Body & Mind

Proteiinibuusti

Body & Mind | 6.6.2017 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Ayurvedan myötä lihansyöntini on tippunut melko minimaalisesti, enkä voi enää sanoa, että liha olisi itselleni proteiinin lähde, sen verran satunnaisesti sitä tulee syötyä. Viime aikoina olen lisännyt astangaharjoituksen määrää ja treenannut intensiivisemmin kuin pitkään aikaan. Huomaan kehossani lisääntyneen proteiinin tarpeen välittömästi voimakkaamman treenin myötä. Olen kuitenkin ollut taas vaihteeksi hukassa proteiinin lähteiden kanssa, sillä pavut ovat pittalta poissuljettu vaihtoehto eikä tofua ja kalaa voi puputtaa joka päivä.

Neal’s Yard Remediesin maahantuoja Miksu sattui pelastamaan tilanteen melkein vahingossa. Mies oli lomalla Australiassa, mistä hän löysi sattumalta vegaanisen ja luomulaatuisen proteiinivalmisteen, joka maistui aidosti hyvältä. Kasvissyöjänä ja paljon treenaavana Miksu on käynyt läpi lukuisia proteiinivalmisteita, joista kaikki maistuvat enemmän tai vähemmän pahvilta. Prana-merkkinen proteiini olikin timanttinen löytö, sillä sen makuvaihtoehdot ovat naurettavan herkullisia. Päätöstä maahantuonnista ei tarvinnut pohtia kahta sekuntia kauempaa ja nyt Pranan proteiini on Miksulla maahantuonnissa.

Hylkäsin kaikki proteiinivalmisteet muutama vuosi sitten, sillä niiden keinotekoinen maku alkoi tökkiä niin pahasti, etten päässyt siitä yli millään konstilla – maku tunki läpi mistä tahansa smoothiesörsselistä. Miksu kiikutti minulle pääsiäisenä testiin kokeilupakkauksen Pranasta, josta löytyi maustamattoman proteiinin lisäksi kerta-annokset neljää eri makua: Rich Chocolate, Coconut Milk, Vanilla Créme ja Himalayan Salted Caramel. Kautta makunystyröideni, en ollut uskoa miten hyvältä ne maistuivat! Aiemmin parhaana pitämääni Sun Warriorin riisiproteiinia ei voi kuuna päivänä laittaa rinnakkain Pranan kanssa, jonka maku ja koostumus muistuttaa lähinnä jälkiruokavanukasta. Himalayan Salted Caramel toi mieleeni lapsuuden Nami Nami Orava -vanukkaan.

Pranan proteiini ei ole huippua pelkästään makunsa ansiosta – myös sen sisältö on timanttinen ja aminohappokoostumus täydellinen. Proteiini koostuu herneproteiinista, idätetystä ja fermentoidusta tummasta riisiproteiinista sekä sacha inchi proteiinista. Soppaan on kaiken lisäksi sekoitettu myös probiootteja sekä entsyymejä ja makeutus on tehty stevialla. Valmiste ei sisällä mitään keinotekoista.

Kokeilupakkauksen käytettyäni tilasin Miksulta Ruotsista pussillisen Himalayan Salted Caramelia (josta tuli suosikkini) ja Coconut Milkia. Proteiini toimii mukavasti veteen sekoitettuna, mutta välillä heittäydyn tuhlaajaksi ja blendaan sen kookosveteen (joka on laittoman kallista Suomessa!). Kookosveden kanssa sekoitus on tai-vaal-li-nen! 

Pranaa ei saa vielä Suomesta, mutta nythän on niin, että tälle tuotteelle on saatava jälleenmyyjä ja vähän äkkiä, sillä suosio on taattu. Joten nyt kaikki potentiaaliset jälleenmyyjät, ottakaas koppi tästä proteiinista, joka peittoaa Sun Warriorit sun muut mennen tullen! Jos olet kiinnostunut Pranan jälleenmyynnistä, ota yhteyttä suoraan Miksuun: michael(at)eteritique.se.

Edit: House of Organic otti tästä kopin välittömästi ja Pranan proteiinit on nyt tilattavissa sieltä, mahtavaa! Suosikeistani, Coconut Milkistä ja Himalayan Salted Caramelista löytyy 400 gramman pussien lisäksi myös kilon pussit. Lisäksi valikoimassa on myös kiinnostavia makuja, joita en ole itse testannut: Super Berry, Blood Orange ja Pomegranate. Ne näyttävätkin olevan erikoisproteiineja, Super Berry on erityisesti painonpudotukseen suunniteltu ja Blood Orange ja Pomegranate auttavat palautumaan paremmin ja sisältävät mm. elektrolyyttejä. Kiinnostavaa! Pitää tutustua näihinkin tarkemmin.

Onko teidän joukossanne kasvissyöjiä, joille riittävä proteiinin saanti on haaste? Miten olette ratkaisseet asian?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,