Beauty

Kultakutrit

Beauty | 20.9.2014 | Katja Kokko

DSC_0168

Viimeksi esittelin teille huiput Neal’s Yard Remediesin hiustuotteet, jotka ovat hinta-laatusuhteeltaan loistavia ja itselläni tuotteet ovat olleet pitkään vakkarikäytössä. Luonnonkosmetiikkamarkkinoilta löytyy kuitenkin myös ylellisempiä, ammattilaisten suosimia hiustenhoitosarjoja, joista yksi on jenkkisarja Rahua.

DSC_0170

Sarjan tuotteet ovat kiinnostaneet minua jo muutaman vuoden ajan, mutta vasta juttutoiveidenne myötä aktivoiduin testaamaan niitä. Testissäni oli sarjan kahdesta shampoosta tavallinen versio. Lisäksi testasin kosteuttavaa ja täyteläistä hoitoainetta sekä muotoilutuotteista Voluminous Sprayta.

Sain tuotteet testiin niitä Suomessa jälleenmyyvästä Candyshopista.

DSC_0208

Rahuan takaa löytyy new yorkilainen huippukampaaja Fabian Lliguin, joka on syntyjään Quechua-intiaani Ecuadorista. Quechua-Shuar-heimon naiset tunnetaan etenkin upeista ja kiiltävistä hiuksistaan, joiden he uskovat olevan ungurahua-pähkinäöljyn ansiota. Heimon miehet keräävät pähkinöitä ungurahua-puista keskeltä Amazonin sademetsää ja naiset valmistavat niistä kultaista öljyä. Tämä öljy on Rahuan tuotteiden salaisuus ja sarjan nimikin tulee tästä pähkinäöljystä, joka ravitsee hiuspohjaa ja tekee hiuksista vahvat ja kiiltävät.

DSC_0176

Jo ensimmäisen pesukerran jälkeen ymmärsin mistä näiden tuotteiden ympärillä oleva suitsutus on perujaan. Eipä ole Quechua-Shuar-heimon naisten uskomukset turhaan tuulesta temmattuja, jos tuotteiden salaisuus todella piilee rahuaöljyssä.

Rahuan tuotteet ovat 100 prosenttisesti luonnollisia ja siitä annan sarjalle sata pistettä. Lisäksi tuotteet ovat vegaanisia ja luomuviljeltyjä raaka-aineita on käytetty kiitettävästi. Sanoisin, että meikäläisen osalta sarja on puhdasta rakkautta, jota ei kyllä yhtään vähennä purnukoita koristava amor (vai liekö se intiaani? Sovitaan, että amor).

Rahua suikkaisi suoraan sydämeeni, joten tehdäänpä katsaus tuotteisiin!

DSC_0171

Shampoo näyttää minusta jo niin ihanalle pelkästään pakkauksessaan, että toivoin kovasti sisällön vastaavan taivasta hipovia odotuksiani ja hihkuin intoa piukeana pestyäni sillä hiukseni ensi kertaa. Koostumus oli kertakaikkiaan ensiluokkainen. Ihanaa sopivan muhkeaa vaahtoa ja pesevyyttä juuri sopivassa suhteessa, vaikka sulfaatittomat shampoot eivät yleensä runsaasti vaahtoakaan. Hiuksista tuli puhtaat vaan ei purkkaa. Oman kuontaloni tuntien tarvitsen kuitenkin ohelle jonkin syväpuhdistavan shampoon satunnaiskäyttöön.

Shampoosta löytyy rahuaöljyn lisäksi mm. hiuksia kosteuttavaa kvinoaa, hiuspohjaa puhdistavaa, mutta samalla ravitsevaa kookosta ja karitevoita, puhdistavaa ja kosteuttavaa merisuolaa, aloe veraa, vihreää teetä ja rosmariinia, jotka kaikki puhdistavat sekä kosteuttavat ja ravitsevat hiuspohjaa. Shampoo tuoksuu ihanasti kookokselle, johon sekoittuvat kirpsakat vihreä tee ja rosmariini.

DSC_0193

Rahuan todellinen kultakutrituote on kyllä ehdottomasti hoitoaine. Yksi parhaista testaamistani hoitoaineista tekee hiuksista ihanan kiiltävät, sileät ja helposti kammattavat, mutta ei latista. Tuote on uskomattoman riittoisaa ja ihanan täyteläistä ja sitä voi käyttää muotoilutuotteena myös hiusten latvoihin.

Hoitoaineessa on sama ihana tuoksu kuin shampoossakin ja se jää tuulahtelemaan ihanasti hiuksiin vielä kuivanakin. Hoitoaineen tehoraaka-aineet ovat pitkälti samat kuin shampoossakin: vihreää teetä, aloe veraa, rosmariinia, vadelmaa ja melassia. Rahuaöljyn lisäksi molemmista tuotteista löytyy myös hieman harvinaisempaa, frankincense-puulle sukua olevaa eteeristä palo santo -öljyä, joka on niin ikään kotoisin Equadorista. Hoitoaineen siloittava vaikutus tulee rypsiöljystä johdetusta colza-öljystä.

DSC_0187

Luonnonkosmetiikasta löytyy vain muutamia tuotteita hiustenmuotoiluun ja omat kokemukseni niistä eivät ole toistaiseksi kovinkaan hyviä. Olenkin koukussa synteettisen kosmetiikan kuivashampooseen, mutta etsinnässä on sille korvaava vaihtoehto. Rahuan tuotteista minua kiinnosti tämän vuoksi Voluminous Spray, jonka luvataan antavan hiuksille ilmavuutta, tuuheutta sekä kevyttä surffitukkalookia. Tuote kerrostuu kevyesti hiuksiin ja kevyt shampoopesu ei poista sen vaikusta, siksi tuotteen vaikutus paranee usean käyttökerran jälkeen. Suihketta voi käyttää sekä kosteisiin että kuiviin hiuksiin.

Suolasuihkeet tekevät usein hiuksista liian karheat ja elottoman näköiset ja siksi tämä spray kiinnosti minua erityisen paljon. Teho ei tietenkään voi olla sama kuin tujakassa kuivashampoossa, mutta pidän tästä todella paljon ja tuote kyllä tekee minkä lupaa ja sopii omalle kuontalolleni moitteettomasti. Hiukseni ovat todella paksut ja raskaat, mutta suihke tuo niihin juuri sopivasti tuuheutta ja erottelevuutta eikä latista hiuksia. Käytän sitä tällä hetkellä yhdessä kuivashampoon kanssa ja tämän ansiosta olen voinut vähentää kuivashampoon määrää ainakin puoleen aiemmasta. Katsotaan josko jossain vaiheessa totun suihkeeseen niin, että heivaan kuivashampoon kokonaan pois.

Suihkeen teho näyttäisi perustuvan pitkälti erilaisiin kasviuutteisiin kuten sitruunankuoreen, sitruunaruohoon, maissiin, sokeriruokoon, pellavaan ja omenaan sekä laventeliöljyyn ja eukalyptusöljyyn ja pieneen määrään merisuolaa. Tuotteen kyljessä lukeekin aromatherapy ja näillä raaka-aineilla se pitää täysin paikkaansa, tuoksu on ihana!

DSC_0202

Suomessa Rahuan tuotteita voi siis tilata Candyshopista sekä Biodellystä. Suosittelen lämpimästi, sillä ainakin testaamani tuotteet ovat pakkauksia, tuoksuja ja tehojaan myöten täydellisesti hintansa väärti.

Ensi kerralla sukelletaan vielä toiseenkin ammattilaishiussarjaan.

Kaunista viikonloppua kamut!

DSC_0232

Tuotteet saatu testiin Candyshopista

Puiset sulat sekä lasikupu Peroba

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,