Beauty

Resepti silkkisääriin ja silopeppuun

Beauty | 9.6.2015 | Katja Kokko

DSC_0068

Vartalonhoito on asia, joka ei ole ollut kovin aktiivisesti käsittelyssä blogissani ainakaan viime aikoina, Tata Harperin jumalaisen ihania vartalouutuuksia lukuunottamatta. Syynä lienee kirjani ja Personal Beauty Guidet, jotka keskittyvät kasvojen ihonhoitoon sekä teidän lukuisat kysymyksenne koskien erilaisia iho-ongelmia juuri kasvoilla.

Kuten valotinkin jo Tatan uutuuksia esitellessäni, on kroppani ollut kuin liian pieni nahkavaate keväästä lähtien. Tilanne on onneksi korjaantumaan päin ja kiitos siitä kuuluu kyllä taivaallisille vartalonhoitotuotteille, joita testissäni on tällä hetkellä melkoinen joukko sekä Jolie Span Herbal Heaven-vartalohoidolle, jossa taannoin kävin, mutta en ole vielä ehtinyt raapustamaan kokemustani paperille.

DSC_0016

Vartalonhoidosta puhutaan ja kirjoitetaan ihan liian vähän (tai sitten puhutaan vain selluliitista tai raskausarvista), mikä on tietenkin ymmärrettävää, sillä kasvot ovat huomiota kiinnittävin osa meitä. Mutta vartalon ihon pinta-alahan on aivan valtavan suuri ja vartaloon kätkeytyy melkein kaikilla suurimmat epävarmuudet, ainakin minulla.

Sitä suuremmalla syyllä vartalonhoito on todella tärkeä osa päivittäistä kauneudenhoitorituaaliani. En koe, että hoitaisin pelkästään vartaloni ihoa, sillä vaikutukset ovat myös emotionaalisia, itsetuntoa ja sisintä eheyttäviä: olen läsnä omalle keholleni, pidän siitä huolta ja arvostan sitä. Se ansaitsee vain parasta.

Intialaisessa ayurvedassa vartalon ihoa hierotaan jo vauvasta saakka ja päivittäinen öljyhieronta kuuluu kaikkien kehotyyppien hyvinvoinnista huolehtimiseen. Samaa kulttuuria soisi viljeltävän meille Suomeenkin.

DSC_0089

Talvella koin ihanan romanssin mitä ihanimman miehen kanssa, joka kääntyi sittemmin mitä mainioimmaksi ystävyydeksi ja myös miehen purnukkahulluudeksi (väistämätön vaikutus, mikäli viettää aikaa seurassani säännöllisesti) ja olenkin värvännyt hänet viralliseksi miesten tuotteiden testihenkilökseni. Yksi asia tästä romanssista on jäänyt erityisesti mieleeni, mies nimittäin suorastaan hämmästeli ihoni pehmeyttä. Ei yhden tai kaksi kertaa, vaan lähes aina kömpiessään viereeni. Olen kummastellut tätä, sillä itselleni iho tuntuu ihan tavalliselta, mutta jäin miettimään, että eivätkö naiset sitten yleensä hoida vartalon ihoa ja mitä tuotteita vartalonhoitoon yleensä käytetään?

Muistan kyllä ne kerrat, kun olen käynyt hierojalla, joka on käyttänyt synteettistä hierontaöljyä tai -voidetta, sillä selässäni on takuuvarmasti ollut seuraavana aamuna näppyjä. Vartalonhoidossa, jos jossain on luonnonkosmetiikka ihan ykkönen, sillä vartalovoide ensinnäkin jää iholle ja toisekseen sitä käytetään erittäin laajalle pinta-alalle. Vartalon iho on myöskin verhottuna suurimman osan vuorokaudesta erinäisiin vaatekappaleisiin, mikä on omiaan sameuttamaan ja karhentamaan ihoa ja jokainen istumatyötä tekevä kärsii taatusti myös karheista kankuista.

DSC_0061

Taannoisesta vartalohoidosta tarttui mukaani vanha kunnon riffikinnas*, jota käytetään vartalon kuivaharjaukseen. Olin jättänyt tyystin unholaan tämän ihanan, erittäin edullisen ja tehokkaan tavan vartalon ihon monipuoliseen hoitoon. Vanha riffikintaani oli jo tehonsa menettänyt, joten pistetään unohdus sen piikkiin. Ostin Jolie Spasta mielettömän ihanan, pellavaisen riffikintaan, jossa on kunnon tehot ja karheudet.

DSC_0030

Rakastan oikein intensiivistä kuivaharjausta, sillä se karaisee ihanasti koko kropan ja olemuksen. Kyytiä saavat kuollut ja pölisevä ihosolukko ja veri lähtee kiertämään päästä varpaisiin. Kuivaharjaus on myös loistava selluliitin karkoittaja sekä raskausarpien hoitaja. Uuden kintaan ansiosta kuivaharjaan antaumuksella koko kropan joka ikinen ilta jalkapohjista lähtien. Tuolin karhentamille kankuille kannattaa tehdä ekstrasivelyt ennen vartalovoiteen levitysrituaalia.

Beauty Guiden omista suosikeistani tuttu Absolutionin Le Soin Corps vartalovoide* on yksi universumin ihanimmista vartalon kosteuttajista. Absolutionin kasvotuotteethan* ovat tunnettuja ”made to measure” mittatilausfilosofiasta ja pitkän sekä hartaan odottelun jälkeen myös sarjan Le Soin Fermete vartaloseerumi* putkahti vihdoin markkinoille. Minulle sopii paremmin kuin hyvin oman vartaloeliksiirini sekoittelu, joka ei suinkaan ole jäänyt vain kahteen tuotteeseen, vaan keitokseen lisätään vielä kolmas, äidiltäni opittu lisämauste: Patykan Precious Woods vartaloöljy*.

DSC_0002

Le Soin Corps* vartalovoide on koostumukseltaan todella ohutta ja sen kosteutustehot ovat uskomattoman hyvät. Emulsio imeytyy salamannopeasti, mutta jättää iholle silkkisen ja ravitun tunteen. Rakastan voiteen tuoksua suunnattomasti, siitä ei melkein voi saada tarpeekseen enkä tiedä miten sitä kuvailisi parhaiten: hienostunut ja addiktoiva yhdistelmä sitruksia, yrttejä ja juurevuutta? Hajusteitahan Absolutionin missään tuotteissa ei ole, vaan raaka-aineet tuoksuvat niissä täysin valtoimenaan, joka vain lisää sarjan kiinnostavuutta.

DSC_0024

Le Soin Fermete vartaloseerumia* sekoitetaan siis muutama painallus vartaloemulsioon sen sekoituskannella samaan tapaan, kuin Absolutionin kasvotuotteissa. Loistavaa, että seerumi ei ole pahan hintainen, sillä moni pihistää helposti juuri vartalotuotteissa. Le Soin Fermete on kiinteyttävä ja siloittava seerumi erityisesti selluliitille, rinnoille, vatsan alueelle, käsivarsille ja sisäreisille.

Minä olen sivellyt seerumi-voide cocktaililla reidet, kankut, vatsan ja rinnat. Sanoisin, että ihosta tulee vieläkin sileämpi kuin se jo on (hmm, pitäisiköhän kutsua exä suorittamaan kriittinen vertailu aiheesta, hehhehe).

Vartaloseerumista löytyy melkoisia aineksia, muutamia mainitakseni:

  • Variksenmarja ehkäisee ja hoitaa raskausarpia ja palauttaa ihon elastisuuden
  • Rosmariinivesi vilkastuttaa nestekiertoa
  • Omenauute sisältää ihoa kirkastavia ja kuorivia hedelmähappoja, joten tuote on loistava karhean takapuolen siloittaja sekä karvatupentulehduksen hoitaja
  • Kurkku-uute kosteuttaa ja raikastaa
  • Sypressin, kamferin ja inkiväärin eteeriset öljyt vilkastuttavat nestekiertoa ja kiinteyttävät
  • Beetakaroteeni korjaa ja kirkastaa ihoa
  • Humalauute siloittaa ihoa

DSC_0045

Patykan Precious Woods vartaloöljyä* sekoitan seerumin tavoin vartalovoiteen joukkoon ja sivelen seoksella koko muun kropan ja erityisesti kiristävät sääreni, joiden iho on kyllä jo alkanut onneksi joustaa. Öljy on koostumukseltaan samettista ja tuoksu mitä ihanin; maadoittava, juureva ja mausteinen, josta myös monet miehet ovat löytäneet suosikkituotteensa vartalolle.

Tällä cocktaililla mennään, kunnes nämä purnukat tyhjenevät, sitten onkin taas vuorossa uusia ihanuuksia, joista kerron täälläkin.

Miten te hoidatte vartalojenne ihoa? Käyttekö vartalohoidoissa, kuivaharjaatteko ja panostatteko tehokkaisiin vartalotuotteisiin? Mikä on suurin ongelmanne vartalon iholla?

DSC_0098

*Affiliate-linkki

Hamampyyhe Proloque

Vartaloemulsio ja -seerumi saatu testiin maahantuojalta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,