Beauty

Opas aurinkosuojakertoimen valintaan

Beauty | 4.7.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

Keskikesä on parhaimmillaan ja moni on ehtinyt jo saada kunnon rusketuksen tai ainakin päivetyttyä. Jokaisella meistä on omassa ihossa luonnollinen suoja UV-säteilyä vastaan, jonka aktivoituminen vie auringolle altistumisesta lähtien muutaman päivän ja on voimakkaimmillaan noin 2-3 viikon kuluttua. Ihon oman suojan voimakkuus riippuu puolestaan ihon geneettisestä pigmenttityypistä. Oma suoja ei kuitenkaan suojaa ihoa liialta UV-säteilyltä ja siksi on tärkeää käyttää aurinkovoidetta, jos auringossa oleskelee pidempään kuin 20 minuuttia päivässä. Jokaisella meistä on geneettinen perimä sille, paljonko siedämme aurinkoa elämämme aikana – 20-30 % tästä on käytetty 20-vuotiaaksi mennessä. Melanooman lisääntymisen epäilläänkin liittyvän geneettisen perimän riittämättömyyteen ihon palamisen lisäksi.

Jotta auringosta voi nauttia mahdollisimman turvallisesti ja palamatta, on tärkeää huomioida muutama seikka aurinkosuojakerrointa valitessa:

– Maantieteellinen sijainti (Suomea etelämpänä tummemmankin pigmenttityypin kannattaa käyttää suositeltua suojakerrointa korkeampaa suojaa)

– Vuodenaika (onko keskitalvi, alkukesä vai loppukesä; alkukesästä tai keskellä talvea aina korkeampi suojakerroin)

– Olosuhteet (oleskeletko suorassa auringossa nurmikolla, hiekalla, merellä vai lumihangella; erityisesti hiekka, vesi ja lumi heijastavat UV-säteitä hyvin voimakkaasti, jolloin suojakerroin kannattaa olla aina korkein mahdollinen)

– Oman ihon pigmenttityyppi

Aurinkosuojakerroin (SPF) kertoo kuinka moninkertaisen ajan auringossa voi oleskella palamatta verrattuna siihen, miten pitkään iho kestää aurinkoa ilman suojaa. Esimerkiksi pigmenttityyppi 1:n ihon oma suoja-aika on vain 5 minuuttia, joten suojakertoimella 30 iho kestäisi aurinkoa 2,5 tuntia.

Pigmenttityypit määritellään seuraavasti:

Tyyppi 1

Erittäin herkkä, hyvin vaalea, joka palaa eikä rusketu

Ihon oma suoja-aika: 5-10 min

Sopivat aurinkovoiteet: Biosolis SPF50 aurinkosuojasuihke

Tyyppi 2

Herkkä ja vaalea iho, palaa helposti, heikko rusketus (lapsen iho)

Ihon oma suoja-aika: 10-20 min

Sopivat aurinkovoiteet: Biosolis SPF50 aurinkosuojasuihke ja Biosolis Melt-In Cream SPF30

Tyyppi 3

Normaali, tummanvaalea iho, ruskettuu punoituksen kautta tai ilman

Ihon oma suoja-aika: 20-30 min

Sopivat aurinkovoiteet: Biosolis Melt-In Cream SPF30 ja Biosolis SPF20 aurinkosuojaöljy

Tyyppi 4

Vahva ja tumma iho, ei punoita, ruskettuu hyvin helposti

Ihon oma suoja-aika: noin 40 min

Sopivat aurinkovoiteet: Biosolis SPF20 aurinkosuojaöljy ja Biosolis SPF15 aurinkovoide kasvoille ja vartalolle

Oma ihoni on tyypin 2-3 väliltä. Palan todella nopeasti ja helposti ilman aurinkosuojaa, mutta rusketun kuitenkin suhteellisen hyvin. Olen myös palanut useita kertoja elämäni aikana silkkaa tyhmyyttä ja huolimattomuutta sekä oppinut kantamaan pään kautta, että aurinkovoide kannattaa hankkia jo alkukeväästä ja napata se aina mukaan kesäkassiin, kun poistuu kotoa. Yleensä palamiset ovatkin johtuneet niin typerästä vahingosta, että puteli on nököttänyt kotona kaapissa. Lisäksi huonolaatuinen ja epästabiili aurinkovoide on koitunut kerran ihoni kohtaloksi ja tämän vuoksi en voi kyllin korostaa sitä, että valitse aurinkovoide AINA merkiltä, joka on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Tarkista, että purkin kyljessä on esim. Ecocert-, Cosmebio-, NaTrue-, BDIH-, COSMOS- tai Soil Association -logo.

Nuorempana olen tyhmyyttäni ajatellut, että suojakerroin 50 estää ihon rusketuksen, mutta nykyisin ymmärrän, että oma ihoni tarvitsee varsinkin heti alkukesästä ja kaikissa Suomea eteläisimmissä kohteissa suojakertoimen 50. Olen kuitenkin huomannut, että korkeampi suojakerroin ehkäisee myös tehokkaasti eryteemaa (ihon punoittamista) ja palamista, mutta ei silti blokkaa rusketusta. Harva ihminen levittää levittää aurinkovoidetta iholleen suositeltua kahta mikrogrammaa per neliösentti (noin teelusikallinen kasvoille, teelusikallinen kaulalle ja decolteelle jne.). Voiteen suojakerroin romahtaakin merkittävästi, jos sitä levittää liian vähän: suojakertoimen 50 teho putoaa 7:ään (neliöjuureen alkuperäisestä), jos voidetta levittää vain puolet suositellusta määrästä, ei siis suinkaan puoleen eli 25:een. Tämän vuoksi voidetta valitessa ei kannata tuijottaa pelkästään SPF-kerrointa. Muista myös levittää aina voidetta reilusti, vaikka 2-3 kerrosta ja lisäile voidetta 1-2 tunnin välein, jos oleskelet suorassa auringossa.

Tänä kesänä aloitin auringosta nauttimisen Biosoliksen SPF50 aurinkosuojaspraylla, joka on huikean hyvä. Pidän sen tuoksusta, levittyvyydestä ja koostumuksesta. Käytin tuotetta koko helteisen toukokuun ajan aina, kun oleskelin puoli tuntia pidempään auringossa. Kesäkuun alussa kokeilin Biosoliksen SPF20 aurinkosuojaöljyä eräänä helteisenä iltapäivänä, kun voimakkain keskipäivän porottava aurinko oli jo väistynyt. Sitten koittikin pari viileämpää viikkoa eikä iho saanut enää yhtä paljon aurinkoa, joten lähdin Italiaan jälleen Biosoliksen suojakerroin 50 matkalaukussani. Nyt ihoni on saanut reilun annoksen aurinkoa kahden viikon aikana Etelä-Italiassa ja ihon oma suoja on parhaimmillaan. Tällä hetkellä käytössäni Melt-In Cream, jonka suojakerroin on 30. Aivan loppukesästä siirryn jälleen aurinkosuojaöljyyn tai jos oleskelen ilta-auringossa.

Kirjoitin alkukesästä kattavan postauksen Biosoliksen aurinkovoiteiden koostumuksien eroista. Postaus löytyy täältä.

Lopuksi vielä kertaus, miksi aurinkovoide kannattaa valita luonnonkosmetiikasta synteettisen sijasta:

1. kemialliset UV-filtterit ovat haitallisia ihmisten terveydelle, saastuttavat vesistöjä, tuhoavat koralleja ja kulkeutuvat lopulta meidänkin lautasille.

2. Luonnonkosmetiikassa käytettävät fysikaaliset UV-filtterit heijastavat UVA- ja UVB-säteet iholta pois kuin peili, toimivat välittömästi niiden levittämisestä ja säilyttävät tehonsa iholla todella hyvin myös vedessä. Ne voivat siis olla kestävämpiä kuin synteettiset suojat.

3. Kemiallinen UV-filtteri muuntaa UV-säteet lämpöenergiaksi, mikä synnyttää ihoa vanhentavia vapaita radikaaleja. Fysikaaliset filtterit eivät siis aiheuta yhtä voimakkaasti ihon ennenaikaista vanhenemista.

4. Kemialliset UV-filtterit aiheuttavat useammin aurinkoihottumaa ja yliherkkyysreaktiota kuin fysikaaliset filtterit.

Toivotan teille turvallista auringosta nauttimista luonnollisin voitein!

Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa Biosoliksen aurinkotuotepaketti itsellesi:

Arvonta

Voit voittaa itsellesi Biosoliksen Melt-In Creamin, SPF20 aurinkosuojaöljyn sekä After Sunin. Osallistut arvontaan vastaamalla kysymyksiin: 1) Miksi käytät luonnollista aurinkovoidetta? 2) Mitkä ovat positiivisimmat ominaisuudet luonnollisessa aurinkovoiteessa? 3) Kaipaatko jotain ominaisuuksia synteettisistä aurinkovoiteista? Osallistumisaikaa on  sunnuntaihin 8.7.2018 ja voittaja arvotaan heti maanantaina 9.7. Luethan sähköpostiasi aktiivisesti ja tarkistat onko onnetar osunut kohdallesi. Jos voittajaa ei tavoiteta 22.7. mennessä, arvotaan uusi voittaja.

EDIT: arvonta on suoritettu ja voittajaan on otettu yhteyttä!

Lähteet:

Una Nuotio: Kerro, kerro kuvastin

Iholiitto, Merja Juurinen: Tietoa aurinkosuojavoiteista

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , ,

Beauty

61 kommenttia artikkeliin “Opas aurinkosuojakertoimen valintaan”

 1. Jenni

  1 ja 2: Aluperinkin korallit olivat syyä siirtyä luonnollisiin suojakertoimiin, se onkin myös positiivisin juttu tuotteissa, parempi omatunto.
  3: Perus Niveassa aurinkovoiteen tuoksu liittyy vahvasti lapsuuden rantapäiviin. 🙂 Tämän kanssa on kuitenkin helppo elää.

 2. Kerttu

  1) Käytän luonnollista tuotetta, koska olen raskaana, luonnolliset eivät aiheuta minulle aurinkoihottumaa ja ovat nykyään todella laadukkaita!
  2) Laatu.
  3) Kaipaan Biz Buinin tuoksua ja vartalolle sellaista voidetta, joka hieman tasottaisi ihon väriä.

 3. Terhi

  1. Käytän luonnollista aurinkosuojavoidetta, koska voide heijastaa haitalliset säteet pois iholta. Muutenkin käytän pääsääntöisesti luonnonkosmetiikkaa oman terveyden ja ympäristöystävällisyyden vuoksi.
  2. Olen käyttänyt vain yhden luonnonkosmetiikan tuotemerkin, algamariksen, aurinkovoiteita. Tuotteet ovat mielestäni turvallisia ja tuoksuvat miedosti.
  3. Synteettisissä aurinkovoiteissa on usein parempi levittyvyys ja poispestävyys.

 4. Miia

  Käytän luonnollista aurinkovoidetta, koska pidän sitä turvallisena vaihtoehtona enkä halua pilata vesistöä voiteillani. Positiivisin ominaisuus on ehdottomasti se, että luonnollinen aurinkovoide sopii herkälle iholle loistavasti.
  Aikaisemmin kaipasin synteettisten aurinkovoiteiden nopeaa imeytymistä iholle, mutta nykyään sellaisia löytyy kyllä luonnollistenkin aurinkovoiteiden valikoimasta 🙂

 5. Minna

  1 ja 2) Olen siirtynyt muussakin ihonhoidossa luonnonkosmetiikkaan joten tietysti myös aurinkovoiteiden tulee olla luonnollisia. Iho voi paremmin, samoin ympäristö. Lapsille olen käyttänyt fysikaalisia suojia jo pidempään.
  3) Levittyvyys. Erityisesti lasten SPF50 voide jätti ikävän valkoisen kerroksen iholle ja oli vaikea levittää.

 6. Katri Kaarto

  1) Käytän luonnollista aurinkosuojaa juurikin siitä syystä, että synteettiset aurinkosuojat tekevät iholle oikeasti vain hallaa ja ovat ynpäristölle haitallisia. Nykyään luonnonkosmetiikan valikoimista löytyy todella hyviä vaihtoehtoja ja käytössäni onkin ollut tänä kesänä Biosoliksen SPF50 aurinkosuojaspray, johon olen ollut erittäin tyytyväinen. 2) Itse pidän siitä, ettei tarvitse uidessa kokea huonoa omaatuntoa, että käyttämästäni aurinkosuojasta liukenisi veteen jotain sellaista, mikä vahingottaisi ympäristöä. 3) En kaipaa synteettisistä aurinkosuojatuotteista mitään, sillä olen jo useana kesänä löytänyt sopivat tuotteet luonnonkosmetiikan puolelta turvalliseen auringossa oleiluun!

 7. johanna

  1. Koska välitän sekä omasta terveydestäni että maapallomme vesistöistä.
  2. Se, että ne ovat itselle ja ympäristölle turvallisia.
  3. Sitä tunnetta, että aurinkovoiteen levityksen jälkeen tuote ikään kuin katoaa iholta eli ei jätä minkäänlaista tuntumaa, öljyistä tai kiiltelevää.

 8. Mari Vee

  1: Käytän luonnollista aurinkosuojaa itselleni ja miehelleni siitä syystä, että se/ne eivät tuki huokosia, ovat turvallisia käyttää, sopivat herkästi reagoivallekin iholle ja ovat luonnolle ystävällisiä. Ei tulisi mieleenkään käyttää muuta kun kaikki muukin kosmetiikka (dödöä lukuunottamatta) on luonnonkosmetiikkaa.
  2: Positiivisimmat ominaisuudet ovat hyvä mieli kun on turvallista käyttää. Myös se aiheuttaa hyvää mieltä, että luonnollisia aurinkosuojia on yhä enemmän markkinoilla ja niitä saa monista paikoista. Kun vielä ruokakaupat/marketit ottaisivat enemmän luonnonkosmetiikkaa hyllyihinsä niin olisin tyytyväisempi.
  3: En kaipaa synteettistä aurinkosuojaa. Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat ovat kehittyneet niin hyvin ja imeytyvät hyvin ja sävytetyt versiot eivät jätä valkoista pintaa (eivätkä muutkaan juurikaan) ja sopivat loistavasti kasvoillekin.

  P.s. Ole muuten tyyppi 2, mutta jotkut kehon osat (hartiat, rintakehä, poskipäät) ovat tyyppiä 1 vaikken vaalea hiustenväriltä olekaan. Vältän olemalla auringossa suorassa paisteessa pitkään (esim istuminen) vaihtamalla varjon puolelle, koska liika aurinko saa ruusufinnioireet puhkeamaan. Myös aurinkoihottumaa tulee jos olen liian kauan suorassa paahteessa.

 9. tiitu

  Aluksi siirryin ympäristön takia luonnonkosmetiikan aurinkosuojiin, mutta käytössä olen tykännyt siitäkin, että voiteet tuntuvat hoitavan ihoa ja suojaavat välittömästi. Enkä kyllä kaipaa synteettisistä suojista mitään.

 10. Salla

  Luin pari vuotta sitten uutisen, jossa kerrottiin, että kemialliset aurinkosuojat tappavat mahdollisesti koralleja. Esimerkiksi Havaiji ja Aruba ovatkin kieltämässä kemialliset aurinkosuojat alueillaan ja joissain osissa Meksikoa tämä käytäntö on jo voimassa. Käytän siis luonnonkosmetiikan aurinkosuojia puhtaasti ympäristösyistä. Toki pidän hyvänä myös sitä, että ne ovat myös minulle itselleni turvallisempia kuin kemialliset suojat.
  Ehdottomasti paras ominaisuus luonnonkosmetiikan aurinkosuojissa on älyttömän hyvä pysyvyys ja vedenkestävyys. Kemiallista aurinkosuojaa sai lotrata iholleen tämän tästä, mutta luonnonkosmetiikan aurinkosuojan kanssa riittää, kun levittää suojan parin kolmen tunnin välein. Haittapuolena onkin sitten se, että sitä ei meinaa saada iholta millään pois ja helppo peseytyvyys onkin ominaisuus jota kaipaan kemiallisista aurinkosuojista. Levittyvyys ja imeytyvyys alkaakin olla jo samaa luokkaa kemiallisten kanssa.

 11. Ella-Maria

  1 ja 2: Käytän ainoastaan luonnonkosmetiikkaa joten aurinkosuojankin täytyy olla ja omalta osaltani pyrin välttämään vesistöjen saastuttamista.
  3 aurinkosuojia mitä tähän mennessä olen testannut kaipaisin parempaa levittyvyyttä (biosoliksen tuotteita en ole vielä testannut)

 12. Marjaana

  1. Käytän muutenkin luonnonkosmetiikkaa, miksi en siis myös aurinkorasvaa. (Syitä: oman kemikalikuorman vähentäminen sekä lluonnonrasittamisen vähentäminen, iho voi paremmin luonnonkosmella). 2. Vedenkestävyys on yllättänyt positiivisesti. 3. Helppoa poispestävyyttä ja sitä ”ei tahmaista” tunnetta joka laadukkaammista ei luonnonkosme aurinkorasvoista jää. Luonnonkosmella ei tähän mennessä ole päästy samaan. Koen varsinkin kasvotuotteet haastaviksi, sillä ne tukkivat ja kuivattavat ihoni jättäen sen myös lähmäiseksi.

 13. Hettis

  1) Aloin lukemaan blogiasi keväällä ja vakuutuin luonnonkosmetikaan aurinkosuojien tehosta ja eettisyys iski kunnolla!
  2) Ei ole iho palanut kertaakaan tänä kesänä, tai edes punoittanut, toimivat!
  3) Että jäisi huomaamattomampi pinta, toki riippuu tuotteesta..

 14. Kinkers

  1) & 2): Luonnolliset aurinkovoiteet ovat jo kehittyneet niin hyviksi, että vertaaminen synteettisiin tuntuu turhalta. Vesistöihin/ympäristön pienempi kuormitus on myös suuri plussa. 3) Luonnollisissa kirpaisee hieman hinta ja valkoinen/harmaa pinta mikä jää iholle, mutta sekin on pieni murhe.

 15. PiaO

  1) Suurin osa kayttamastani kosmetiikasta on luonnonkosmetiikkaa, joten suosin sita (tana kesana) myos aurinkovoiteissa. Aikaisemmin en ole kayttanyt mutta nyt tuntuu silta etta se on ainoa oikea vaihtoehto!
  2) Ekologisuus ja oman ihon vointi
  3) En kaipaa mitaan, koska kaytossani oleva voide on aika lailla taydellinen (Algamaris)

 16. Ilona

  1. En halua hormonihäiriköitä tai muita haitallisia kemikaaleja elimistööni. Erityisen tinkimätön olen pienten lasteni ihon suojauksen suhteen: heihin ei levitellä kemikaaliyhdisteitä, joiden seurauksista tulevaisuudessa ei ole mitään takeita.
  2. Ks edellinen sekä ylipäätään se, että luonnonkosmetiikan aurinkosuojaa voi käyttää melko turvallisin mielin.
  3. Kaipaan nykyistä parempaa levittyvyyttä. Lisäksi luonnonkosmetiikan aurinkosuojat ovat varsin työläitä pestä pois iholta.

 17. Maarit

  1) Käytän muutenkin luonnonkosmetiikkaa ja iho voi huomattavasti paremmin kuin synteettisten voiteitten kanssa. Aurinkovoiteiden pitää siis olla myös luonnonkosmetiikkaa 2) Kuvittelenko vaan mutta synteettisten aurinkovoiteiden kanssa iho kuumotti ja punoitti vaikka miten lisäsi 50 kerrointa. Luonnonkosmetiikka ei ole sitä tehnyt 3) Ehkä levittyvyydessä on vielä vähän parannettavaa vaikka suuri muutos onkin jo tapahtunut.

 18. iita

  1. Käytän luonnollista aurinkovoidetta niiden turvallisuuden vuoksi, en halua ylimääräisiä kemikaaleja iholleni. Lisäksi luotan niiden suojaavan ihoani paremmin.
  2. Ykköskohdassa mainittujen lisäksi niiden ympäristöystävällisyys. Minä en halua saastuttaa luontoa enkä meriä ei Suomessa eikä maailmalla yhtään enempää.
  3. Fysikaalisen suojan omaavat voiteet ovat edelleen raskaampia ja klähmäisempiä kuin kemiallisen suojan omaavat. Varsinkin kaupunkipäiviin kaipaisin mahdollisimman vähän klähmäävää voidetta. Tänä kesänä kokeilemani Algamariksen sfp30 spray on jo todella hyvä mutta jää sekin aika kalvoksi jos sitä laittaa reilusti. Sama juttu kasvoilla, en pidä rasvaisesta tunteesta.

 19. Ulpu

  1. Koska käytän muutenkin luonnonkosmetiikkaa. Enkä halua kemiallisten suojien lämpövaikutuksia omalleni enkä lasteni iholle ja toki myös ympäristövaikutukset mietityttää.

  2. Suojan lisäksi ne myös hoitavat ihoa. Koostumus voi olla kevyempi ja miellyttävämpi kuin synteettisissä. Pakko sanoa myös tuoksu, koska synteettiset aurinkovoiteet haisevat pahalle.

  3. En kaipaa.

  Mä en ole toistaiseksi käyttänyt kuin AlgaMarista, joten vastaukset perustuvat pitkältä siihen.

 20. Roosa

  1. Käytän siksi, että haluan käyttämäni tuotteen olevan itselleni ja lapsilleni paras mahdollinen. Onneksi olen ”valaistunut” asiaan liittyen! Ja tästä sinun postista sain lisää ymmärrystä, Kiitos!
  2. Luonnolle ja kehollemme paras valinta!
  3. En kaipaa mitään muuta kuin sen että näitä olisi myynnissä laajalti- myös ulkomailla lomilla, kun puteli pääsee kaikesta varautumisesta huolimatta loppumaan. Kurja tunne joutua ostamaan matkakohteesta synteettisiä. Mutta mitä pitäisi tapahtua jotta nämä olisivat se vakio joka maassa hyllyissä!?!

 21. Essi

  1. Käytän luonnollista aurinkosuojaa, koska ihoni on herkkä ja haluan välttää haitallisia kemikaaleja. 2. Rasvojen koostumus on miellyttävä ja selvästi ihoa kosteuttava ja hoitava. On ihanaa käyttää aurinkosuojaa, jonka tietää olevan turvallinen itselle ja ympäristölle. 3. En kaipaa mitään!

 22. Tuulia

  1.Käytän luonnonkosmetiikan aurinkovoiteita niiden parempien ympäristö-ja terveysvaikutuksien vuoksi.
  2. Positiivisia asioita ovat hyvä levittyvyys ja miellyttävä tuoksu. Tärkeintä tietysti ihon kunnollinen suojaaminen.
  3. Kaikki luonkos voiteet eivät levity hyvin ja saattavat tahmata vaatteita.

 23. Tiia

  Heip!
  1) haluan suojata ihoni ja tehdä sen turvallisilla tuotteilla.
  2) luonnollisuus, ihoni hyvinvointi, hyvä tuoksu, suoja ja levittyvyys.
  3) en kaipaa mitään ominaisuutta synteettisistä tuotteista.

 24. Hannele

  1)Käytän luonnollisia aurinkovoiteita turvallisuuden ja luotettavuuden takia. Ihoni on atooppinen ja erittäin kuiva ja juurikin luonnolliset aurinkotuotteet sopivat iholleni. 2) Kemiallisista tuotteista saan helposti ihottumaa ja ne myös kuivattavat kasvojeni ihoa. Siinäpä niitä positiivisia syitä jo tulikin. Lisäksi kaikki millä voi its e helpottaa vesistöjen kemikaalikuormittavuutta on ensisijaisen tärkeää. 3)Jos jotain ominaisuuksia kaipaan kemiallisista, niin ehkä kemiallisista on helpompi löytää tuote joka näy kasvoilla valkoisena.

 25. Reeta Suvanto

  1) Koen että se on valinta ympärisön ja itseni hyväksi. 2) Levittyvyys, suoja, turvallisuus ja ekologisuus 3) En kaipaa, sillä en pitänyt koskaan synteettisten aurinkorasvojen tahmasta.

 26. Maija

  1) Olen siirtynyt kaikessa kosmetiikassa luonnontuotteisiin ja myös oli loogista tehdä se aurinkovoiteiden kanssa. Lisäksi minua kiinnostaa mikä vaikutus teoillani on ympäristööni ja viime vuosien suuri uutisointi synteettisten aurinkorasvojen haitallisuudesta vahvisti vain oikeaa päätöstäni.
  2) Luonnollisuus, levittyvyys, imeytyvyys ja se ettei se aiheuta haittavaikutuksia ympäristölle
  3) Enpä todellakaan! Minusta luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet imeytyvät paremmin, eivätkä tahraa ja jopa tuoksuvat paremmilta kuin synteettiset rasvat

 27. Riikka

  1) Halusin pari vuotta sitten kokeilla itselleni ja ympäristölle sopivampaa aurinkorasvaa, löysin Biosolis Melt-In:in enkä siitä enää luovu! 2) ympäristöystävällisyys ja sopivuus minulle 3) tuoksua ehkä joskus ☺️

 28. Annamari

  1) Käytän muutoinkin luonnonkosmetiikkaa, joten valinta on kirjaimellisesti itselle luonnollinen. Ympäristövaikutukset iso plussa.
  2) Hyvä omatunto, nykyisin myös parempi laatu.
  3) Levittyvyys ja poispestävyys on ollut joskus ongelma, nyt olen toki löytänyt itselle sopivammat tuotteet. Samoin myös joskus synteettisten voiteiden tuoksut tuo kivoja kesämuistoja, mutta nyt sitten vaan hankitaan uusia kesäfiiliksiä luonnonnollisten rasvojen kanssa.

 29. Noora

  1. Harrastan sukeltamista, joten olen omin silmin nähnyt kuinka meremme kuolevat, varsinkin korallien osalta. Tämän takia vaihdoin aurinkovoiteet luonnonkosmetiikkaan.
  2. Löydettyäni viime kesänä Biosoliksen Melt in-rasvan, en oikeastaan.
  3. Isompia pakkauskokoja, ettei tarvitsisi ostaa niin montaa, jotka on kaikki kuitenkin muoviputeleissa.

 30. Tiina

  1.-2. En ole koskaan edes käyttänyt luonnollista aurinkovoidetta. Olen kyllä vaihtamassa muita tuotteita luonnonmukaisiksi ja ensi talvena, kun lähden reissuun, Toivon että minulta löytyy juuri luonnollista aurinkovoidetta.
  3. Tuoksu, helposti levittyvä.

 31. Stina

  Olen tänä kesänä kokeillut eka kerran luonnonkosmetiikan aurinkosuojia, koska…1) En pysty enää levittämään normivoiteita erityisesti kasvoille. Naama kukkii samantien. Lisäksi ympäristöystävällisyys. 2) Levittyy niin hyvin 3) En kaipaa mitään.

 32. Maiju S.

  1) Käytän luonnollista aurinkovoidetta, koska haluan vältellä turhia kemikaaleja. 2) Luonnollisen aurinkovoiteen paras puoli on se, ettei sitä tarvitse lisätä aivan yhtä usein kuin tavallista. 3) Kaipaan synteettisten aurinkosuojasprayiden häviämistä iholle.

 33. Tarja

  1 ja 2: Olen siirtynyt muutenkin luonnolliseen kosmetiikkaan. Lisäksi sain aiemmin usein aurinkoihottumaa käyttäessäni synteettisiä aurinkovoiteita.
  3: En kaipaa mitään.

 34. Heidi

  1. Käytän luonnollista suojaa, koska välitän luonnosta, ympäristöstämme ja omasta hormonitoiminnastani. 2. Ihaninta tuotteissa on juuri se luottamus turvallisuuteen, tuotekehityksen myötä suojaavuus on loistava. Fiilis luonnonmukaisuudesta saa suojaamaan ihoani paremmin! 3. En kaipaa synteettisistä tuotteista mitään. Ihmeellistä, että niitä vielä on lupa valmistaa ja myydä. Voi kunpa arpaonni suosisi, sillä Biosol ei ole vielä tuttu. Ihanaa kesää!

 35. Sari

  1) En halua imeyttää turhia kemikaaleja itseeni, enkä myöskään päästää niitä vesistöihin.
  2) Puhtaat raaka-aineet.
  3) En kaipaa.

 36. Eve

  1 ja 2: Luonnonmukaisuus ja ympäristöystävällisyys parasta. En montaa luonnonkosmetiikan aurinkotuotemerkkiä ole vielä kokeillut, joten kokemus niistä on vielä varsin rajallista
  3: esimerkiksi kasvotuotteisiin kaipaisin sellaista ominaisuutta, ettei ne jättäis ihon pintaa tahmeaksi ja lähmäiseksi, ominaisuus joka on itselleni merkittävin kasvotuotteita valitessa, koska ihoni tukkeutuu ja alkaa kiiltelemään päivän mittaan niin helposti.

 37. Selma

  1) Käytän luonnollista aurinkovoidetta, koska en halua kuormittaa ympäristöä enkä omaa elimistöäni kemiallisten aurinkovoiteiden sisältämillä kemikaaleilla.
  2) Positiivisimmat ominaisuudet luonnollisessa aurinkovoiteessa ovat juurikin sen luonnollisuus, turvallisuus ja se, että aurinkosuoja toimii välittömästi sen levittämisestä.
  3) En kaipaa mitään ominaisuuksia synteettisistä aurinkovoiteista.

 38. Johanna

  1. Käytän luonnomukaista kosmetiikkaa sillä se on hyvää itselleni ja ympäristölle. 2. Parasta siinä on tieto terveellisyydestä, myös tehokkuus. 3. en kaipaa 🙂

 39. Sani

  1. Olen pikkuhiljaa siirtynyt isolta osin luonnonkosmetiikkaan. Ne ovat parantuneet vuosien saatossa isot harppaukset -aurinkosuojat on vielä kokeilematta! Kiinnostusta on, joten toivottavasti arpaonni suosii☀️
  2. Turvallisuus
  3. Saatavuus, voi ostaa useasta kaupasta jopa ohan kassan vierestä sesonki aikana.

 40. Lauha

  Kiitos tästä postauksesta! Aina sitä oppii uutta sun juttuja lukiessa.. termi eryteema on aivan uusi, ja sellainen joka pätee ilmeisesti aika hyvin omalla kohdalla eli punoituksen kautta ruskistun (ja herkemmät aina kauhistelee, että olen palanut..) Koetan toki sitä välttää, mutta joskus tulee vedettyä innostuksissaa aurinko-överit. Viimeiset 10 vuotta olen enemmän ja enemmän ollut kiinnostunut luonnonkosmetiikasta ja siirtynyt sekakäyttäjästä vain ja ainoastaan luonnonkosmetiikan ostajaksi.
  1) käytän luonnonkosmetiikkaa, myös aurinkosuojissa, koska ei paljon kiinnosta laittaa synteettisiä kemikaaleja omille keholle. Homesairaan taustalla olen mm herkistynyt hajusteille ja muutenkin monelle ärsykkeelle. Ja jos normi-aurinkorasvat aiheuttavat syöpää (mikäli tämä tutkimusväite on totta), niin niiden käyttötarkoitusta en oikein ymmärrä.
  2) ei kerta kaikkiaan tee mieli levittää tavis-aurinkorasvaa iholle, eli siltä vältyn.. ja nyt kun kirjoitit tuosta aurinkoihottumasta, niin voi olla, että sekin on vähentynyt! Ennen kamala riesa.
  3) mutta jos totta puhutaan, en ole löytänyt vielä luottotuotetta, jossa olisi hyvä levittyvyys, ei jätä valkoiseksi, lähtee helposti pesemällä pois, ei kuivata ihoa jne. Olen tähän mennessä testannut algamaris spray 30 (hyvä levittyvyys ja kiva tuoksu, mutta ei meinaa peseytyä millään ja kuivatti ihon tosi pahasti – ei tod jatkoon), Biosoliksen 15 (aika paksua kamaa, mutta kokeilemistani paras) Acorelle spray 30 (jättää valkoiseksi, ei levity kivasti, eikä muutenkaan tunnu niin hyvältä päällä..).. kovin ahkera käyttäjä en siis taida olla, koska en muista testanneeni muita. Aasian reissaajana olen tainnut turvautua apteekissa myytäviin tuotteisiin kuten Vichyyn ja vaihtanut luonnonkosmetiikkaan aurinkorasvat tuoteryhmänä vasta viimeisenä. Varmaankin Biosoliksen parissa jatkan testailuja. Öljy olisi kiva kyllä testata! Jos Suomessa enää kesää on.. 15-20 min menen kyllä ihan ilman suojaa.

 41. Johanna Meinander

  1. Ensin luin, että korallit kuolee synteettisten aurinkorasvojen takia. Sitten aloin miettiä itseäni ja sitä,etten halua ylimääräisiä kemikaaleja ihooni. 2. Hyvä mieli kun ei tarvitse ylimääräisisiä kemikaaleja. 3.Voisi ostaa aurinkorasvoja mistä vaan. Se ei nyt ole ominaisuus, mutta joskus harmittaa ettei luonnolista aurinkovoidetta saa vaikka Prismasta kauppamatkalla.

 42. Maiju

  1) Oman ja ympäristön hyvinvoinnin vuoksi.
  2) Paras ominaisuus on se, kuinka hyvin ne suojaavat olematta kuitenkaan terveydelle ja ympäristölle haitallisia.
  3) Kaipaan ehkä jonkin verran synteettisten aurinkovoiteiden kevyitä koostumuksia ja helppoa poispestävyyttä.

 43. Katriina

  1. Kirjoititkin vastaukseni yllä, eli ”kemialliset UV-filtterit ovat haitallisia ihmisten terveydelle, saastuttavat vesistöjä, tuhoavat koralleja ja kulkeutuvat lopulta meidänkin lautasille.” Myös lapsilleni haluan ehdottomasti käyttää vain luonnonkosmetiikkaa, ettei heidän kehoon imeydy mitään myrkkyjä.
  2. Ylläolevat ovat vastaus myös tähän kysymykseen
  3. Kaipaan parempaa tuoksua voiteisiin, viimeistään iholle levityksen jälkeen luonnonkos.aurinkosuojavoiteet alkavat haista pahalle. Voidetta on myös hankala pestä pois.

 44. Susami

  1-3) En ole vielä kunnolla tutustunut luonnonkosmetiikan aurinkovoiteisiin,vaikka muuten kaikki kasvotuotteet ovat luonnonkosmetiikalta. Algamariksen sävyttävä aurinkosuoja kasvoille on ihana <3 Tykkään tuoksusta ja levittyvyys on hyvä. Kärsin aurinkoihottumasta ja olen löytänyt apteekista sopivan aurinkovoiteen,johon ihoni ei reagoi. Kunhan puteli loppuu kokeilen ehdottomasti luonnonkosmetiikan tarjontaa. Synteettisissä tykkään ihotuntumasta. Se ettei jää tahmeaa tunnetta. Sitä en siedä yhtään!

 45. Mari Löfman

  1)Luonnolliset aurinkovoiteet ovat turvallisia itselleni ja lapsilleni sekä luonnolle. 2) Iholle ei tule aurinkoihottumaa. 3) En kaipaa, levittyvyys, tuoksu ja ennen kaikkea suoja ovat olleet käyttämissäni tuotteissa kunnossa.

 46. SAW

  Käytän luonnonkosmetiikan aurinkovoidetta koska sen on turvallinen vaihtoehto ja olen sen huomannut olevan jopa tehokkaampi kuin muut aiemmin käyttämäni.
  Viime talvena matkalla ollessani huomasin että en palanut ollenkaan vaikka niin on melkein aina käynyt ainakin jostain kohtaa vartaloa, huomasin myös että rusketuksen oli syvempi, kauniimpi ja kesti huomattavasti pidempään kuin aiemmin, enkä keksi tähän muuta selitystä kuin käyttämäni biosoliksen aurinkovoide.
  Näiden edellämainittujen ominaisuuksien vuoksi en osaa kaivata mitään uusia ominaisuuksia, tämä setti on täydellinen.

 47. Millavee

  1) En voisi kuvitellakaan levittäväni enää iholleni tai lasteni iholle kemiallista aurinkosuojaa vuosien jälkeen. 2) Kokonaisvaltainen turvallisuus ja tehokkuus 3) En kaipaa mitään.

 48. Hanna H.

  1. Käytän luonnollista aurinkosuojaa, koska en halua kuormittaa luontoa enkä omaa kehoani niille vahingollisilla aineilla. Lisäksi olen jo vuosia käyttänyt muutenkin pelkkää luonnonkosmetiikkaa, joten luonnollisen aurinkosuojan valinta on ikään kuin itsestäänselvyys.

  2. Positiivisimmat ominaisuudet ovat ehkä niitä, jotka eivät ole niin helposti käsinkosketeltavia: tieto siitä, että ihollani oleva aine ei imeydy elimistööni eikä aiheuta vahinkoa vesistöille.

  3. Vaikka nykyään fysikaaliset/luonnolliset aurinkosuojat ovatkin kehittyneet huimasti ja tahmea, valkoinen kerros iholla ei ole enää se ainoa vaihtoehto, kaipaan silti vähän synteettisten aurinkosuojien levittämisen ja poispesemisen helppoutta. Luonnollisen aurinkosuojan peseminen on joskus tosi tuskastuttavaa, varsinkin kun ihoa ei suositella raastettavaksi pesukintaalla auringossa oleilun jälkeen. 😀

 49. Sara

  1. & 2. Luonnonkosmetiikka on vaan kaikille paras vaihtoehto. 🙂 3. Täytyy myöntää, että isoja purkkikokoja ja hintoja Luonnonkosmetiikan aurinkorasvat jäävät myös tuntumaan iholla.

 50. Janna

  Ympäristön ja niiden turvallisuuden ansiosta käytän aurinkosuojaa luonnonkosmetiikan parista. Positiivista niissä on ollut joissain käyttämissäni tuotteissa ihana hehku jonka tuote luo iholle heti levittämisen jälkeen, mutta tietenkin se on positiivisinta ettei pala 😀 En onneksi kaipaa mitään synteettisten tuotteiden ominaisuuksista.

 51. Riitta S

  Käytän vain luonnonkosmetiikkaa, joten tietysti myös aurinkovoide on luonnonkosmetiikkaa. (1.)
  Turvallisuus, laatu. (2.)
  Synteettiset saa pestyä iholta paremmin pois. (3.)

 52. Lau

  Luonnolliset aurinkovoiteet ovat suosikkejani, koska ne pysyvät paremmin kuin tavalliset aurinkovoiteet. Uskon niiden myös olevan ympäristölle parempi.
  Näitä postauksessa esiteltyjä tuotteita olisi kiva päästä kokeilemaan, koska tähän mennessä olen kokeillut vain algamarista ja niissä olen ihastunut kyllä myös tuoksuun 🙂 Vaikka onkin ihana että tuotteet pysyy, toisaalta se hankaloittaa pois pesemistä, olisikin kiva että tuotteet saisi muutenkin pois kuin kuorimalla ihoa. Välillä väsyneenä kun illalla pesee tuotteita pois on turhauttavaa kun aurinkorasva vain pyörii iholla eikä tunnu millään lähtevän. Pitää oikeasti panostaa etenkin kasvojen pesuun, ettei tuotteet tuki ihoa. Viime kesänä oli pakko käyttää synteettistä aurinkosuojaa kasvoilla, kun luonnonkosmetiikan aurinkosuojat tuntuivat tukkivan ihoa niin paljon.

 53. Riitta S

  1. Käytän vain luonnonkosmetiikkaa, siksi tietysti myös aurinkovoide on luonnollsta.
  2. Turvallisuus, laatu.
  3. Synteettiset aurinkovoiteet saa pestyä iholta pois paremmin.

 54. Tina

  1. Olen sairastanut melanooman ja sen jälkeen halusin turvallisen vaihtoehdon suojautua auringolta. 2. Turvallisuus. 3. Edelleen mielestäni voiteiden imeytyvyys/huomaamattomuudessa on hieman parannettavaa. Toivoisin spray-tyyppistä kirkasta tuotetta, josta ei jäisi tahmaista tai minkäänlaista jälkeä.

 55. 1. Ympäristön ja oman turvallisuuteni tähden. Myös välttääkseni eläinkokeet, joita useat synteettisen kosmetiikan merkit käyttävät.
  2. Suojaa hyvin ja turvallisesti
  3. Saatavuus oli parempi (marketit ja lähikiskat jos tuli äkillinen tarve aurinkorasvalle) ja edullisemmat hinnat. Kuitenkin luonnollisten suojien hyöty on hinnan ja kaiken arvoista

 56. heta

  1. Käytän muutenkin pelkästään luonnonkosmetiikkaa, luonnolliset aurinkovoiteet ovat turvallisempia ja ympäristöystävällisempiä.
  2. Levittyvät hyvin ja huomaamattomasti , ei jää tahmaista tunnetta eikä tule aurinkoihottumaa. Sekä tietysti toimivat kunnolla!
  3. Kaipasin spray aurinkovoiteita mutta tänä kesänä niitä on tullutkin useammalta merkiltä joten en enää.

 57. Miia

  1. Luonnollinen aurinkovoide on terveellisempi, turvallisempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto.
  2. Luonnonkosmetiikkan käyttämisestä tulee hyvä (ja huoleton) mieli.
  3. Synteettiset aurinkovoiteet levittyvät paremmin kuin jotkut luonnolliset aurinkovoiteet. Muita ominaisuuksia en kaipaa

 58. Annika

  1. Ympäristön ja oman terveyden vuoksi
  2. Ei sisällä luonnolle ja terveydelle haitallisia aineita, säilyy käyttökelpoisena pidempään kuin sen vuoden verran.
  3. Kuvittelen muistavani, etteivät ne ole tahmaisia. Etenkin kasvoille kaipaan hyvin vähärasvaista aurinkosuojaa. Jopa Juice beautyn oil free moisturer spf30 on todella rasvainen, vaikkei öljyä sisälläkään. Naama kiiltää myös Alvan spf 20 bb-voiteella.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>