Beauty

Etana, etana, näytä sarves

Beauty | 7.10.2016 | Katja Kokko

dsc_0126

Yhteistyössä Miraz

Jokainen purnukkahullu lienee jossain vaiheessa kuullut etanaseerumia sisältävistä voiteista. Mutta onko kukaan tullut koskaan miettineeksi, miten tuommoinen keksintö on saanut alkunsa kosmetiikassa? Erityisesti ranskalaisessa kosmetiikassa käytetty tehoaine tuli tunnetuksi, kun Ranskan ravintoloihin etanoita keräävien työläisten käsien huomattiin olevan erityistä huomiota herättävän sileät ja haavojen parantuvan tavallista nopeammin. Etanoiden erittämää ”limaa”, eli etanaseerumia alettiinkin kerätä kosmetiikan raaka-aineeksi ja markkinoilta löytyy muutamia etanaseerumisarjoja.

Luonnonkosmetiikkaan ilmiö rantautui, kun pitkän uran maailman suurimman kosmetiikkajätin palveluksessa tehnyt Marcela Valoroso päätti toteuttaa unelmansa omasta luonnonkosmetiikkasarjasta, jonka avain raaka-aine olisi peräisin luomuetanoista. Näin syntyi Helixium, maailman ensimmäinen luomusertifioitu etanaseerumisarja.

dsc_0096

Helixiumin tuotteisiin kerätty seerumi on peräisin Etelä-Ranskassa sijaitsevan etanakasvattamon luomuetanoista. Luontoa kunnioittaen ja etanoita vahingoittamatta, yksittäin etana etanalta käsin kerätty seerumi shokkipakastetaan nopeasti, jotta kaikki tehoaineet saadaan talteen mahdollisimman hyvin jatkokäsittelyä varten Helixium by Skinaturen laboratoriossa. Helixiumin käyttämän seerumin laatu on ensiluokkaista, koska etanat saavat luomuravintoa ja niiden luonnollista elämänrytmiä, kuten talvihorrosaikaa, kunnioitetaan. Menetelmät poikkeavat tavanomaisista kasvatus-, keräys- ja säilöntätavoista.

dsc_0088

Etanaseerumi, eli Helix Aspersa -uute on etanan oma ”ihovoide” ja se on täynnä huippuluokan tehoaineita, kuten allantoiinia, glykolihappoa, hyaluronihappoa, proteoglykaania, kollageenia ja elastiinia. Ei olekaan mikään ihme, että etanaseerumin tiedetään suojaavan ihoa ikääntymisen merkeiltä sekä uudistavan ja korjaavan ihovaurioita. Marcelan mukaan etanan omassa ihovoiteessa oleva proteoglykaani on todella suuressa huudossa kosmetiikkamarkkinoilla Euroopassa. Hän kuvaa proteoglykaania uudeksi hyaluronihapoksi. Todella kiinnostavaa! Tämän raaka-ainenörtin tuntosarvet nousivat välittömästi pystyyn! Proteoglykaani korjaa soluvaurioita ja syväkosteuttaa ihoa sitomalla kosteutta ihoon pitkäkestoisesti. Allantoiini uudistaa ihosoluja, kosteuttaa ja siloittaa ihon rakennetta. Glykolihappo vilkastuttaa ihosolujen uusiutumista ja kosteuttaa ihoa. Hyaluronihappo tunnetaan hyvin sen kosteutta sitovasta vaikutuksesta.

Etanaseerumin lisäksi Helixiumin toinen tärkeä aktiivinen raaka-aine on kajottikurpitsa. Alkujaan meksikolainen perinnekasvi on kurkun ja kurpitsan sukulainen ja se sisältää runsaasti ihoa uudistavia aminohappoja sekä antioksidantteja, erityisesti A- ja C-vitamiineja.

helixium

Helixiumin tuotevalikoima on simppeli, josta löytyy melkein kaikki tarvittava. Sarja täydentyy varmasti tulevaisuudessa uusilla tuotteilla huolellisen tuotekehityksen myötä. Tällä hetkellä valikoimasta löytyvät misellivesi, seerumi, kosteusvoide, silmänympärysseerumi sekä uusimpana tuotteena hopeakuorinta.

Toistaiseksi Helixiumin valikoimassa ei ole perinteistä puhdistusainetta eikä kasvovettä, vaan niiden virkaa toimittaa misellivesi. Misellivesissä on pieni määrä pintajännitystä poistavia ainesosia, jotka saavat aikaan meikkiä ja likaa poistavan vaikutuksen. Helixiumin miselliveden puhdistava aine (Caprylyl/Capryl Glucoside) on onneksi hellävarainen, eikä muodosta liian voimakasta vaahtoa ja kuivata ihoa – yksi miellyttävimmistä misellivesistä, mitä olen itse kokeillut. Helix Aspersa -etanaseerumin lisäksi misellivesi sisältää antioksidanttipitoista kajottikurpitsaa, kirkastavaa greippivettä sekä kosteuttavaa ja rauhoittavaa aloe veraa.

dsc_0095

Helixiumin tähtituote on tietenkin seerumi, josta on heti sanottava, että tässä on hinta-laatusuhde enemmän, kuin kohdallaan. Tämä tuote kannattaa korvamerkata! Seerumi sisältää ihon tukkoisuutta vähentävää seljankukkavettä, etanaseerumia, rauhoittavaa kaurauutetta, kajottikurpitsaa sekä royal jellyä, eli kuningatarhyytelöä, jossa on runsaasti ihoa syvältä kosteuttavaa pantoteenihappoa eli B5-vitamiinia. Seerumi imeytyy todella nopeasti, vähentää punoitusta, tasoittaa ihoa sekä uudistaa ja ravitsee ihoa. Pidin seerumista kovasti, sillä se humpsahti ihoon nopeasti jättäen ihon pinnan tasaiseksi, sileäksi ja napakaksi. Lisäksi ihon väri kirkastui välittömästi kunnon tuhkimoefektillä.

dsc_0099

Silmänympäryksille Helixiumilla on oma seerumi, jonka päässä on metallinen roll-on -aplikaattori. Viileän roll-onin ansiosta väsyneet ja turvonneet silmänaluset saavat kyytiä, sillä kevyellä hieronnalla aineenvaihdunta vilkastuu välittömästi. Raikas seerumi on kehitetty ohuelle ja herkälle silmänympärysiholle. Se suojaa ja vahvistaa ohutta ihoa, uudistaa ihosoluja, vähentää tummuutta silmien alta ja siloittaa juonteita.

Seerumi on huonosti nukuttujen yön jälkeisten aamujen pelastaja, kun silmänalusia koristavat raskaat pussit. Se kaipaa päälleen vielä silmänympärysvoiteen, jollaista Helixiumin valikoimasta ei toistaiseksi löydy, mutta itse sipaisin päälle ohuen kerroksen Helixiumin kosteusvoidetta, joka ei ole tuhtia koostumukseltaan.

dsc_0089

Helixiumin kosteusvoide menee seerumin tavoin hinta-laatusuhteeltaan luksusluokkaan. Kaikille ihotyypeille sopiva kosteusvoide suojaa, vahvistaa ja korjaa ihoa. Voide ei jätä ihoa rasvaiseksi, vaan sileäksi ja mattipintaiseksi. Kevyt meikkipohja vain sulautuu sen päälle luonnollisesti ja itse huomasin selkeän eron muihin käyttämiini kosteusvoiteisiin, sillä iho ei myöskään alkanut kiiltämään päivän aikana yhtä paljon. Voide sisältää etanaseerumin ja kajottikurpitsan lisäksi greippivettä, aloe veraa, arganöljyä ja sheavoita sekä uudistavaa, tulehduksia ehkäisevää ja antibakteerista hopeaa.

dsc_0100

Helixiumin uusin tuote on hopeakuorinta, jota on saatavilla kahteen kuorintaan riittävässä yksittäispakatussa pussissa ja 24 kappaleen pakkauksessa. Mekaaninen kuorintavoide on erittäin hellävarainen ja sen kevyesti kuorivat rakeet ovat kookosta. Kuorinta sisältää ihoa uudistavaa ja tulehduksia ehkäisevää hopeaa sekä samoja aktiivisia raaka-aineita, kuin Helixiumin muutkin tuotteet: etanaseerumia, kajottikurpitsaa, aloeveraa, greippivettä, arganöljyä ja sheavoita.

Hopeakuorinta syväpuhdistaa ihohuokoset perusteellisesti, poistaa kuollutta ihosolukkoa ja se sopii hyvin herkälle ja ohuellekin iholle, joka ei kestä hedelmähappokuorintoja tai voimakkaita mekaanisia kuorintoja. Kuorinnan jälkeen seerumin, kasvoveden ja kosteusvoiteen vaikuttavat aineet pääsevät imeytymään paremmin ihoon ja ihon väri heleytyy.

dsc_0130

En ollut koskaan aiemmin kokeillut etanaseerumia sisältäviä tuotteita, joten Helixium oli todella mielenkiintoinen ja myös positiivinen kokemus. Tuotteet ovat ihanan raikkaita, kevyitä ja todella kosteuttavia. Tuoksut ovat hyvin puhtaat ja raikkaat, eivät lainkaan luonnonkosmetiikkamaiset, joten Helixium on todella hyvä vaihtoehto luonnokosmetiikkaa ja erityisesti sen tuoksuja vierastavalle. Uskon lisäksi, että moni etanaseerumituotteiden nimeen vannova vaihtaa Helixiumiin kuultuaan sen lukuisista eduista perinteisiin etanaseerumibrändeihin verrattuna, jotka ovat synteettistä kosmetiikkaa, vaikka hyödyntävätkin etanaseerumia tehoaineenaan.

Oletteko te kokeilleet Helixiumin tuotteita? Kuulisin mielellään kokemuksianne!

dsc_0082

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , ,