Astrologia

Piilevä jännite – Uusikuu Neitsyessä

Astrologia | 17.9.2020 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 17.9. – 15.10.2020

Yleensä niin ihanan kirkas ja selkeä, maanläheinen ja käytännöllinen uusikuu Neitsyessä on tänä syksynä kaikkea muuta. Ilmassa on yhtä aikaa hämmennystä, epäselvyyttä ja väsymystä, mutta myös pinnan alla jylläävää aggressiota ja energiaa, jonka on vaikea löytää kohdetta tai ilmaisuväylää. Tunnelma ajassa on jotenkin odottava ja latautunut, kuin toimintaelokuvassa se pieni pysähtynyt hetki ennen yhteenottoa, kun katseet lukkiutuvat, sieraimet laajentuvat ja ilmassa väreilee. Ja myöhemmin selviää, että kaikki johtuikin pelkästä väärinkäsityksestä.

Suurin ajankohtainen haaste on ristiriita totuuden ja valheen välillä, mutta tämä voi ilmentyä mitä moninaisimmin ja hienovaraisimmin tavoin. Ajassa on kameleonttimainen sävy, niin kuin tilanteessa, jossa tuntee konfliktin pelossa olevansa pakotettu mukautumaan ja antamaan toiselle sitä mitä luulee hänen haluavan, sen sijaan että olisi rehellisesti ja avoimesti sitä mitä on. Mukautuminen saattaa johtaa keinotekoisen rauhan säilymiseen, mutta pinnan alla tykyttää.

Suoraviivaista energiaa edustava Mars on nyt perääntyessään omassa merkissään Oinaassa hyvin voimakas, ja se on tukalassa kulmassa uudenkuun Aurinkoon ja Kuuhun. Tämän lisäksi se tekee haasteellisen kontaktin kontrollia edustavan Saturnuksen ja intensiivisen Pluton kanssa. Rauha, jonka vuoksi uhraat itsesi ja oman totuutesi, ei koskaan tuo onnea. Siitä seuraa painekattilan kaltainen ilmiö. Se on kuin emotionaalinen paise, joka odottaa puhkeamistaan. Suoran, avoimen ja rehellisen vaihtoehdon valitseminen voi vaatia rohkeutta, mutta lopulta se on helpompi tie. Laastarin repäiseminen kerralla kirpaisee hetken, mutta sen hidas nitkuttaminen irti taas saa aikaan kymmenen kertaa pidemmän ja epämiellyttävämmän kokemuksen.

Mikä ikinä tilanteesi tämän kuunkierron aikana onkaan, suosittelen pysymään niin totuudenmukaisena, suorana, aitona ja avoimena kuin mahdollista. Ole sitä mitä olet. Puhu asioista niiden oikeilla nimillä. Kerro oma totuutesi selkeästi ja rehellisesti. Älä taivu, älä panttaa, älä vesitä sanomaasi, äläkä hymyile jos ei hymyilytä.

Mars perääntyy ajalla 11.9.-14.11.2020, ja kaikki Marsin symboliikkaan liittyvät asiat ovat nyt pinnassa ja uudelleen arvioinnin kohteena. (Olen kirjoittanut tarkemmin perääntyvän Marsin merkityksestä elämääsi täällä.) Voit olla tänä syksynä poikkeuksellisen väsynyt, jopa lannistunut. Anna itsesi olla sitä vaatimatta että sinun pitäisi olla jotain mitä et ole. Voit huomata olevasi ärtynyt, kiukkuinen tai turhautunut. Anna itsesi tuntea kaikki tunteesi arvostelematta. Voit huomata vanhojen asioiden nousevan pintaan, erityisesti kaiken sellaisen mikä liittyy seksuaalisuuteen, aggressioon, omaan tahtoon ja ambitioihin, omilla jaloilla seisomiseen, rajanvetoon, itsensä puolustamiseen, miehiin ja sisäiseen maskuliiniin.

Huom! Perääntymisjaksoilla on toisinaan tapana kääntää päälaelleen  se, miten planeetan energia toteutuu omassa elämässä. Joten jos esimerkiksi jaksamattomuus ja myötäily ovat normi, perääntyvä Mars saattaakin aktivoida ja innostaa.

Erilaiset valtateemat ovat myös läsnä uudenkuun kartalla. Herkkä, vaikutuksille altis ja hyväuskoinen Neptunus on vastakkain uudenkuun kanssa ja hiertävän alitajuisessa kulmassa sanoja, viestintää ja kommunikointia edustavaan Merkuriukseen. Uusikuu on myös haastavassa kulmassa menneisyyttä ja karmaa sekä tulevaisuutta ja elämän suuntaa edustavaan kuunsolmulinjaan. Tämä saattaa aktivoida asetelmia, joiden juuret ovat kaukana menneisyydessä. Joku saattaa käyttää karismaa ja vaikutusvaltaa, uskotella jotain mikä ei pidä paikkaansa tai puhua sinulle juuri niitä sanoja jotka halusitkin kuulla. Jos missä tahansa tilanteessa sinulle tulee omituinen olo, josta et välttämättä saa ihan kiinni tai osaa selittää sitä, ota askel taaksepäin ja luota omiin tuntemuksiisi. Manipulointi, vedättäminen ja jonkin idean syöttäminen toiselle kauniilta kuulostavassa muodossa voi tapahtua nyt yhtä salakavalasti kuin häkämyrkytys. Luota omiin tuntemuksiisi ja omaan oloosi enemmän kuin siihen mitä on sanottu tai millaisia ajatuksia mielessäsi on!

Vaikka ajan laatu voi monesta tuntua nyt vaativalta, on tärkeä luottaa siihen että elämä on aina auttamassa meitä eteenpäin ja tarjoamassa juuri sitä, mikä nyt on tarpeen. Suuria oivalluksia ja syvällistä muutosta aikaansaavaa näkemistä voi tapahtua. Vaikka nyt ei välttämättä olekaan aika kirmata eteenpäin intoa täynnä, tämä ajankohta on oleellisen tärkeä ja arvokas sellaisenaan. Kun ymmärrämme minkä aika nyt on, emme yritä toimia itseämme vastaan tai pakottaa asioita sellaisiksi mitä ne eivät juuri nyt voi olla.

Anna tämän kuunkierron olla matka omaan totuuteesi kuunnellen omaa jaksamistasi ja kunnioittaen omia rajojasi. Jos jossain kohtaa menneisyydessä tuli heitettyä hanskat tiskiin ja vedettyä mutkat suoriksi, tämä on hieno ajankohta palata pari askelta taaksepäin ja nähdä onko elämän rakenteissa jotain sellaista, mikä kaipaa vahvistamista, kertaamista tai korjaamista. Vanhat haavat aktivoituvat silloin, kun on niiden aika parantua. Kohtaa se mikä on jäänyt kesken lempeydellä. Solmimalla langanpäät suljet auki jääneitä energialinjoja ja teet tilaa jollekin ihan uudelle.

Ajankohtaiset teemat: 

väärinkäsitykset, projektiot, epärealistiset ideaalit, väsymys, tukahtunut, vesitetty, epämääräinen, valheellinen, upotettu, piilevä, alitajuinen, räjähdysherkkä, latautunut, oman totuuden ja autenttisuuden uhraaminen konfliktin pelossa, vajoaminen juoksuhiekkaan, addiktiot, kesken jääneen kohtaaminen, oma totuus, luottaminen elämään ja omiin tuntemuksiin, rajat, jaksaminen, lepo, sisäinen näkeminen

Uudenkuun kartalla: 

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Poika jolla on suitsutusastia suorittaa palvelusta papin läheisyydessä”. Aurinko ja Kuu Neitsyessä neliö kuunsolmut, kolmio Pluto, oppositio Neptunus, puolitoistaneliö Uranus, kolmio Saturnus ja Jupiter, kvinkunssi Mars. Pluto neliö Merkurius ja Mars. Neptunus kvinkunssi Merkurius. Uranus neliö Venus. Saturnus neliö Merkurius ja Mars. Jupiter neliö Merkurius. Venus neliö Merkurius. Venus yhtymä Vesta. Mars perääntyy Oinaassa. YOD: Aurinko ja Kuu kvinkunssi Kassandra ja Eris.

Kuunkierron astrologiset kuviot: 

17.9. UUSIKUU 25° Neitsyttä, 22.9. Aurinko siirtyy Vaakaan, 27.9. Merkurius siirtyy Skorpioniin, 29.9. Mars neliö Saturnus ja Aurinko oppositio Khiron, 29.9. Saturnus lopettaa perääntymisen, 1.10. TÄYSIKUU 9° Oinasta, 2.10. Venus siirtyy Neitsyeen, 4.10. Pluto lopettaa perääntymisen, 9.10. Mars neliö Pluto, 12.10. Jupiter sekstiili Neptunus, 14.10. Merkurius alkaa perääntyä, 16.10. UUSIKUU 24° Vaakaa.

Avainsanat: ,