Beauty

Resepti silkkisääriin ja silopeppuun

Beauty | 9.6.2015 | Katja Kokko

DSC_0068

Vartalonhoito on asia, joka ei ole ollut kovin aktiivisesti käsittelyssä blogissani ainakaan viime aikoina, Tata Harperin jumalaisen ihania vartalouutuuksia lukuunottamatta. Syynä lienee kirjani ja Personal Beauty Guidet, jotka keskittyvät kasvojen ihonhoitoon sekä teidän lukuisat kysymyksenne koskien erilaisia iho-ongelmia juuri kasvoilla.

Kuten valotinkin jo Tatan uutuuksia esitellessäni, on kroppani ollut kuin liian pieni nahkavaate keväästä lähtien. Tilanne on onneksi korjaantumaan päin ja kiitos siitä kuuluu kyllä taivaallisille vartalonhoitotuotteille, joita testissäni on tällä hetkellä melkoinen joukko sekä Jolie Span Herbal Heaven-vartalohoidolle, jossa taannoin kävin, mutta en ole vielä ehtinyt raapustamaan kokemustani paperille.

DSC_0016

Vartalonhoidosta puhutaan ja kirjoitetaan ihan liian vähän (tai sitten puhutaan vain selluliitista tai raskausarvista), mikä on tietenkin ymmärrettävää, sillä kasvot ovat huomiota kiinnittävin osa meitä. Mutta vartalon ihon pinta-alahan on aivan valtavan suuri ja vartaloon kätkeytyy melkein kaikilla suurimmat epävarmuudet, ainakin minulla.

Sitä suuremmalla syyllä vartalonhoito on todella tärkeä osa päivittäistä kauneudenhoitorituaaliani. En koe, että hoitaisin pelkästään vartaloni ihoa, sillä vaikutukset ovat myös emotionaalisia, itsetuntoa ja sisintä eheyttäviä: olen läsnä omalle keholleni, pidän siitä huolta ja arvostan sitä. Se ansaitsee vain parasta.

Intialaisessa ayurvedassa vartalon ihoa hierotaan jo vauvasta saakka ja päivittäinen öljyhieronta kuuluu kaikkien kehotyyppien hyvinvoinnista huolehtimiseen. Samaa kulttuuria soisi viljeltävän meille Suomeenkin.

DSC_0089

Talvella koin ihanan romanssin mitä ihanimman miehen kanssa, joka kääntyi sittemmin mitä mainioimmaksi ystävyydeksi ja myös miehen purnukkahulluudeksi (väistämätön vaikutus, mikäli viettää aikaa seurassani säännöllisesti) ja olenkin värvännyt hänet viralliseksi miesten tuotteiden testihenkilökseni. Yksi asia tästä romanssista on jäänyt erityisesti mieleeni, mies nimittäin suorastaan hämmästeli ihoni pehmeyttä. Ei yhden tai kaksi kertaa, vaan lähes aina kömpiessään viereeni. Olen kummastellut tätä, sillä itselleni iho tuntuu ihan tavalliselta, mutta jäin miettimään, että eivätkö naiset sitten yleensä hoida vartalon ihoa ja mitä tuotteita vartalonhoitoon yleensä käytetään?

Muistan kyllä ne kerrat, kun olen käynyt hierojalla, joka on käyttänyt synteettistä hierontaöljyä tai -voidetta, sillä selässäni on takuuvarmasti ollut seuraavana aamuna näppyjä. Vartalonhoidossa, jos jossain on luonnonkosmetiikka ihan ykkönen, sillä vartalovoide ensinnäkin jää iholle ja toisekseen sitä käytetään erittäin laajalle pinta-alalle. Vartalon iho on myöskin verhottuna suurimman osan vuorokaudesta erinäisiin vaatekappaleisiin, mikä on omiaan sameuttamaan ja karhentamaan ihoa ja jokainen istumatyötä tekevä kärsii taatusti myös karheista kankuista.

DSC_0061

Taannoisesta vartalohoidosta tarttui mukaani vanha kunnon riffikinnas*, jota käytetään vartalon kuivaharjaukseen. Olin jättänyt tyystin unholaan tämän ihanan, erittäin edullisen ja tehokkaan tavan vartalon ihon monipuoliseen hoitoon. Vanha riffikintaani oli jo tehonsa menettänyt, joten pistetään unohdus sen piikkiin. Ostin Jolie Spasta mielettömän ihanan, pellavaisen riffikintaan, jossa on kunnon tehot ja karheudet.

DSC_0030

Rakastan oikein intensiivistä kuivaharjausta, sillä se karaisee ihanasti koko kropan ja olemuksen. Kyytiä saavat kuollut ja pölisevä ihosolukko ja veri lähtee kiertämään päästä varpaisiin. Kuivaharjaus on myös loistava selluliitin karkoittaja sekä raskausarpien hoitaja. Uuden kintaan ansiosta kuivaharjaan antaumuksella koko kropan joka ikinen ilta jalkapohjista lähtien. Tuolin karhentamille kankuille kannattaa tehdä ekstrasivelyt ennen vartalovoiteen levitysrituaalia.

Beauty Guiden omista suosikeistani tuttu Absolutionin Le Soin Corps vartalovoide* on yksi universumin ihanimmista vartalon kosteuttajista. Absolutionin kasvotuotteethan* ovat tunnettuja ”made to measure” mittatilausfilosofiasta ja pitkän sekä hartaan odottelun jälkeen myös sarjan Le Soin Fermete vartaloseerumi* putkahti vihdoin markkinoille. Minulle sopii paremmin kuin hyvin oman vartaloeliksiirini sekoittelu, joka ei suinkaan ole jäänyt vain kahteen tuotteeseen, vaan keitokseen lisätään vielä kolmas, äidiltäni opittu lisämauste: Patykan Precious Woods vartaloöljy*.

DSC_0002

Le Soin Corps* vartalovoide on koostumukseltaan todella ohutta ja sen kosteutustehot ovat uskomattoman hyvät. Emulsio imeytyy salamannopeasti, mutta jättää iholle silkkisen ja ravitun tunteen. Rakastan voiteen tuoksua suunnattomasti, siitä ei melkein voi saada tarpeekseen enkä tiedä miten sitä kuvailisi parhaiten: hienostunut ja addiktoiva yhdistelmä sitruksia, yrttejä ja juurevuutta? Hajusteitahan Absolutionin missään tuotteissa ei ole, vaan raaka-aineet tuoksuvat niissä täysin valtoimenaan, joka vain lisää sarjan kiinnostavuutta.

DSC_0024

Le Soin Fermete vartaloseerumia* sekoitetaan siis muutama painallus vartaloemulsioon sen sekoituskannella samaan tapaan, kuin Absolutionin kasvotuotteissa. Loistavaa, että seerumi ei ole pahan hintainen, sillä moni pihistää helposti juuri vartalotuotteissa. Le Soin Fermete on kiinteyttävä ja siloittava seerumi erityisesti selluliitille, rinnoille, vatsan alueelle, käsivarsille ja sisäreisille.

Minä olen sivellyt seerumi-voide cocktaililla reidet, kankut, vatsan ja rinnat. Sanoisin, että ihosta tulee vieläkin sileämpi kuin se jo on (hmm, pitäisiköhän kutsua exä suorittamaan kriittinen vertailu aiheesta, hehhehe).

Vartaloseerumista löytyy melkoisia aineksia, muutamia mainitakseni:

 • Variksenmarja ehkäisee ja hoitaa raskausarpia ja palauttaa ihon elastisuuden
 • Rosmariinivesi vilkastuttaa nestekiertoa
 • Omenauute sisältää ihoa kirkastavia ja kuorivia hedelmähappoja, joten tuote on loistava karhean takapuolen siloittaja sekä karvatupentulehduksen hoitaja
 • Kurkku-uute kosteuttaa ja raikastaa
 • Sypressin, kamferin ja inkiväärin eteeriset öljyt vilkastuttavat nestekiertoa ja kiinteyttävät
 • Beetakaroteeni korjaa ja kirkastaa ihoa
 • Humalauute siloittaa ihoa

DSC_0045

Patykan Precious Woods vartaloöljyä* sekoitan seerumin tavoin vartalovoiteen joukkoon ja sivelen seoksella koko muun kropan ja erityisesti kiristävät sääreni, joiden iho on kyllä jo alkanut onneksi joustaa. Öljy on koostumukseltaan samettista ja tuoksu mitä ihanin; maadoittava, juureva ja mausteinen, josta myös monet miehet ovat löytäneet suosikkituotteensa vartalolle.

Tällä cocktaililla mennään, kunnes nämä purnukat tyhjenevät, sitten onkin taas vuorossa uusia ihanuuksia, joista kerron täälläkin.

Miten te hoidatte vartalojenne ihoa? Käyttekö vartalohoidoissa, kuivaharjaatteko ja panostatteko tehokkaisiin vartalotuotteisiin? Mikä on suurin ongelmanne vartalon iholla?

DSC_0098

*Affiliate-linkki

Hamampyyhe Proloque

Vartaloemulsio ja -seerumi saatu testiin maahantuojalta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,

Beauty

24 kommenttia artikkeliin “Resepti silkkisääriin ja silopeppuun”

 1. emma

  mulla on ollu atooppinen iho lapsuudesta saakka. olin muistaakseni 10-vuotias, ku lääkäri neuvo mulle, et ei koskaan saippuaa vartalolle ja voitelu joka kerta suihkun jälkeen. noudatin neuvoa. veikkaisin, et siitä johtuu esim se, et mun kaverit ihmettelee, et miks rusketus pysyy mulla niin kauan 🙂

  mut sit 4 vuotta sitten alotin joogan. ja huomasin, et mun ei enää tartte voidella koko kroppaa joka kerta! sääret tarttee huomioo edelleen aina (ja kasvot tietty), mut muuten voin rasvailla, ku siltä tuntuu. täytyy sanoo, et yli 30 vuoden rasvailun jälkeen tää tuntu mielettömän vapauttavalta!

  toi absolutionin kroppavoide on huippu! niin kevyt ja niin tehokas! toimii myös auringossa olon jälkeen paremmin, ku suurin osa after sun -voiteista!

  • Mahtavaa kuulla, että jooga on auttanut sulla atopiaan! Itse olen aina hoitanut ja rasvannut vartalon ihoa, mutta monesti myös hyvin suurpiirteisestikin. Nyt en tiedä mikä kumma tässä keväässä ja alkukesässä on ollut, kun tuntuu vaan ettei mikään riitä. Teini-iässä minullakin oli atopiaa hieman, mutta vain kasvoissa. Toivon, että ilmat lämpenee pian ja tulee kosteutta, niin ihokin voi paremmin. Absolutionin voide on ihana ja loistava after sun varmasti myös!

 2. saara//

  Ymmärrän kyllä exäsi kommentin, sillä tunnen lukemattomia naisia, jotka ”hoitavat” vartaloidensa ihoa ainoastaan suikussa synteettisellä suihkusaippualla!!!Siskoni pesee sillä myös kasvot. Huoh. Itse en voi olla ilman säännöllistä kuorintaa ja joka päiväistä rasvausta. Lisäksi teen kuivaharjausta ja juon paljon vettä. Mikähän tänä vuonna oikein on, kun minullakin on iho kiristänyt tavallista huomattavasti enemmän.

  • Apua, suihkugeeliä kasvoille, nouuuuu! En tiedä mikä tässä keväässä on, mutta en tosiaan ole ainoa, joka on kärsinyt kuivasta ihosta. Nyt on kyllä helpottanut, mutta viimeistään alkuillasta ihoa alkaa kiristää. Toivottavasti kunnon helteet saapuvat pian helpottamaan tilannetta myös!

 3. nuppu

  Vartalonhoito on kyllä itselläni kieltämättä juuri se joka helpoiten unohtuu. Usein tulee kyllä hankittua voiteita ym. tuotteita, mutta jotenkin käyttö pikku hiljaa unohtuu ja tuntuu muka aikaa vievältä 😀 Kesällä se on mielestäni helpompaa kun tulee kuljettua vähemmissä vaatteissa ja vartalon ihon kuntoon kiinnittää enemmän huomiota. Toki myös se, että vartaloni iho on ollut aina ihan hyvässä kunnossa kasvojen ihoon verrattuna, on vaikuttanut siihen, että vartalon hoito on jäänyt taka-alalle.

  Päädyin sattumalta netissä Australialaisen Eco by Sonyan sivuille ja mielenkiintoni heidän tuotteisiin heräsi, ja lopulta päädyin tilaamaan vaalealle iholle tarkoitettua itseruskettavaa, coconut bodymilkia, bodywashia, kuorintaa ja sekä deodoranttia. Oletko kuullut tästä sarjasta? Sarjan perustaja kertoo kehittäneensä tuotteet kun hänen siskollaan todettiin melanooma viitisen vuotta sitten ja hän halusi kehittää turvallisen vaihtoehdon ”ruskettumiselle” auringossa grillauksen ja synteettisten itseruskettavien tilalle.
  Tuotteet vaikuttaa oikein hyviltä ja saaneet paljon kehuja netissä, Australialainen sertifikaatti löytyy, 100% vegaaneja ja 80-90% luomuainesosia.
  Postimies toi juuri paketin ovelle asti ja yllätyksekseni tulli &veromaksut maksoi lähettäjä 🙂
  Illalla tuotteet pääsee kunnolla testiin! 🙂

  • Kuulostaa mielenkiintoiselta sarjalta! Täytyypä mennä heti googlettamaan 🙂 Oih minusta juuri vartalonhoidossa on parasta se, kun oikeasti pysähtyy hoivaamaan ja rasvaamaan ihoa. Kyllähän siihen aikaa menee, mutta ihanaa aikaa. Toisinaan jos on mennyt liian myöhäiselle iltapuuhat, silmät ristissä ei kyllä jaksa ihmeitä tehdä 🙂 EDIT: kävin katsomassa Econ ja TODELLAKIN tiedän merkin! En ole vaan koskaan tajunnut, että nimessä on myös sana ”Sonya”, olen vaan lukenut ”ECO”. Olen ehdottannut tätä sarjaa Suomeen…

 4. Jennie

  Minäkin sain kuunnella eksän huokailuja pehmeästä ihosta 🙂 ihan hyvä motivaattori vartalon ihonhoitoon! Mutta kyllä luonnonkosmetiikalla on tapahtunut ihmeitä ihon pehmeyttämisen kanssa. Ja siis todistettavasti, eikä pelkästään omasta mielestä. Minullakin on tapana töräyttää hieman öljyä vartalovoiteiden sekaan, imeytyminen on niin paljon parempaa eikä iholle jää niljakasta tunnetta. Olen myös laittanut muutaman tipan kemiallista kuorintaa sekaan, ei tosi luonnonkosmetiikkaa vaan Paula B:n purkin jämästä. Kuivaharjaus on jostain syystä aina ollut muka kamalan tylsää, mutta nykyään olen saattanut silloin tällöin sutia suihkussa ihon ennen pesupuuhia, siinä se menee ihan mukavasti 🙂

  Suurin ongelma on ollut kerosis pilaris, tilanne on parantunut kuitenkin ihan kivasti, pehmeyttä on tullut paljon tilalle vaikka iho ei ole supertasainen vaan koskettaessa tuntuu epätasaisuutta.. ja toinen säärien iho on punapilkullinen karvatuppien ansiosta. Pitää laittaa kevyttä purkkipäivetystä niin senkin kanssa pärjää!

  • Kerosis pilarikseen voi auttaa AHA-hapot ja muut keratolyyttisesti toimivan aineet. Karvatupet ja pilkut ovat kyllä ärsyttävä riesa, etenkin vaalealla iholla ja tummalla karvalla. Siihen ei kyllä auta kuin laser. Kevyesti kuorivilla tuotteilla saa pidettyä ihon sileänä, mutta karvaan ei toki vaikuta. Sokerointi auttaa myös, mutta karva toki kasvaa takaisin.

 5. Minullakin on Keratosis pilarista käsivarsien ulkosivuilla. Olisiko sinulla suositella tuotetta, joka sisältäisi AHA-happoja?

  • Juice Beautyn vartalovoiteessa on hedelmämehuja, se voi auttaa. Voit myös kokeilla ihan vaikka Sukin entsyymikuorintaa käsivarsille tai sekoittaa sitä tipan vartalovoiteeseen. Absolutionin seerumi voisi siloittaa myös ihoa.

 6. RipRap

  Hei. Pähkäilen Juice beautyn bb- ja cc-voiteen välillä ja ajattelin olisiko sinulla antaa vinkkejä. Mulla on kuiva iho jossa on aknea ja aknen jättämiä pigmenttimuutoksia. Normaalisti käytän Lilylolon mineraalipohjaa, mutta tällä hetkellä se ei asetu kauniisti joten ajattelin kokeilla voidemaista pohjaa. Aion tilata aiempien suositustesi pohjalta myös Rms beautyn meikkivoiteen, mutta kaipaisin kaveriksi suojakertoimellista helppoa pohjaa. Lily lololta talvisävyni on Porcelain ja kesäsävy China doll. Eli paperin sävyissä mennään.
  Näiden hurjan pitkien pohjustusten jälkeen kysynkin noista kahdesta juicen tuotteesta. Juttusi cc:stä olenkin lukenut, mutta oletko testannut myös bb:tä? Riittääkö niissä vaaleimmat sävyt myös albiinoista seuraaville? Entä mitä eroja muuten ja suosittelisitko jompaa kumpaa?
  Kiitos mahdollisista vinkeistä!

  • Vaaleat sävyt Juice Beautylta ovat todella vaaleita. Itse pidän enemmän CC-voiteesta. RMS Beautyn meikkivoide kuitenkin peittää parhaiten näistä kaikista, jos sinulla on arpia yms. ihossa.

  • Anna

   Juice Beautyn CC-voiteen vaalein sävy on todella vaalea, joten sävy tuskin on ongelma. Varoitan kuitenkin, että se on peittävyydeltään todella kevyesti peittävä, lähinnä tasoittaa ihonsävyä hiukan. Arpien tai aknen peittämiseen siitä ei ole. Toki siihen päälle voi laittaa vaikka RMS:n meikkipohjaa antamaan lisäpeittoa jos haluaa 🙂

   Absolutionin voide kuulostaa ihanalta ja tehokkaalta. Myös täällä kroppa ja kasvot ovat kärsineet aivan poikkeuksellisesta kuivuudesta, ja tyhjensin tässä ison 300 ml vartalovoidepullon ennätysnopeasti. Olen sekoittanut voiteen joukkoon öljyä ja välillä viimeistellyt rasvauksen täyteläisellä vartalovoilla, ja silti esim. sääret hilseilee ja kutiaa. Absolutionin voiteen hinta vähän hirvittää, mikä voisi olla hiukan edullisempi tehokosteuttaja? 🙂

 7. Saara

  Hei RipRap! 🙂 Juice cc-voide on ihanaa! Varsinkin kuivalle iholle oli talvella bueno. Tasoittaa kivasti ihon sävyä. Mulla oli talvella se vaaleampi sävy, käy albiinolle varmasti! Tummempi sävy kesäksi ja sävyjä voi myös sekoittaa. Hyvä hinta-laatu suhde ja riittoisa puteli! Mulle ei ole sopinut Iroisie bb-rasva ollenkaan…

 8. Nyt oli pakko pitkästä aikaa kommentoida. Tuo Absolutionin Le Soin Corps on i-h-a-n-a-a! Jopa tällaisen iho-on-kuin-Saharan-autiomaa-päästä-varpaisiin-tyypin nahka saa siitä tarvitsemansa kosteuden, silloin tällöin toki on paikallaan esim. Neal’s Yard Remediesin Body Butter, josta iho jotenkin ikäänkuin tankkaa sitä, mitä ei päivittäisestä Le Soin Corpsista saa. Ja vankka fanitussuhde on syntynyt myös Le Soin Fermeté’hen, kosteuttaa ja silottaa, mikäs sen parempaa! Superkuivaa, atopiaan taipuvaista ihoa on pitänyt rasvata vaippapeppuiästä asti, joten pehmeää nahkaa ihastelevasti ihmetellyt exä löytyy täältäkin historiasta 😉

  Karmiva kevätkuivuus on huomattu täälläkin, sekä kroppa että naama meinasivat aiemmin keväällä kuivahtaa ihan käsiin. Onneksi Jolie pelasti rapisevan naaman ja pölisevän kropan! Tosin Katja, sinulle kuuluu alkuperäinen kiitos! Eräästä muinaisesta syksyisestä illasta Jolien alkurempan viime metrien keskellä alkoi ihoni uusi elämä enkä aina meinaa itsekään uskoa, miten hyvässä kunnossa iho voikaan olla!

 9. Pipari68

  Opin jo nuorena tyttönä kaverin mummulta, joka oli ikäisekseen tosi vetävässä kuosissa, että kauniin ihon salaisuus on säännöllinen rasvaaminen. Aina suihkun jälkeen pitää rasvata koko kroppa. Tätä mantraa olen noudattanut siitä lähtien, ja iho-ongelmia vartalolla ei oikeastaan ollutkaan. Toki ohjelmaan kuuluu myös säännöllinen kuorinta. Ainoa pikku miinus on se, että olen aivan lovena Biothermin vartalorasvaan, enkä ole saanut vaihdettua sitä luomuun, vaikka kaikki muu kosmetiikka onkin vaihdettu. Ehkä olisi aika kokeilla tota Absolutionia, jospa vaikka mun fanituskohde vaihtuisi. 🙂

 10. mariaelina

  Kuulostaa ihanalta kombolta! Voisi ehkä toimia jopa atopiaan taipuvaisella ihollani.

  Onko otsalle ilmestyviin vaakajuonteisiin oikeasti olemassa mitään apua? Olen 28-vuotias ja olen huomannut alkavia vaakaviivoja otsallani, enkä niitä vielä välttämättä haluaisi. Mutta auttaako niihin oikeasti mikään muu kuin hyväksyminen? Nykyinen ihonhoitokomboni on ADD:n puhdistusmaito, Absolutionin La Brume -suihke, Absolutionin kosteuttava seerumi sekä Addiction-öljy ja Iroisien Baume de Nuit -voide (myös päivisin).

  • Tähän on vaikea vastata kommenteissa tuntematta ihoasi yms. Melkein suosittelen Personal Beauty Guiden tilaamista. Mutta hyviä tuloksia juonteisiin saa esim. NYRin Frankincense Intense Concentratella ja -voiteella. Nämä tuotteet on kliinisesti testattu ja tulokset ovat todella hyviä. Tehot perustuvat gardenian kantasoluihin sekä kolmeen eri peptidiin. Kantasolut ovat todella mielenkiintoinen trendi ja tutkimustulokset niistä loistavia. Niin ja puhdistusaine mahdollisimman hellävarainen. Yhdistäisin näihin Frankincense-linjan puhdistusvoiteen sekä kasvoveden.

  • mariaelina

   Kiitos. Täytyy tosiaan harkita tuon oppaan tilaamista. Kantasolut ovat kyllä mielenkiintoinen trendi ja minäkin olen kuullut paljon hyvää niillä saatavista tuloksista. Samalla jotenkin – pelottaa, ehkä – koskea niihin, koska kantasolut. Että onko ihmisen varmasti turvallista kajota niihin. Tätä olen vain miettinyt ja mm tästä syystä en ostanut Bioeffect-seerumia… Kiitos kuitenkin vastauksesta. Saatan hyvinkin tilata tuon oppaasi 🙂

   • Kasvien kantasolujen käytössä kosmetiikassa ei ole mielestäni mitään epäilyttävää. Samojen kasvien uutteita ja öljyjäkin iholle levitetellään. Käsittääkseni Bioeffect-seerumin vaikuttava aine on jollain tavalla ihmisen ihon soluista eristetty, jota viljellään edelleen ohrassa, joka on siten täysin eri aine kuin kasvien kasvusolukosta eristetyt kantasolut. Kasvien kantasoluteknologia on ympäristöystävällistä, maaperää, vettä ja biologista monimuotoisuutta säilyttävää eikä se tuota jätettä.

  • mariaelina

   Niin ja tajusin juuri, että äsken jättämäni kommentti saattaa olla hieman kiistanalainen. Tarkennettakoon nyt siis vielä, että minulla ei ole asiasta vahvaa mielipidettä suuntaan tahi toiseen, olen vain miettinyt asiaa ja puhuin nimenomaan kantasolujen käytöstä kosmetiikassa. En esimerkiksi tautien parantamisessa. Huh 🙂

 11. Nuppu

  Pakko vielä kommentoida aiemmin mainitsemistani Eco by Sonyan tuotteista sananen, kun olen itseruskettavaa lukuunottamatta parisen vkoa niitä nyt käyttänyt, ja olen aivan innoissani! 🙂
  Ihanan tuoksuinen vartalokuorinta on aivan huippu, suolarakeet ovat kyllä melko karkeita, mutta itse pidän siitä, että vartalolla kuorinta ”tuntuu”. Iho jää ihan megapehmeäksi, sileäksi ja kosteutetun tuntuiseksi (varmaan macadamia öljyn ansiota :).
  Body washista on tullut kanssa lemppari, kepeä minttuinen tuoksu virkistää ja koostumus on kookosöljymainen, muttei kuitenkaan liian öljyinen, jättää ihon puhtaaksi ja pehmeäksi, eikä kuivata.
  Body milk ei juurikaan tuoksu, kuin ihan keveästi kookokselle ja ehkä vähän tunkkaiselle 😀 mutta koostumus ja kosteutus on erinomainen ja voide imeytyy hyvin.
  Deodorantista, jota epäilin eniten, on tullut lemppari Madaran deon rinnalle. Hajut tosiaan pysyy ainakin itselläni poissa ja deo tuoksuu itsessään hyvin miedosti kookokselle. Ainut missä madara vielä peittoaa on sen tahmaamattomuus, Eco by Sonyan dödöstä jää helposti hieman tahmea olo kainaloihin. Madaran tapaan kainalot saattavat kostua (hikoilla) päivän mittaan, mutta hajut pysyvät poissa 🙂
  Jei, vielä ois winter skin -itseruskettava testaamatta, tuoksu on ainakin ihana 🙂
  Oih, toivottavasti joku ottaisi tuotteet valikoimaan myös Suomessa!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>