Body & Mind

Maailman paras vihersmoothie

Body & Mind | 6.10.2016 | Katja Kokko

dsc_0074

Flunssasta toipuminen on kestänyt tällä kertaa tavallista pidempään, sillä sain jälkitautina kroonisen väsymyksen. Olo on ollut todella elinvoimaton, kuin pesäpallomailalla päähän lyöty. Toissa päivänä sain raahattua itseni takaisin joogamatolle, jonne meinasin pyörtyä. Pelkän seisomasarjan jälkeen heikotti ja koko maailma tuntui pyörivän.

Keho on kaivannut monta päivää jotain todella virkistävää, puhdistavaa, freesiä ja keventävää. Jotain vihreää. Yhtenä aamuna matkalla työhuoneelle nappasin Korkeavuorenkadun Sis. Delistä evääksi vihersmoothien. Irvistin heti ensimmäisellä hörppäyksellä: smoothie oli makeaa! Täydellinen vihersmoothie on taitolaji, sillä se ei saa olla kitkerää eikä varsinkaan makeaa.

Toissapäiväisen heikotuskohtaukseni seurauksena joogaopettajani vaimo epäili minulla olevan raudan puutosta ja jakoi Rööperin aamujoogan salaisesta reseptikansiosta minulle vihersmoothiereseptin, joka on, uskokaa kun sanon, maailmankaikkeuden paras!

Smoothie ei ole tippaakaan kitkerä, eikä todellakaan makea, vaan se maistuu tasapainoiselle. Muuta sanaa en oikein keksinyt tälle lempeälle maulle. Makean, happaman tai kitkerän sijaan smoothie on hieman suolainen. Sen tärkeimmät raaka-aineet ovat luomubabypinaatti ja avokado sekä puhdistamaton merisuola ja sitruuna. Kaikki muu on extraa ja niitä voi vaihdella. Avokadoa ei kannata käyttää liikaa, jotta koostumuksesta ei tule liisteriä. Yhteen annokseen riittää puolikas avokado.

dsc_0060

Tämä resepti oli vastaus kaikkiin toiveisiini! Oloni alkoi virkistyä ja tasapainottua välittömästi. Surautan smoothien heti aamulla tyhjään vatsaan, iltapäivällä välipalaksi ja illalla iltapalaksi. Vatsa pysyy hiljaa, myhäilee vain tyytyväisenä. Tänä aamuna joogamatolla olo oli voimakas ja energinen. Harjoitus kulki keveästi paljon pidemmälle, kuin olin ajatellut sitä tehdä. Ja sanoinko jo, että vatsassa on hyvä olo? Tuntuu aivan uudistuneelta koko kehossa!

Laitetaanpa siis hyvä kiertämään, sillä tämä juoma ehkäisee myös nurkan takana häämöttävän kaamoksen vaikutuksia. Tämän jälkeen et kaipaa enää muita vihersmoothieohjeita.

Perusohje maailman parhaaseen vihersmoothieen 

1 annos

Reilu kourallinen luomubabypinaattia

1/2 avokado

Pieni nippu korianteria

1 tl manukahunajaa

2 tl sitruunamehua

1/2 tl puhdistamatonta merisuolaa

Vettä

Surauta ainekset sileäksi blenderissä ja nauti heti.

Minä tuunasin ohjettani pienellä lusikallisella manujahunajaa, josta ei tule kuitenkaan makeutta, kun määrä on maltillinen, mutta se ehkäisee kitkeryyttä. Joukkoon voi surauttaa myös pari vartta lehtiselleriä, hieman lehtipersiljaa, luomu parsakaalia tai luomu lehtikaalia. Mikä vaan vihreä käy, kunhan pidät huolta neljästä perusaineesta: babypinaatista, avokadosta, sitruunasta ja suolasta.

Energistä loppuviikkoa kaikille!

vihersmoothie

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , ,