Beauty

Ohm Collection – vihdoinkin dödö joka ei tahraa

Beauty | 26.11.2017 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Greenlips Beauty, sisältää alekoodin

Joidenkin luonnonkosmetiikkatuotteiden kohdalla sen yhden ja täydellisen yksilön etsiminen ei ikinä lopu – yksi niistä on dödö, joka on ripsivärin jälkeen kaikista vaikein tuote valmistaa luonnollisista raaka-aineista. Täydellisen dödön täytyy tietenkin pitää hajut poissa mahdollisimman pitkään: omalla mittapuullani hyvää dödöä ei kuulu lisätä useammin kuin kerran päivässä. Luonnonkosmetiikassa antiperspirantit ovat kiellettyjä, eli kainaloiden kastumista ei estä mikään dödö. Monet merkit lisäävät dödöihinsä kosteutta imeviä ainesosia, kuten jauhettua bambua, joka auttaa kainaloita pysymään hieman paremmin kuivina. Toinen kriteeri on, että dödö ei saa tahrata vaatteita. Olen itse valkoisten vaatteiden suurkuluttaja ja saanut pettyä lukemattomia kertoja aluksi tehokkaalta vaikuttavalta dödöön, kun valkoisten paitojen kainalot muuttuvat rusehtavan keltaisiksi.

Viime vuosina yhdeksi luonnonkosmetiikan dödöjen suosikkiraaka-aineeksi on noussut ruokasooda (incissä sodium bicarbonate), joka pitää tehokkaasti hien hajut poissa. Sen kohdalla on ollut vain yksi ongelma: voidemainen koostumus. Valkoisten puseroiden rakastajana se on muodostunut ongelmaksi, koska rasvat ja öljyt jättävät kainalot rasvaiseksi ja kun joukkoon lisätään vielä luonnollisesti erittyvää hikeä, on tahracocktailia liki mahdoton saada puhtaaksi ilman synteettisiä pesuaineita puhumattakaan niistä vaatteista, jotka kestävät vain hellävaraisen käsinpesun.

Hollantilainen Ohm Collection on ratkaissut tämän ongelman lähes naurettavan yksinkertaisella tavalla: valmistamalla jauhemaisen deodorantin. Moni luonnonkosmetiikan ystävä on jo löytänyt nämä suloiset hippidödöt ja hehkutuksia on saanut lukea monesta eri blogista. Olen itse testannut Ohmin dödöjä koko syksyn ajan normaalissa arkielämässä ja urheillessa, joten ne ovat päässeet kunnon tehosyyniin.

Jauhemaisessa muodossa olevan dödön levittäminen vaati kieltämättä hieman totuttelua. Olen kokeillut kaikki mieleeni juolahtaneet levitystekniikat isosta puuterisiveltimestä puuterivippaan ja sormin levittämiseen ja tullut lopulta siihen tulokseen, että tuote toimii kaikista parhaiten käsin levitettynä pieni määrä kerrallaan. Yleensä levitän jauhedödöä 2-3 ohutta kerrosta niin, että ojennan levitettävän kainalon käsivarren suoraksi, jotta kainalon iho on mahdollisimman tasainen ja saan taputeltua jauheen iholle varisematta. Pakko sanoa, että pitäisin enemmän suihkutettavasta dödöstä, mutta Ohmin kohdalla olen täysin valmis tekemään kompromissin, sillä tuote toimii ihan järjettömän hyvin!

Hien hajut pysyvät poissa erittäin kiitettävästi ja joudun lisäämään dödöä ainoastaan ennen illan joogatunteja. Lisäksi dödö ei ole tahrinut yhdenkään valkoisen puseroni kainaloita, mutta alleviivataan vielä, että luonnollista hikoilua ja kainaloiden kastumista se ei estä eikä se ole tarkoituskaan. Jauhemainen dödö on erittäin riittoisaa ja yksi purkki kestää päivittäisessä käytössä noin puoli vuotta. Purkissa on kolme erilaista sirotinta, joten jauheen annostelua on helppo säädellä.

Omia kainaloitani ruokasooda ei ärsytä lainkaan, mutta jotkut ovat herkkiä sille. Dödöä ei suositella heti sheivauksen jälkeen ja jos ärsytystä ilmenee, käytöstä kannattaa pitää hetki taukoa. Joidenkin iho ei kuitenkaan kestä ruokasoodaa lainkaan, joten tuote ei sovellu aivan kaikille. Omat kainaloni on laseroitu, joka varmasti vaikuttaa siihen ettei iho ärsyynny enää, koska karvatupet eivät ole auki. Ruokasoodan lisäksi dödöt sisältävät mm. antibakteerista ja rauhoittavaa kehäkukkajauhetta sekä macajuurijauhetta.

Ohm Collectionin dödövalikoimasta löytyy seitsemän tuoksuvaihtoehtoa: seetri, kookos, gardenia, jasmiini, neroli, laventeli ja frankinsensi. Minä valitsin testiin gardenian, jasmiinin, nerolin ja kookoksen. Vaikka purnukoita nuuhkutellessa tuoksu voi tuntua voimakkaalta, se on kainaloissa erittäin hento ja miellyttävä. Tämäkin on seikka, joka monissa luonnonkosmetiikan dödöissä tökkii: tuoksut ovat liian dominoivia, vaikka jollekin tuotteen pitäisi kuitenkin tuoksua. Ohmin tuoksut ovat ainakin näiden testaamieni tuotteiden kohdalla täysi napakymppi.

Testituotteideni tehoissa en huomannut keskenään mitään eroja ja kaikki tuoksut olivat ihania. Jos ne pitäisi laittaa johonkin paremmuusjärjestykseen niin tällä hetkellä järjestys olisi jasmiini, gardenia, kookos ja neroli, mutta oikeasti kaikki tuoksuvat omalla tavallaan yhtä hyvälle. Ehkä oman tuoksun valintaa helpottaa kunkin eteerisen öljyn kuvaukset:

Jasmiini tulee Persian sanasta ”Yasmin”, joka tarkoittaa tyttöä. Sana viittaa myös nimiin kuutamolehto tai yön kuningatar, sillä jasmiinin tuoksu on voimakkaimmillaan yön tunteina. Tämän muistan hyvin Sisiliasta, missä jasmiinin tuoksu oli pakahduttavan voimakas myöhään illalla. Jasmiini on tunnettu sensuellista, viettelevästä, kukkaisesta ja naisellisesta tuoksusta, joka tuo mieleen tuulahduksen lämpimistä kesäöistä. Itse en kyllästy jasmiiniin ikinä ja sen sanotaan muuten auttavan myös apatiaan sekä parantavan itseluottamusta.

Gardenia on yksi maailman kallisarvoisimmista öljyistä ja sen tuoksu on kukkainen, täyteläinen, naisellinen ja täydellisen tasapainoinen. Jasmiiniin verrattuna tuoksu mielestäni raikkaampi ja hennompi, kenties jopa hieman hienostuneempi.

Ohm Collectionin kookosdödön tuoksu vetää mielen pähkinöiksi paratiisirantojen äärelle. Kookosuutteen lisäksi tuoksuun sekoittuu makea ja lämmin vanilja sekä ripaus santelipuuta ja ylang ylangia. Tuoksu on todella pehmeä, lempeä, lämpöinen ja mieto.

Jo muinaisten egyptiläisten käyttämän nerolin eli appelsiininkukan tuoksu on ainutlaatuisen huumaava, hedelmäinen, makea ja syvä. Öljy on saanut nimensä italialaisen Nerolen prinsessan Anna Maria de la Tremoillen mukaan, joka parfymoi hansikkaansa ja kylpyvetensä appelsiininkukalla. Appelsiininkukan lehdet symboloivat rakkautta, viattomuutta ja herkkyyttä ja lehti auki levitettynä muodostaa sydämen muodon. Nerolilla onkin vaikutus sydämeen, sillä se lievittää mm. sydämentykytyksiä ja sydämen tiheälyöntisyyttä.

Ohmin dödöt olivat todella ilahduttava ja tervetullut uutuus peilikaappiini ja loistavien tuotteiden lisäksi sydäntä lämmittää purnukoiden tyylikäs ja joogahenkinen hippidesign, mistä ei voi tulla kuin hyvä mieli.

Ohm Collectionin maahantuojana toimii turkulainen Greenlips Beauty, jolla on sekä verkkokauppa että kivijalkamyymälä Turussa. Myymälän yhteydessä toimii meikkistudio, ekokampaamo sekä kauneushoitola. Kaikki Ohm Collectionin jälleenmyyjät löydät täältä.

Millaisia kokemuksia teillä on Ohm Collectionin dödöistä? Mikä on oma lempituoksusi?

Alekoodi

Saat 15 % alennuksen kaikista Ohm Collectionin tuotteista koodilla  ILOVEOHM 3.12.2017 asti Greenlips Beautyn verkkokaupasta.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , ,