Lifestyle

Tyynytaivas

Lifestyle | 5.6.2017 | Katja Kokko

Yhteistyössä Proloque, postaus sisältää tarjouksen

Uusi koti sai pienen päivityksen viime viikolla, kun lempisisustuskauppaani Proloqueen saapui tyynylähetys Ranskasta. Valitsimme Elsan ja Noran pettämättömän visuaalisen silmän avustuksella minulle sohvatyynyt ja torkkupeiton (koska perheen kissaeläin on ominut Balmuirin mohairpeiton itselleen jo aikoja sitten), joiden myötä koti vastaa nyt täysin alkuperäistä visiotani (tosin täydellinen sohvapöytä on edelleen löytämättä ja jalkalamppu ei ole vielä saapunut).

Proloque muutti aivan hiljattain isompiin tiloihin Iso Roballe (osoite on Iso Roba 9) ja uusi kauppa on vielä entistäkin moninkertaisesti ihanampi (tiedän, on miltei mahdotonta kuvitella jotain viekäkin ihanampaa). Kauppaan astuessa tuntuu, kuin astuisi kokonaan toiseen maailmaan. Pöydät ja hyllyt notkuvat aarteita, joita ei saa mistään muualta, tai korkeintaan hyvin harvoista ja tarkoin valituista paikoista. Niille, joilla on mielikuva Proloquesta kalliina luksusputiikkina, kerrottakoon, että valikoimasta löytyy monen kukkarolle sopivia ihanuuksia.

Proloquen uusi tyynymerkki on ranskalainen Élitis, johon rakastuin välittömästi ensimmäiset mallit nähtyäni (kirjaimellisesti huudahdin ihastuksesta). Englanti kohtaa Tukholman sopivalla mummola-twistillä on ollut visio uuden kodin sisustamisessa alusta saakka –  Élitisin tyynyt viimeistelevät tyylin. Onnekseni minua ei päästetty tekemään valintoja tälläkään kertaa itse, sillä iskin silmäni väreihin ja kuoseihin, jotka eivät olisi istuneet parhaalla mahdollisella tavalla kokonaisuuteen. Proloquen omistajat Elsa ja Nora tarjoavat myös konsultointia sisustussuunnitteluun – onneksi, sillä ainakin omalla kohdallani oikean ammattilaisen apu on todettu monta kertaa tarpeelliseksi (Elsa ja Nora auttoivat myös edellisen kotini sisustamisessa). Olen esteetikko ja mielestäni visuaalinen silmäni on hyvä, mutta en hahmota kokonaisuuksia yhtä hyvin, kuin ammattilainen. Lopputulos omin päin olisi varmasti melko epäharmoninen tyylien kirjo.

Kaksi pienempää tyynyä ovat silkkiä ja niillä on hintaa sisätyynyineen 85 euroa, isompi pellavatyyny maksaa puolestaan 115 euroa. Mielestäni kohtuulliset hinnat laadukkaista luonnonmateriaaleista ja kauniista desiginista. Kolme tyynyä oli juuri sopiva valinta pienelle sohvalleni.

Torkkupeitosta minulla oli alunperin myös erilainen visio. Elsa keksi kuitenkin ehdottaa hamam-tyylistä pellavapeitettä, joka matchaa täydellisesti Sera Helsingin mattooni. Minulta löytyy jo ennestään aiemmin ostamani pellavainen hamam-pyyhe. Käytän nykyisin aina saunassa ja uimahallissa käydessäni hamam-pyyhkeitä. Ne ovat käteviä myös reissussa ja piknikeillä monikäyttöisyytensä ja keveytensä ansiosta. Kevyttä pellavapyyhettä voi käyttää myös saronkina, huivina tai loppurentoutukseen joogassa.

Uusi torkkupeitto on jättikokoinen versio hamam-pyyhkeestä ja se sopii vaikka päiväpeitteeksi. Olen aina mieltänyt torkkupeiton materiaaliltaan paksummaksi ja raskaammaksi, mutta itse asiassa kevyempi peitto istuu kotiini ja sohvalle paljon kauniimmin. Pidän myös siitä, että kodissa sekoittuvat hieman eri tyylit, mutta hillitysti.

Viimeisen parin vuoden aikana olen hankkinut Proloquesta erityisesti tekstiilejä: tyynyjä ja pyyhkeitä. Valikoima on runsas ja esimerkiksi näistä kuvissa olevista pyyhkeistä löytyy useita eri värejä. Minulle on tärkeää, että kovassa käytössä olevat arjen tekstiilit ovat kauniita, ajattomia ja kestäviä, koska niillä on helppo upgreidata kodin yleisilmettä ja tuoda arkeen ripaus tunnelmallisuutta.

Uuteen Proloqueen saapui myös myyntiin ranskalaisen Cire Trudonin maailman kauneimmat tuoksukynttilät ja huonetuoksut. Tuoksuyhdistelmät ovat vastustamattoman huumaavia ja kynttilät kauniita sisustusesineitä. Minä hankin itselleni tuoreilta mintunlehdiltä tuoksuvan Abd el Kader -kynttilän, mikä muistuttaa mohitoa tai marokkolaista minttuteetä. Lainasin kuvia varten myös huonetuoksun, jonka upea pullo on todellinen katseenvangitsija. Viime aikoina olen intoutunut käyttämään suihkutettavia huonetuoksuja suitsukkeiden sijasta. Tupsuttelen tuoksua liinavaatteisiin ja kevyesti koko asuntoon. Cireltä löytyy useita tuoksuvaihtoehtoja, kannattaa käydä nuuhkimassa ne paikan päällä Proloquessa.

Jos kotisi tekstiilit tai sisustus kaipaavat päivitystä, niin nyt siihen on mitä loistavin tilaisuus, sillä Proloque tarjoaa blogini lukijoille kaikista tekstiileistä 15 % alennuksen juhannukseen, eli 22.6.2017 saakka. Saat alennuksen saat, kun mainitset myymälässä blogini. Käy myös liittymässä Proloquen insta-seuraajaksi.

Mitäs pidätte uusista tyynyistä? Oletteko jo vierailleet uudessa Proloquessa? Entä onko teillä suosikkituoksua Cire Trudonin kynttilöistä?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,