Beauty

Kesäsuosikit ja maailman paras luomudödö

Beauty | 7.6.2017 | Katja Kokko

Kaupallisessa yhteistyössä Weledan kanssa, sisältää alekoodin

Luonnonkosmetiikkamarkkinoille syntyy uusia sarjoja nopeammin kuin niihin ehtii tutustua. Tylsäksi ei käy elämä luonnonkosmetiikan ihmeellisessä maailmassa, joka vie mennessään, kun ovea kerran raottaa. Rakastan tutkia tuotteiden raaka-aineyhdistelmiä ja seurata selkeitä raaka-aine- ja tuotetrendejä sekä tietenkin inspiroitua brändien takaa löytyvistä koskettavista tarinoista ja kauniista purnukoista.

Jos kuitenkin pysähdytään hetkeksi miettimään, kuinka luonnonkosmetiikkabuumi on oikeasti saanut alkunsa, on täysi mahdottomuus olla törmäämättä niihin pioneereihin ja uraa uurtaneisiin konkareihin, jotka ovat raivanneet tilaa nykypäivän luonnonkosmetiikalle. Kun palataan ajassa taaksepäin luonnonkosmetiikan alkulähteille saakka, on meitä vastassa esimerkiksi semmoinen sarja kuin Weleda – antroposofiaan pohjautuva klassikkosarja, joka on selvinnyt toisesta maailmansodasta, vaikka Hitler kielsi aikoinaan koko antroposofisen yhteisön Saksassa. Weledan juuret ovat syvät ja tietotaito ulottuu vieläkin syvemmälle, sillä onhan yrityksellä takanaan jo liki satavuotinen historia ja se valmistaa luonnonkosmetiikan lisäksi antroposofisia lääkkeitä. Siinä ajassa ehtii dokumentoida ja tutkia jos jonkinlaisia asioita. Siispä, emme saa unohtaa kenen ansiosta luonnonkosmetiikkamarkkinat tänä päivänä ovat niin laajat kuin ne ovat. Weledan kaltaisten yritysten asiantuntijuudesta olemme hyötyneet me kaikki, jotka toimimme alalla ja käytämme tuotteita.

Olen odottanut koko kevään tätä blogiyhteistyötä sen ajankohdan vuoksi: kesä on juuri alkanut ja tämä aika vuodesta on itselleni kaikista inspiroivin kauneudenhoidon suhteen. Eikä mikä tahansa kesä, vaan Suomen kesä! Jos vaan lämpöä ja aurinkoa riittää, ei maailmassa ole parempaa paikkaa (jep, saatan elää hieman ristiriitaisessa viha-rakkaussuhteessa kotimaamme ilmaston kanssa). Imen alkukesän ja kukkivan luonnon kauneutta verkkokalvoilleni juuri nyt niin intensiivisesti, että silmät meinaavat nyrjähtää. Rakkaus Suomen suveen juontaa omalla kohdallani juuret lapsuuteni kesiin, jotka vietin poikkeuksetta mummin ja papan saaressa, Hiidenniemessä Pohjois-Pohjanmaalla. Teini-ikäni vartuin puolestaan keskellä Järvi-Suomea lähellä luontoa. Vaikka olen asunut suurimman osan elämästäni Helsingissä, juureni eivät unohdu koskaan, koska luonto on syvällä soluissani ja sydämessäni.

Valitsin alkukesän kunniaksi Weledalta kopallisen suosikkituotteitani, joilla voi hoitaa ihoaan vaikka koko vuoden ympäri, mutta tuotteet ovat inspiroituneet erityisesti kesästä, kukkaniityistä, rantasaunassa saunomisesta, yöttömistä öistä, kesäisestä järvimaisemasta ja reissaamisesta. Näitä ihanuuksia myydään esimerkiksi Ruohonjuuressa, jonka verkkokauppaan postauksen lopusta löytyy 20 % alekoodi.

Ensiksi haluan kertoa, että Weledalle on tullut uudet roll-on dödöt, joissa ei ole lainkaan alumiiniyhdisteitä (ei siis edes maaperästä louhittua alunaa). Sain nämä dödöt testiin keväällä ja ne olivat kyllä mieleeni, joskaan eivät itselläni pitäneet hajuja täydellisesti poissa kaikista aktiivisimpina päivinä. Annoin dödöistä miesten version miespuoliselle ystävälleni ja hänellä se toimi puolestaan täysin moitteettomasti. Nämä dödöhommat ovat melkein henkimaailman juttuja: se mikä toimii yhdellä, ei välttämättä toimi toisella.

En ole koskaan ollut mikään suihkutettavien dödöjen suurin ystävä, sillä ne ovat aina kirveltäneet kainaloitani. Kokeilin kuitenkin myös Weledan suihkutettavan Salvia-dödön ja kappas, siitähän tulikin uusi suosikkini! Uskallan kenties jopa sanoa, että tämä on maailman paras luomudödö, sillä olen testannut sitä kuukauden päivät ääriolosuhteissa: Eddie Sternin joogaintensiivillä, jossa miltei satoi hikeä sekä remonttipuuhissa joogasalillamme. Kertaakaan ei ole kainaloista leijaillut epämiellyttäviä odöörejä. Rakastan Salvia-dödössä sen kirpsakkaa tuoksua ja ohutta koostumusta – roll-on dödötkin tuppaavat tahraamaan valkoisten paitojen kainalot, mutta tämä suihke ei jätä lainkaan tahroja. Eikä kirvellä kainaloita. Vinkkinä reissaajille: Weledan suihkutettavista dödöistä löytyy myös matkakoot. Salvia-dödöä ei myydä Ruohonjuuressa, mutta sitä näyttäisi löytyvän Hyvinvoinnin Tavaralosta. Kannattaa myös tsekata löytyisikö sitä Sokokselta ja Stokkalta.

Reissukosmetiikkavinkki numero kaksi: One Step Cleanser & Toner. Tämä nerokas tuote yhdistää puhdistusmaidon ja kasvoveden tavalla, johon en ole törmännyt kenelläkään toisella merkillä. Tuote on koostumukseltaan ohutta nestettä aivan kuin kasvovesi, mutta se on väriltään valkoista ja jotenkin ”tiiviimpää” kuin normaali kasvovesi. Sillä voi pyyhkiä pois iholta hyvin kevyen meikin tai sävyttävän päivävoiteen, mutta peittävän meikin poistoon suosittelen esimerkiksi Manteli-puhdistusemulsiota. Putsarin ja kasvoveden yhdistelmä tuntuu iholla aavistuksen viileältä ja se jättää ihon hämmentävän pehmeäksi. Hamamelisuute supistaa ihohuokosia, raikastaa ja rauhoittaa tulehduksia. Iiriksenjuuri tasapainottaa talineritystä ja puhdistavana aineena toimii oliiviöljyn saippuoimisessa syntyvä kaliumvolaatti. Raikas sitruunan tuoksu piristää mieltä. Tämä on loistava putsari kevyen meikin ja poistoon, kesäreissuille, ennen urheilua ja miehille. Tuote sopii normaalista rasvaiselle iholle.

Kolmas reissukosmetiikkavinkki: Villiruusu-ampullit. Tämä viikon heleyttävä kauneuskuuri on loistava lyhyille reissuille ja intensiivihoidoksi uudistusta kaipaavalle, kiristävälle ja epätasaiselle iholle. Lisäksi suosittelen kuuria luonnonkosmetiikkaan ja ihoöljyihin tutustuvalle, sillä kasviöljyjen huikean vaikutuksen huomaa jo parissa päivässä. Lasiampulleihin kerta-annoksiin yksittäispakatut öljyt säilyvät hyvänä, sillä ne eivät pääse hapettumaan lainkaan. Ampullit sisältävät uudistavaa villiruusunmarjansiemenöljyä, manteli-, jojoba-, helokki- ja persikankiviöljyjä, jotka sisältävät monipuolisesti antioksidantteja ja omega-rasvahappoja auttaen korjaamaan soluvaurioita, ikääntymisen merkkejä sekä vahvistamaan ihon suojabarriääriä. Ampullit on tarkoitettu yökäyttöön, jolloin kuuri riittää viikoksi, mutta toki niitä voi käyttää myös aamuisinkin.

Vartalonhoitoon Weledalta löytyy laaja valikoima todella ihania tuotteita, jotka ovat kohtuuhintaisia ja erittäin laadukkaita. Rakastan erityisesti kermaisia suihkuvoiteita, ohuita vartalovoiteita sekä maailman parasta jalkavoidetta, aromaterapeuttisia vartaloöljyjä tietenkään unohtamatta.

Vartalon pesuun ja syväpuhdistamiseen sopii kesällä Koivu vartalokuorinta, jonka pehmeät luonnonvahoista valmistetut kuorivat rakeet ovat niin hellävaraisia, että yhdistettynä samettisen täyteläiseen voidepohjaan pidän tuotetta enemminkin syväpuhdistavana ja aavistuksen ihon uusiutumista stimuloivana sekä heleyttävänä suihkuvoiteena. Rakeiden ansiosta se sopii erinomaisesti aurinkovoiteen puhdistamiseen ja ravitsevan koostumuksen sekä hellävaraisten pinta-aktiivisten aineiden vuoksi se ei ärsytä auringossa ollutta ihoa. Koivunlehtiuute aktivoi ihon aineenvaihduntaa ja nesteenpoistoa sekä vahvistaa sidekudoksia. Rautamyrtin juuriuute vahvistaa ja rauhoittaa ihoa. Koivu-kuorinnan tuoksu on Weledan tapaan taivaallisen ihana ja virkistävä, mutta neutraali.

Suosittelen yhdistämään kuorintaan Koivu selluliittiöljyn, joka onkin mielestäni kesän pakko saada -tuote, sillä koivu on kevään ja alkukesän symboli ja kuvastaa pohjoismaista kauneudenhoitoa. Tiedättekö tarinan pohjoisen Freija-jumalattaresta, johon liitetystä koivusta tuli pyhä puu ja sitä pidettiin suuressa arvossa saksalaisten ja slaavilaisten parissa? Koivupuun tuominen kylään heräävän kevään symbolina on nykypäivänäkin käytössä oleva tapa: koivusalkoja voi nähdä keväisin monissa saksalaisissa kylissä ja kaupungeissa. Naimattomat miehen lahjoittavat perinteisesti mielitietylleen koristellun koivupuun – ilmeisesti symbolina pitämään hänet terveenä ja kauniina. Koivu selluliittiöljy onkin itselleni ensi sijaisesti suomalaista kesää ja luontoa symboloiva tuote, mutta tietenkin koivunlehtiuutteen ylimääräistä nestettä poistava ja aineenvaihduntaa vilkastuttava vaikutus on aivan tervetullutta. Pohjaöljyinä tuotteessa toimivat aprikoosinkivi- ja jojobaöljyt sekä vehnänalkioöljy, joka on tunnettu tehokkaana öljynä venymäjälkien ja arpien hoidossa. Weledan valikoimasta löytyy myös sisäisesti käytettäviä koivu-tuotteita, joita voi käyttää tukena selluliitin hoidossa tai detox-kuureilla.

Jos Koivu selluliittiöljy ei puhuttele tai kuulosta itselle sopivalta, Weledan vartaloöljyvalikoimasta löytyy vaihtoehtoja joka lähtöön. Itse valitsisin Koivu-öljyn ohelle rentouttavan Laventeliöljyn, sillä mikä sopisikaan paremmin vartalon hierontaan kesäiltana vaikkapa saunan jälkeen, kuin kehoa ja sielua rauhoittava laventeli? Tämän sinivioletin muinaisen lääkekasvin tasapainottavat ominaisuudet helpottavat stressiä, unettomuutta ja ruoansulatushäiriöitä, parantavat verenkiertoa auttaen rentouttamaan lihaskramppeja sekä auttavat palautumaan rasituksesta. Manteli- ja seesamiöljyn rasvahapot pehmittävät kuivaa ja hilseilevää ihoa, vahvistavat ihon suojabarriääriä ja tasapainottavat talineritystä.

Kermaisista suihkuvoiteista suosikkini kevät- ja kesäaikaan on Sitruuna, jonka tuoksu symboloi kesää osuvammin kuin mikään muu kasvi tai hedelmä. Suihkuvoiteet eivät kuivata ihoa ja ne sopivat hyvin myös säärikarvojen sheivaamiseen, sillä hellävaraiset pesevät aineet ja täyteläinen koostumus ehkäisevät ihoa vaurioitumasta. Weledan suihkuvoide saattaa olla jopa ensimmäinen luonnonkosmetiikkatuote, mitä olen koskaan kokeillut, eikä rakkaus ole päässyt vuosien varrella sammumaan tippaakaan.

Auringonoton jälkeen iholle levitetään viilentävää Citrus vartalovoidetta, jonka luomusitruunoiden tuoksu pursuaa elinvoimaa ja virkistää sekä energisoi mielialaa. Ohut ja erittäin kosteuttava janoisen ihon voide sisältää kosteuttavaa ja korjaavaa aloe veraa, nopeasti imeytyvää seesamiöljyä, ravitsevaa kookosöljyä ja uudistavaa sheavoita. Jos sitruunan tuoksu ei kuulu omiin suosikkehin (en kyllä tiedä miten se voisi olla mahdollista) löytyy tuoksuvaihtoehtoja sen verran, että niistä löytää varmasti sopivan itselleen. Weledan vartalovoiteet on pakattu käteviin pumppupulloihin, joita voi käyttää vaikka ylösalaisin. Purnukat tyhjentyvät nerokkaan pakkausmekanismin ansiosta viimeistä pisaraa myöten. Kevyet pakkaukset kulkevat helposti mukana matkoilla ja treenikassissa. Jos Stadikan pukuhuoneessa leijailee kesällä sitruunan tuoksu, allekirjoittanut on todennäköisesti paikalla!

Lopuksi hoidetaan jalat sandaalikuntoon. Montakohan vuotta Weledan jalkabalsami on ollut käytössäni? Välillä kokeilen muita voiteita, mutta palaan aina tähän maailman parhaaksi toteamaani balsamiin. Sen salaisuus piilee tismalleen oikeanlaisessa koostumuksessa, joka on ohut. Moni valitsee karheille ja halkeileville kantapäille paksun jalkavoiteen, mutta saa rasvailla ihoa turhaan. Hyvä jalkavoide on nimittäin ohutta ja sisältää runsaasta kosteutta, tällöin halkeamat ja karheudet alkavat pehmittyä ja siloittua. Weledan jalkabalsamin virkistävä tuoksu on peräisin litsea cubeban, vuoripippuripuun, laventelin ja rosmariinin eteerisistä öljyistä. Mirhauute pitää hikoilun kurissa ja oliiviöljy sekä kehäkukkauute pehmittävät kovettumia. Weledan jalkabalsamilla jaloista tulee vetreät, virkeät, sileät ja hyväntuoksuiset.

Weledan pitkä historia herättää itsessäni kunnioitusta ja jotain yrityksen vankasta osaamisesta ja asemasta kertoo myös se, kuinka maltillisesti brändi on uudistunut. Kun osaa hommansa ja luottaa itseensä, ei tarvitse hötkyillä trendien ja uusimpien hittien mukana. Weleda ei ole kuitenkaan jämähtänyt aatamin ajoille, vaan yritys lanseerannut uusia tuotteita ja uudistunut mielestäni juuri sopivasti. Sarjalla on ehdottomasti aina paikka peilikaapissani.

Weledan tuotteita on saatavilla kattavasti koko Suomesta, mutta vinkkaan teille Ruohonjuuren verkkokaupan tarjouksesta, joka on voimassa 30.6.2017 saakka. Saat 20 % alennuksen kaikista Weledan tuotteista koodilla 53QFP8G3.

Mitkä ovat teidän Weleda-suosikkeja? Listaa TOP 3 suosikkisi!

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , ,