Beauty

Kauniisti ikääntyvän ihon salaisuus: kiinteyttävät seerumit

Beauty | 25.3.2015 | Katja Kokko

DSC_0080 1

Yhteistyössä Naturelle.fi

Kuukausi takaperin esittelin teille tehokkaiden anti-age voiteiden kärkikolmikon. Juttu saa nyt lupaamani jatkon kiinteyttävistä ja ihoa heleyttävistä seerumeista, joiden tarjonta on niin laaja, etten lainkaan ihmettele, jos seerumiostoksilla menee pää aivan pyörälle. Haluaisin esitellä joka ikisen testaamani purnukan, mutta valitsin tähän juttuun toimivan kokonaisuuden kiinnostavia raaka-aineita sekä pari edullisempaa vaihtoehtoa.

Personal Beauty Guideja tehdessäni olen pistänyt merkille, että moni luistaa seerumin käytöstä, mutta kaipaa kuitenkin iholleen heleytystä ja elinvoimaa. Seerumi onkin äärimmäisen tärkeä hoitotuote, josta voisin pitää samanlaiset palopuheet kuin kasvoveden käytöstä. Seerumi ensinnäkin antaa iholle kosteutta, joka on kauniin ihon a ja o. Ilman kosteutta, koko perusta puuttuu. Ihon tärkeimmät kosteuttajat ulkoisesti ovat kasvovesi ja seerumi ja ne ovatkin ihonhoitotuotteista kaksikko, joita ilman en öljyn lisäksi voisi elää – jos siis pitäisi valita vain kolme välttämätöntä ihonhoitotuotetta.

Lisäksi seerumit on pakattu tiiviisti täyteen antioksidantteja, jotka ovat aktiivisten tehoraaka-aineiden kulmakivi, sillä ne neutraloivat vapaita radikaaleja, jotka vaurioittavat ihoa ja vanhentavat sitä ennen aikaisesti. Seerumin vaikuttavat aineet imeytyvät syvemmälle ja nopeammin ihoon, kuin kosteusvoiteen. Kosteutuksen lisäksi seerumit kirkastavat ja heleyttävät ihon väriä, buustaavat kollageenintuotantoa, silottavat juonteita, supistavat ihohuokosia ja tasoittavat ihon pintaa. Yksilölliset ominaisuudet riippuvat toki aina aktiivisistä raaka-aineista.

Tähän juttuun olen koonnut raaka-aineidensa puolesta erittäin tehokkaita seerumeita ikääntymisen merkkeihin ja ihon heleytykseen eri-ikäisille ja hieman eri tyyppisiin iho-ongelmiin.

DSC_0049 1

Panosta

Suki Bio C 10 % Formula Face Serum

Sukin tehokkain seerumi ikääntyvälle iholle sisältää todella korkean pitoisuuden huippulaatuisia aktiivisia raaka-aineita ja on täysin hoitolatason tehotuote. Se lisää ihon kollageenintuotantoa, napakoittaa ihoa, silottaa juonteita, vähentää punoitusta sekä tasoittaa pigmenttimuutoksia. Seerumin tärkeimmät raaka-aineet ovat hitaasti vapautuva C-vitamiiniglukosidi, joka kirkastaa ihon väriä, vapaiden radikaalien vaurioita korjaava resveratroli, juonteita silottava ja tehokas antioksidantti kuparin polypeptidikompleksi sekä kiinteyttävä ja kosteuttava hyaluronihappo.

Kuten suurin osa Sukin tuotteista, tämäkin vakuutti minut kertalaakista, sillä Suki taitaa seerumien tekniset koostumukset huipputehokkaiden raaka-aineiden lisäksi. Seerumi imeytyy nopeasti ja jättää ihon heleäksi ja napakaksi. Katsotaan saisinko tällä vaalennettua poskipäähäni ilmestyneen pigmenttiläiskän pois.

Pihistä

Suki Healthy Aging Serum + Vitamin Peptide Complex

Suki tarjoilee kyllä edullisemmissakin tuotteissa huippulaatua. Tällä seerumilla on huomattavasti vähemmän hintaa kuin Bio C:llä, mutta tehokkaissa raaka-aineissa ei ole säästelty. Ubikinoni koentsyymi 10 on tunnettu ja ihonhoitotuotteissa vuosikausia käytetty antioksidantti, joka suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja auttaa korjaamaan niiden aiheuttamia vaurioita ihossa. Se on loistava raaka-aine stressin aiheuttamille iho-ongelmille ja ikääntyvän ihon tuotteissa. Ubikinoni on yhdistetty seerumissa toiseen voimakkaaseen antioksidanttin, resveratroliin. Lisäksi seerumi sisältää huikean hyvän yhdistelmän C-, E- ja A-vitamiineja, jotka parantavat ihoa väriä ja korjaavat ihoa. Hyaluronihappoa ei tästäkään ole unohdettu – raaka-aine, jota jokaisen anti-age tuotteen tulisi sisältää.

Molemmat näistä seerumeista olivat loistavia, joten valinnan edessä, kenelle näitä suosittelisin, sanoisin karkeasti, että 30+ iholle Healthy Aging seerumi ja 45+ iholle Bio C. Jos iholla on pigmenttiläiskiä, valitsisin myös tällöin Bio C:n.

DSC_0082 1

Panosta

Juice Beauty Stem Cellular Booster Serum

Juice Beautyn kuningatarseerumi on tästä joukosta aivan ehdottomasti suosikkini. Seerumin koostumus on kirkkaasti yksi täydellisimmistä, mitä olen ikinä kokeillut. Kosteus ja samettisuus ovat jotenkin niin oikeassa suhteessa, että tätä sivelee iholleen viipyilevästi ja hartaudella. Lisäksi seerumi toimii vanhojen kunnon tuhkimotippojen tavoin: ihon väri kirkastuu välittömästi ja ihon pinta jää täydellisen sileäksi.

Vesi on korvattu seerumissa vitamiinipitoisilla hedelmämehuilla sekä aloe veralla, joten kosteuden lisäksi seerumi on heleyttävä vitamiinicocktail iholle. Korjaavia ja ihoa siloittavia kasviöljyjä on käytetty juuri sopivasti ja tämä seerumi onkin joukostamme kuivalle iholle ehdottomasti paras. C-vitamiini vilkastuttaa solujen uusiutumista, kiinteyttää ihoa ja parantaa ihon väriä. Hedelmien kantasolut silottavat juonteita ja tekevät ihosta kimmoisan.

Kolmekymppiselle iholle tämä on loistava ekstra, kun iho kaipaa kunnon heleytystä, viisikymppiselle iholle päivittäiseen käyttöön. Seerumi on myös erittäin riittoisa ja edullinen, sillä Juice Beautylle tyypilliseen tapaan, pakkauskoko on 30 ml.

DSC_0132 1

Pihistä

Juice Beauty Green Apple Age Defy Serum

Juice Beautylla on kaksi erittäin tehokasta, kirkastavaa anti-age seerumia myös hieman edullisemmassa kategoriassa, joista Green Apple Age Defy Serum  on erityisen hyvä valinta 25+ tai auringon vaurioittamalle iholle ja pigmenttiläiskille. Seerumi supistaa ihohuokosia, vaalentaa pigmenttiläiskiä, kosteuttaa, tasoittaa ihon pintaa ja arpia, kirkastaa ihon väriä, silottaa juonteita ja kiinteyttää.

Vitamiinipitoisten hedelmämehujen lisäksi seerumi sisältää tehokkaita antioksidantteja; alfalipoiinihappoa ja ubikinonia, ihoa korjaavia peptidejä, juonteita silottavaa DMAE:a, kosteuttavaa ja kiinteyttävää hyaluronihappoa, mietoja hedelmähappoja sisältävää sokeriruokoa ja sitruunaa, salisyylihappoa sisältävää paju-uutetta sekä tehokkaasti ihoa korjaavia ja heleyttäviä A-, C- ja E-vitamiineja.

Seerumin kosteuttava teho on tuntuva, mutta se imeytyy nopeasti ja jättää iholle napakan sekä kosteutetun pinnan. 30 ml pakkauskoko tekee tästäkin seerumista huippuedullisen ja hintaan nähden ällistyttävän tehokkaan.

DSC_0102 1

Pihistä

Juice Beauty Antioxidant Serum

Antioxidant seerumi on pakkauksensa puolesta suosikkini, sillä rakastan lasisia pipettipulloja. Se on myös seerumijoukomme edullisin ja kaikille ihotyypeille sopiva antioksidantticocktail korjaamaan vapaiden radikaalien vaikutuksia, kirkastamaan ihon väriä ja silottamaan juonteita. Ikäsuosituksista sanoisin, että tämä sopii 25+ iholle, yli neljäkymppiselle suosittelen Sukia tai Juice Beautyn Stem Cellular Booster Serumia.

Seerumi sisältää hedelmämehujen ja aloe veran lisäksi ihoon kosteutta sitovaa ja kiinteyttävää merileväuutetta sekä hiivauutetta, joka tasapainottaa erityisesti stressistä ja hormonaalisista oikuista kärsivää ihoa. Ubikinoni, alfalipoiinihappo ja DMAE korjaavat ihoa ja silottavat juonteita. Hyaluronihappo kosteuttaa ja kiinteyttää. Tätäkin seerumia suosittelen hyvin usein Personal Beauty Guideissa, kun iho kaipaa vähän kaikkea: kosteutta, heleytystä ja kiinteytystä.

Oletteko testanneet jotain näistä seerumeista tai pääsikö joku testilistalle? Ja kuinka moni teistä käyttää seerumia aamuin illoin? Toivottavasti kaikki!

Koodilla KATJA10 saat -10 % alennusta Naturellen normaalihintaisista tuotteista 31.3.2015 asti. Alennus ei koske May Lindstrom Skin tuotteita.

DSC_0051

Tuotteet saatu testiin ja kuvauslainaan Naturellesta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , ,

Beauty

25 kommenttia artikkeliin “Kauniisti ikääntyvän ihon salaisuus: kiinteyttävät seerumit”

 1. Neal´s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm Villiruusu voide
  Keväinen hei!
  Onko sinulla tästä tuotteesta minkälainen käyttökokemus?
  Voide, putsari ja kolmanneksi vieläpä naamio, kuulostaa niin erikoiselta, että pakko kysyä, kokemustasi.
  Muutama käyttäjä on kommentoinut ja pitänyt tuotteesta, minulle täysin uutuusjuttu : )
  Kiitos neuvoistasi!

 2. Tii

  Hei, olen vastikään ottanut seerumin päivittäiseen käyttöön, kunnes kosmetologini neuvoi käyttämään sitä ainoastaan kuuriluontoisesti. Näinkö on?

  • Seerumia voi hyvin käyttää päivittäin. Välillä voi kuitenkin antaa iholle pikku taukoja ja jättää seerumin pois vaikka viikoksi. Tämä on hyvä ajoittaa mieluiten kesään, jolloin ilma on kosteampaa.

 3. Jennie

  En ole kokeillut mitään noista, en ole ihan varma että onko rosaceaan taipuvalle iholle nuo sitrukset vähän liikaa? Esim . JB:n kasvovesi suihke aiheuttaa toisinaan hieman polttavaa tunnetta, mutta silloin kun iho on kunnossa ja punoitus poissa niin ei tunnu erityistä. Puhdistavaa seerumiakin olen välttänyt silloin kun iho on ollut ärtyneempi. Käytän kyllä seerumeita aamuin illoin, seerumit on ihan parhautta! Minulla on Supermoodin Beuty Sleep seerumi ja käytän sitä vaihdelleen illalla ja aamulla, yöksi monesti laitan sekaan muutaman tipan ruusunmarjaöljyä tai yksinään NYR:n balmia. Tuo Beauty Sleep seerumi ei kosteuta minulla riittävästi yksistään käytettynä yöksi, mutta esim. päiväksi meikin alle se on ollut ihan loistavaa, koska siitä jää mielettömän sileä ja pehmeä iho. Toisena seerumina on Terren kaktusviikuna, joka ei oikein sovi kiireisiin aamuihini, koska sillä on taipumus lähteä rullautumaan jos ei saa riittävästi aikaa imeytyä 🙁 Jos aikaa taas on niin se on ihan ok, mutta varmaan siirryn kokeilemaan jotain muuta tämän putelin loputtua. Kaapissa odottelee NYR beuty sleep seerumi ja aikeeni onkin Terren seerumin loputtua siirtää Supermoodin seerumi päiväkäyttöön…

  • Rosacealle sitrukset eivät ole niitä parhaita, siis suurissa määrin. Sekin riippuu kokonaisuudesta ja raaka-aineiden yhdistelmistä. Itse suosisin mm. lakritsinjuurta, gingo bilobaa, kehäkukkaa ja vihreää teetä kasviuutteista. Supermoodin BS seerumi on ihanan samettinen ja sopii loistavasti herkälle iholle, etenkin kun sekoittaa tipan öljyä siihen, niin saa ravitsevamman kombon. NYRin Beauty Sleep on kyllä todella tehokas ja vielä aromaterapiakin samasta purkista 🙂

  • Jennie

   Niin olen vähän huomannut tämän, vaikka muuten nämä JB:n tuotteet on aika ihania, olen käyttänyt aikaa esim. uuden öljyputsarin tai balmin etsintään aika tavalla (olen kyllä viihtynyt :)) kun en oikein uskalla sitä JB:n öljyputsaria hankkia ja Tata on budjetille liikaa. Ja aromaterapia olisi kiva saada kaupan päälle, minulla on ihan pää pyörällä nykyään näiden tuoksujen kanssa – hyvällä tavalla.

 4. Olen käyttänyt hormonaalisesti epätasapainoiselle iholleni Juice Beaytyn tuotteita (putsarina Blemish Clearing Cleanser ja seerumina Blemish Clearing) ja tykännyt kovasti. Naamani on niin ongelmallinen epäpuhtauksineen ja siihen lisättyine herkkyyksineen (kosmetologi epäili myös rosaceaa) että mitään selvää voittajaa tuotteissa en ole tähän päivään mennessä vielä löytänyt. JB tuntuu hyvältä ja tarpeeksi puhdistavalta, muttei kuivattavalta. Madaran peel-kuorintaa/naamiota olen käyttänyt myös hetken aikaa säännöllisesti, ja koen että se on tähän mennessä ehkä paras löytö!

  Mitä mieltä olet tuosta JB:n Blemish Clearing Serumista, tekeekö sillä mitään vai kannattaisiko näin kolmenkympin kynnyksellä kokeilla vaikkapa mainitsemaasi Antioxidant serumia, jos se kerta sisältää kirkastusta ja tasapainotusta myöskin…?

  • Suosittelen kokeilemaan JB:n Green Apple Age Defy -seerumia. Siinä on tehokkaammin hedelmähappoja sekä paju-uutetta, joten se on Antioxidant-seerumia tehokkaampi epäpuhtauksiin. Ja siis ehdottomasti ikääntymistä ajatellen tehokkaampi, kuin Blemish Clearing Serum, eli pieni upgreidaus 🙂

 5. Mari Vee

  Ilman seerumeita en voisi kuvitellakaan enää eläväni jos nyt näin voimakkaasti voi asian ilmaista. Mulle kun ei ole koskaan ollut ongelma käyttää monivaiheisia puhdistuksia, kasvovesiä, seerumeita, naamioita jne… Koen ne ihaniksi rituaaleiksi, jotka ovat aamun ja illan tähtihetkiä. Nytkin odotan aamua, että saan kokeilla Absolutionin ihanaa vaaleampaa Creme De Teint meikkipohjaa, josta hain tänään näytteen. Mutta asiaan… Olen kokeillut vain Sukin kirkastavaa ja puhdistavaa seerumia, jota ei tässä listalla ole. Olen tosin kokeillut näytteen verran JB:n stem cellular seerumia ja oli kyllä hyvä seerumi. Pigmenttilaikkujen suhteen kiinnostaisi tuo Sukin Bio C eli onkohan samaa tehoa kuin Sulin kirkastava seerumi. Myös JB:n edullisempi Green apple kiinnostaa eli nyt kun ihon sävy tasoittunut jo aika tavalla vaikka epätasaista väriä löytyykin, niin olisi kiva kokeilla Sukin kirkastavan seerumin vaihteluksi jompi kumpi noista kirkastavista seerumeista.

  • Kyllä, asian voi ilmaista juurikin näin voimakkaasti! Kuten postauksessa sanoinkin, JOS olisi pakko valita vain kolme ihonhoitotuotetta, ne olisivat kasvovesi, seerumi ja ihoöljy. Ilman niitä EI VOI elää 🙂 Mahtavaa, että Creme du Teintiin tuli vihdoin kauan odotettu vaaleampi sävy, se täytyy kyllä hankkia kokeiluun asap! Arvaas muuten ketä ajattelin kirjoittaessani Bio C-seerumista? Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan sitä pigmenttiläiskille. Green Apple on todella tujakka seerumi, ehdottomasti parhaimmistoa kaikista kokeiluista.

 6. Anna

  Seerumit kuuluvat ehdottomasti sekä aamu- että iltarutiineihin. Päiväkäytössä oli viimeksi Terren kaktusviikunaseerumi, joka toimi minulla (toisin kuin ilmeisesti Jenniellä) loistavasti kevyenä meikinalusseerumina. Terren seerumin loputtua ostin NYR:n villiruusueliksiirin, mutta pienen rullautumisongelman ilmettyä olen siirtynyt käyttämään sitä vain öisin. Päiväseerumiksi ostin Kahinan kirkastavan seerumin, joka on meikäläiselle tarpeeksi ohut hoitavien meikkipohjien alle.

  Yöllä villiruusueliksiiri toimii loistavasti. Välillä sekoitan joukkoon pari tippaa Pain ruusunmarjaöljyä tai Absolutionin öljyä. Jos iho tuntuu kaipaavaan enemmän kosteutta, sekoitan joukkoon hieman Patykan 3-step kasvovettä.

  Mitään näistä jutussa mainituista seerumeista en ole testannut. Sukin seerumit ja JB:n Age Defy vaikuttavat kyllä mielenkiintoisilta. Mikä olisi paras arpien hoitoon / ihon uudistamiseen? Nyt iho tosin kenkkuilee sen verran, että siihen tarkoitukseen Sukin puhdistava seerumi olisi varmasti tehokkain.

  • Minä olen myös käyttänyt NYRin villiruususeerumia loistavalla menestyksellä meikin alla, joko Kjaer Weisin, RMS:n tai Vapourin alla, muiden kanssa en ole sitä kokeillut. Arpiin kokeilisin kyllä Green Apple Age Defyta tai Sukin Bio C:tä. Age Defy auttaa myöskin epäpuhtauksiin, kuten tosin Bio C:kin, runsaasn C-vitamiinin ansiosta.

 7. Mari Vee

  Olen tainnut vaahdota näistä pigmenttilaikuista sekä hedelmähappotuotteiden ihanuudesta niiden hoidossa jo ihan kyllästymiseen asti eikä kenellekään lukijalle taida olla epäselvää, että Mari Vee:llä on iästä, hormoneista ja omasta puristelusta johtuen tullut vähän laikkuja. Eli voin jotenkin aavistaa ketä on mielessä ollut kun olet kirjoittanut Bio C seerumista…. Nyt vaan pitäisi päättää kumman tilaan Bio C:n vai Green Applen. Kukkaro on Green Applen kannalla ja jos sekin on hyvä tasoittamaan ihon sävyä niin ehkä sitten se, muttakun se Bio C:kin kiinnotaisi… Äh kun on vaikeaa..

  • Hihi, ihan parasta, kun lukijat kertovat omat kokemukset, siitä on niin paljon hyötyä myös muille, kun saa lukea muidenkin kokemuksia, kuin vain minun suositteluja 🙂 Age Defyn ja Bio C:n välillä on kyllä todellinen panosta & pihistä -tilanne. Kerro kumpaan päädyit ja miten toimii! Itse jatkan tosiaan tuolla Bio C:llä nyt oman laikkuni vaalennuskokeilua. Se on jännä laikku, kun minulla on siis pisamia kasvoissa paljon, mutta tämä on selkeästi enemmän maksaläiskän tyylinen pisamameren keskellä ja erottuu selkeästi, vaikkei tosin häiritsevästi – juurikin pisamien ansiosta 🙂

 8. Mari Vee

  Tein juuri tilauksen ja päädyin pihistelytuotteeseen eli JB:n Age Defyyyn. Uskon, että tuote on hyvä. Pyysin myös näytettä Sukin Bio C:stä, mutta epäilen ettei siitä ole näytettä saatavilla. Päädyin JB:n tuotteeseen siitä syystä, että ihoni on nyt niin epäpuhtausiin ja näppyihin taipuvainen ja kuvaus tuotteesta sopi tämänhetkiseen tilanteeseen paremmin. On minulla JB:n puhdistava seerumikin, joka on huippuhyvä ja vielä pihistelytuote. Ja Sukin ihana kirkastava seerumi, jota minulla täysi puteli on myös laatukamaa ja sehän myös vaalentaa/kirkastaa ja rauhoittaa myös näppylöitä ja joskus kun ihoni on sellainen, että reagoi helposti eli ärsyyntyy ja näppylöitä tulee siitä ärsyyntymisestä, niin Sukin kirkastava seerumi rauhoittaa myös. Ja siitä syystä kait sopii niin hyvin ruusufinniselle ihollekin. Mutta kerron kokemuksia tuosta Age Defystä kun saan siihen ensin tuntumaa.

  • Keväällä keho puhdistuu, näppyä pukkaa 🙂 Minulla alkoi tasan kaksi päivää NYRin Mahonia Clear Skin Formula -tinktuuran aloitettuani tulla finnejä leukaperiin ja molemmille puolille kaulaa. Mitä ei siis nykyään enää koskaan tapahdu. Mutta sieltä sitä kuonaa näköjään tulee ulos, hyvä niin 🙂

 9. Janniina

  Mitäpäs edellämainituista tai muistakin seerumeista suosittelisit 24-vuotiaalle mielestäni hieman ennenaikaisesti rypistyvälle iholle. Ihoni on kuiva ja herkästi reagoiva ja kipristelevä ja jonkun verran couperosaakin omistan.. Olisiko tuo Green Apple Age Defy Serum liian vahva, hieman pelottavat nuo hapot.. 🙂

 10. Anna

  Odotan mielenkiinnolla kokemuksia niin Sukin Bio C:stä kuin JB Age Defystä. Tutkin asiaa, ja C-vitamiini tuntuisi olevan aknearpien hoitoon ihan must, koska se korjaa pigmenttivirheitä sekä tehostaa kollageenintuotantoa. Tuossa Mari Veen kehumassa Sukin kirkastavassa seerumissa on myös C-vitamiinia ja se on suunnattu enemmän pigmenttivirheisiin kun taas Bio C on enemmän anti-age vaikutteinen. Taidan testata jompaa kumpaa kunhan NYR:n villiruusueliksiiri loppuu, tai kaipaan vaihtelua 😉

  • Kyllä, juuri näin. C-vitamiini buustaa kollageenintuotantoa, kirkastaa ihon väriä ja auttaa myös pigmenttivirheisiin. Oikeastaan toimii vähän kaikkeen, siksi sitä löytyy monesta tuotteesta. Myös villiruusueliksiiristä löytyy C-vitamiinia 🙂

 11. Piia

  Hyvän, päiväkäyttöönkin soveltuvan seerumin löytäminen on ollut yllättävän vaikeaa. Nyt mulla on Absolutionin kosteuttava seerumi, mutta se ei imeydy ollenkaan, vaan jää kalvoksi. Yökäytössä se menee, kun keksin laittaa sen vasta öljyn päälle. Nämä seerumivinkit tulivatkin tarpeeseen, uusi on hakusessa! En vain osaa päättää Sukin Healthy Aging seerumin ja JB:n Antioxidant seerumin välillä. Onko näiden imeytymisessä tai kosteutustehossa eroja? Ikää on 30+, mutta rypyistä ei ole huolta, vaan mulla menee iho jumiin jos se ei saa tarpeeksi kosteutta, siksi näiden kahden välillä arvon. (Kiva muuten lukea myös näitä muiden kokemuksia!)

  • Harmi ettet pidä Absolutionin seerumista, minusta ne ovat ihania. Mutta tässä tapauksessa sanoisin, että Sukin seerumit ovat juttusi, sillä ne imeytyvät todella hyvin eivätkä jätä mitään pintaa iholle 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>