Beauty

Helmidödö

Beauty | 5.10.2016 | Katja Kokko

dsc_0005

Toimiva dödö on kautta aikojen tuote, joka tuntuu olevan ikuisen etsinnän kohteena luonnonkosmetiikassa. Alumiinikloorihydraatittomat dödöt eivät tuki hikirauhasia ja estä siten hikoilua, joten toimivan tuotteen valmistaminen on hitusen haasteellista. Monesti käy niin, että löydettyään hajut poissa pitävän dödön, tulee tilalle muita ongelmia, kuten kellertävät tahrat kainaloissa – jos siis sattuu rakastamaan allekirjoittaneen tavoin valkoisia yläosia.

Acorellen huippudödö oli pitkään suosikkini, mutta vähitellen huomasin, että ilmeisesti Potassium alum alkoi kutittamaan kainaloitani, joka pakotti etsimään uusia vaihtoehtoja. Hajut tehokkaasti ehkäiseviä ja kainalot kuivina pitäviä yksilöitä löytyi voidemaisista stickeistä, kuten Lovefreshistä ja Schmidt’s dödöistä, mutta pikkuhiljaa valkoisten paitojen ja toppien kainalot alkoivat kellertää. Kaivelin purnukkavarastosta testiin saamiani dödöjä, joista Sante ei toiminut lupaavan alun jälkeen sitten yhtään, mutta yksi helmi kaapin uumenista löytyi ja toista pulloa jo viedään: Laveran helmiuutetta sisältävä dödö. Valkoiset paidat ovat pysyneet tahrattomina ja hajut pysyvät koko päivän poissa. Yleensä sipaisen helmidödöä lisää ennen illan joogaohjauksia, mutta vapaailtoina lisäys ei ole tarpeen.

Välillä tuntuu, että nämä kainalojutut ovat kiinni suurin piirtein tähtien asennoista. Aiemmin toiminut dödö voikin yhtäkkiä mystisesti pettää. Toivottavasti tämän hetkisen kainalopaikan lunastaneen helmidödön kanssa yhteiselo jatkuu mahdollisimman pitkään.

Jos Lavera ei ole toiminut sinulla, suosittelen lukaisemaan jutut ja kommentit Lovefreshistä. Siitä on moni luonnonkosmetiikkaan vaihtanut ja pettynyt löytänyt luottodödönsä.

Mitkä on teidän TOP 3 dödönne?

Kuva Katja Kokko

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Avainsanat: , ,