Beauty

Kauniisti ikääntyvän ihon salaisuus

Beauty | 18.2.2015 | Katja Kokko

DSC_0138

Yhteistyössä Naturelle.fi

Ihomme rypistyy ja veltostuu iän myötä, joka on omasta mielestäni  käsittämättömän mielenkiintoista. Viimeisen vuoden aikana olen huomannut, että kolmenkympin yli mennään hyvää vauhtia ja kyllä se näkyy iholla. En ole kuitenkaan kauhistunut muutoksista ja toivon, ettei teistä kukaan olisi.

Ensimmäisten selkeiden ikäjuonteiden ja rakennemuutosten huomaaminen oli toki vähän outoa, mutta lähinnä kummastelin sitä tunnetta, että jaahas, tässähän sitä nyt ikäännytään ja se on oikeastaan mukavaa, sillä iän myötä oma naiseus tuntuu vain vahvistuvan. Ensimmäisten ryppylöydösten jälkeen mielessäni on  vilissyt ajatuksia siitä, kuinka voimme ulkoisella huolenpidolla vaikuttaa ikääntymisen merkkeihin – ei sen vuoksi, että ryppyjä pitäisi vastustaa, sillä ihonhoito on itselleni ensisijaisesti arjen luksusta ja itseni sekä kehoni rakastamista, vaan sen vuoksi, että iho ikääntyisi mahdollisimman hyvinvoivan näköisesti.

Suosittelen lämpimästi lukemaan tammikuussa kirjoittamani jutun ihonhoidon perusasioista, sillä yllättävän monella on parantamisen varaa ihonhoitorutiineissa ja virheellisiä uskomuksia ihonhoidosta.

DSC_0146

Hyvillä tuotteilla on väliä, mikäli ihonhoidossa halutaan näkyviä tuloksia. Parhailla tuotteilla iho ikääntyy kauniisti: sen pinta pysyy pehmeänä ja sileänä, kun kosteustasapaino on kunnossa ja tällöin rypyt ovat tasaisempia ja huomaamattomampia, kuin hoitamattomassa ihossa. Laadukkailla tuotteilla ihon väri pysyy myös tasaisena, heleänä ja kirkkaana, kun hoitamaton iho on puolestaan usein sameahko, kiristävä tai karhea.

Laadukas kosteusvoide on yksi tärkeimmistä ihonhoitotuotteista, johon kannattaa ehdottomasti panostaa, jos iholleen haluaa tarjota parasta mahdollista hoitoa. Valitsin Naturellesta kolme luksusvoidetta ikääntymisen merkkeihin, joita olen käyttänyt kuukauden päivät (Neal’s Yardia marraskuusta lähtien) ja nämä täyttävät kriteerini täydellisestä ja tehokkaasta anti-age voiteesta, siispä esittelen ne teillekin. Ensi kuussa teemme katsaukseen puolestaan tehokkaimpiin anti-age seerumeihin ja hoitotiivisteisiin.

Usein kysytään minkä ikäisenä anti-age tuotteiden käyttö pitäisi aloittaa. Luonnonkosmetiikassa nuoremmallekin iholle tarkoitetut tuotteet sisältävät ihoa vapailta radikaaleilta suojaavia antioksidantteja sekä korjaavia kasviöljyjä, mutta ikääntyvän ihon tuotteissa antioksidanttien, vitamiinien ja ihoa kirkastavien sekä kosteuttavien tehoaineiden määrä on maksimoitu. Anti-age tuotteet tuskin saavat nuoremmallekaan iholle aikaan vahinkoa, mutta 25-30 vuotiaasta lähtien kannattaa panostaa jo tiivistetymmin tehoaineita sisältäviin tuotteisiin.

DSC_0105


Neal’s Yard Remedies Frankincense Intense Facial Creme

Neal’s Yard Remediesin tehokkain voide on koostumukseltaan taivaallinen. Voide on täyteläisen silkkinen eikä tuki ihoa lainkaan. Ihmettelen miten koostumus on niin hyvä, sillä voiteessa ei ole käytetty montaakaan koostumusta muokkaavaa ainetta, mitä tämmöiseltä silkkisyydeltä voisi olettaa, vaan se sisältää erittäin paljon ihoa hoitavia tehoaineita. Tämä on oma suosikkini.

Erityistä: tehovoide sisältää gardenian kantasoluja sekä kolmen eri peptidin yhdistettä, jotka buustaavat kollageenin tuotantoa ja  tekevät ihosta kimmoisamman. Arganöljy sisältää runsaasti ihoa siloittavia rasvahappoja sekä vapaiden radikaalien vauroita korjaavia antioksidantteja. Kurkumauute sekä frankincenseöljy kirkastavat ja heleyttävät ihon väriä. Tuotteen teho on testattu yhdessä Maailman Lääkäriliiton kanssa. Lisää voiteesta voit lukea joulukuisesta bloggauksestani.

Kenelle sopii: voide sopii kaikille ihotyypeille öljyisen rasvaista ihoa lukuunottamatta. Sopii hyvin myös miehille.

DSC_0116

Suki Facial Lift Ultimate Firming Cream 

Sukin besteseller on koostumukseltaan täydellisen rasvaton ja erittäin kosteuttava. Pintakuiva iho rakastaa tätä, mutta ihotyypistä riippuen saattaa kaivata lisäksi vielä öljyä (mutta niitähän me käytämme joka tapauksessa). Mikäli iho tukkeutuu helposti, on tämä voide löytö, sillä siinä yhdistyvät anti-age voiteiden teho ja kevyt koostumus.

Erityistä: voide sisältää tehoraaka-aineita hyvin tiivistetysti. Loistavia kirkastavia ja ihoa kiinteyttäviä raaka-aineita ovat mm. hiivauute, kofeiini ja C-vitamiini, jotka myös estävät epäpuhtauksien ja tulehdusten syntyä. Runsas määrä hyaluronihappoa sitoo kosteuttaa ihoon ja kohottaa siten juonteita tasaisemmaksi.

Kenelle sopii: voide sopii pintakuivalle, sekaiholle, kuivarasvaiselle sekä rasvaiselle iholle ja kesäaikaan myös normaalille iholle. Sopii erittäin hyvin myös miehille.

DSC_0120

Juice Beauty Stem Cellular Moisturizer

Juice Beautyn Stem Cellular Moisturizer on anti-age voiteiden aatelia kaikin puolin: sen koostumus on täyteläinen ja silkkinen, mutta ei liian rasvainen ja se antaa ihon hengittää. Voide on pakattu ilmatiiviiseen purkkiin, jonka annostelijan avulla voidetta saa purkista juuri sopivan määrän eikä tuote pääse kosketuksiin hapen kanssa, jolloin sen hoitavat aineet säilyvät paremmin. Voiteessa on ihanan virkistävä sitruunaruohon tuoksu.

Erityistä: Stem Cellular -tuotteet perustuvat hedelmämehujen sisältävien mietojen hedelmähappojen lisäksi hedelmien kantasoluihin (omena, viinirypäle ja sitruuna). Voide on on pakattu täyteen ihoa korjaavia, kiinteyttäviä ja kirkastavia antioksidantteja sekä C-vitamiinia. Miedot hedelmähapot auttavat vaikuttavia raaka-aineita imeytymään ihoon paremmin.

Kenelle sopii: voide sopii kaikille ihotyypeille öljyisen rasvaista ihoa lukuunottamatta. Sopii myös miehille.

DSC_0128

Ihomme heijastelee aina sen sisällä eli kehossamme tapahtuvia asioita, kuten myös henkistä hyvinvointiamme. Tasapainoinen elämä, onnellisuus ja ilo ovat siten tehokkaimpia kaunistajia ulkoisten ihonhoitorutiinien ohella. Kauneus on aina kokonaisvaltaista – siinä kauniisti ikääntyvän ihon salaisuus.

Paljastakaa omat anti-age suosikkivoiteenne!

Koodilla KATJA10 saat Naturellen normaalihintaisista tuotteista -10 % alennuksen helmikuun loppuun saakka.

DSC_0113

Tuotteet saatu testiin Naturellesta

Taustalla oleva kirja Sara Karlssonin ja Pia Sievisen Hyvän elämän anatomia, jonka kuvat Sara Karlsson

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , ,