Beauty

Salainen keramiikkaprojekti

Beauty | 18.9.2016 | Katja Kokko

dsc_0053

Nyt seuraa paljastus salaisesta projektista, josta en ole hiiskunut edes kovin monelle läheisellenikään (anteeksi äiti, jos olen unohtanut kertoa). Tarkoitus ei tosin ole ollut erityisemmin salailla asiaa, mutta kaiken muun tekemisen lomassa en ole vain tullut puhuneeksi asiasta.

Muistatteko, kun viime talvena kerroin saaneeni Ihohoitola Lupauksen Tarjalta keraamisen nenäkannun? En voinut lakata päivittelemästä, miten ihana ajatus on valmistaa kammottavasta muovisesta arjen käyttöesineestä aidosti kaunis versio, joka toimii myös sisustuselementtinä. Olen aina rakastanut keramiikkaa, mutta erityisesti viimeisen vuoden aikana olen suorastaan hurahtanut näkemään keraamisten esineiden kauneuden.

dsc_0102

Keraaminen nenäkannu sai aikaan mielenkiintoisen tapahtumaketjun: sen valmistaja, muotoilija Henna Nivarpää-Ampuja, on valmistanut Tarjan hoitolaan tilaustyönä kaikki Tarjan käyttämät kipot ja kupit. Ensimmäistä kertaa ihohoitolassa käydessäni puhuimme Tarjan kanssa pitkän tovin siitä, kuinka pienillä käyttöesineillä on hoitolassa suuri merkitys, samoin kuin kotona. Ne tuovat arkeen luksusta ja hoitoihin omanlaisensa energian ja tunnelman. Viimeistellyn loppusilauksen. Hetken kuluttua huomasimme Tarjan kanssa ideoivamme kauneudenhoitoon liittyviä tarvikkeita keraamisina ja fiilistelimme, kuinka kiva olisi myydä niitä käsityötä ja kauniita esineitä arvostaville ihmisille. Pian ryhdyimmekin tuumasta toimeen, kilautimme Hennalle ja istuimme viime keväänä saman pöydän ääreen suunnittelemaan keraamista spa-sarjaa. Vierailimme kesällä Jokelassa Hennan Ikituuli-verstaalla katsastamassa prototyyppejä (jossa kannattaa muuten piipahtaa ostoksilla, mikäli liikkuu lähiseuduilla) ja alkusyksyllä nainen työnsi kädet saveen. Henna järjestää Ikituulessa myös keramiikkakursseja, joista voi tiedustella lisää suoraan häneltä.

keramiikkaprojekti

Halusimme luoda sarjan tuotteita, jotka tekisivät kauneudenhoitohetkistä kotona ja hoitolassa erityisiä. Esineitä, joita ei halua piilottaa kaapin perälle ja joilla ei olisi mitään muuta arvoa, kuin käyttöarvo. Tuotantoon päätyivät alkuun mielestämme neljä tärkeintä tuotetta, joista kaksi ensimmäistä ovat juuri tulleet kirjaimellisesti uunista ulos. Kaksi jälkimmäistä jääkööt vielä salaisuudeksi.

Tärkein tuotteemme on keraaminen spaatteli. Tuo pikkuruinen tikku, joka tulee mukana lähes jokaisessa rasvapurkissa muovisena hirvityksenä ja joka jossain vaiheessa hukkuu takuuvarmasti. Keraaminen spaatteli sen sijaan on niin kaunis, että sen haluaa pitää esillä vaikka kauniissa sivellinpurnukassa ja se ei taatusti huku, sillä kauniilla esineillä ei ole tapana kadota. Spaattelia on saatavilla kahdessa pituudessa ja neljässä eri värissä: valkoisena, mustana, puuterisena ja haalean minttuna. Spaattelin väripuolella on kiiltävä lasitus ja toinen puoli on matta, jonka ansiosta se ei lipsahda kädestä käytössä. Spaatteli on siro, mutta ei liian ohut, jotta se ei napsahda käytössä poikki.

keramiikkaprojekti2

Toinen tuotteemme on keraaminen naamiokulho, jota on saatavilla kahdessa värissä: mustana ja puuterin värisenä. Jos omistat May Lindstromin, Mahalon tai Gressan jauhemaisia naamiota tai valmistat kotona DIY-naamioita, on naamiokulho täydellinen niiden sekoittamiseen. Toki niihin voi annostella myös valmiiksi sekoitetun naamion tai kuorinnan. Kaunis kulho tekee kasvohoitohetkistä kotona ylellisiä. Jokainen kulho on oma uniikki kappaleensa, käsin dreijattu, ei muotista valmistettu. Sama koskee spaattelia – kahta samanlaista yksilöä ei ole.

Tuotteita voi ostaa Tarjalta Ihohoitola Lupauksesta ja tiistaista lähtien myös Proloque shopista Uudenmaankadulta. Iso spaatteli on 13,5 cm pitkä ja maksaa 25€. Pieni spaatteli on 7 cm ja maksaa 19€. Naamiokulhon halkaisija on noin 9,5 cm ja sen hinta on 32€. Tässä on täydellinen lahjaidea vaikkapa yhdessä Aidosti Kaunis -kirjani kanssa annettavaksi.

Mitäs pidätte keraamisista kauneudenhoitotarvikkeistamme? Onko teille tärkää, että arjen käyttöesineet ovat kauniita?

dsc_0070

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , ,