Beauty

Q & A: Mariela Sarkima

Beauty | 22.11.2017 | Katja Kokko

Blogitiimi sai vahvistuksen yhdestä Suomen tunnetuimmasta kauneusalan superammattilaisesta, Mariela Sarkimasta. Marielan myötä blogin takana häärää timanttinen kolmen kopla ja voimme varmasti tarjota yhdessä teille entistäkin voimaannuttavampaa naisenergiaa, inspiraatiota jokaisen omalle hyvinvointipolulle, tiukkaa faktaa kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta ja kuumimpia uutisia maailman purkki-ilmiöistä.

Mariela on varmasti hyvin monelle teistä tuttu, mutta osalle vieras nimi, joten pyysin häntä vastaamaan muutamaan kysymykseen, jotta pääsette tutustumaan naiseen paremmin. Mariela tulee kirjoittamaan blogiin erityisesti joogasta, hyvinvoinnista ja hippihörhöilystä, mutta toisinaan on luvassa juttuja myös kauneuden saralla.

Kerro hieman taustasi kauneuden parissa: kuinka päädyit alalle, miten olet kouluttautunut, millaisia töitä olet tehnyt ja kenen kanssa olet työskennellyt?

Toteutin ja tuotin ensimmäiset muotikuvaukset 20 vuotta sitten, olin tuolloin 18-vuotias. Kirjoitin ja valokuvasin Suomen lukiolaisten liiton Improbatur-lehteen ja päätoimittaja tilasi minulta syysmuotikatsauksen. Olin ollut jo 8-luokkalaisesta saakka innokas amatöörimeikkaaja ja -kampaaja sekä hillitön muotifani, joten päätin tehdä koko jutun alusta a:sta ö:hön itse. Tuo kuvauspäivä avasi silmäni, ja päätin hakea maskeerauskouluihin. Aloitin opinnot Maker Academyssa heti lukion jälkeen ja rupesin samantien assaroimaan sen ajan huippuammattilaisia. Naurahdin viime viikolla kuullessani Tik Takin tekevän paluun keikkalavoille. Heidän ensimmäisen levyn kansikuvaukset olivat nimittäin ensimmäinen iso keikkani. Noissa kyseisissä kuvauksissa olen myös kirjoittanut ”meikkaajan päiväkirjaani”, että haluan jonain päivänä olla samanlainen huippunimi, kuin meikkaaja Anne Nurmiranta, jonka assarina olin. Lupasin noille samoille sivuille myös toteuttaa jonain päivänä unelmani omasta meikkikirjasta.

Kampaajaksi valmistuin 2001, jonka jälkeen lähdin Barcelonaan, Lontooseen ja Karibian risteilijälle. Seikkailin pari vuotta maailmalla meikkaajan ja kampaajan töitä tehden. 2003 palasin Suomeen. Sen jälkeen olen yhdistänyt liiketyötä kampaamossa, keikkaillut meikkaajana sekä opettanut ja luennoinut. 2006 olin mukana perustamassa MSCHIC-meikkisarjaa, josta myin osuuteni 2008. Tuolloin aloitin Ellen kauneusbloggaajana ja friikkutoimittajana. Unelma omasta meikkikirjasta pysyi jatkuvasti matkassa ja vuonna 2011 julkaisin Make Up Biblen. Samaan aikaan tein kotimaisen Cailapin kanssa nimeäni kantavan siveltimet. Tuossa vaiheessa jätin kampaajan hommat, koska aikani ei enää riittänyt niihin.

2014 julkaisin hiusaiheisen Hair Bible-kirjan ja Cailapin kanssa hiusvälinekokoelman. Olen ollut mukana myös TV:ssä mm. Leena Sarven tyylitiimin meikkiasiantuntijana, tehtäväkoordinaattorina Suomen huippumalli haussa vitoskaudella ja tuottanut LIV-kanavalle omaa pientä Liv & Learn-kauneusohjelmaa. Pidin Ellessä omaa kauneuspalstaani pari vuotta ja sen lisäksi olen kirjoitellut kauneusjuttuja eri naistenlehtiin. Olen vastannut muutamana vuonna Gloria Fashion Shown ja Elle Style Awards-näytöksen meikeistä. Olin mukana lanseeraamassa uutta Lumenea toimien brändin kauneuslähettiläänä tähän syksyyn saakka. Sen myötä matkustelin paljon vieden pohjoismaisen kauneuden viestiä ympäri maailmaa. Aika paljon on tullut tehtyä kaikenmoista kauneuden ja hyvinvoinnin parissa!

Mikä on suhteesi luonnonkosmetiikkaan? Kuinka paljon omasta peilikaapistasi löytyy luonnonkosmetiikkaa ja käytätkö luonnonkosmetiikkatuotteita työssäsi? Millaiset tuotteet koet haastavaksi työsi kannalta luonnonkosmetiikassa?

Olen aina ollut sekakäyttäjä. Luonnonkosmetiikka kiinnostaa ja välillä on ollut kausia, jolloin olen käyttänyt ainoastaan luonnonkosmetiikkaa omalla ihollani. Tällä hetkellä oma peilikaappini on 50/50-tilassa, mutta huomaan liukuvani entistä enemmän luonnontuotteiden puoleen.

Työssäni meikkaajana ja kampaajana olen aina ollut kaikkiruokainen. En ole ainakaan vielä löytänyt täydellisiä nestemäisiä meikkivoiteita, jotka olisivat täydellisen sävyisiä ja ennen kaikkea kuvausolosuteissa stabiileja (toim.huom. olen vakuuttunut, että Mariela ei ole vielä kokeillut omia luottomeikkivoiteitani, jotka aion laittaa hänelle testiin!). Hiuspuolella haasteena on se, että yksi eniten käyttämistäni tuotteista ovat aerosol-hiuskiinteet, joita ei luonnonkosmetiikkapuolelta löydy. Fakta on myös se, että kun työtahti on ollut kova, ei ole aikaa, eikä energiaa testata uusia tuotteita, vaan pakissa kulkevat mukana ”luottokamat”, joiden toimivuus on vuosien aikana testattu. Tällä hetkellä keskityn opiskeluun, itsetutkiskeluun ja omiin hyvinvointiprojekteihini, joten nyt on enemmän aikaa ottaa selvää ja testailla kaikkea uutta ja ihanaa!

Millaista työsi on tällä hetkellä? Pääsetkö yhdistämään työssäsi osaamistasi kauneuden parissa sekä joogaa? Millaisia haaveita sinulla on työn saralla?

Vietän tällä hetkellä pientä taukoa työelämästä ja teen hommia ainoastaan osa-aikaisesti. Opiskelen, hibernoin ja inkuboin! Muhittelen uusia ajatuksia ja projekteja. Viime vuodet ovat menneet melkoisessa myllerryksessä niin työn kuin henkilökohtaisen elämän saralla, joten päätin viime kesänä pitää hetken hengähdyksen ennen uusien Isojen Askeleiden ottamista. Kesällä sain päätökseen kundaliinijoogan opettajaopintoni ja syyskuussa aloitin opiskelemaan shaktitanssin opettajaksi. Se on kundaliinijoogasta ponnistavaa ihanan terapeuttista joogan tanssia, jonka opettajaksi valmistun ensi syksynä. Jatkan myös ääniterapeutin opintojani, se onkin maailma joka todella vie mukanaan ja saan hoitaa samalla myös itseäni.

Töiden parissa keskityn tällä hetkellä omiin workshopeihin sekä äänirentoutukseen ja -terapiaan. Pidän myös satunnaisesti kundaliinijoogatunteja Helsingissä. Teen edelleen jonkun verran kauneusasianaiskeikkoja, tuotan ja konsultoin, mutta tämän hetkinen PÄÄtyöni kuitenkin tapahtuu juurikin siellä, eli pääni sisällä. Siellä on vuosien aikana hautunut jos jonkinlaista kiinnostavaa. Nyt jäsentelen ja järjestelen ja kun aika on oikea, alkaa tapahtua!

Millaisista asioista hyvinvointisi muodostuu?

Levosta, ravinnosta ja liikkumisesta tässä tärkeysjärjestyksessä. Hyvin yksinkertaista! Olen kuluneen viiden vuoden aikana ymmärtänyt riittävän levon merkityksen. En voi tarpeeksi painottaa kuinka tärkeää laadukas uni on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Ja lepääminen yleensäkin!

Olen ollut aiemmin todella suorituskeskeinen ja sen myötä muka-tehokas, eli todellisuudessa hätäinen ja hektinen kaikessa tekemässäni. Se elämäntyyli toi mukanaan turhaa ahdistusta, itseinhoa ja -syytöstä, huonot ruokailutottumukset ja väärällä kärjellä liikkumisen. Tämäkin aihe ansaitsee ihan oman postauksensa, mutta tiivistetysti voisin sanoa, että oman hyvinvointini kulmakiviä ovat lempeys, ymmärrys, armo ja RAKKAUS itseä kohtaan. Kuulostaa ilmavalta hippien höpinältä, mutta ainakin itselleni noiden asioiden todellinen sisäistäminen on muodostunut life lineksi, kaiken tekemiseni punaiseksi langaksi ja kokonaisvaltaisen hyvinvointini ankkuriksi.

Onko sinulla jotain haasteita hyvinvoinnin kanssa ja miten hoidat esim. stressiä?

Hengitän. Se on ensimmäinen ja viimeinen asia, jonka äärelle palaan tietoisesti heti kun alkaa, noh, happi loppua! Tämä meinaa välillä unohtua ja kone lähtee käymään kierroksilla. Olen iloinen, että olen päässyt tämän syksyn aikana sellaiseen tilaan, etteivät stressipiikit ole heilautelleet pahasti. Viime vuodet ovatkin olleet jotain ihan muuta, joten hengitysharjoitukset, meditaatio ja luonnossa liikkuminen ovat olleet tarpeen. Raivostressiin, esim. PMS-oireisiin auttaa myös kunnon treenaaminen. Käynkin TFW Helsinki-salilla haastamassa kroppaani ja mieltäni sekä juoksen ”raivolenkkejä” räntäsateessa. Olen myös hyvä itkemään stressiäni ulos. Joka viikko käytössäni on myös voimabiisit ja olkkaridisco, jossa tanssin niin hyvän kuin pahan tuulen siivittämänä.

Paljasta kaikista hihhulein asia itsestäsi!

Tämä on paha, en nimittäin enää erota mikä on hihhulia ja mikä ei! Uskon Spottarioraakkeliin, eli Spotifyn ”Viikon suositukset”-soittolistaan. Joka maanantai rutiiniini kuuluu keittää aamukahvit ja laittaa tuo soittari soimaan sufflella. Lähes joka viikko oraakkeli on tuonut elämääni jonkun biisin, jonka sanoma, melodia tai tunnelma on osunnut ja uponnut siihen malliin, että oksat pois. Ja oksista puheenollen hain juuri eilen postista paketin, jossa oli salviaa ja Palo Santoa, hihhulihöyryissä siis leijun! Keskustelen itseni kanssa sekä mielessä että ääneen, lauleskelen mantroja ja aistin universumin energioita. Itselleni nämä eivät ole hihhulointia, sillä tällainen olen ollut lapsesta saakka, en vain ole uskaltanut tuoda näitä puolia julkisesti esiin. Nyt uskallan.

Suosikkiluonnonkosmetiikkatuotteesi? Entä onko jokin tietty tuote tai merkki erityisen suuren kiinnostuksen kohteena, mitä et ole vielä päässyt testaamaan?

Tykkään John Masters Organicsin ja Rahuan sampoista ja hoitoaineista, muotoilutuotteita testailen parhaillaan. Ihonhoitopuolella olen ihastunut Absolutionin ja Evolven ihanuuksiin. Frantsilan tuotteista tykkään myös, erityisesti eteeriset öljyt ovat jatkuvassa käytössäni. Meikeissä olen käyttänyt jonkun verran Dr. Hauschan tuotteta ja RMS Beautyn voidemaiset korostajat, poskipunat ja peiteaineet ovat ihan huippuja! Kjaer Weis on kiinnostanut jo monta vuotta, en vain ole päässyt vielä kunnolla tutustumaan.

Tervetuloa blogiin Mariela! Juttutoiveita hänelle voi esittää kommenttiboksiin!

Kuvat 1 & 4 Mikko Harma

Kuvat 6 & 7 Yogalafontaine

Avainsanat: ,