Lifestyle

Vaatehoitola

Lifestyle | 11.12.2018 | Katja Kokko

The next big thing tulee olemaan vaatteiden oma kauneudenhoitorituaali. Juttuni vaatehuoltoon erikoistuneesta Arkive Atelierista sai aivan valtavan positiivisen vastaanoton. Todella kattavaa tietoa vaatehuollosta jakavan sivuston ohjeilla on tässäkin taloudessa loihdittu nuhjaantuneista vaatteista ja kengistä kuin uusia sekä ylipäätään alettu pitää niistä parempaa huolta laadukkailla ja kauniilla aineilla sekä välineillä.

Mutta mikään ei kuulkaa voita sitä luksusta, että vaatehuollon tekee joku toinen! Kun Arkiven Maria huolsi Max Maran camel coatini ja Acnen kelsiturkkini, tuntui siltä kuin joulu olisi tullut tänä vuonna ennakkoon – molemmat takit palautuivat minulle aivan kuin uusina. Voit lukea tuon juttuni vaatehuollosta ja Arkiven välineistä täältä.

Arkiven naisten haaveena on ollut tarjota vaatehuoltoa myös palveluna, koska he uskovat juuri tähän, että toisen huoltama vaate tuntuu aivan erilaiselta ja sen myötä vaatteitaan myös oppii arvostamaan enemmän. Nyt palvelut on vihdoin avattu ja tarjolla on kattavasti hoitoja, kuten mokkakenkien pesu ja hoito, säilytyshuolto nahkakengille ja villakangastakin huolto. Voit tutustua kaikkiin hoitoihin täällä.

Kuukausi takaperin heitin Marialle ohimennen kommentin Samujin jodhpureistani, jotka olivat alkaneet muistuttaa siistien city-kenkien sijasta työmiehen kenkiä. Maria kiinnostui heti kenkien huoltamisesta uuteen uskoon, mutta kerroin hänelle sen olevan täysin turha toivo, sillä kengät olivat jo käyneet suutarilla huollossa ja palanneet takaisin yhtä kamalan näköisenä kuin sinne mennessä uusia korkolappuja lukuun ottamatta. Maria ei kuitenkaan luovuttanut vaan sinnikkäästi intti vastaan saavansa huollettua kengät uudenlaiseksi. Koska olin ristimässä kengät virallisiksi tallikengiksi, ei minulla ollut mitään menetettävää ja kiikutin kengät huoltoon Marialle. Ennen ja jälkeen kuvat ovat tässä:

Jep. Kuvat kertonevat enemmän kuin tuhat sanaa. Uskomatonta.

Jos mietit sopivaa aineetonta joululahjaa läheisillesi, niin lahjakortti Arkiven vaatehoitolaan on aivan täydellinen lahjaidea. Palvelu on saatavilla myös muille kuin vain Helsingissä asuville, sillä toimitustavaksi voi valita myös postin.

Löytyykö teiltä hyvät välineet vaatehuoltoon ja huollatteko vaatteita säännöllisesti?

Avainsanat: , ,