Beauty

Meikkitrendi: glossy skin

Beauty | 7.2.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Naturelle.fi, sisältää alekoodin

Kun löysin Instagramista nykiläisen meikkitaitelijan Katie Jane Hughesin, koin suurin piirtein valaistumisen. Te jotka olette seuranneet blogiani pidempään tiedätte, että en perusta silmänrajauksista, vaan rakastan leikkiä utuisuudella (jos nyt niin villiksi heittäydyn, että ylipäätään leikin luomiväreillä). Lisäksi tiedätte sen, että ra-kas-tan glossya, kiiltävää ihoa (mielestäni tätä lookia kuvaa parhaiten englanninkielen sana glossy tai dewy kiiltävän sijasta, koska kyseessä on nimenomaan kostea kiilto, ei hohde tai kimallus). Meikkityyli, jolle en puolestaan lämpene on Hollywood-glamour tyylinen pakkeliläjä voimakkailla varjostuksilla ja korostuksilla. Pehmeys ja kiilto ovat minun juttuni meikissä ja sitä Katie Janen Insta on tulvillaan, katsokaa vaikka. Ah, meikki-inspiraation lähde on löytynyt ehkä koko loppuelämäksi!

Tällä kertaa on jaossa resepti meikkiin, jossa pääosaa näyttelee luonnollinen, glossy ja kiiltävä iho. Tämä on myös meikki, jossa itse huitelen arkipäivisin. En käytä silmämeikkiä tällä hetkellä lainkaan eikä edes ripsiväri ole ollut käytössä hyvään toviin. Huulipunaa käytän sen sijaan päivittäin, viime aikoina nudea, luonnollista huulten sävyä hieman buustaavaa sävyä.

Tärkeimmät meikkituotteeni, joita käytä päivittäin ovat 1) kuultoa tuova pohjustaja, 2) ohut nestemäinen meikkivoide, 3) peitevoide silmien alle, 4) voidemainen korostusväri, 5) voidemainen poskipuna ja 6) joku huulituote.

Poikkeuksen muodostaa kuitenkin ruskettunut iho, kuten Teneriffan reissun aikana ja pari viikkoa sen jälkeen. Tällöin skippaan meikkivoiteen, mutta pakolliset tuotteet ovat edelleen 1) peitevoide silmien alle ja 2) voidemainen poskipuna sekä mahdollisesti korostusväri/kuultovoide ja huulituote. Eli meikin kaksi tärkeintä tuotetta ovat tilanteessa kuin tilanteessa peitevoide silmien alle ja voidemainen poskipuna.

Minulla on melko paljon luottomeikkejä, koska luonnonkosmetiikan tarjonta on kasvanut huikean paljon. Saatan käyttää pari kuukautta putkeen vain yksiä tuotteita ja yhtenä päivänä vaihtaa ne lennosta toisiin. Ihanaa, kun on valinnan varaa ja useita suosikkeja.

Näillä spekseillä syntyy seuraavanlainen meikki, johon olen käyttänyt Juice Beautyn tuotteita sekä Hyntin peitevoidetta.

Alla kuva lähtötilanteesta eli iho au naturel. (Sinertävä väri huulillani johtuu mustikkasmoothiesta, joka ei tahtonut irrota sitten millään!)

Ensimmäisenä levitän iholle kuultoa tuovan pohjustajan. Juice Beautyn Phyto-Pigments Illuminating Primer on tähän loistava. Jos haluan todella ohuen meikkipohjan ja vain aavistuksen peittävyyttä, sekoitan sitä meikkivoiteeseen niin, että puolet on pohjustajaa ja puolet meikkivoidetta. Tähän meikkiin levitin sen koko kasvoille ennen meikkivoidetta.

Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, Juice Beautyn pohjustaja toimii super hyvin. Se tuo ihanan valoa heijastavan kiillon kasvoille, joka ei erotu kuitenkaan kimalliuksena tai hohteena, vaan ainoastaan heijastaa kauniisti valoa heleyttäen kasvot.

Tämän jälkeen on meikkivoiteen vuoro ja nyt tuleekin sen levitykseen tuhannen taalan vinkki: Juice Beautyn uusi meikkivoidesivellin! Miten nerokkaasti muotoiltu kapistus! Tavallisella litteällä meikkivoidesiveltimellä nestemäisen meikkivoiteen levitys tasaisesti on sata kertaa vaikeampaa kuin tällä siveltimellä, joka on melko muhkea. Olen aiemminkin kokeillut ns. paksuja meikkivoidesiveltimiä, joissa on pyöristetyt reunat. Juice Beautyn siveltimessä ne ovat kuitenkin terävämmät ja asettuvat kuperasti niin, että siveltimen korkein ja terävin kohta on sen keskellä. Tämä muoto yhdistettynä pulleuteen tekee levittämisestä kuin taulun maalausta. Meikkivoide levittyy erittäin tasaisesti ja siveltimellä on helppo mennä silmäkulmiin sekä häivyttää pohja leuan alle ja hiusrajaan. Levitystekniikasta sellainen vinkki, että pitkät ja kevyet vedot levittävät värin tasaisesti. Jos jossain kohdassa tarvitsee tasoitella väriä, vetoja kannattaa tehdä kevyesti ristikkäin.

Juice Beautyn Phyto-Pigments Flawless Serum Foundation kuivahtaa iholle niin ettei se tarvitse päälleen puuteria. Pohjasta jää juuri sopiva kiilto, etenkin jos alle on levittänyt merkin valoa heijastavan pohjustajan. Itselleni on myös tärkeää käyttää aina ihoöljyä ihonhoitorutiineissa ennen meikkiä, sillä öljyn tuoma kevyt kiilto vain lisää meikkipohjan heleyttä ja ihanaa glossya kiiltoa. Omalle iholleni sopiva sävy Juice Beautyn meikkivoiteesta on nimeltään Sand. 

Jos iho rasvoittuu runsaasti ja meikkivoiteen pysyvyyden kanssa on ongelmia, suosittelen kiinnittämään sen irtopuuterilla. Valitse mahdollisimman ohut ja hienojakoinen puuteri, RMS Beautyn Tinted Un-Powder on paras mitä tiedän. Kiillon kanssa ei kuitenkaan kannata olla hysteerinen, sillä terve ja freesi kiilto näyttää vain hyvältä ja on koko meikin ydin. Päivän aikana meikki tekeytyy iholla ja se näyttää yleensä parhaalta vasta parin tunnin päästä meikkaamisesta.

Peitevoide silmien alle on meikkituote, jota ilman en voi elää. Vaikka silmänaluseni eivät ole varsinaisesti erityisen tummat, freesaa silmänalusten peittäminen ilmettä erittäin paljon. Hyntin Duet Perfecting Concealer peitevoiteen koostumus on kertakaikkiaan täydellinen ja sitä on hehkutettu ympäri internettiä jo pari vuotta. Itselleni tismalleen sopiva sävy vain on puuttunut valikoimasta, mutta juuri lanseerattujen uusien sävyjen myötä löysin myös itselleni sopivan sävyn, joka on nimeltään Medium Tan. Itse en pidä vaaleista peitevoiteista silmien alla – vaaleat rinkulat silmien ympärillä saavat meikäläisen irvistämään. Koska silmänaluset ovat tummat, värin pitää olla myös hieman tummempi, jotta lopputulos on neutraali. Liian vaalea peitevoide silmien alla tekee silmänaluset jopa sairaan näköiseksi. Hyntin peitevoiteessa on pigmenttiä niin paljon, että puolikas nuppineulanpään kokoinen nokare riittää molemmille silmille mainiosti.

Seuraavaksi lisään hieman kiiltoa iholle. Vastoin kaikkia ohjeita, rakastan levittää hillittyä kiiltoa tuovaa korostusväriä hieman myös otsaan. Lisäksi sipaisen sitä nenän varteen, toisinaan kulmaluulle sekä poskiluun yläpuolelle. Juice Beautylle on tullut uudet Flash Luminizer voidemaiset korostuspuikot, jotka ovat kätevästi kaksipäisiä. Varjostus- ja korostusvärin sisältävää puikkoa (sävy Golden-Bronze) oli pakko päästä kokeilemaan, vaikka varjostusväriä en käytäkään ihan joka päivä, vaan kausittain. Puikon toisessa päässä on vaalea korostusväri ja toisessa päässä tummempi varjostusväri. Väriyhdistelmien vaihtoehtoja on kolme, joista kahdessa tummempi sävy on poskipuna ja yhdessä varjostusväri.

Idolini Katie Jane Hughes ei käytä varjostuksia, mutta itse pidän niistäkin, kunhan ne tehdään pehmeästi eikä yhdistetä kokonaisuutta terävään silmämeikkiin. Ensin levitin Flash Luminizerin korostus/varjostuspuikon korostusväriä hivenen otsaan, nenänvarteen, kulmaluulle ja poskipään yläpuolelle. Tämän jälkeen tein varjostukset poskiluun alapuolelle, joka on superhelppoa Flash Luminizerilla, koska väri on puikossa. Piirsin vain sotamaalausta muistuttavat viirut korvanjuuren keskiosan kohdalta kohti suupieltä suoraan poskikuoppaan (kts. kuva alla).

Häivytin varjostuksen meikkivoidesilveltimellä (jota ei tarvitse puhdistaa tässä välissä, vaan vasta lopuksi). Häivytys kannattaa tehdä ylöspäin suuntautuvalla kevyesti pyörivällä liikkeellä. Tarkoitus on siis nostaa poskopäitä esiin, joten liikkeen kannattaa suuntautua sen vuoksi ylöspäin.

Alla näet selkeät kuvat miltä iho näyttää meikkivoiteen, peitevoiteen, korostuksen ja varjostuksen kanssa. Varjostus tuo kivasti muotoa ja lämmintä sävyä kasvoille, mutta se on silti pehmeä ja luonnollinen. Sivulta otetussa kuvassa näkyy myös Flash Luminizerin kaunis kiilto kulmaluulla ja poskiluun yläpuolella; ei siis tippaakaan hohdetta tai kimalletta, vaan juuri sopivaa kiiltoa. Iholla ei ole puuteria eikä Juice Beautyn meikkivoide sitä kaipaakaan. Puuteroin ainoastaan yläluomet ja aavistuksen silmänalusia, jotta meikkivoide ja peitevoide eivät lähde viiruiksi luomen ryppyihin. Puuteri muualla kasvoissa tukkisi kiillon.

Inspiroiduin aivan valtavasti Katie Janen upeista kuulloista poskilla. Useissa lookeissa poskilla on pinkkiin vivahtaa hillittyä kiiltoa. Tähän postaukseen ei ollut tarkoitus käyttää Flash Luminizerin poskipunia, mutta kun tajusin pinkin version puikosta olevan täydellinen vastaavan lookin luomiseen, marssin Naturelleen ostoksille ja täydensin meikkivarastoja vielä toisella Flash Luminizerilla (sävy Blush-Rose). Mielestäni pinkki kiilto poskilla kruunaa koko meikin, vai mitä tuumitte?

Juice Beautyn Phyto-Pigments meikkien Lip Crayon huulipunakynissä on monta täydellistä arkisävyä huuliin. Valitsin tähän meikkiin sävyn Laguna, joka on aavistuksen viileään taittava, omaa huulten sävyä nätisti korostava sävy. Lip Crayonit on käteviä käyttää ja kynämuodostaan huolimatta niitä ei teroiteta vaan väriä ruuvataan näkyviin lisää sitä mukaa, kun se kuluu. Lip Crayonit ovat ihania erityisesti näin talvella, sillä ne kosteuttavat ja pitävät huulet pehmeinä. Olen itse asiassa vähentänyt huulirasvan käyttöä niiden myötä, koska kasvivahojen ja -öljyjen muodostama pohja on niin hoitava.

Alla kuva valmiista lookista, mitäs tuumitte? Tähän voi toki lähteä tekemään haluamaansa silmämeikkiä, punata huulet vaikka kirkkaan pinkiksi tai sutia ripsiin muutaman kerroksen ripsiväriä.

Löytyykö joukosta sinun suosikkimeikkejäsi? Levitätkö meikkivoiteen siveltimellä vai sormilla?

Alekoodi

Koodilla KATJA15 saat 15 % alennuksen Naturellen kivijalkamyymälästä ja verkkokaupasta 28.2.2018 asti. Etu ei koske Nuori-, Kypris-, Mahalo- ja Vintner’s Daughter -tuotesarjoja eikä lahjakortteja.

Kuvat Mariko Pajalahti

Avainsanat: , , , , , , ,