Beauty

Rock & Roll Suicide ja muita lahjoja isälle

Beauty | 2.11.2015 | Katja Kokko

DSC_0037

Uusi-Seelantilainen miehille suunnattu luonnollinen ihonhoitosarja Triumph & Disaster on vasta lanseerattu freesi tuulahdus Suomen markkinoille, sillä miesten luonnonkosmetiikkatarjonnassa on ollut toivomisen varaa. Triumph & Disasterin myötä myös miesten ihonhoito ottaa taas askeleen eteenpäin.

Sarjasta täytyy heti ensi alkuun kertoa, että se ei täytä aivan täydellisesti luonnonkosmetiikalle asetettuja standardeja, mutta käytännössä kyse on vain parista raaka-aineesta muutamassa tuotteessa. Triumph & Disasterin maahantuoja on Natural Goods Company, joka on tietoisesti tehnyt tämmöisen valinnan miesten sarjan kohdalla, sillä he haluavat suunnata sarjalla ennemminkin lifestyle-myymälöihin ekokauppojen sijasta.

Triumph & Disasterin perustaja on Uuden-Seelannin krikettimaajoukkueessa yli vuosikymmenen pelannut Dion Nash. Miehen iho joutui koetukselle pelatessaan extreme-olosuhteissa ja oli alttiina jatkuvasti hielle, auringolle ja tuulelle. Dion saikin kimmokkeen miesten ihonhoitosarjan kehittämiseen, joka olisi yksinkertainen ja helppo käyttää, suojaisi ihoa ulkoisilta haittavaikutuksilta ja tuotteet olisivat luonnollisia eikä testattu eläimillä.

DSC_0001

Sarjan ulkoasu on yksinkertainen ja raffi, tuotteet henkivät asennetta ja tuoksumaailma vanhan ajan tunnelmaa, jotka ovat peräisin luonnon aromeista. Vaikka tuotteet ovatkin suunnattu miehille, on moni niistä löytänyt tiensä myös rohkeiden (rokki)mimmien peilikaappeihin.

Jos pähkäilet vielä sopivaa lahjaa Isänpäiväksi, ovat Triumph & Disasterin tuotteet taatusi nappivalinta. (Kas kun tuotteisiin ei ole painettu oman isäni nimeä.)

Sarjan kulttituote on Old Fashioned Shaving Cream, josta suomalaisen maahantuojankin aviomies koukuttui niin, että sitä piti hamstrata jokaiselta Lontoon reissulta pari tuubillista ja lopulta ottaa haltuun sarjan maahantuonti koko Skandinaviaan. Metallinvärinen tuubi on kieltämättä tyylikkäin miesten tuote, mihin olen törmännyt (myös synteettinen kosmetiikka mukaan lukien), voiteen tuoksu on koukuttava ja teho loistava. Siis tämähän toimii vaikka säärikarvojen ajovoiteena, jos nyt joku naispuolinen lukija tästä innostuu!

Rock & Roll Suicide Face Scrub on puolestaan parhaiten koskaan nimetty kuorintavoide. Mudanvärinen tahna tuoksuu vähän tervalle, hitusen savulle ja aavitukselle havupuilta – siis metsälle! Kyllä tämän tuoksuista miestä kelpaisi nuuhkutella. Kokeilin kuorinnan omiin kasvoihini ja sen vaahtoavuus on sitä luokkaa, että kuivalle ja herkälle iholle en sitä suosittele, mutta miesten nahka on meitä naisia paksumpi, joten tämä sopii erinomaisesti syväpuhdistavaksi tuotteeksi kerran viikossa.

DSC_0029

Jos sarjasta haluaa testata useampaa tuotetta kerralla tai on lähdössä reissun päälle, suosittelen On The Road matkakittiä, joka on isälle myös loistava lahja. Pakkaus sisältää YLF Suihkugeelin, Gameface Moisturiser kasvovoiteen, Ritual Face Cleanser kasvopesun sekä Old Fashioned Shaving Creamin, kaikki 30 ml tuubeissa.

Gameface Moisturiserista sanottakoon, että se sopii myös herkälle ja kuivalle iholle ja tuoksu on niin mieto, että itselleni tulee siitä mieleen melkein perusvoide. Eli jos perinteiset miesten tuotteiden tuoksut ärsyttävät, tässä on loistava vaihtoehto. Voiteen koostumus on myös melkolailla optimaalinen kaikille ihotyypeille: ei lirua, mutta ei myöskään rasvaista.

Ritual Face Washissa on pehmeitä ja hellävaraisia rakeita, joka tekee hyvää miesten paksummalle hipiälle. Tamanuöljyn ja piparminttu-uutteen lisäksi kasvopesussa on pajunkuoriuutetta, jonka sisältää luontaisesti salisyylihappoa. Se tekee todella hyvää paksummalle iholle, liuottaa talia huokosista, vähentää epäpuhtauksia ja auttaa muiden tuotteiden tehoaineita imeytymään ihooon.

YLF Suihkugeelistä voisin povata hittiä monelle miehelle ja joudun kyllä hankkimaan tätä isomman pullollisen itsellenikin. Tuoksu on nimittäin koukuttava: hitusen lääkemäinen sekoitus santelipuuta ja nerolia.

DSC_0015

Triumph & Disasterin valikoimasta löytyvät myös mm. fysikaalisen suojakertoimen 50 sisältävä No Dice aurinkovoide sekä shampoo, hoitoaine ja kaksi erilaista hiusvahaa: old school -tupakalle tuoksuva keskivahvan pidon Coltrane Clay sekä vanhan kunnon barber shopin tuoksuinen kiiltoa ja pitoa antava Ponsonby Pomade.

Vielä ehdit tilata tuotteita lahjaksi isälle Natural Goods Companysta ilman postikuluja yli 50 € ostoksista tai Biodellystä, jossa tuotteet ovat avajaistarjouksessa -20 % 4.11.2015 asti.

Mitäs sanotte Triumph & Disasterista? Meikäläinen on ihan myyty!

DSC_0024

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: ,