Beauty

Kauniit kutrit x 3

Beauty | 11.9.2014 | Katja Kokko

DSC_0123

Kommenteissa on toivottu useampaan otteeseen juttua luonnonkosmetiikan hiustuotteista. Itse olen käyttänyt tyytyväisenä jo vuosia useita eri merkkejä hiustenhoidossa ja siksi olenkin melkein ihmetellyt kuinka paljon juttua kysytään. Ilmeisesti huonoja kokemuksia löytyy joko vuosien takaa, sillä luonnonkosmetiikan hiustuotteet ovat ottaneet valtavan harppauksen eteenpäin, tai sitten kohdalle on vain sattunut yksinkertaisesti omalle kuontalolle sopimattomat tai muuten kehnot yksilöt, hoitoaineissa kun löytyy edelleenkin niitä ei niin hyviä -vaihtoehtoja.

Neal’s Yard Remedies on ollut pitkään suosikkini hiustenhoidossa – eikä vähiten vain tuotteiden loistavan hinta-laadun vuoksi vaan myös Nealsille ominaisten ihanien aromaterapeuttisten tuoksujen ansiosta. Englannin vanhin luonnonkosmetiikkasarja jaksaa hämmästyttää minua holistisuudellaan kerta toisensa jälkeen. Yhtä kokonaisvaltaista, läpinäkyvää, aidosti eettistä ja läpikotaisin ekologista yritystä saa maailmasta hakea. Unelmani olisi päästä vierailemaan Englantiin merkin tehtaille – katsotaan kuinka nopeasti toiveeni toteutuu…

DSC_0007

Kokosin teille kolme täsmäkomboa hiustenhoitoon Neal’s Yardin valikoimasta. Olen varma, että joku näistä yhdistelmästä on suosikkisi. Paljastakaahan omat vinkkinne kommenttiboksiin!

Itse olen tykästynyt näistä jokaiseen ja suosikkini ovat vaihtuneet matkan varrella hellivästä ruususta voimakkaampaan appelsiininkukkaan ja lopuksi merilevä-rosmariiniin.

DSC_0012

Invigorating Seaweed Shampoo ja Hoitoaine

Virkistävät rosmariinin tuoksuiset ja merileväuutetta sisältävät shampoo ja hoitoaine eivät jostain kumman syystä ole päässeet testilistalleni ennen tätä kesää, kunnes Nealsin maahantuoja sananmukaisesti pakotti minut testaamaan nämä omat suosikkinsa. Olin kai jostain syystä ajatellut, että tämä kaksikko olisi liian pesevä ja hiuksistani tulisi karheat. Kattia kanssa! Ensinnäkin rakastana pirtsakkaa rosmariinin tuoksua ja mikään, missä on merilevää, ei voi olla kovin huonoa ja lisäksi latistuneet hiukseni heräsivät suorastaan eloon tämän tehokaksikon myötä. Shampoo pesee kunnolla, mutta ei takkupesäksi asti ja hoitoaine ei ole liian tuhti ja latistava, vaan silottaa ja selvittää juuri sopivasti.

DSC_0023DSC_0102

Nurturing Rose Shampoo ja Hoitoaine

Ruusukaksikko oli suosikkini pitkään ja sitä onkin tullut lotrattua pullotolkulla. Suosittelen tämän kaksikon kuiville, karheille, vaurioituneille ja värjätyille hiuksille. Talviaikaan myös aivan loistavat, kun päänahka kuivuu. Ruusushampoossa päänahkaa hellivät mm. ruusunmarja-, tyrni- ja passionkukkaöljy. Vaahtera- ja kehäkukkauutetta sisältävä hoitoaine selvittää hiukset ja tekee niistä kiiltävät. Useamman pullon käytettyäni vaihdoin ruusushampoon pesevämpään appelsiininkukkaan, mutta jatkoin ruusuhoitoaineella – toimii oikein hyvin näinkin.

DSC_0113DSC_0151

Revitalising Orange Flower Shampoo ja Hoitoaine

Mielipiteitä jakava appelsiininkukka on yksi lempituoksuistani. Yhtäaikaa makeaa ja kirpsakkaa, nams. Moringa- eli piparjuuripuun- ja appelsiininkukanuutetta sekä kamelia- ja passionkukanöljyä sisältävä shampoo sopii parhaiten normaaleista rasvaisille hiuksille. Aina kun kaipaan perusteellisempaa pesua, tartun tähän pulloon. Hoitoaine on koostumukseltaan kevyempi kuin merilevä-rosmariini ja se antaa kiiltoa, mutta ei mielestäni sovi paksuille ja karheille hiuksille vaan ohuille ja hennoille sekä tuuheutta kaipaaville. Eli ei meikätytölle, jolla hiuksia on kampaajani mukaan ihan liikaa.

DSC_0169
DSC_0156 DSC_0116

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: ,