Beauty

Panosta & pihistä: hellävaraisesti kuoriva putsari

Beauty | 28.3.2015 | Katja Kokko

DSC_0176

Tällä hetkellä voisin tehdä maailmankiertueen luennoimalla aiheesta nimeltä hellävaraisen puhdistuksen tärkeys. Putsarin päivitys liian voimakkaasti pesevistä (kyllä, niitäkin löytyy myös luonnonkosmetiikasta) hellävaraiseen ja lempeään on ollut yksi mullistavimmista ihoni kuntoon vaikuttaneista yksittäisistä tekijöistä.

Suorastaan hykertelin eilen lukiessani Saara Sarvaksen postausta Juice Beautyn tuotteista ja rakastumista hellävaraiseen puhdistukseen. En voisi yhtyä tähän kokemukseen täydellisemmin.

Asiahan on nimittäin niin, että eivät ne ihon rasvaisuus ja epäpuhtaudet millään puhdistamisella, pesemisellä ja kuivattamisella katoa. Huokoset eivät tule yhtään sen puhtaammiksi pesitpä ihosi sitten vaikka tiskiaineella. Mutta megalomaanisen epätasapainotilan iholle saa kyllä luotua liian pesevällä putsarilla ja jos sitä seuraavat ihonhoitorutiinit eivät ole kunnossa niin tadaa: mehevä alusta iho-ongelmille on syntynyt ja riippuu aivan täysin kehon (ja mielen) sisällä piilevistä asioista, millaisena epätasapainotila iholta heijastuu ulkoisesti.

No mistä sitten tietää, milloin putsari on liian pesevä? Vastaus on simppeli: kun ihoa kiristää puhdistuksen jälkeen ja se tuntuu kuivalta. Kun putsari on valittu oikein, iho on puhdistuksen jälkeen miellyttävän pehmeä ja joustava, eikä tippaakaan kiristävä.

Olen kokeillut viime kuukausina lukuisia eri putsareita, joten melko hyvä otos on tullut tehtyä Suomen luonnonkosmetiikkamarkkinoilta. Tällä hetkellä minulla on kolme selkeää suosikkia, joista kirkkaasti ykkönen on Tata Harperin Regenerating Cleanser*. Suorastaan hykertelen onnesta joka kerta, kun olen putsannut ihoni sillä. Tiedän kuitenkin, että monia teistä sen hinta kirpaisee, vaikkakin tuotteen hinta ja laatu ovat enemmän kuin kohdallaan, sillä Tata Harper on yksi niistä sarjoista, jotka ovat alusta loppuun saakka mietittyjä tuotteen elinkaaren jokaista vaihetta myöten. Putsari on siis joka ikisen sentin arvoinen.

Minulla on kuitenkin loistouutisia niille, jotka haluavat putsarin kohdalla syystä tai toisesta pihistellä: Juice Beautyn Exfoliating Cleanser*. Tämä putsari oli esillä myös tuossa mainitsemassani Saaran postauksessa ja bongasin sen itse talvella Personal Beauty Guideja tehdessäni enkä voi mitenkään olla vinkkaamatta teille tästä tuotteesta.

Molemmat putsarit sopivat loistavasti normaalille, seka- ja rasvaiselle iholle. Kumpikin sisältää ihoa kirkastavia entsyymejä sekä pieniä ja hentoja rakeita, jotka kuorivat ihoa mekaanisesti, mutta erittäin hellävaraisesti. Kuivalle ja ohuelle iholle kumpaakin tuotetta voi käyttää kerran tai pari viikossa kuorintavoiteena, muille ihotyypeille päivittäisenä puhdistuksena iltaisin.

DSC_0190

Panosta 

Tata Harper Regenerating Cleanser*

Tatan uudistava putsari on yksi kaikkien aikojen parhaista putsareista ja koen joka ikinen kerta ensirakastumisen huuman putsatessani kasvot sillä. Aiemmin saatavilla oli vain 125 ml pakkaus, mutta Naturellen valikoima on laajentunut myös pienemmällä 50 ml koolla. Lempeät rakeet ovat jauhettua aprikoosinkiveä ja ne ovat niin harvassa, että poistan tällä suvereenisti silmämeikitkin. Saippuaton koostumus on ihanan hellävarainen ja iho on puhdistamisen jälkeen pehmeä ja heleän värinen. Paju-uute tasapainottaa talineritystä ja supistaa ihohuokosia, greipinkuoriuute kirkastaa ja puhdistaa ihoa entsymaattisesti.

Pihistä

Juice Beauty Exfoliating Cleanser*

Juice Beautyn putsari on Tatan tavoin täysin saippuaton eikä pese ihoa liikaa, mutta puhdistaa kyllä meikin ja epäpuhtaudet täydellisesti. Kuorivat pikkurakeet ovat jojobahelmiä ja myös niin harvassa, että silmämeikin poistaminen tuntuu tälläkin hyvällä, vaikka sitä ei varsinaisesti suositella. Putsarissa on lisäksi ananasuutetta, jonka entsyymit kuorivat ja kirkastavat ihoa hellä varaisesti. Aloe vera ja kehäkukka rauhoittavat ihoa, merileväuute uudistaa ja kosteuttaa, sheavoi, seesami-, avokado- ja jojobaöljyt pitävät ihon pehmeänä.

Oletko kokeillut jompaa kumpaa näistä putsareista?

Koodilla KATJA10 saat Naturellen normaalihintaisista tuotteista -10 % alennuksen 31.3.2015 saakka. Etu ei koske May Lindstrom Skin tuotteita.

DSC_0195

*Affiliate-linkki

Tuotteet saatu testiin maahantuojalta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , ,

Beauty

9 kommenttia artikkeliin “Panosta & pihistä: hellävaraisesti kuoriva putsari”

 1. Jennie

  Kävisiköhän tuo JB:n versio minulle, olen tosiaan etsinyt jotain vaihtoehtoista öljyputsaustakin, mutta ylipäätään syväpuhdistavan vaahtoputsarin vaihto olisi ihan paikallaan. Olen myös alkanut miettiä tuota onko ns. syväpuhdistus päivittäisessä puhdistustuotteessa tosiaankaan tarpeellinen, epäilen että oma pintakuivuus voikin selittyä väärällä putsarilla, koska muissa tuotteissa kosteusteho on kohdallaan. Minulla on rutiinien muutosten myötä ilmaantunut tukkeumat poskien puolelle, sihen lähelle nenän ja suun juonnetta, joten taktiikan muutos saattaisi noihin auttaa myös. Tuosta Tatasta luki, että ei herkälle iholle, mutta itseni kohdalla uskoisin vasta kokeiltuani. Pitäisi saada vaan läjä hyvänkokoisia näytteitä niin olisi turvallisempi panostaa siihen tuotteeseen.. Pitänee seuraavassa tilauksessa Naturelleen laittaa pyyntöä. Pakko vaan vielä sanoa loppuun, kun omassa elämässä tämä asia alleviivautuu nykyään niin vahvasti, että vaikka olisi miten huiput tuotteet niin kaikki todellakin lähtee sisältä, suolisto kuntoon ihan ekana. Esim. atoopikko ystäväni, joka ei käytä mitään erityisiä ihonhoitotuotteita (vaan juuri jotain apteekkikamaa) sanoi, että maitohappobakteerikuurin aikana atopia parani kummasti 🙂 Ihonhoitoon pitäisi aina liittää ruokavalion kunnostus!

  • Pintakuivuus selittyy nimenomaan väärällä putsarilla ja usein myös liian vähällä kosteutuksella, mutta liian vahva putsari on asia, mitä monet eivät hoksaa. Tatan putsari ei sovi ohuelle ja herkälle iholle rakeiden vuoksi, mitään voimakkaita raaka-aineita siinä ei ole. Ruokavalio ja suoliston kunto vaikuttavan erittäin vahvasti siihen, mitä iholta heijastuu. Kauneus on kokonaisvaltaista 🙂

 2. Ninne

  Mitä mieltä olet puhdistusmaidoista? Muistaakseni jossakin postauksessa ainakin sivusit myös puhdistusvoiteita? Miten ne toimivat ja miltähän merkeiltä sellaisia löytyy?

  • Puhdistusmaidot, -voiteet, -balmit ja -öljyt – kaikki ovat hyviä! Näitähän löytyy melkein jokaiselta sarjalta. Suosittelen kaikkien kanssa ehdottomasti musliiniliinan tai konjac-sienen käyttöä. Itse pidän musliiniliinasta kaikista eniten.

 3. Mari Vee

  Olen kokeillut parin näytteen verran Tatan putsaria ja pidin siitä oikein paljon. Nyt käytössä kuitenkin Patykan öljy ja vaahto ja ne kestävät ikuisuuden (joka ihan hyvä juttu) eli katsotaan sitten kun nuo loppuvat mitä sitten hankin. Minulla nuo Tuo Patykan öljy+vaahtoyhdistelmä toimii eli ei kuivata ihoa. En pidä itsekään sellaisesta kiristävästä ihosta. En kuitenkaan halua että iholle jää sellainen ”öljyinen” fiilis eli kuulun niihin, joka haluaa pestä ja huuhdella kasvot vedellä. Olen kovasti aika-ajoin yrittänyt kokeilla pelkkää öljyputsaria tai sitä Mayn puhdistusvoidetta ja ilman vesihuuhtelua, mutta en vaan pidä siitä nahkeasta tunteesta, joka iholle jää ja huokosetkin jotenkin ovat tukkeutuneet helpommin. Kait ne on makuasioitakin nekin että pitääkö millaisesta putsarista ja millä sen poistaa. Mutta siis ilman muuta allekirjoitan sen, että putsari ei saa olla liian voimakas, koska narskuva iho ei hengitä ja näppyjä tulee sitten sen takia (kokemusta on niistäkin ajoista jolloin pesin ihan liian kuivattavilla tuotteilla). Mökillä tosin käytän tuota Saarankin aikaisemmin käyttämää Patykan piparminttuputsaria ja sitäkin on jäljellä koko pullollinen eli katsotaan mitä sitten mökille ostan kun se loppuu. Patykan öljyä kun on hankala kuljettaa kun pelkään että avautuu matkalla ja mökillä on helppoa kun on yksi puteli, jonka voi saunassa/suihkussa laittaa märälle iholle eikä kuten Patykan öljy kuivalle iholle.

  Mutta siis Tatan putsari on kokeilun perusteella ihana, mutta käytän ensin tarkan euron tyttönä nykyiset hyvät tuotteet ensin pois ja sitten katson mitä hankin seuraavaksi. Mayn puhdistusvoide on ehdokkaana sitten myös, mutta sen lisäksi haluaisin kakkosputsarin ja vaikka omistan Mayn Clean Dirtin, niin en käyttäisi sitä ihan päivittäin vaan ihan pari kolme kertaa viikossa. No katsotaan sitten kun putsariaika koittaa ja puydän vaikka neuvoa sitten erikseen.

  • Suosittelen ehdottomasti musliiniliinan käyttöä puhdistusvoiteiden, -balmien ja -öljyjenkin kanssa, vaikka ne emulgoituisivat veden kanssa pois, mutta saattaa kuitenkin jäädä iholle jotain, esim. juuri huokosiin tai kuiviin kohtiin ihossa. Musliiniliinan avulla putsarin saa kokonaan pois iholta ja iho jää täydellisen pehmeäksi. Sen jälkeen vielä kasvovedellä pyyhkäisy niin iho on ihanan kosteutettu. Mayn Cleansing Dirt täydentää puhdistusta ihanasti ja minulle onkin tullut riippuvuus siihen, se on yhdessä Honey Mudin kanssa aivan taivaallinen ja iho rakastaa sitä myös. Kerrohan sitten minkä putsarin hankit seuraavaksi ja mitä pidät 🙂

 4. Nyt täytyy taas kerran tulla sanomaan ISO KIITOS näistä ihanista jutuistasi. Tilasin taannoisesta öljypuhdistus-jutustasi innostuneena sen Tata Harperin öljyputsarin, kun olen haeskellut iholleni sopivaa putsaria. Olen aiemmin käyttänyt Patykan puhdistusta, mutta vaikka se ihana onkin, kaksivaiheisuus ja sitä kautta myös melko kova hinta ovat saaneet miettimään vaihtoehtoja. Nähtyäni postauksesi ajattelin, että öljypuhdistus on juuri se, mitä olen kaivannutkin. Herkkä ja kuiva ihoni kun ei tykkää yhtään liian voimakkaista putsareista ja maitomaisista putsareita taas en muuten vaan tykkää käyttää. Tuo Tatan putsari on taas yhdessä paketissa kaikkea mitä voisi toivoa: puhdistaa meikin ja ihon yhdellä tuotteella, kaunis pakkaus, hyvä tuoksu, ihana tuntuma iholla ja ennen kaikkea iho voi tosi tosi hyvin tämän viikon testauksen perusteella, kun putsari ei tunnu kuivattavan sitä yhtään! Putsari nousi siis omalla listallani ehdottomaksi ykköseksi putsareiden saralla!

  • Ihana kuulla, että olet löytänyt blogista toimivat vinkit! Itsekin rakastan öljyputsareita, mutta näitä kuorivia voiteita vieläkin enemmmän. Ja Tatan pakkaukset – ne on maailman kauneimpia!

 5. Anna

  Tatan putsaria olen kokeillut testerin verran ja tykkäsin siitä kovasti. Sekä koostumus että tuoksu olivat mieleeni, mutta en tiedä tykkäisinkö näin kuorivasta tuotteesta päivittäisessä käytössä. Itselläni kun on taipumusta pintakuivuuteen ja ihon tukkeutumiseen, on kuorinta elintärkeä osa ihonhoitoa mutta liiallisuuksiin ei saa mennä. Nyt käytän hedelmähappokuorinta n. kerran viikossa, Tatan naamiota myös kerran-kaksi viikossa ja lisäksi itselleni uutta Mayn Clean Dirtiä. Mayn tuotteen kohdalla vielä testailen sopivaa käyttöväliä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>