Beauty

Etana, etana, näytä sarves

Beauty | 7.10.2016 | Katja Kokko

dsc_0126

Yhteistyössä Miraz

Jokainen purnukkahullu lienee jossain vaiheessa kuullut etanaseerumia sisältävistä voiteista. Mutta onko kukaan tullut koskaan miettineeksi, miten tuommoinen keksintö on saanut alkunsa kosmetiikassa? Erityisesti ranskalaisessa kosmetiikassa käytetty tehoaine tuli tunnetuksi, kun Ranskan ravintoloihin etanoita keräävien työläisten käsien huomattiin olevan erityistä huomiota herättävän sileät ja haavojen parantuvan tavallista nopeammin. Etanoiden erittämää ”limaa”, eli etanaseerumia alettiinkin kerätä kosmetiikan raaka-aineeksi ja markkinoilta löytyy muutamia etanaseerumisarjoja.

Luonnonkosmetiikkaan ilmiö rantautui, kun pitkän uran maailman suurimman kosmetiikkajätin palveluksessa tehnyt Marcela Valoroso päätti toteuttaa unelmansa omasta luonnonkosmetiikkasarjasta, jonka avain raaka-aine olisi peräisin luomuetanoista. Näin syntyi Helixium, maailman ensimmäinen luomusertifioitu etanaseerumisarja.

dsc_0096

Helixiumin tuotteisiin kerätty seerumi on peräisin Etelä-Ranskassa sijaitsevan etanakasvattamon luomuetanoista. Luontoa kunnioittaen ja etanoita vahingoittamatta, yksittäin etana etanalta käsin kerätty seerumi shokkipakastetaan nopeasti, jotta kaikki tehoaineet saadaan talteen mahdollisimman hyvin jatkokäsittelyä varten Helixium by Skinaturen laboratoriossa. Helixiumin käyttämän seerumin laatu on ensiluokkaista, koska etanat saavat luomuravintoa ja niiden luonnollista elämänrytmiä, kuten talvihorrosaikaa, kunnioitetaan. Menetelmät poikkeavat tavanomaisista kasvatus-, keräys- ja säilöntätavoista.

dsc_0088

Etanaseerumi, eli Helix Aspersa -uute on etanan oma ”ihovoide” ja se on täynnä huippuluokan tehoaineita, kuten allantoiinia, glykolihappoa, hyaluronihappoa, proteoglykaania, kollageenia ja elastiinia. Ei olekaan mikään ihme, että etanaseerumin tiedetään suojaavan ihoa ikääntymisen merkeiltä sekä uudistavan ja korjaavan ihovaurioita. Marcelan mukaan etanan omassa ihovoiteessa oleva proteoglykaani on todella suuressa huudossa kosmetiikkamarkkinoilla Euroopassa. Hän kuvaa proteoglykaania uudeksi hyaluronihapoksi. Todella kiinnostavaa! Tämän raaka-ainenörtin tuntosarvet nousivat välittömästi pystyyn! Proteoglykaani korjaa soluvaurioita ja syväkosteuttaa ihoa sitomalla kosteutta ihoon pitkäkestoisesti. Allantoiini uudistaa ihosoluja, kosteuttaa ja siloittaa ihon rakennetta. Glykolihappo vilkastuttaa ihosolujen uusiutumista ja kosteuttaa ihoa. Hyaluronihappo tunnetaan hyvin sen kosteutta sitovasta vaikutuksesta.

Etanaseerumin lisäksi Helixiumin toinen tärkeä aktiivinen raaka-aine on kajottikurpitsa. Alkujaan meksikolainen perinnekasvi on kurkun ja kurpitsan sukulainen ja se sisältää runsaasti ihoa uudistavia aminohappoja sekä antioksidantteja, erityisesti A- ja C-vitamiineja.

helixium

Helixiumin tuotevalikoima on simppeli, josta löytyy melkein kaikki tarvittava. Sarja täydentyy varmasti tulevaisuudessa uusilla tuotteilla huolellisen tuotekehityksen myötä. Tällä hetkellä valikoimasta löytyvät misellivesi, seerumi, kosteusvoide, silmänympärysseerumi sekä uusimpana tuotteena hopeakuorinta.

Toistaiseksi Helixiumin valikoimassa ei ole perinteistä puhdistusainetta eikä kasvovettä, vaan niiden virkaa toimittaa misellivesi. Misellivesissä on pieni määrä pintajännitystä poistavia ainesosia, jotka saavat aikaan meikkiä ja likaa poistavan vaikutuksen. Helixiumin miselliveden puhdistava aine (Caprylyl/Capryl Glucoside) on onneksi hellävarainen, eikä muodosta liian voimakasta vaahtoa ja kuivata ihoa – yksi miellyttävimmistä misellivesistä, mitä olen itse kokeillut. Helix Aspersa -etanaseerumin lisäksi misellivesi sisältää antioksidanttipitoista kajottikurpitsaa, kirkastavaa greippivettä sekä kosteuttavaa ja rauhoittavaa aloe veraa.

dsc_0095

Helixiumin tähtituote on tietenkin seerumi, josta on heti sanottava, että tässä on hinta-laatusuhde enemmän, kuin kohdallaan. Tämä tuote kannattaa korvamerkata! Seerumi sisältää ihon tukkoisuutta vähentävää seljankukkavettä, etanaseerumia, rauhoittavaa kaurauutetta, kajottikurpitsaa sekä royal jellyä, eli kuningatarhyytelöä, jossa on runsaasti ihoa syvältä kosteuttavaa pantoteenihappoa eli B5-vitamiinia. Seerumi imeytyy todella nopeasti, vähentää punoitusta, tasoittaa ihoa sekä uudistaa ja ravitsee ihoa. Pidin seerumista kovasti, sillä se humpsahti ihoon nopeasti jättäen ihon pinnan tasaiseksi, sileäksi ja napakaksi. Lisäksi ihon väri kirkastui välittömästi kunnon tuhkimoefektillä.

dsc_0099

Silmänympäryksille Helixiumilla on oma seerumi, jonka päässä on metallinen roll-on -aplikaattori. Viileän roll-onin ansiosta väsyneet ja turvonneet silmänaluset saavat kyytiä, sillä kevyellä hieronnalla aineenvaihdunta vilkastuu välittömästi. Raikas seerumi on kehitetty ohuelle ja herkälle silmänympärysiholle. Se suojaa ja vahvistaa ohutta ihoa, uudistaa ihosoluja, vähentää tummuutta silmien alta ja siloittaa juonteita.

Seerumi on huonosti nukuttujen yön jälkeisten aamujen pelastaja, kun silmänalusia koristavat raskaat pussit. Se kaipaa päälleen vielä silmänympärysvoiteen, jollaista Helixiumin valikoimasta ei toistaiseksi löydy, mutta itse sipaisin päälle ohuen kerroksen Helixiumin kosteusvoidetta, joka ei ole tuhtia koostumukseltaan.

dsc_0089

Helixiumin kosteusvoide menee seerumin tavoin hinta-laatusuhteeltaan luksusluokkaan. Kaikille ihotyypeille sopiva kosteusvoide suojaa, vahvistaa ja korjaa ihoa. Voide ei jätä ihoa rasvaiseksi, vaan sileäksi ja mattipintaiseksi. Kevyt meikkipohja vain sulautuu sen päälle luonnollisesti ja itse huomasin selkeän eron muihin käyttämiini kosteusvoiteisiin, sillä iho ei myöskään alkanut kiiltämään päivän aikana yhtä paljon. Voide sisältää etanaseerumin ja kajottikurpitsan lisäksi greippivettä, aloe veraa, arganöljyä ja sheavoita sekä uudistavaa, tulehduksia ehkäisevää ja antibakteerista hopeaa.

dsc_0100

Helixiumin uusin tuote on hopeakuorinta, jota on saatavilla kahteen kuorintaan riittävässä yksittäispakatussa pussissa ja 24 kappaleen pakkauksessa. Mekaaninen kuorintavoide on erittäin hellävarainen ja sen kevyesti kuorivat rakeet ovat kookosta. Kuorinta sisältää ihoa uudistavaa ja tulehduksia ehkäisevää hopeaa sekä samoja aktiivisia raaka-aineita, kuin Helixiumin muutkin tuotteet: etanaseerumia, kajottikurpitsaa, aloeveraa, greippivettä, arganöljyä ja sheavoita.

Hopeakuorinta syväpuhdistaa ihohuokoset perusteellisesti, poistaa kuollutta ihosolukkoa ja se sopii hyvin herkälle ja ohuellekin iholle, joka ei kestä hedelmähappokuorintoja tai voimakkaita mekaanisia kuorintoja. Kuorinnan jälkeen seerumin, kasvoveden ja kosteusvoiteen vaikuttavat aineet pääsevät imeytymään paremmin ihoon ja ihon väri heleytyy.

dsc_0130

En ollut koskaan aiemmin kokeillut etanaseerumia sisältäviä tuotteita, joten Helixium oli todella mielenkiintoinen ja myös positiivinen kokemus. Tuotteet ovat ihanan raikkaita, kevyitä ja todella kosteuttavia. Tuoksut ovat hyvin puhtaat ja raikkaat, eivät lainkaan luonnonkosmetiikkamaiset, joten Helixium on todella hyvä vaihtoehto luonnokosmetiikkaa ja erityisesti sen tuoksuja vierastavalle. Uskon lisäksi, että moni etanaseerumituotteiden nimeen vannova vaihtaa Helixiumiin kuultuaan sen lukuisista eduista perinteisiin etanaseerumibrändeihin verrattuna, jotka ovat synteettistä kosmetiikkaa, vaikka hyödyntävätkin etanaseerumia tehoaineenaan.

Oletteko te kokeilleet Helixiumin tuotteita? Kuulisin mielellään kokemuksianne!

dsc_0082

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , ,

Beauty

17 kommenttia artikkeliin “Etana, etana, näytä sarves”

 1. ---

  Hei!

  Minulle puhkesi reilu pari kuukautta sitten pitkään jatkuneen stressin ja ahdistuksen seurauksena akne poskiin, leukaan ja leukapieliin. Olen nyt käyttänyt noin puolitoista kuukautta Essen tuotteita (Sensitive-sarjan putsari, seerumi ja voide), ja käynyt säännöllisesti Essen tuotteilla tehtävissä kasvohoidoissa ja lymfahieronnassa. Ihon kunto on vaihdellut, välillä mennyt parempaan ja välillä huonompaan, tällä hetkellä tilanne on alkutilanteeseen nähden ihan hyvä. Isoja, kipeitä ihonalaisia finnejä ei ole enää kovin paljoa, pinnallisempia finnejä on jonkin verran, kuoppaisia ja punaisia arpia poskeni ovat melko täynnä. Otsan, ohimoiden ja nenän iho on myös mennyt melko tukkoon, iho on samea ja mustapäitä ja pieniä pinnassa olevia näppylöitä on melko paljon. Tarkoituksenani olisi nyt hankkia Esseltä uusia tuotteita, joita kosmetologini suositteli. Pieni ongelma on kuitenkin se, että olen opiskelija, ja Essen tuotteet ovat kyllä liian kalliita minulle. Ajattelin silti panostaa niihin, kosks tahdon oikeasti saada ihoni kuntoon.

  Näihin etanatuotteisiin liittyen siis. Eräs ennen aknesta kärsinyt ystäväni on kertonut jonkin etanavoiteen auttaneen aknearpiinsa kovasti. Nuokin ovat toki melko kalliita, mutta taitaisin silti päästä halvemmalla, jos hankkisin tuon etanaseerumin Essen seerumin sijasta. Minua vaan mietityttää se, kun Essen tuotteiden kanssa ei ilmeisesti kannattaisi käyttää muita tuotteita yhtä aikaa. Mitä sanot, kun siirryn Essen Sensitive-sarjasta Essen muihin tuotteisiin, olisikohan ok ottaa tuo etanaseerumi ja/tai voide Essen tuotteiden rinnalle?

  Kiitos jo etukäteen!

  • En suosittele vaihtamaan Essen tuotteista nyt muihin, enkä yhdistelemään niitä toisten sarjojen kanssa. Parasta on keskustella oman kosmetologin kanssa, joka on ihoa hoitanut, ettei soppaa hämmennetä liikaa 🙂

 2. Janita

  Mun lemppari dödö on Laveralta appelsiinin tuoksuisena! Niin raikas ihana tuoksu.
  Jos käytän esim eri merkeiltä seerumia ja puhdistustuotteita niiin voiko silti käyttää Esseltä pelkkää kosteusvoidetta?:) tai tietysti voi, mutta…

 3. Jennie

  Minulla ollut käytössä tuo Helixiumin misellivesi, etanatarinat on tuttuja ja havittelin, että arvet vaalentuisivat nopeammin. Käyttökokemus on ollut ok, ehkä pienen pieni ärsytyksen tunne iholla on kuitenkin ollut, joten ajattelin palata Nafhan miselliveteen. Minulla monet misellivedet ovat todella ärsyttäviä, Madaran, Cattierin ja monen muun kokeilleena, Nafha on ollut paras. Ihon tilanne on ollut muutenkin vähän hankala, joten vaikea sanoa, oliko misellivedellä mitään vaikutusta arpien vaalenemiseen. Käytin joskus Sokoksella myytävää etanasarjaa, en enää muista mikä, mutta voide oli aivan liian tuhti ja jotenkin epämiellyttävä käyttää.

  • Kyseessä on varmaan ollut Papa de Caracol, joka on kyllä kamalaa synteettistä kamaa, vaikka siitä löytyykin aloe veraa ja etanaseerumia, joten en ihmettele, jos on ollut epämiellyttävän tuntuinen!

 4. eha

  Hei,

  nämä olivat kauniita kuvia, olet luonnollinen ja rauhallinen niissä, myös valaistus ja tunnelma miellyttävän lämpimiä.

  • Oi kiitos! Ihanaa, että tykkäsit! Ekaa kertaa käytin itselaukaisijaa jalustan kanssa. Vähän vaati säätämistä, mutta hyvin onnistui kuvat minunkin mielestä 🙂

 5. Marie

  Hei Katja! Menee aivan ohi etana-aiheen, mutta tuli mieleeni kysyä nykyisistä ajatuksistasi tatuointien suhteen. Itselläni on useampia tatuointeja ja kuka ties haluaisin vielä joskus lisääkin, mutta nyt kun olen jo vuosia käyttänyt pelkästään luonnonkosmetiikkaa, ihon alle neulottavat tatuointivärit mietityttävät kovasti – niin jo olemassa olevat kuin mahdolliset tulevat. Olisikin mielenkiintoista kuulla sinun ajatuksiasi aiheeseen liittyen. Mitä mietit omasta tatuoinnistasi? Mitä tekisit nyt asian suhteen? Kiitos jos haluat jakaa ajatuksiasi tästä!

 6. JenniR

  Hei Katja ja ihana kiitos inspiroivasta blogistasi 🙂 olen nyt lukenut viikon ajan nenä ruudussa kiinni arvioitasi eri tuotteista, ja nyt on sellainen super positiivinen olo, että saan ihoni kuntoon VIHDOINKIN. Nuorena ihoni oli kuulas ja kaunis, en edes tiennyt mitä finni tarkoittaa ennen kuin mittari lähestyi kolmeakymppiä. Sitten räjähti 😀 Minulla on tällä hetkellä ruusufinni, couperosa ja pod (kolme kovaa) ja kaiken kruunaa järkyttävät hormonifinnit, kun ensimmäiset parantuvat niin onkin taas se aika kuukaudesta… Joten voit uskoa että olen ollut helisemässä ihoni kanssa. Pod on onneksi rauhoittunut kun tajusin jättää silikonit ja teolliset mineraaliöljyt pois, mutta ihoni suojakelmu on vaurioitunut ja se saattaa alkaa oireilla välillä vailla näkyvää syytä, stressistä, ulkoilusta, juhlimisesta jne…

  Nyt luettuasi blogiasi olen tajunnut, että olen hoitanut ihoani liian voimakkaalla tuotteilla ja aiheuttanut enemmän hallaa kuin hyötyä ihollani. Arvaa kaduttaako? Osasyy on varmasti se, että olen aina ollut purkkihullu ja tykännyt läträtä erilaisilla putsareilla, voiteilla, seerumeilla.. harmi että olen lätrännyt teollisilla sellaisilla jotka ovat herkistyttäneet ihoni vuosien saatossa.

  MUTTA! Nyt se on loppu. Nyt purkkihulluuteni saa tyydyttyä vain luonnonkosmetiikalla, ja mahdollisimman laadukkaalla sellaisella. Ensimmäiset tilaukset ovat lähteneet ja kovasti toivon, että ihoni alkaa pikkuhiljaa taas vahvistumaan. Sain paljon vinkkejä ja hyviä vaihtoehtoja minun iholleni sopivista tuotteista blogistasi, toivottavasti toimivat ja antavat hellää rakkautta kovia kokeneelle iholleni 🙂

  • Purkkihulluus ja halu hoitaa ihoa voivat kyllä kääntyä itseään vastaan, jos ei hoidossa ole suunnitelmallisuutta ja ymmärrystä, miten kokonaisuuden on rakentanut. Väärät tuotteet on yksi yleisin syy siihen, miksi iho ei vain parane. Toivottavasti sait valittua blogin avulla toimivan kokonaisuuden laadukkaista tuotteista!

 7. Vilma

  Hei!

  Oletko koskaan kirjoittanut alkoholista (etanolista) kosmetiikan raaka-aineena? Itse välttelen alkoholia kuin ruttoa, sillä olen lukenut jonkin verran sen iholle haitallisista vaikutuksista pitkällä aikavälillä ja ihan kaikki alkoholia sisältävät kasvovedet, joita olen kokeillut, ovat polttaneet pahasti ihollani niin, että ne on aina joutunut pesemään heti pois. Näiden kokemuksien takia en halua alkoholia laittaa iholleni muissakaan tuotteissa. Katsoin tuon etanaseerumin incin ja pettymyksekseni sieltäkin löytyi alkoholia (alcohol denat.). Samoin monesta muusta todella paljon kehutusta luonnonkosmetiikan tuotteesta sitä löytyy ja vieläpä ihan incin alkupäästä. Olen etsinyt itselleni meikkivoidetta, ja niihinkin on alkoholia piilotettu lähes kaikkiin, vaikka olisivat vähän kalliimpiakin (30+ euroa). Olen kummastellut tätä jo pitkän aikaa, etenkin, kun kyseessä on luonnonkosmetiikka. Varmasti alkoholilla on joku funktio näissä, mutta miten (mun ymmärtääkseni) niin haitallista ainetta saa käyttää luonnonkosmetiikassa? Voisitko avata tätä minulle, on nimittäin niin moni hehkutettu ja muuten itselleni sopivalta kuulostanut aine jäänyt ostamatta?

  • Luonnonkosmetiikassa käytetään kasviperäistä luomualkoholia, mutta etanolia toki sekin on. Lähestulkoon aina se löytyy tuotteista kasviuutteiden vuoksi. Eli kasviuutteet on uutettu alkoholiin, jonka vuoksi myös alkoholi täytyy merkitä inciin. Jotkin sarjat käyttävät alkoholia myös sen vuoksi, että se liuottaa ihon pinnalta lipidejä, eli rasvaa, ja näin vesiliukoiset aktiiviset raaka-aineet pääsevät imeytymään syvemmälle ihon kerroksiin. Ihon ylempiin kerroksiin nimittäin imeytyvät rasvaliukoiset aineet, mutta syvemmälle vesiliukoiset aineet, ja jos tuote sisältää jälkimmäisiä aktiiviaineita, tuotteessa täytyy olla jokin ”kuljetin”, jolla aineet saadaan imeytymään, muuten niiden funktio menee hukkaan. Jotkin sarjat käyttävät käyttävät alkoholia rasvaisen ihon kasvovesissä supistavana aineena. Tällöin määrä on yleensä paljon suurempi ja alkoholin tuntee iholla. Jos se aiheuttaa ärsytystä, ei tuotetta kannata käyttää. Esimerkiksi Helixiumin tuotteistaa alkoholia ei tunne iholla, todennäköisesti etanaseerumi tai jokin muu tuotteen vaikuttava aine on uutettu alkoholiin. Suurin merkitys on siis sillä, missä kohtaa inciä alkoholi esiintyy. Suuret määrät voivat kuivattaa ja ärsyttää ihoa ihotyypistä riippuen ja tällöin ei tietenkään kannata sellaista tuotetta valita.

 8. Tuuli

  Olen käyttänyt näitä helixiumin seerumeita jo yli vuoden. Oman, stressipohjaisen itsediagnosoidun ruusufinnintyyppisen suunympärysihonäppylöinnin tämä lopetti kokonaan. Joku outo näppylöinti alkoi kesällä otsalla, olinkin unohtanut etanat perukoille ja hain ne apuun, heti katosivat näpyt. Silmänympärysseerumi on kuin vettä, mutta parin kuukauden käytön jälkeen tuttavaMIES sanoi että silmänympärykseni eivät ole niin tummat kuin ennen, oli pakko uskoa tämän taikaan!

  Kaikenlaisia seerumeita ja kokeiluja onkin kaappin eksynyt milloin mistäkin alesta, mutta ei ne mitkään vaan voita tätä mitenkään. Nyt olenkin juuri päättänyt ostaa viimein myös päivävoiteen, sillä nämä tuotteet todella tuntutvat olevan iholleni täydellisiä! Onneksi ovat riiittoisia joten voin hankkia tuote kerrallaan, moneen yhdessä ei ole varaa satsata.

  Muuten, silmänympärysyhdistelmänä on ollut etanaseerumi silmänympäryksille, sitten naturativin silmänympärysseerumi, sitten päälle BtB13 total corrector ja näin on taiottu mustat silmänympärykset pois! Ihan parasta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>