Beauty

Panosta & pihistä: hellävaraisesti kuoriva putsari

Beauty | 28.3.2015 | Katja Kokko

DSC_0176

Tällä hetkellä voisin tehdä maailmankiertueen luennoimalla aiheesta nimeltä hellävaraisen puhdistuksen tärkeys. Putsarin päivitys liian voimakkaasti pesevistä (kyllä, niitäkin löytyy myös luonnonkosmetiikasta) hellävaraiseen ja lempeään on ollut yksi mullistavimmista ihoni kuntoon vaikuttaneista yksittäisistä tekijöistä.

Suorastaan hykertelin eilen lukiessani Saara Sarvaksen postausta Juice Beautyn tuotteista ja rakastumista hellävaraiseen puhdistukseen. En voisi yhtyä tähän kokemukseen täydellisemmin.

Asiahan on nimittäin niin, että eivät ne ihon rasvaisuus ja epäpuhtaudet millään puhdistamisella, pesemisellä ja kuivattamisella katoa. Huokoset eivät tule yhtään sen puhtaammiksi pesitpä ihosi sitten vaikka tiskiaineella. Mutta megalomaanisen epätasapainotilan iholle saa kyllä luotua liian pesevällä putsarilla ja jos sitä seuraavat ihonhoitorutiinit eivät ole kunnossa niin tadaa: mehevä alusta iho-ongelmille on syntynyt ja riippuu aivan täysin kehon (ja mielen) sisällä piilevistä asioista, millaisena epätasapainotila iholta heijastuu ulkoisesti.

No mistä sitten tietää, milloin putsari on liian pesevä? Vastaus on simppeli: kun ihoa kiristää puhdistuksen jälkeen ja se tuntuu kuivalta. Kun putsari on valittu oikein, iho on puhdistuksen jälkeen miellyttävän pehmeä ja joustava, eikä tippaakaan kiristävä.

Olen kokeillut viime kuukausina lukuisia eri putsareita, joten melko hyvä otos on tullut tehtyä Suomen luonnonkosmetiikkamarkkinoilta. Tällä hetkellä minulla on kolme selkeää suosikkia, joista kirkkaasti ykkönen on Tata Harperin Regenerating Cleanser*. Suorastaan hykertelen onnesta joka kerta, kun olen putsannut ihoni sillä. Tiedän kuitenkin, että monia teistä sen hinta kirpaisee, vaikkakin tuotteen hinta ja laatu ovat enemmän kuin kohdallaan, sillä Tata Harper on yksi niistä sarjoista, jotka ovat alusta loppuun saakka mietittyjä tuotteen elinkaaren jokaista vaihetta myöten. Putsari on siis joka ikisen sentin arvoinen.

Minulla on kuitenkin loistouutisia niille, jotka haluavat putsarin kohdalla syystä tai toisesta pihistellä: Juice Beautyn Exfoliating Cleanser*. Tämä putsari oli esillä myös tuossa mainitsemassani Saaran postauksessa ja bongasin sen itse talvella Personal Beauty Guideja tehdessäni enkä voi mitenkään olla vinkkaamatta teille tästä tuotteesta.

Molemmat putsarit sopivat loistavasti normaalille, seka- ja rasvaiselle iholle. Kumpikin sisältää ihoa kirkastavia entsyymejä sekä pieniä ja hentoja rakeita, jotka kuorivat ihoa mekaanisesti, mutta erittäin hellävaraisesti. Kuivalle ja ohuelle iholle kumpaakin tuotetta voi käyttää kerran tai pari viikossa kuorintavoiteena, muille ihotyypeille päivittäisenä puhdistuksena iltaisin.

DSC_0190

Panosta 

Tata Harper Regenerating Cleanser*

Tatan uudistava putsari on yksi kaikkien aikojen parhaista putsareista ja koen joka ikinen kerta ensirakastumisen huuman putsatessani kasvot sillä. Aiemmin saatavilla oli vain 125 ml pakkaus, mutta Naturellen valikoima on laajentunut myös pienemmällä 50 ml koolla. Lempeät rakeet ovat jauhettua aprikoosinkiveä ja ne ovat niin harvassa, että poistan tällä suvereenisti silmämeikitkin. Saippuaton koostumus on ihanan hellävarainen ja iho on puhdistamisen jälkeen pehmeä ja heleän värinen. Paju-uute tasapainottaa talineritystä ja supistaa ihohuokosia, greipinkuoriuute kirkastaa ja puhdistaa ihoa entsymaattisesti.

Pihistä

Juice Beauty Exfoliating Cleanser*

Juice Beautyn putsari on Tatan tavoin täysin saippuaton eikä pese ihoa liikaa, mutta puhdistaa kyllä meikin ja epäpuhtaudet täydellisesti. Kuorivat pikkurakeet ovat jojobahelmiä ja myös niin harvassa, että silmämeikin poistaminen tuntuu tälläkin hyvällä, vaikka sitä ei varsinaisesti suositella. Putsarissa on lisäksi ananasuutetta, jonka entsyymit kuorivat ja kirkastavat ihoa hellä varaisesti. Aloe vera ja kehäkukka rauhoittavat ihoa, merileväuute uudistaa ja kosteuttaa, sheavoi, seesami-, avokado- ja jojobaöljyt pitävät ihon pehmeänä.

Oletko kokeillut jompaa kumpaa näistä putsareista?

Koodilla KATJA10 saat Naturellen normaalihintaisista tuotteista -10 % alennuksen 31.3.2015 saakka. Etu ei koske May Lindstrom Skin tuotteita.

DSC_0195

*Affiliate-linkki

Tuotteet saatu testiin maahantuojalta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , ,