Lifestyle

Kissanaisen paluu

Lifestyle | 16.9.2016 | Katja Kokko

dsc_0024

Pakko myöntää, että vaikka olen kesän lapsi, lempivuodenaikani pukeutumisen suhteen on alkusyksy. Silloin ei tarvitse vielä toppautua ja kerrospukeutua. Nilkkamittaisissa housuissa ja silkkihousuissa tarkenee hyvin, kun yhdistää ne neuleeseen ja hameen kanssa riittää ohuet sukkikset. Alkusyksy on pukeutumista ja tyylejä rakastavalle inspiroivinta aikaa, jolloin vastakohdilla leikkiminen on parasta.

Kotikadullani sijaitseva Sofinah on eettiseen muotiin keskittynyt putiikki, joka on ollut yksi lempi vaateliikkeistäni jo muutaman vuoden. Omistajat Thia ja Annika valitsevat merkkinsä erittäin huolellisesti. Ekomuodin sijasta he ovat erikoistuneet eettiseen muotiin. Valikoimasta löytyy todella mielenkiintoisia pikkumerkkejä, joista kaikilla on ihana tarina ja sielu. Materiaalit ovat viimeisen päälle laadukkaita ja usean merkin tuotteet ovat todellisia klassikkoja, kuten Aiayun babylaamaneuleet tai Majesticin T-paidat.

Tänä syksynä putiikkiin rantautui uusi ruotsalainen 100 % eettinen merkki MASKA (maska on ruotsia ja tarkoittaa neulottua), jonka valikoimasta löytyy syksyn kauneimmat neuleet. Sain Thialta ja Annikalta lahjaksi MASKAn valkoisen muhkean neuleen ja olen ehtinyt käyttää sitä vasta kaksi päivää, mutta moni vastaan tulija on jo udellut, mistä olen sen hankkinut. Muhkea oversize-neule on yksi syksyn käyttökelpoisimmista vaatteista, sillä sen voi yhdistää mihin tahansa: pillifarkkuihin, nahkahousuihin (Sofinahista löytyy myös täydelliset nahkahousut), boyfriend-farkkuihin, tyllihameeseen tai kuten me näihin kuviin sen stailasimme – alushameelta näyttävään silkkihameeseen. MASKAsta löytyy lisätietoa Sofinahin omasta verkkojulkaisusta, Life by Sofinahista. Käykäähän lukemassa, sillä uusin numero, The Ready to Work Issue, on juuri ilmestynyt.

sofinah2

Silkkihame on tanskalaisen RAVNin klassikko ja hameen lisäksi merkin valikoimasta löytyy upea silkkinen pitsimekko sekä lammasturkki. Hame tuli minulle vain kuvauslainaan, mutta taidan kieltäytyä palauttamasta sitä. Alushamemuoti kolahtaa nimittäin meikäläiselle erittäin lujaa ja taskuilla varustettu silkkihame on yhtä aikaa rento sekä juhlava. Rintavarustukseni on sen verran täyteläinen, ettei alusvaatemuotiin kuuluvat sirot ja pitsiset silkkitopit imartele vartaloani, joten täydellisen alaosan vastaan tullessa, otan kaiken ilon irti tästä muodista hameella.

Kultaiset sirot korut ovat minun mieleeni ja sopivat kauniisti muhkean neuleen kanssa – ilman koruja tyylistä jäisi puuttumaan jotain. Tanskalainen Jane Kønig on erittäin tunnettu Star Tag tähtimerkkikoruistaan – rapunaisen kaulaan valikoitui Crab-riipus. Pidän myös kovasti saman merkin sormuksesta, jota ei pujoteta syvälle sormeen, vaan se jää sirosti rystysen yläpuolelle. Jotain hieman erikoisempaa, mutta ei liian suurta ja näyttävää. Koruissa minulle vähemmän on enemmän.

Koko lookin kruunaavat näyttävät aurinkolasit, joissa onkin asennetta kerrakseen. Ovatkohan tässä seuraavat aurinkolasini? Kaikissa tyylikuvissani olette nähneet vain yhdet aurinkolasit, Ray Banin klassikot Clubmasterit, jotka ovat palvelleet minua jo kymmenen vuotta ja linssit ovatkin aivan naarmuilla. Lasit ovat siis erittäin rakastetut, mutta totta puhuen parhaat päivänsä nähneet joskus pari vuotta sitten. Le Specsin pikimustat kissanaislasit olisivat juuri sellaiset, joista olen haaveillut. Kenties kissanainen minussa on tehnyt paluun?

Onko Sofinah teille tuttu putiikki? Mitä pidätte alushamemuodista? Entäpä kissanaislaseista? Millainen on teidän syksyn unelmien neule?

sofinah

Kuvat Mariko Pajalahti

Kuvien neule saatu Sofinahista

Avainsanat: , , ,