Beauty

Evolve – edullisia kultakimpaleita

Beauty | 13.9.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic, postaus sisältää alekoodin

Brittiläinen luonnonkosmetiikkabrändi Evolve porskuttaa menemään sellaisella tahdilla, että veikkaan sarjasta erittäin vahvaa ehdokasta seuraavaksi maailmanvalloittajaksi.

Kymmenen vuotta tiivistä yhteistyötä lukemattomien luonnonkosmetiikkamerkkien kanssa tehneenä on tullut seurattua monen pikkubrändin kasvua ja kehitystä. Brittiläinen Evolve on yksi mehukkaimmista tapauksista. Valitettavasti Googlen kuvahaku ei enää tuota osumia Evolven entisestä ulkoasusta, joka oli… noh, sanotaan vaikka niin, että melko kaukana nykyisestä.

Uuden ulkoasun myötä Evolve nousi rakettimyrskyn lailla yhdeksi Suomen myydyimmistä luonnonkosmetiikkabrändeistä, joka herättää taatusti kiinnostusta myös niiden keskuudessa, jotka eivät erityisemmin perusta juuri luonnonkosmetiikasta. Tuotekehitystä on tapahtunut huimaa vauhtia ja sarjalta on putkahdellut uutuustuotteita markkinoille tasaiseen tahtiin. Viimeisin uutinen on se, että yrityksen omistamalle tehtaalle on myönnetty Ecocert-sertifikaatti, joten tulevaisuudessa tuotteiden kyljissä alkaa myös näkyä Ecocert-logo. Veikkaan vahvasti, että Evolve tulee vielä tekemään Bybit, mikäli tämä kehityksen suunta jatkuu.

Ajattelin koota tähän postaukseen muutaman kultakimpaleen Evolven uutuuksista, jotka sopivat käytettäväksi joko yhdessä tai erikseen. Postauksen lopusta löydät alekoodin, jota voit hyödyntää Evolven kaikkiin tuotteisiin ensi vuoden helmikuun loppuun saakka. Jos haluat tutustua merkkiin laajemmin, suosittelen lukemaan kaikki Evolvesta kirjoittamani postaukset, ne löytyvät täältä.

Liquid Radiance Glycolic Toner kasvovesi

Tämä kasvovesi ei ole enää virallisesti uutuus, mutta kuuluu Evolven uusimpiin tuotteisiin ja haluan nostaa sen tähän joukkoon, sillä se sopii loistavasti käytettäväksi yhdessä tämän postauksen muiden tuotteiden kanssa.

Vannon itse kasvovesien/hoitonesteiden nimeen, joissa on mieto pitoisuus happoja: joko AHA-happoja tai yhdistelmä AHA- ja/tai BHA- ja PHA-happoja. Tämän ansiosta kuorin ihoani nykyisin enää täysin satunnaisesti, voisin jopa sanoa, että vain huvin vuoksi esimerkiksi kasvohoidossa, sillä varsinaista kuorintaa ihoni ei tarvitse.

AHA-hapot ovat alle 3 % pitoisuudella ihoon kosteutta sitovia aineita, vaikka niitä kutsutaan yleensä kuoriviksi aineiksi. Toimiakseen kuorivana aineena pitoisuuden täytyy kuitenkin ylittää 3 % ja tuotteen on oltava selkeästi hapan (pH 3-4). Törmään usein väittämiin, joissa hapot niputetaan vain rajuiksi aineiksi. Kosmetiikassa pitää kuitenkin aina huomioida kokonaisuus, johon vaikuttavat aineet on formuloitu, aineiden pitoisuudet sekä ennen kaikkea ihon kunto ja yhdistelmä muiden käytössä olevien tuotteiden kanssa.

Happoja on myöskin erilaisia: AHA- eli alfahydroksihapoista ja tuttavallisemmin hedelmähapoista glykolihappo sopii erityisesti pigmenttiläiskille ja rypyille, maitohappo kuivalle iholle ja mantelihappo herkemmälle iholle. Polyhydroksihappo glukonolaktoni on myös hyvä vaihtoehto herkemmälle iholle ja betahydroksihappona tunnettu salisyylihappo puolestaan rasvaiselle iholle. On kuitenkin myös ihoja, joille happoja ei kannata käyttää, koska ne voivat olla liian aktivoivia ja siksi laukaista ihossa ärsytysreaktion. Yleisenä ohjeena voi sanoa, että jos iholla on aktiivinen POD, rosacea tai herkkä, tulehtunut akne, kannattaa hapot jättää hyllyyn.

Evolven uusin kasvovesi sisältää mustikka-, sokeriruoko-, sokerivaahtera- ja sitrusuutteita, joissa on luontaisesti AHA-happoja. Lisäksi tuotteessa on paju-uutetta, joka on puolestaan luonnollinen salisyylihapon lähde. Näillä aineilla kasvoveden AHA- ja BHA-happopitoisuus on todella matala eikä tuote varsinaisesti kuori ihoa, vaan ennemminkin kirkastaa ja tasoittaa. Pehmentävän appelsiininkukkaveden ja kosteuttavan glyseriinin sekä kasvipohjaisen pentyleeniglykolin kanssa yhdistelmä on hellävarainen, mieto ja kosteuttava.

Glycolic Radiance Toner sopii mainiosti kerrostamiseen eli 7 skin methodiin ja sitä voi käyttää aamuin illoin. Jos iho on herkempi ja ohut, voi tämä kasvovesi toimia kosteuttavan ja kirkastavan tehotuotteen tavoin muutaman kerran viikossa käytettynä.

Jos Glycolic Radiance Toner on liian aktivoiva, kannattaa kokeilla Evolven Daily Defence Moisture Mistiä, joka on loistava kosteuttava kasvovesi.

360 Eye and Lip Contour silmän- ja huultenympärysvoide

Uusi silmän- ja huultenympärysvoide kuuluu Evolven 360-konseptiin, jonka tavoitteena on vaikuttaa ennenaikaisen, eli ulkoisen vanhenemisen merkkeihin. Sitä aiheuttaviin tekijöihin lukeutuvat mm. ilmansaasteet ja liiallinen UV-säteily.

Olen silmänympärysvoiteen koostumuksen suhteen todella tarkka, sillä silmänympärysiho on noin 3-4 kertaa ohuempaa ja hauraampaa kuin muualla kasvoissa. Silmänympärysten iho ei juurikaan eritä suojaavaa sebumia ja myös hydrolipidikalvo on olematon. Tämän vuoksi siltä haihtuu enemmän kosteutta kuin muualta kasvoista ja lisäksi silmänympärysiho on altis ilmerypyille, koska käytämme silmien ympärillä olevia lihaksia jatkuvasti emootioidemme kommunikoitiin. Silmänympärysvoiteen formuloinnilta vaaditaan siis hienovaraisuutta ja siinä Evolven uutuus on onnistunut: voiteessa on miellyttävän kevyt ja silkkinen koostumus, joka kosteuttaa ja siloittaa silmänympärysihoa ja huulia.

360 Eye and Lip Contour voide sisältää probioottista uutetta, joka tasapainottaa ihon mikrobiomia, turvotusta vähentävää kofeiinia, antioksidanttipitoisia vihreän teen ja granaattiomenan uutteita, jotka neutraloivat vapaita radikaaleja sekä kiinteyttäviä sacha inchin peptidejä.

Bio-Retinol + C Booster öljyseerumi

Ei tarvitse omistaa kristallipalloa ennustaakseen tästä tuotteesta Evolven jättihittiä, sillä sen verran kovassa huudossa ovat tällä hetkellä bio-retinol tuotteet aka tuotteet, jotka sisältävät tämän hetken kuuminta raaka-ainetta, eli bakuchiolia, jota markkinoidaan luonnollisena vaihtoehtona retinolille.

Tehdäänpä heti selväksi, että vihaan sanaa bio-retinol. Bakuchiol on toden totta luonnollinen vaihtoehto retinolille, joka ei ärsytä ihoa niin helposti kuin retinol, mutta sillä ei ole mitään tekemistä retinolin kanssa noin niinkuin kemiallisesti, sen tiedän jopa minä ihan ilman kemian opintoja. Sanasta bio-retinol tulee mielikuva, että bakuchiol olisi jollain tavalla kemiallisesti retinolia, mutta kasviperäisesti valmistettu. Vai olenko ainoa, jolle herää tällainen mielikuva? Evolve ei suinkaan ole ainoa brändi, joka on valinnut käyttää sanaa bio-retinol eikä se tuotteesta huonoa tee, mutta tarkentaisin viestintää kyllä tässä kohtaa.

Mutta itse tuotteeseen, sehän on siis loistava. Öljypohjainen seerumi, eli ihan öljyseerumiksi tai kasvoöljyksi tätä kutsuisin (koska sitä käytetään kuin kasvoöljyä) sisältää tyrniöljyä, ruusunmarjaöljyä, rasvaliukoista C-vitamiinin muotoa sekä bakuchiolia. Öljyn koostumus on hyvin ohut sen pohjaöljyn vuoksi, joka on hajotettua kookosöljyä. Hajotetut kasviöljyt eivät kuulu suosikkeihini, mutta tällaisessa kokonaisuudessa se toimii mainiosti.

Tyrniöljyssä ja ruusunmarjaöljyssä on runsaasti omega-rasvahappoja, betakaroteenia ja lykopeenia. Lisäksi tyrniöljy sisältää reippaasti E-vitamiinia, eli molemmat öljyt ehkäisevät tehokkaasti ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä ja kirkastavat ihoa. Betakaroteenin ansiosta öljy antaa iholle myös säväyksen tervettä hehkua. Ascorbyl Tetraisopalmitate on stabiili C-vitamiinin muoto, joka kirkastaa ihoa. Rasvaliukoisena aineena se on loistava aktiiviaine kasvoöljyssä.

Hypetetystä bakuchiolista tehtyjen tutkimuksien mukaan sillä on todettu olevan retinolin kaltaisia ominaisuuksia, mutta vähemmän retinolille tyypillisiä, ihoa ärsyttäviä sivuvaikutuksia. Ei siis ihme, että aineesta on tullut niin suosittu, sillä se on varsin monivaikutteinen ja sopii mm. pigmenttiläiskien, arpien ja aknen sekä ryppyjen ja veltostuneen ihon hoitoon.

Bio-Retinol + C Boosteria voi käyttää kasvoöljyn tapaan tai boostaamaan seerumia, kosteusvoidetta tai kasvoöljyä. Itse olen käyttänyt sitä ihan kuin mitä tahansa kasvoöljyä ja sekä minä että ihoni pidämme siitä erittäin paljon!

Bio-Retinol Gold Mask naamio

Viimeisenä kultakimpaleena kultanaamio. Kultaa tämä ei tosin sisällä, vaan kullanvärisiä pigmenttejä, joilla on ihonhoidollisten ominaisuuksien sijasta ennemminkin viihdearvoa – vai pitäisikö sanoa Instagram-arvoa? Oli miten oli, hauskaa tämän naamion käyttö tottavie on ja vaikka oma suhtautumiseni ihonhoitotuotteisiin onkin laatu ja tehokkuus edellä, niin kyllä nyt joskus sentään voi hulluttelun puolelle vetää.

C-3PO naamio… eikun siis BIO-RETINOL Gold Mask sisältää Bidens Pilosa eli suomeksi karvarusokkiuutetta, joka on tällä kertaa nimetty tämän tuotteen bio-retinoliksi. Tästäkin uutteesta löytyi kiinnostava tutkimus, jonka perusteella uute vahvistaa kollageenia ja elastiinia, ja hillitsee siten vanhenemisen merkkejä sekä parantaa ihon uusiutumista. Lisäksi naamiossa on murumuru-voita, puuvillansiemenöljyä, pellavansiemenöljyä, ruusunmarjaöljyä, arganöljyä ja kaoliinia, jotka pehmittävät, kirkastavat ja siloittavat ihoa.

Kultanaamion koostumus on jännän täyteläinen, kuin paksua, sileää hyytelöä. Naamio onkin todella miellyttävä levittää iholle ja sitä tekee mieli hölvätä iholle paksu kerros kultaefektin maksimoimiseksi. Ihosta tulee naamion jäljiltä tasainen, täyteläinen, kirkas ja pehmeä. Takuuvarma hemmottelutuote siis kyseessä!

Eipä voi näiden uutuuksien myötä todeta muuta kuin, että bravo Evolve! Ilolla jatkan seuraamista mihin tämän sarjan tie vielä viekään. Kaikki on mahdollista!

Jos sinun pitäisi nimetä kolme ehdotonta suosikkia Evolvelta, mitkä ne olisivat?

Alekoodi

Saat koodilla EVOLVEGOLD kaikista Evolven normaalihintaisista tuotteista 15 % alennuksen House of Organicin verkkokaupasta. Alennus on voimassa 28.2.2021 asti. Ruhtinaallisesti shoppailuaikaa siis!

Kuvat: Richard Isaac

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , ,