Beauty

Project mikroshortsit kesäksi 2016 osa 4

Beauty | 16.2.2016 | Katja Kokko

DSC_0056

Joku teistä kyselikin viikonlopun uimahallihehkutuspostauksessani, kuinka Project mikroshortsit etenee.

Ilokseni voin kertoa, että tuherolta on nyt nirri nurin, eikä raportoitavaa enää juurikaan ole – muuta kuin aivan käsittämätöntä hehkutusta laserista sekä hoitajastani Leenasta, joka työskentelee Laser Tilkassa, missä olen hoitoni ottanut. Tämä postaus on nyt toistaiseksi viimeinen kirjoitukseni aiheesta, sillä en näe enää tarpeelliseksi jatkaa raportointia, kun karvoja ei enää juurikaan kasva. Tai siis kasvaa, ja projekti jatkuu vielä muutamalla käynnillä, mutta on enää turha kirjoitella sinne tänne kasvavista karvoista, jotka vähenevät huomattavasti jokaisen käynnin jälkeen. Teen kuitenkin vielä ihan viimeisen loppuraportin noin vuoden päästä, niin voin kertoa lähtivätkö viimeisetkin yksittäiset karvat pois (josta ei ole kyllä pienintäkään epäilystä).

Yhteenvetona projektista kerrottakoon, että kaksi ensimmäistä kertaa olivat ehdottomasti kurjimmat, sillä tapetuista karvoista jäi todella ikävät mustat pisteet, joita iho oli aivan täynnä ja punoituskin oli voimakasta. Vähitellen ahkeran kuivaharjauksen ja kosteutuksen seurauksena pisteet putosivat pois, jonka jälkeen aloin todella näkemään hoitojen seuraukset, eli karvattoman ihon.

Karvojen määrä on vähentynyt radikaalisti ja mikä mahtavinta, kasvavat karvat voi sheivata pois, eikä iho ole siitä moksistaan: ei punaisia pilkkuja tai karvatupentulehdusta ja karvat pysyvät sheivauksella pois helposti viikon. Ja kun ne alkavat kasvamaan takaisin, tulevat ne vain hentoina ja tupsahtaen ilman punoittavaa juurta ja kutinaa.

DSC_0071

En tiennyt projektiin ryhtyessäni, kuinka radikaalisti elämäni tulisi muuttumaan tämän myötä. Ei ole oikein sanoja siihen. Olen onnellinen uintiharrastuksen takaisin tulemisesta ja ensi viikosta lähtien alan ottamaan jopa yksityisiä tekniikkatunteja (jep, siis kyseessä on todellakin syvä rakkaus veteen ja uimiseen). Ja entäpä sitten ensi kesä? Aion mennä elämäni ensimmäistä kertaa uimaan Stadikalle. Ja ihan mihin vaan, mikä sattuu spontaanisti tuntumaan hyvältä uimaspotilta. Spontaanius on todellakin käsite, joka ei ennen aiheen tiimoilta tullut kysymykseenkään. Parasta on kuitenkin se, että naisellinen itsetuntoni on kasvanut tavalla, jota en tiennyt mahdolliseksi. Luulin, että se oli minulla aivan kohdallaan ja toki hyvä niin, koska olin hyväksynyt itseni tämmöisenä, kuin olen.

Ainiin, olemme alkaneet käsitellä myös kainaloitani. Ihan naurettavaa, millaista vauvan peppua iho on kainaloissa ilman karvoja. Tänään sanoin Leenalle, että parin vuoden päästä taitaa kyllä olla myös säärien vuoro, vaikka niiden sheivaus on suorastaan lastenleikkiä kaiken entisen jälkeen.

Projekti siis jatkuu vielä mikroshortsienkin osalta, mutta tämä postaussarja oli nyt tältä erää tässä – palataan aiheeseen joskus vuoden päästä!

Tiedän, että siellä on monia, jotka harkitsevat myös karvanpoistoa laserilla. Joten esittäkää kysymyksiä nyt, jos semmoisia herää! Mainittakoon vielä, että Laser Tilkassa voi myös käydä maksuttomalla konsultaatiokäynnillä, jolloin tehdään pienelle alueelle koehoito, mikäli toimenpide epäilyttää.

DSC_0050

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: ,

Beauty

14 kommenttia artikkeliin “Project mikroshortsit kesäksi 2016 osa 4”

 1. Anniii

  Oon ruvennut nyt säästämään tuota operaatiota varten, voin vaan kuvitella kuinka mahtavalta tuo tuntuukaan. Kaipaan niin paljon spontaaniutta lähteä hetken varoitusajalla uimahalliin tai kylpylään. Kävitkö Katja läpi koko alapään alueen vai vaan bikinirajat? Ja kuinka monta kertaa kävit (tähän mennessä) hoidoissa?

  • Minulla käsiteltiin stringien ulkopuolelle jäävä alue, en sentään brassia halunnut, vaan normaalit bikinirajat siistittynä. Olen käynyt hoidossa neljä kertaa ja tulokset ovat uskomattomia. Kahden kerran jälkeen ero oli jo aivan huikea nykytilanteesta puhumattakaan. Iho on niin ihanan sileä! Hinnasta sen verran, että hoidothan maksetaan aina kunkin käynnin yhteydessä, joten se +/- 300 € 2,5-3 kk välein riittää. En voi kuin koko sydämestäni suositella!

 2. piu

  Käyköhän käsittely myös kasvoihin (leuka, ylähuuli)? Tarviiko karvan olla tummaa? Kasvoissa parta, ei kiitos, toivon todellakin pääseväni niistä eroon.

  • Käsittely sopii myös kasvojen karvoihin, mutta niiden poistaminen vaatii käsittääkseni useamman kerran. Karvan tulee olla tummaa/maantienharmaata, blondiin karvaan ei tehoa.

 3. tiita

  Tämä on hieman hassu kysymys, mutta mennäänkö ensimmäiselle käynnille yleensä sheivattuna vai ei? 😀 Lähinnä mietin, että pitääkö esim. karvanlaatu ja tummuus tarkistaa ennen toimenpiteen aloittamista ja toki samalla alueen koko tulisi selväksi.

  Mä oon NIIN kyllästynyt mustiin ja punottaviin pisteisiin, että päätöksen olen kyllä jo tehnyt, kunhan sopiva hetki löytyy ja rahatilanne saapuu.

  • Karvat pitää sheivata ennen käsittelyä 1-2 päivää aiemmin, mutta itse kävin konsultaatiossa niin, että karva oli ehtinyt kasvaa hyvin. Jos sinulla on tumma karva, niin hoito tehoaa kyllä. Yleensä olen jättänyt ennen käsittelyä sheivaamatta ihan reunat, jotta nähdään mihin kohtaan bikinirajan alue päättyy.

 4. VMV

  Epiloin kaiken miten siedä, brassikin menee (sääret tarkkaan höylällä, nopeempi). Höyläämiseen tarkoitettu geeli auttaa ihon rauhoittamisessa, mutta vielä on inhoja kohtia, jotka punoittaa ja läpikuultaa juurituppiin, jotka on nousussa. Etenkin alapäässä, joka on huolimittarini ykkönen. On karvoja, jotka vetäytyy kiusaten sisäänpäin sinä aikana, kun ehdin kaivaa pinsetit meikkipussista tai koneen laatikosta. Ne tosiaan elää 😀
  Eka kerroilla iho säilyi kauniina ja sileänä. Punoitus ja liskoilu tympii nyt muutaman kk jälkeen, rupesinpahan stressaamaan. – Mut hei, en oo epiloinu niinkään kauan, etteikö tuo jossain artikkelissa mainittemasi leopardi-ilmiö ois mulla jo käynnissä (ilman laserointia)… Epätasajako nukkuvien ja kurkovien irtokarvojen suhteen on vaan raivostuttavinta ikinä. Ei tod mee sitä kuukautta etteikö taas pitäis.

  Kaiken joutavanpäiväisen junnaamisen tämmösissä toistuvissa haluan elämästä ainiaaksi pois, siksi laserointi on kiinnostanu. Osui hyvään ikkunaan tää artikkeli.

  • Se leopardikuvio mikä laserilla tulee onkin sitten hitusen verran omaa luokkaansa epilointiin verrattuna. Ja kyllä, et olisi voinut osuvammin sanoa – joutavanpäiväistä junnaamista oli itselläkin vuosia, en olisi voinut kuvitellakaan, kuinka paljon tämä voisi muuttaa arkea. En voi kuin suositella, vaikka hitosti se sattuukin. Onneksi yksi toimenpide ei kestä kauan.

  • En kyllä usko, että kukaan kestäisi moista kipua, toimenpide siis tosiaan ei ole mitenkään lempeimmästä päästä ja häpyhuulet on jo suhteellisen herkkää aluetta. Karvat häpyhuulissa on kuitenkin ihan normaalia meillä kaikilla naisilla. Levähtänyt bikiniraja on sen sijaan kiusallinen vaiva.

  • Hei, kommentti tähän laserhoitajalta itseltään… Kyllä nykyään tehdään aika paljon myös brasseja eli kaikki pois. Osalla ihmisistä häpyhuulten alueen iho on selvästi tummempaa kuin muualla ja tämä voi aiheuttaa sen, ettei karva lähde kunnolla. Hoidossa on siis kyse siitä, että laservalo hakeutuu tummaan pigmenttiin, eikä se tee eroa ihossa tai karvassa olevan pigmentin välillä. Tästä syystä hoitoa ei voi tehdä ruskettuneelle iholle eikä syntyjään tummaihoiselle.
   Siis piti sanoa, että käsitellä yleensä voi, mutta aina teho ei ole täydellinen.

  • Ei missään nimessä. Kotikäyttöiset laitteet samoin kuin kosmetologien tekemät valoimpulssihoidot voi unohtaa ihan saman tien. Alexandriittilaser (sekä diodilaser) ovat ne, jotka tehoavat karvoihin pysyvästi ja niitä käytetään vain sairaaloissa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>