Beauty

Amazonialainen kauneusresepti

Beauty | 11.2.2015 | Katja Kokko

DSC_0145

Yhteistyössä Biodelly.fi

Muistatteko vielä, kun esittelin teille viime syksynä amazonilaista kauneutta edustavan hiustenhoito- ja muotoilusarjan Rahuan, joka suikkaisi suoraan sydämeeni kauniilla pakkauksillaan ja loistavilla tuotteillaan? Sain tuolloin kokeiluun sarjan shampoon, hoitoaineen ja volyymisuihkeen. Tuotevalikoima on sen jälkeen laajentunut myös vartalonhoitoon, mutta toistaiseksi näitä tuotteita ei saa vielä Suomesta.

Sain jokin aika sitten testattavakseni uudistuneen Biodellyn valikoimaan rantautuneen Rahuan kaikki ne tuotteet, joita en ollut vielä tähän mennessä kokeillut. Olen aikasta myytyä naista näiden myötä tälle sarjalle enkä ihmettele lainkaan, että Rahua onkin maailman tunnetuimpia luonnollisia hiustenhoito- ja muotoilusarjoja, joihin luottavat lukuisat amerikkalaiset huippukampaajat ja Hollywoodin julkkikset.

DSC_0095

Loistavien tuotteiden lisäksi sydämeni sykkii Rahuan kauniille pakkauksille – ne ovat kiistatta kauneimpia, mitä hiuspuolella on tähän mennessä nähty. Ja kuten tiedätte, rakastan tarinoita brändien takana eikä Rahua muodosta tässäkään poikkeusta – sarjan tausta on sydäntä lämmittävää luettavaa.

Rahua on new yorkilaisen kampaaja Fabian Lliguinin kehittämä sarja ja tuotteet pohjautuvat kallisarvoiseen rahuaöljyyn, joka valmistetaan perinteisen menetelmin käsin Amazoniassa. Miehet keräävät rahuapuun pähkinät käsin, joka on erittäin aikaa vievää puuhaa ja perinteen mukaan ainoastaan naisilla on lupa valmistaa rahuaöljyä, joka voi olla jopa kuukauden mittainen prosessi.

Fabian on syntyjään Quechua-heimon intiaani Equadorista, johon kuuluvat naiset ovat käyttäneet rahuaöljyä vuosisatojen ajan kauneudenhoidossa. Rahuaöljyä pidetäänkin amazonialaisten naisten upeiden, paksujen ja kiiltävien hiusten salaisuutena ja sen taika piilee erittäin pienessä molekyylirakenteessa, joka kykenee tunkeutumaan hiuksen kuitukerrokseen siinä missä muut kasviöljyt jäävät yleensä hiuksen pinnalle.

Alla video pähkinöiden keräämisestä sekä öljyn valmistamisprosessista- todella autenttista käsityötä.

Sain testaukseen Rahuan tuuheuttavan shampoon ja hoitoaineen, Omega 9 hiusnaamion, viimeistelyvoiteen ja hiusvahan. Osa teistä onkin jo varmaan huomannut, että tuotteet päätyivät myös Beauty Guideni luottotuotteisiin.

Tuuheuttava shampoo ja hoitoaine olivat heti ensimmäisen kokeilun jälkeen vastaus kaikkiin toiveisiini. Hiukseni ovat todella epäsuomalaiset: uskomattoman paksut ja vahvat, mutta helposti lässähtävät ja hieman rasvoittuvat. Tarvitsen shampoolta kuohkeutta ja muhkeaa vaahtoa, sillä se auttaa huomattavasti tämän mahdottoman kuontalon pesussa. Lisäksi tarvitsen melko paljon pesevyyttä, jotta hiukset eivät jää lässähteeksi ja tuotteet eivät saa olla liian hoitavia ja siloittavia, vaikka toki kiiltoa ja sileyttä tarvitsenkin.

En ole lainkaan yllättynyt shampoon tehosta kurkistettuani sen raaka-aineluetteloon: pohjalta löytyy luomuinfuusio eli yrttihauduke, joka sisältää vihreän tee, sitruunanruohon ja aloe veran lehtien uutetta (veden lisäksi). Kerrassaan mahtava kombinaatio puhdistavia, kirkastavia ja hoitavia yrttejä. Lisäksi shampoossa on merisuolaa, josta epäilen loistavan pesutehon olevan osittain peräisin, sokeriruokouutetta, rahuaöljyä sekä laventelin ja eukalyptuksen eteerisiä öljyjä, joita hiuspohjani rakastavat. Hoitoaineen pohjana on myös sama infuusio.

Tämä kaksikko on tismalleen sitä, mitä olen etsinyt. Pidin erittäin paljon myös aiemmin kokeilemastani shampoosta ja hoitoaineesta, mutta pitkässä juoksussa aloin kaipaamaan lisää pesevyyttä ja kevyempää hoitoainetta. Suosittelen aiemmin kokeilemaani kaksikkoa kuivalle, karhealle ja käsitellylle hiukselle. Kuohkeutta kaipaava lättätukka iloitsee näistä tuuheuttavista.

DSC_0074

Suomalaiselle hennolle ja ohuelle hiukselle kannattaa kokeilla myös sarjan tuuheuttavaa suihketta, joka kosteuttaa ja hoitaa, mutta kerääntyy samalla hiukseen käyttökertojen lisääntyessä niin, että se tuo rakennetta ja kuohkeutta. Pidän erittäin paljon tästä suihkeesta, vaikka se ei olekaan omille hiuksilleni aivan must have.

Omega 9 hiusnaamio on paras koskaan kokeilemani hiusnaamio ja samalla ensimmäinen hiusnaamio luonnonkosmetiikasta, jota voin ja ylipäätään haluan käyttää ja tunnen siitä olevan hyötyä. Öljynaamiot eivät nimittäin todellakaan ole tämän kuontalon juttu.

Ensimmäisen käyttökerran jälkeen en ollut uskoa sitä tuntumaa, minkä Rahuan naamio hiuksiin jätti. Hiukset tuntuivat siltä, kuin niihin olisi levitetty silikoneilla kyllästettyä tehohoitoa! Vinkkinen: naamiota voi sekoittaa myös hoitoaineen joukkoon. Tämän suuren oivalluksen tein itse, kun kaipasin hieman ravitsevampaa hoitoa, mutta en kuitenkaan ollut vielä kunnon naamiokäsittelyn tarpeessa.

Hiusnaamion maagiset ainesosat ovat canolaöljy, rahuaöljy, rypsiöljy sekä sheavoi. Ne sisältävät erittäin paljon korjaavia ja ravitsevia rasvahappoja, jotka siloittavat hiusta ja ravitsevat sitä syvältä.

DSC_0169

Viimeistelyvoiteen kohdalla olin hieman skeptinen jo ennakkoon. Luonnonkosmetiikan jätettävät hoidot kun saattavat jättää hiukset lähmäisiksi. Tämän tuotteen kohdalla ennakko-oletukseni eivät olisi kuitenkaan voineet olla kauempana totuudesta. Pikkuriikkinen nokare voidetta märkiin latvoihin poisti karheuden ilman tahmaisuutta ja latistamista.

Käytän suoristusrautaa päivittäin ja olen pidentänyt kampaajakäyntejäni kahdeksaan viikkoon, joten tuona aikana suoritusraudan tekemät vauriot alkavat näkyä latvoilla. Viimeistelyvoide suojaa hiuksia lämmöltä ja pitää latvat hyvässä kunnossa. Tässä siis kullanarvoinen vinkki kaikille teille, jotka olette kyselleet luonnonkosmetiikasta saatavan lämpösuojan perään. Muistakaa kuitenkin, että annostelussa less is more, kun on kyseessä luonnonöljyihin pohjautuva tuote.

DSC_0141

Viimeisenä hurraahuutoja ansaitsee vielä sarjan hiusvaha. Voisi melkein luulla, että sen kohdalla ei olekaan kyse luonnonkosmetiikasta, sillä koostumus on onnistuttu tekemään täydelliseksi. Vaha ei ole liian öljyistä tai rasvaista. Sitäkin riittää aivan pienen pieni nokare (jonka ansiosta yksi purkki kestää varmasti yli vuoden). Vahasta jää juuri sopivan napakka pito, joka ei tahmaa lainkaan tai tunnu lähmäiseltä. En juurikaan tarvitse muotoilutuotteita kuin silottamaan haituvia, jotka jäävät sieltä täältä sojottamaan suoristamisen jälkeen. Vaha toimii tähän loistavasti ja tämä on varmasti vastaus myös muotoilutuotteita luonnonkosmetiikasta kaipaaville.

DSC_0124

Rahuan tuotteet ovat 100 % luonnollisia, vegaanisia ja kasviöljyt sekä -rasvat ovat USDA-sertifioituja.

Lopuksi vinkki, että Biodellyssä on menossa uudistuneen verkkokaupan avajaiset ja Rahuan tuuheuttava shampoo sekä Omega 9 hiusnaamio ovat -25 % alennuksessa 17.2.2015 saakka.

DSC_0111

Tuotteet saatu testiin Biodellystä

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,

Beauty

15 kommenttia artikkeliin “Amazonialainen kauneusresepti”

 1. saaraaa

  Toivottavasti ei käy niin, että kohta jättifirmat havittelevat tuota ihanuutta ja ryöstävät metsät ja paikalliset. En halua olla skeptinen mutta toivoisin, että paikalliset saavat pitää taianomaiset hiuksensa ja kauniin luontonsa. Haluan olla hippikettutyttö ja uskoa rakkaus voittaa<3 Tulipahan kommentti(:

  • Haluan uskoa itsekin rakkauteen, mutta ikävä kyllä sademetsien tuhoutuminen maapallolta on ihan kamalaa. Maailmantuskaa aiheuttavat aiheet vaihtelevat eri ihmisillä, mutta itselläni ehdottomasti kaksi pahinta ovat ydinvoima ja sademetsien tuhoutuminen. Olen viime syksystä lähtien miettinyt, että järjestäisin blogissani jonkun kampanjan, jolla voisin lahjoittaa rahaa WWF:n sademetsien suojeluohjelmaan. Pitääkin ottaa aihe uudestaan mietintämyssyyn, että mitä voisin järjestää… oma keräyskampanja blogissa olisi yksi mahdollisuus 🙂

 2. Anna

  Olen tosi tyytyväinen JMO:n shampooseen ja hoitoaineeseen, mutta vaihtelu virkistäisi kyllä :)Veikkaan, että tuuheuttava shampoo ja hoitoaine voisivat sopia mainiosti ohuelle ja hennolle tukalleni. Tuuheuttava suihke kiinnostaa myös, koska en ole vielä löytänyt luonnollista muotoilutuotetta hiuksilleni, joka antaisi rakennetta ja volyymiä tähän tukkaan. Olisi kiva kuulla jos joku hennon hiuslaadun omaava on kokeillut näitä (tai muita luonnonkosmetiikan muotoilutuotteita).

  • Biodellyn blogista kannattaa lukea Biodellyn omistajan Tanjan kirjoittama juttu tuotteista. Tanjalla on ohut suomalainen hius ja hänellä tuotteet toimivat loistavasti. Kannattaa aina käydä kirjoittamassa tuotteesta myös arvostelu, jos se on toiminut hyvin, niin auttaa samalla muita asiakkaita 🙂

  • Jenni

   Mulla on ohut hius, mutta niitä on aika paljon kyllä ja ovat pitkät, joten painuvat helposti päätä myöden. Kokeilemistani tuotteista Less is moren Angelroot volyymispray on tuonut eniten rakennetta ja volyymia. Se sisältää sukroosia, luulen että se tulee siitä. Jos sitä annostelee vähänkin liikaa, hiukset tulevat tahmaisen tuntuisiksi. Olen käyttänyt sitä silloin, kun haluan todella rakennetta, koska sillä sitä saa. Tuon tahmaisuuden vuoksi käytän arkisin JMO:n volyymisuihketta, mutta se ei minusta kauheasti tuo volyymia. Nyt ostin JMO:n suolasuihkeen ja se tuo parmmin volyymia (vaikka toki karheuttaa samalla).

 3. Heini

  Itsellä on ohut tukka mutta paljon hiuksia (kampaajan kommentti joskus vuosia sitten). JMO:n suolasuihke pienissä määrin käytettynä toimii kyllä ihan kohtuuhyvin.

  • Suolasuihke toimii myös minulla kuivashampoon korvikkeena, mutta jos haluaa vähemmän karheutta, on Rahuan suihke eri luokkaa ja toimii muutenkin eri tavalla, sillä sen teho lisääntyy käyttökertojen mukaan.

 4. Ulpu

  Mulla taitaa olla aika samanlainen hiuslaatu kuin sulla, joten nämä voisi toimia. Mulla on paksu ja karhea ihan lyhyt tukka ja muhkeus olisi toivottavaa ts. että tukka nousisi päänahasta. En oo ikinä käyttänyt tuuheuttavia tuotteita, koska tukkaa on, mutta jos saisi hieman kuohkeutta niin se olisi jees. Onks noi pullot muutes muovia vai lasia? Kauniita ovat joka tapauksessa. 🙂

  Tuo vaha kiinnostaisi myös, mitä luulet, riittäisikö pito lyhyen tukan pörröttämiseen?

  Entäs tuoksut, voisitko kuvailla? Mä oon aika herkkä (lue:nirso;)) tuoksujen suhteen, joten en yleensä uskalla ihan sokkona tilata. Kiva tuo Biodellyn ale, täytyy varmaan hyödyntää. 🙂

  • Pullot ovat muovia.

   Vaha riittää varmasti mainiosti lyhyen tukan pörröttämiseen, kun käyttää vain pikku nokareen. Tuoksut ovat mietoja Rahuan tuotteissa, pehmeitä ja miellyttäviä.

 5. Miila

  Mulla on ohuet ja hennot hiukset ja nopeasti rasvoittuva päänahka, ja Rahuan tuuheuttava shampoo on toiminut loistavasti, kerrankin tarpeeksi pesevä shampoo ja ihanan kuohkea vaahto! Tuoksuun ihastuin heti ja se on minusta miedompi kuin esim. kokeilemissani JMO:n tuotteissa.

 6. Ulpu

  Kiitos vastauksesta. 🙂 Piti vielä kysyä, kun mulla kutiaa herkästi päänahka, että uskaltaisinkohan tilata näitä… Inciä mietin sen suhteen? Kokeilemallahan se toki selviää, mut hintaa on kuitenkin sen verran, että mietityttää.

  • Päänahka kutisee useimmiten sulfaateista (esim. itselläni alkoi kutista, jonka vuoksi jouduin jättämään Neal’s Yardin shampoon pois). Rahuassa ei ole sulfaatteja ja oma päänahkani tykkää näistä tuotteista. Näissä vaahtoava aine on Cocobetaine.

 7. Laura

  Hei… Rahuan vahasta. Kirjoitit että käytät sitä haituvien kurinpitoon? Itselläni puolipitkät hiukset, ja siis mietin että toimisiko tuo vaha haituvien/lyhyiden hiusten silottamiseen, kuitenkaan tahamaamatta? Lakkaa käyttänyt, mutta sitä saa laittaa turhan paljon, että saa karvat pysymään aloillaan… ja se on sitten taas aika tönkkö lopputulos.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>