Beauty

Kasvojen kevätkirkastus Ruohonjuuren kauneushoitolasta

Beauty | 26.3.2015 | Katja Kokko

DSC_0008

Tiesittekö, että Kampin Ruohonjuuri on uudistunut ja myymälän kosmetiikkaosasto on laajentunut ja sen yhteyteen on avattu kauneushoitola? Uudistuksen myötä kosmetiikkaosastolla palvelevat ammattitaitoiset kosmetologit – mahtavaa. Tämä edistää jälleen luonnonkosmetiikan asemaa laajemmastikin.

Sain kunnian käydä testaamassa Ruohonjuuren kauneushoitolaa ja viime lauantaina päiväni alkoikin hemmotteluhetkellä. Jos joku ajankohta, niin lauantaiaamu on ehdottomasti paras hetki kasvohoidolle. Valitsin testihoidokseni kasvohoidon lymfahieronnalla ja toivoin siihen käytettävän Providan tuotteita.

Providasta en olekaan kirjoittanut yli viiteen vuoteen. Asia täytyy korjata pikimmiten, nimittäin sarjahan on yksi luonnonkosmetiikan pioneereista ja jäänyt viime vuosina uusien, pakkausdesigniltaan viimeistellympien sarjojen jalkoihin. Mutta ennustan retron uutta tulemista ja Providan suloisissa metallituubeissa onkin nostalgiaa. Sarja pohjautuu ayurvedaan, joka on itselleni hyvin sydäntä lähellä.

DSC_0021 1

Ajatus kasvohoidosta keskellä vilkkainta Kamppia tuntui hieman epäilyttävältä, mutta astuessani Ruohonjuuren kauneushoitolaan, minua olikin vastassa hyvin rauhallinen energia ja kaunis hoitohuone, johon ei kuulunut mitään ääniä. Kosmetologini oli Leena, josta välittyi todella lämmin ja aito halu hoitotyöhön. Tästä kävimme juuri pari päivää sitten tuttavani kanssa keskustelua. Luksuspuitteet ja laadukkaat tuotteet eivät vielä tee hoidosta täydellistä kokemusta. Ehdottomasti tärkein seikka on itse kosmetologi. Arvostan ensisijaisesti kiireettömyyttä, ammattitaitoa ja aitoa läsnäoloa asiakkaalle – ne muodostavat hoitotyön kulmakiven.

DSC_0035 1

Kasvohoidossani käytettiin höyrytystä, jota nykyään monet kosmetologit eivät tee enkä itsekään ole kuulunut höyrytyksen suurimpiin faneihin. Leena kuitenkin käytti höyryä aivan ihanalla tavalla ja veteen oli sekoitettu tippa eteeristä eucalyptusöljyä. Höyrytys oli itse asiassa koko hoidossa yksi parhaista asioista! Tuona aamuna tuuli niin kylmästi, että olin hoitoon tullessani aivan kohmeessa. Hoitopeti oli kuitenkin lämmöllä varustettu ja ihana yrttihöyry tuprutti kasvoille juuri sopivan lempeästi. Lämpimien kompressien alla olo oli kuin pienellä linnunpoikasella.

Hoidossa mielenkiintoisinta oli kasvoille ja decolteelle tehtävä lymfahieronta. Hieronta on hoidoissa aina parasta ja usein aivan liian lyhyt. Mutta tämä hieronta oli todella pitkä ja paljasti kyllä Leenan ammattitaidon. Lymfahieronta on pääosin painelua ja siitä, jos jostain hosuminen välittyy. Leena teki hieronnan todella perusteellisesti ja sen teho näkyi hoidon jälkeen kasvoillakin. Olin nimittäin edellisenä iltana nauttinut Murussa kulhollisen bouillabaissea, juustoja sekä pari lasia viiniä. Silmien alla ja poskissa oli siis melkoinen turvotus aamulla. Hoidon jälkeen turvotus oli kuitenkin laskenut ja kotiin päästyäni hämmästelin peilin edessä kirkasta ihoani, josta huokosetkin olivat kadonneet. En olisi odottanut tämmöisiä tehoja Providan tuotteilla ja lymfalla, mutta niin vain iho hehkui kirkkaana ja olo oli ihanan virkistynyt.

Ruohonjuuren kauneushoitola saa siis minulta täydet pisteet ja voin hyvillä mielin suositella hemmottelua siellä. Kevään tullen on hyvä käydä hakemassa kirkastusta iholle kasvohoidosta ja sen lisäksi nostaisin must have hoidoksi jalkahoidon sekä intialaisen päähieronnan. Kunnon intialainen päähieronta on nimittäin taivaallinen kokemus.

Kauneushoitolan nettisivut löytyvät täältä ja ajan voit varata kätevästi nettisivujen kautta.

Joko te olette kokeilleet Ruohonjuuren kauneushoitolaa?

DSC_0009

Kasvohoito saatu veloituksetta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,

Beauty

10 kommenttia artikkeliin “Kasvojen kevätkirkastus Ruohonjuuren kauneushoitolasta”

 1. Sini

  Onko siihen jokin syy, miksi useimmat kosmetologit eivät käytä höyrytystä enää? Itse kävin viime kesänä viimeeksi Dr. Hauschkan kasvohoidossa Lappeenrannassa, kun siellä ei muita ekohoitoloita taida olla ja hän kyllä käytti myös höyrytystä. Pitäisi täällä Saksassa mennä kokeilemaan kyllä kasvohoitoa, jännä olisi nähdä, ovatko he yhtä ammattitaitoisia kosmetologeja kuin Suomessa (parturit nimittäin eivät ole mielestäni) ja täällä pienehkössä kaupungissa on myös luonnonkosmetiikka studio, jossa tekevät Dr. Hausckalla ja i+m:llä hoitoja eivätkä hinnat päätä huimaa 🙂

  Miten miulta on mennyt ihan ohi, että nuo Providan tuotteet perustuu ayurvedaan..? Pakko kokeilla, jos tulee täällä vastaan 😀

  • Ei kait siihen muuta syytä kuin ole, että liian kuuma vesihöyry kasvoille ei tee hyvää, etenkään, jos iho on ohut, herkkä, kuiva tai couperoottinen. Lämpimät kompressit kun avaavat myös ihohuokosia. Itse en pidä höyrytyksestä, jos höyry tulee liian läheltä ja voimakkaana niin, että kasvot alkavat hikoilla, tämä kuivattaa ihoa. Mutta lempeä höyrytys yhdistettynä eteerisiin öljyihin on ihana.

  • Jennie

   Missä määrin sitten kuuman musliiniliinan käyttö haittaa ihoa? Luin, että jotkut eivät käytä kuuma vettä ollenkaan pyyhkiessään kasvoja juuri sen takia, että se on iholle rankkaa ja kuivattavaa.

 2. Anna

  Kuulostaa todella ihanalta hoidolta! Minäkin olen menossa ensi viikolla kasvohoitoon pitemmän tauon jälkeen, ja odotan sitä kovasti. Olen hoidattanut ihoani melko säännöllisesti ammattilaisella, mutta reilu vuosi sitten kun ihoni meni huonoon kuntoon en oikein kehdannut mennä tutulle kosmetologille. Ihoni oli niin kipeä ja pahan näköinen, etten halunnut kenenkään tarkastelevan sitä läheltä 🙁 Hoitola mihin nyt menen ei käytä luonnonkosmetiikkaa, mutta itselleni tässä kohtaa tärkeintä on se, että hoito on tehokas ja kokemus rentouttava ja ihana. Itselleni myös kosmetologin ammattitaito on tärkein, ei välttämättä upeat puitteet tai sarja mitä käytetään. Täälläpäin taitaa olla muutama luomuhoitola, mutta en ole tarkemmin perehtynyt niiden tarjontaan.

  • Ymmärrän kyllä tuon mistä puhut, vaikka juuri tuolloin voisi tehdä hyvää käydä ammattilaisen käsittelyssä – todellinen ammattilainen parantaa tilannetta myös henkisesti 🙂 Itsekään en ole natsi luonnonkosmetiikan suhteen hoidoissa, vaikka toki mieluiten sen valitsen. Kosmetologi ja ammattiaitoa on tärkein, mutta jos samaan pakettiin saa luksuspuitteet ja laadukkaan luonnonkosmetiikkasarjan niin tänne kiitos 😀

 3. Jennie, musliiniliinan käytöstä ei ole mitään haittaa. Vesi voi olla kädenlämpöistä, lämmintä tai melkein kuumaa, mutta ei tietenkään polttavaa. Kuumalla vedellä lotraaminen ja kuuma vesihöyry eivät ole iholle hyväksi, mutta lämmin musliiniliina tai kompressi on eri asia, viilenee nopeasti ja märän veden sijasta siinä on tekstiili. Mutta esim. akne, rosacea ja atopia -> kastelu kädenlämpöiseen veteen.

 4. Laura

  Tämän perusteella et taida suositella ainakaan saunomista kauniin ihon hoitokeinona? Kuivattaako saunominen vai mitä tekee? Moni saunoo jopa useita kertoja viikossa. Näkyykö se ihonhoidonammattilaisen silmiin?

  • Oikein arvattu, siis ihonhoidon näkökulmasta 🙂 Mutta saunominen on kuitenkin ihanaa eikä sitä kenenkään tarvitse huonon ihon pelossa vältellä, tietenkään. Jos kärsii iho-ongelmista niin kohtuullistaminen on paikallaan.

 5. Riikka

  Kävin tämän postauksen inspiroimana tänään Ruohonjuuren aromaattisessa vartalohieronnassa ja täytyy sanoa että oli yksi parhaista ja rentouttavimmista hoidoista, vertailupohjaa meinaan on. Hoitoon kuului myös kasvojen täydellisen pitkä akuhieronta ja puhdistukset, naamiot jne. Suosittelen lämpimästi. Providan tuotteet on vaan niin hyviä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>