Beauty

All that I am my mother made me

Beauty | 5.8.2014 | Katja Kokko

DSC_0007

Äitini on nero (äidit yleensä ovat). Vietin juhannuksena kokonaista kaksi ja puoli viikkoa vanhempieni luona Keski-Suomessa (näin pitkää aikaa äidin hoivissa ei ole tapahtunut sitten yläasteen päättymisen). Paitsi että koukutuin tuona aikana päivittäiseen saunomiseen ja konseptiin nimeltä saunakalja (kyllä, minä!), äitini paljasti minulle täydellisen kauneudenhoitorituaalin.

DSC_0055

Absolutionin vartalovoiteen kanssa syttynyt rakkaustarina lienee tuttu ainakin osalle teistä. Tuohon huumaavan tuoksuiseen voiteeseen liittyy paljon kauniita muistoja, mutta tuote itsessään on kyllä niin vakuuttavaa tavaraa, että se on vakiinnuttanut paikkansa peilikaappissani siinä missä Patykan puhdistustriokin.

Mitä vartalovoiteelta itse kaipaan kauniin pakkauksen lisäksi, on kevyt koostumus, joka imeytyy nopeasti, mutta jättää ihon silkkisen pehmeäksi ja kosteutetuksi. Koska istun työkseni päivittäin useita tunteja ja rasitan takalistoani säännöllisesti myös hevosen selässä, kankuista tulee karheat, jollei niitä kosteuta riittävästi. Absolutionin vartalovoide taikoo pepun sileäksi ja koko kropasta kauttaaltaan silkkisen pehmeän. Ja mikä tärkeintä: sen sively vartalon iholle on samalla myös aromaterapeuttinen rentoutushetki. Voiteessa tuoksuvat täydellisessä sopusoinnussa keskenään rosmariinin ja appelsiinin eteeriset öljyt, jotka stimuloivat hermostoa ja mieltä sekä avaavat aisteja henkiselle uudistumiselle.

DSC_0022

Mutta nyt päästään siihen varsinaiseen kauneusrituaaliin. Nimittäin äitini keksi sekoittaa vartalovoiteen nerokkaan pakkausmekanismin avustuksella voiteeseen muutaman tipan Patykan Precious Woods -vartaloöljyä ja voi pojat minkä täydellisen aistinautinnon tulikaan luoneeksi! Kun näiden kahden tuotteen aromaattiset tuoksut sekoittuvat toisiinsa, lopputulos liitelee semmoisissa sfääreissä, että meikätytöllä loppuvat sanat kesken.

Precious Woods -öljyn tuoksu on ihanan juureva ja maadoittava, täydellinen harmonia yhdessä rosmariinin ja appelsiinin kanssa. Öljyn tuoksussa on eroottista latausta, se on siis omiaan nostattamaan, noh, seksuaalisten halujen lisäksi myös naisellista viehätysvoimaa – ja kukapa sellaista nyt ei toivottaisi tervetulleeksi?

DSC_0051DSC_0041

Öljyn pohjana toimivat kevyet seesamiöljy ja auringonkukkaöljy, joiden ansiosta koostumus ei ole liian tuhti. Oliiviöljy ja vehnänalkioöljy tekevät ihosta ihanan sileän ja pehmeän. Tee näin: pumppaa ensin Absolutionin vartalovoidetta voidepullon annostelulautaselle ja lisää joukkoon 2-3 painallusta Patykan öljyä. Sekoita voide ja öljy lautasella ja sivele vartalolle. Öljy rikastuttaa kevyttä voidetta juuri sopivasti ja seos imeytyy nopeasti eikä jätä ihoa tippaakaan öljyisen ja rasvaisen tuntuiseksi, siksi se sopiikin erinomaisesti myös aamusuihkun jälkeiseen aistien herättelyyn.

Tästä lähtien aion udella äitini uusimpia kauneusniksejä säännöllisesti.

DSC_0039

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , ,