittämiseen ja varjostamiseen puuterimaisista uutuusposkipunista sävyn Mahana, jota käytin myös luomivärinä. Varsinaiseksi punaksi poskipäille käytin sävyn Waimarie viimeistä lookia lukuun ottamatta, johon vaihdoin poskipunaksi voidemaisen monitoimipuikon sävyn Pititi (kuvassa alla sekä kuvissa meikkivoidepullon kanssa). Monitoimipuikon koostumus on niin ikään juuri sopivan napakkaa rasvoittuvallekin iholle.

Olen inspiroitunut viime aikoina kovasti eri sävyisistä nudehuulista. Nuin huulipunien sävy Nyree on täydellinen, sillä se ei ole liian ruskea eikä liian oranssi. Toisaalta kirkkaamman sävyiset persikkahuulet tuntuvat juuri nyt erityisen freeseiltä. Nuin persikan sävyinen Emere on kutkuttavan ihana, sillä se on yhtä aikaa nude ja raikkaan persikkainen tuoden lämpöisen tuulahduksen keskelle pimeintä kaamosta.

Pakko muuten vinkata, että taannoisessa seerumivertailussa esittelemäni Ileurin seerumin takaa löytyy sama yritys kuin Nuilla ja kyseinen seerumi toimii täydellisesti yhteen Nuin meikkivoiteen kanssa meikin pohjustamiseen.

Nuin meikit ovat kaikkien hehkutuksiensa arvoisia ja uusien tuotteiden myötä sarja on onnistunut vakiinnuttamaan asemansa yhtenä maailman parhaimmista luonnonkosmetiikan meikkisarjoista.

Biodelly tarjoaa teille ihanan edun 31.12.2018 asti: kun ostat vähintään kaksi Nui Cosmeticsin tuotetta, saat kaupan päälle Ileurin Gold Luminosity seerumin 5 ml (arvo 29,90 €). Edun saa koodilla katjanui. Jos minun pitäisi valita kaksi tuotetta Nuilta, ne olisivat meikkivoide ja poskipunan sävy Mahana. Biodellyssä on lisäksi koko joulukuun ajan ilmaiset toimitukset.

Millaisia kokemuksia teillä on Nuin meikeistä?

Kuvat Richard Isaac

Avainsanat: , , , , , ,