Beauty

Black Cadillac in my bathroom

Beauty | 5.8.2014 | Katja Kokko

DSC_0086

Tänä kesänä peilikaappiini ja rantakassiini on soluttatunut uusi väri. Musta.

Eikä mikä tahansa musta, vaan tyylikäs ja kiiltävä musta. Tiedä siitä sitten sopiiko se tämän hetkiseen kesäpummityyliini (joka koostuu farkkushortseista ja valkoisesta topista päivästä toiseen), mutta mustaan eleganttiin lasipulloon pakattu kasvosuihke on näillä seksihelteillä luottotuotteeni numero yksi.

Tyylikkään pakkausdesignin takaa löytyy new yorkilainen luonnonkosmetiikkamerkki Kahina, joka on Jenkeissä ja muualla Euroopassa jo hyvinkin vakuuttavasti niittänyt mainetta aina Voguea, Elleä ja maailman suosituimpia kauneusblogeja myöten.

Kahina perustuu pitkälti marokkolaiseen arganöljyyn ja tuotteissa on huikeat luomupitoisuudet, mm. kasvosuihkeessa yli 90 prosenttia, joka on vettä sisältävältä tuotteelta poikkeuksellisen suuri määrä.

Minua ei tosin pelkällä pakkausdesignilla ja luomupitoisuuksilla vakuuteta – tuotteista täytyy löytyä tehoa. Vilkaisu Kahinan inceihin kertoo, että tuotteita on hiottu pitkälle.

DSC_0116

Kasvosuihke on mielestäni aivan ihana. Se kosteuttaa todella tehokkaasti, supistaa huokosia, kirkastaa ihoa ja hillitsee epäpuhtauksia. Paju- ja haapauutteet sisältävät luontaisesti salisyylihappoa, joka auttaa ihoa uudistumaan nopeammin sekä torjuu epäpuhtauksia (eli kirkastaa). Valkoinen tee- ja alfalfauutteet ovat tehokkaita antioksidantteja ja tukevat loistavasti kevyesti ihoa kuorivia ainesosia. Hyaluronihappo auttaa sitomaan kosteutta ihoon.

Suihkin kasvovettä iholleni useita kertoja päivässä – hentoinen sumu vastameikatulle iholle antaa täydellisen surffilookin. Raikas suihke toimii myös herätyksenä puistotorkuilta ja sen sijaan, että treffeille lisäisi puuteria ja poskipunaa, yksi suihkaus taikavettä riittää rennon kesämeikin freesaukseen.

DSC_0118

Kirkastava seerumi on yksi tehokkaimmista tuotteista, mitä olen koskaan testannut.  Se todellakin tasoittaa ja kirkastaa ihonväriä. Itseäni eivät pisamat häiritse (vaan päinvastoin, toivon niitä lisää), mutta voisin kuvitella, että kiusallisista pigmenttihäiriöistä kärsivät rakastuvat tähän tuotteeseen. Näillä helteillä olen pärjännyt aamuisin pelkällä suihkeella ja seerumilla, toisinaan levitän kasvoille vielä tipan viilentävää kosteusvoidetta. Iltaisin imeytän seerumin kunnolla ihoon, jonka jälkeen lisään kosteusvoiteen tai öljyä, jos on tullut loikoiltua auringossa tuntikaupalla.

Seerumin inci on varsin tehokas cocktail antioksidantteja sekä epäpuhtauksia hillitseviä raaka-aineita. Aloe vera, arganöljy sekä hyaluronihappo pitävät huolta kosteutuksesta. Mainittakoon, että seerumi sisältää myös fermentoitua lactobacillus-bakteeria, joka toimii paitsi luonnollisena säilöntäaineena, myös kirkastaa ja tasoittaa ihon väriä sekä tasapainottaa hydrolipidikalvoa eli tukee ihon omaa immuniteettia.

Kahinan valikoima on pelkistetty ja uskon, että myös sarjan muut tuotteet ovat laadukkaita. Mustat lasipullot ovat kuin peilikaapin black cadillac, eihän niitä raaski mitenkään piilottaa kaapin uumeniin vaan jättää koristamaan peilipöydän kulmaa.

DSC_0121

Tuotteet saatu testiin maahantuojalta.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,