Beauty

Helmidödö

Beauty | 5.10.2016 | Katja Kokko

dsc_0005

Toimiva dödö on kautta aikojen tuote, joka tuntuu olevan ikuisen etsinnän kohteena luonnonkosmetiikassa. Alumiinikloorihydraatittomat dödöt eivät tuki hikirauhasia ja estä siten hikoilua, joten toimivan tuotteen valmistaminen on hitusen haasteellista. Monesti käy niin, että löydettyään hajut poissa pitävän dödön, tulee tilalle muita ongelmia, kuten kellertävät tahrat kainaloissa – jos siis sattuu rakastamaan allekirjoittaneen tavoin valkoisia yläosia.

Acorellen huippudödö oli pitkään suosikkini, mutta vähitellen huomasin, että ilmeisesti Potassium alum alkoi kutittamaan kainaloitani, joka pakotti etsimään uusia vaihtoehtoja. Hajut tehokkaasti ehkäiseviä ja kainalot kuivina pitäviä yksilöitä löytyi voidemaisista stickeistä, kuten Lovefreshistä ja Schmidt’s dödöistä, mutta pikkuhiljaa valkoisten paitojen ja toppien kainalot alkoivat kellertää. Kaivelin purnukkavarastosta testiin saamiani dödöjä, joista Sante ei toiminut lupaavan alun jälkeen sitten yhtään, mutta yksi helmi kaapin uumenista löytyi ja toista pulloa jo viedään: Laveran helmiuutetta sisältävä dödö. Valkoiset paidat ovat pysyneet tahrattomina ja hajut pysyvät koko päivän poissa. Yleensä sipaisen helmidödöä lisää ennen illan joogaohjauksia, mutta vapaailtoina lisäys ei ole tarpeen.

Välillä tuntuu, että nämä kainalojutut ovat kiinni suurin piirtein tähtien asennoista. Aiemmin toiminut dödö voikin yhtäkkiä mystisesti pettää. Toivottavasti tämän hetkisen kainalopaikan lunastaneen helmidödön kanssa yhteiselo jatkuu mahdollisimman pitkään.

Jos Lavera ei ole toiminut sinulla, suosittelen lukaisemaan jutut ja kommentit Lovefreshistä. Siitä on moni luonnonkosmetiikkaan vaihtanut ja pettynyt löytänyt luottodödönsä.

Mitkä on teidän TOP 3 dödönne?

Kuva Katja Kokko

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Avainsanat: , ,

Beauty

22 kommenttia artikkeliin “Helmidödö”

 1. Laura

  Juuri kuten sanoit! Toimivuus riippuu tähtien asennosta ja kaikesta muustakin. Mulla tämä ei oikein toiminut, mutta! Saman sarjan miesten dödö toimii. Haju on aika unisex, eikä kukaan kaksilahkeinen valittanut, että haisen miehelle 😀

 2. Maikki

  Kiitos vinkistä! Santen kristalli-dödö toimii minulla ja on kyllä riittoisa! Lisänä käytän Dr.Hauschkan ruusuista vartalopuuteria ”varmistamaan” 🙂

 3. Taika

  Hei mahtavaa, mietinkin juuri uuden dödön kokeilemista. Schmidt’s on kyllä pitänyt hajut poissa, mutta kainalot eivät tykänneet (ilmeisesti) ruokasoodasta sitten yhtään, koska menivät aivan punaisiksi ja iho lähti kuoriutumaan! Lavera siis seuraavaksi testiin. Top kolmosta ei ole vielä löytynyt, mutta jospa löytyisi edes se yksi 🙂

 4. Ulpu

  Kiitos tästä(kin) vinkistä! 🙂 Schmidt’s ja Madaran yrttidödö ovat parhaiten pitäneet mulla. Ensimmäisen lime-bergamotti on ihana tuoksultaan ja pitää hyvin, kunnes sain ärhäkän punoituksen kainaloihini. Pidin taukoa ja kun taas käytin sitä, punoitus palasi. Käytin sitten välillä Santea (joka ei toimi mulla ollenkaan) ja palasin Schmidt’siin, nyt ei ole vielä ärtynyt. Tänään sain sitten tilaamani sensitive-version Schmidt’siltä, katsotaan miten tämän kanssa käy. Tosi ruusuinen tuoksu ainakin. 😀 Lovefresh ei myöskään toiminut mulla, vaikka niin toivoin muuta. Täytyy tämä Lavera kokeilla seuraavaksi. Nämä dödöasiat taitaa kyllä tosiaan olla henkimaailman juttuja. 😀

  • Ulpu

   Mites tuon Laveran tuoksu muuten? Täytyy varmaan käydä tuoksuttamassa. Santen dödön tuoksu tökkii mulla pahasti eikä se kyllä toiminutkaan.

 5. Sanna

  Dödö -issue on kyllä hankala. Olen testannut tosi monia luonnonkosmetiikan dödöjä, ja napakymppiä ei ole vielä löytynyt.
  Käytin useamman purkin peräkkäin Acorellen ruusu-dödöä, mutta se alkoi lopulta kutittamaan kainaloita eikä viimeisen purkin kohdalla enää oikein pitänyt hajuakaan poissa. Sen jälkeen testasin Lovefreshin ruusudödöä, mutta se kutitti kainaloitani jo heti alussa. Lyhyen testini perusteella se olisi kyllä pitänyt hajut pois, mutta kutinan lisäksi oli vaatteiden sottaantumisongelma. Tällä hetkellä käytän Acorellen vihertävällä etiketillä varustettua dödöä, mutta sekin on viime aikoina välillä aiheuttanut kutinaa eikä enää pidä hyvin hajuja pois kuin ensimmäisen purkin kohdalla.

  Kenties testaan seuraavaksi tätä Laveran helmidödöä.

  • HEI HUOMIO KAIKILLE TEILLE, JOITA KUTITTAA/ÄRSYTTÄÄ VOIDEMAISET DÖDÖT! Sekä Lovefreshiltä että Schmidtsiltä löytyy ruokasoodattomat versiot, valitkaa semmoinen, jos dödö muuten toimi, mutta ongelmana oli kutina ja punoitus. Ruokasooda voi ärsyttää ihoa joko heti tai pitkässä juoksussa joillain, mutta löytyy tosiaan soodattomat vaihtoehdot myös!

   Mulla myös Acorelle alkoi kutittaa, mutta Laverassa ei ole lainkaan Potassium alumia, joten suosittelen kokeilemaan!

  • Iida

   Kommenteissa joku olikin ihastunut laveran miesten dödöön ja itsekin olen puolisolta sitä välillä lainannut, sekin on ihan superhyvä!
   Yksi lemppari aikoinaan oli crystal essencen kamomilla/vihreä tee deospray, siinä oli huumaava hento tuoksu!

 6. Mari

  Mulla on vakkarikäytössä tämä ja Lovefreshin soodaton Mandarin Lime. Nämä eivät ärsytä kainaloita ja pitävät hajut kurissa.

 7. NinaK

  Juu, aika monet dödöt on tullut testattua. Lemppari vielä puuttuu. Olen huomannut että paremmin toimii jos samanaikaisesti käytössä pari dödöä vaihdellen.
  Lovefreshin ja Schmidtsin versiot ei kunnolla pitäneet ja sooda ärsytti. Madaran yrttidödö piti muutaman kuukauden kunnes petti ja alkoi kutista. Tuota Laveraa voisi kokeilla. Onko siinä alkoholia? Sitä kainalot ei kestä.

 8. Saaramikki

  Madara Bio-active tähän mennessä toiminut parhaiten. Vaikka kainalot kostuu niin ei hiki haise! Herbal versio ei ollenkaan toiminut mulla!!
  Lovefresh ei toiminut ja stick varisee ja värjää paitoja.
  Urtekram kookosdödö kotipäivinä, normimenoa ei pidä

 9. Tii

  Mä en ole uskaltanut vaihtaa vielä madaroita mihinkään, mutta ehkä seuraavaksi. Ja ostan miehillenikin. Kiitos taas vinkistä!

 10. Emilia

  Moikka Katja!

  Itsekin vaihdoin kesällä luonnonkosmetiikan dödöihin ja ensimmäisinä kokeiluun menivät juurikin tämä Laveran 24h dödö ja lisäksi Speickin stickidödö, mutta ne eivät juuri auttaneet. 🙁 Schmidt’sin bergamot+lime dödö on itsellä toiminut, tosin poikaystävä kertoo, että haisen vihreältä teeltä kun mulla on sitä kainaloissa 😛

  Mietin tässä että oletkohan koskaan kirjoittanut artikkelia siitä, miten itse aloit bloggaamaan? Löytyykö jostain arkistoistasi moista artikkelia tai vaikka vinkkejä aloitteleville bloggaajille? 🙂

  • Antiperspiranteista luonnonkosmetiikan dödöihin tottuminen vie keholta aikaa. Kun aikoinaan itse vaihdoin hikirauhaset tukkineet dödöt luonnollisiin, hiki kyllä haisi muutaman kuukauden ja dödöä sai kuljettaa mukana. On varmasti yksilöllistä, kuinka kauan tottuminen vie.

   Ei löydy juttua bloggaamisen aloittamisesta, mutta laitan juttutoiveen korvan taakse 🙂

 11. Marja

  Mulla ainoat luonnondödöt, jotka on oikeesti pitäneet hajun poissa yhtä hyvin kuin esmes Rexona, ovat Lovefresh ja Schmidt’s, eikä niistä ole myöskään tullut mitään ärsytyksiä, mutta kyllähän ne siis sottaavat. Lovefresh on rasvainen, ja Schmidt’s puolestaan jauhoinen.

  Sellaisina päivinä, joina ei mitään kummempaa hässäkkää, käytän Madaraa. Sitä saa niin helposti mistä vaan. (Eli Sokokselta ) Sokokselle on muuten tullut myyntiin Zuiin ja olikos se nyt Laveran (?) meikkejä, huippua!

 12. Mona

  Kiitos tästä Katja -huippu aihe ja pointit!
  Itse olen kokeillut varmasti tusina eri dödöä läpi: kaikki ne, jotka otimivat jollakin toisella eivät vain millään toimi minulla.
  Koitin siis suosituksestasi LoveFreshiä, joka toimii kuin unelma =ihanaa …mutta olen ihmetellyt kuinka valkoisissa yläosissani yhtäkkiä kellertävät kaikki kainalot -enkä ollenkaan osannut hölmönä ajatella dödöä syylliseksi!
  Lisäksi kokeilin LoveFreshissa uutta tuoksua, ja kainalot ovat siis sekä kutisseet, että ärsyyntyneet aivan punaisiksi …ja taas hölmönä ajattelin tämän johtuvan mahdollisesti hyvin stressaavasta elmäntilanteesta tällä hetkellä tms, enkä yhtään ajattelut syyttää dödöä.
  Mutta nyt tiedän, mikä helpotus!
  Täytyy pikemmiten testat tätä dödöä, josko se toimisi itselläni ja ratkaisisi tuple-pulmat?! 🙂

 13. SannaK

  Jännä kyllä tämä dödö-asia, että mikä kelläkin toimii! Mä kokeilin joskus muistaakseni juuri sun suosittelemana Sante 24h -dödöä ja se on paras kokeilemani dödö nykyään. Muut Santet puolestaan eivät ole toimineet, eikä esim. Acorellet ja Madarat.
  Lovefreshilla on hyvä pito, mutta se sotkee tosiaan paitojen kainalot ja tykkään Santen roll on -päästä enemmän. Joten voisihan sitä kokeilla tuota Laveran uututtakin seuraavana purkkina! Kiitos siis taas vinkistä! (:

  • Sanoppa muuta! Mulla kyllä toimi tuo Santen dödö alkuun, mutta nyt kun käytin kokonaisen pullon, niin alkoi falskaamaan. Sain juuri Neal’s Yardin uudet dödöt testiin, jotka eivät ole vielä saapuneet Suomeen ja nyt kaksi päivää niitä kokeillut. Hyvältä vaikuttaa, mutta raportoin näistä pidemmän testijakson jälkeen 🙂 Laveran olen kyllä nyt todennut todella hyväksi!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>