Body & Mind

Luottotuotteeni Foodinilta ja 20 % alennus

Body & Mind | 15.11.2019 | Katja Kokko

Postauksen tuotteet on saatu blogin kautta

Hyvinvointia ja keskittymiskykyäni ylläpitävät tuotteet eivät ole mitään ihmepillereitä, vaan puhdasta ruokaa ja luonnosta löytyviä yrttejä sekä mausteita.

Aloitan aamuni terveysshotilla, jonka sekoitan mm. luomu omenasiiderietikasta, kurkumasta ja oliiviöljystä. Sitten surautan bulletproof-kahvin, johon blendaan luomulaatuisia rasvoja ja adaptogeenejä, kuten pakurikääpää tai ruusujuurta. Päivän aikana nautin vettä, johon tipautan ripauksen puhdistamatonta merisuolaa. Maustan ruokani aina luomumausteilla, joita käytän paljon – minulle laadukkaat mausteet ovat luonnon omia lääkkeitä. Jos makeahammasta kolottaa, napostan raakasuklaata, raakasuklaalla kuorrutettuja marjoja tai tuoreita marjoja ja mascarpone-juustoa.

Lähes kaikki nämä edellämainitut ainekset hankin useimmiten kotimaiselta Foodinilta, jonka tuotteet ovat vertaansa vailla ja tuotevalikoima aivan loistava.

Parempia ja laadukkaampia vaihtoehtoja perushötön tilalle, tämä on ollut filosofiani viimeiset kymmenen vuotta ja se tuntuu olossa.

Lontoosta ei Foodinin tuotteita saa, mutta minua on onneksi hemmoteltu muhkeilla tuotelähetyksillä ja niinpä esimerkiksi käyttämäni mausteet ovat lähes pelkästään Foodinin kuin myös omenasiiderietikat ja ainakin hetken verran taas riittää bulletbroof-kahviaineksiakin myös Lontoon kodissa.

Minun lisäkseni Foodin hemmottelee myös teitä, nimittäin koodilla katjakokko saat Foodinin verkkokaupasta 20 % alennuksen normaalihintaisista tuotteista. Koodi on voimassa toistaiseksi määrittelemättömän ajan, eli saatte hyödyntää koodia niin kauan, kunnes toisin ilmoitan! Aivan mahtavaa, sillä tämmöinen alennus on todellakin tuntuva. Läpinäkyvyyden nimissä kerrottakoon, että minä saan koodilla tehdyistä ostoista pienen komission.

Foodinin valikoimassa on aivan hurja määrä tuotteita, joita rakastan ja joita suosittelen (ja olenkin suositellut vuosien mittaan myös ilman korvausta) todella lämmöllä. Päätin koota teille listan vakkarituotteistani sekä muutamia käyttövinkkejä niihin.

Foodin TOP 10:

1. Omenasiiderietikka

Tämä on melkein ykköstuote. Foodinin omenasiiderietikka on ensinnäkin pastöroimaton ja se sisältää myös sakan eli hyvisbakteerien ”äidin”. Käytän omenasiiderietikkaa päivittäin hyvin monipuolisesti aamuisesta terveyshotistani ruoanlaittoon. Vakkarisalaatinkastikkeeni sisältää aina mm. omenasiiderietikkaa ja oliiviöljyä. Rakastan myös lorauttaa sitä ihan vain veden joukkoon ja nauttia sellaisenaan. Vissyyn sekoitettuna juomasta tulee melkein kuin kombuchan korviketta ja joukkoon voi raastaa myös hieman inkivääriä mausteeksi. Foodinilla on tosin myös hunajalla ja inkiväärillä maustettu omenasiiderietikka, joka on loistotuote sekin.

2. Mausteet

Tällä hetkellä fiilistelen varmaan eniten Foodinin kasvavaa luomumaustevalikoimaa, jotka painivat aivan eri luokassa kuin perus Santa Mariat. Kaiken lisäksi purkit ovat reilun kokoisia ja kurkumaan, inkivääriin ja ceylonin kaneliin on saatavilla myös jättikokoiset täyttöpussit, joka on itselleni etenkin kurkuman kohdalla tarpeen, sillä olen kurkuman suurkuluttaja. Kurkuman lisäksi käytän mausteista inkivääriä, neilikkaa, chilijauhetta, mustapippuria ja ceylon kanelia. Vaniljaa ja lakritsinjuurijauhetta sekoitan mascarponejuustoon, josta valmistan marjaherkkua (eli tuoreita marjoja ja mascarponea). Uutuusmausteita ovat mm. oregano, juustokumina, tilli ja provencen yrtit – nämä täytyy ehdottomasti hankkia täydentämään maustehyllyä.

Siihen terveysshottiini tulee muuten: 1 dl vettä, 2 rkl omenasiidetikkaa, pieni loraus sitruunamehua, 1 tl kurkumaa, ripaus mustapippuria, 1/2 tl inkivääriä, 1/2 tl ceylon kanelia, ripaus neilikkaa ja pieni loraus oliiviöljyä. Juoma sekoitetaan huolellisesti ja kulautetaan kurkusta alas (ohje ei ole omani, vaan Food Pharmacy -kirjasta napattu). Foodinilta löytyy nykyisin myös luomu oliiviöljy (jota en ole itse testannut) ja onpa valikoimassa sitruunamehuakin, mutta itse käytän kokonaisia sitruunoita.

Uusin tuttavuuteni mausterintamalla on kookosamino, joka on fermentoimalla kookosnektarista ja merisuolasta valmistettu soijakastiketta muistuttava maustekastike, jota voikin käyttää soijakastikkeen korvikkeena. Tämä on todella hyvänmakuista ja sopii sellaisenaan vaikka salaattiin, mutta myös mihin tahansa ruokiin, marinadeihin ja slow cookerissa haudutettavan ruoan joukkoon.

3. Laadukas suola

Kulutan laadukasta suolaa paljon – en pelkästään ruoassa, vaan myös veden seassa. Vaihtelen suolaa puhdistamattoman merisuolan ja Himalajan kristallisuolan välillä. Veteen sekoitan kerran päivässä merisuolaa, jossa on mukana jodia sisältävää merilevää. Tämä suola maistuu kirjaimellisesti merivedelle, mutta jodin takia se on loistava tuote.

4. Grass-fed ghee

Gheetä käytän aamuisin bulletproof-kahviin sekä paistamiseen. Haluan gheeni luomulaatuisena ja ruoholla ruokitun lehmän maidosta valmistettuna. Siksi Foodin.

5. Kookosöljy

Kookosöljyä meillä kuluu litratolkulla, sillä se kuuluu paitsi bulletproof-kahvin vakioaineksiin, käytän sitä myös usein paistamiseen. Foodinilta löytyy onneksi luomulaatuista Reilun Kaupan neitsytkookosöljyä jopa kolmen litran purkissa.

6. MCT-öljy ja kapryylihappo

Myös MCT-öljy tai kapryylihappo kuuluvat bulletbroof-kahvin aineksiin ja mikäli juon päiväkahvit, saatan lorauttaa senkin joukkoon jompaa kumpaa öljyä, jos tiedossa on jotain erityistä keskittymistä vaativaa työtä. En siis käytä näitä öljyjä samaan aikaan, vaan vaihdellen. En ole huomannut mitään eroa niiden vaikutuksissa, joten molempi parempi. Kumpikin öljy imeytyy välittömästi ja antaa aivoille energiaa, jonka konkreettisesti tuntee terävoityneenä ja kirkkaana aivotoimintana.

Bulletproof-kahviin sekoitan haluamani määrän luomukahvia, 1 rkl gheetä, 1/2-1 rkl MCT-öljyä tai kapryylihappoa, 1 tl kookosöljyä, 1/2 tl soijalesitiiniä (joka emulgoi kahvin ja rasvat yhteen) sekä 1 tl haluamaani adaptogeeniä.

7. Adaptogeenit

Adaptogeeneistä olenkin kirjoitellut blogiin mm. stressinhallinnassa. Itse käytän adaptogeenejä säännöllisesti, välillä taukoa pitäen. Käytössäni ovat ashwagandha, cordyceps (kiinanloisikka), lion’s mane (siiliorakas), reishi (lakkakääpä), pakuri ja ruusujuuri. Kaikkia löytyy Foodinilta jauheena. Yleensä adaptogeenit maistuvat hikisukalle, jonka vuoksi sekoitan ne bullerproof-kahviin tai nautin ne pillereinä. Foodinilla on muuten myös valeriaanauutejauhetta, tiedoksi uniongelmaisille.

8. Flow-kahvi

Jauhan aamukahviini pavut itse, mutta optimaalisimmat päiväkahvit valmistuvat kyllä Foodinin Flow-kahvista, joka on paitsi käsittämättömän herkullista, myös aivotoimintaa terävöittävää. Reilun Kaupan Arabica-luomukahvi sisältää lisäksi kaakaosta valmistettua chocamine-uutetta, lion’s manea eli siiliorakasta sekä L-teaniinia. Tällä yhdistelmällä saa viritettyä itsensä kunnon flow-tajuuksille, etenkin, jos pudottaa joukkoon vielä hitusen kapryylihappoa. Chocaminen ansiosta Flow-kahvissa on hieman kaakaoinen maku, mutta ei lainkaan liian voimakkaasti. Jos et ole kahvin ystävä, Flowsta löytyy myös kaakao-versio, joka kuulostaa todella herkulliselta talvijuomalta!

9. Raakasuklaa

Foodinin raakasuklaa on taivaallista ja makuvaihtoehtoja on runsaasti. Oma suosikkini on Flow-suklaa, joka maistuu mielestäni aivan lapsuuden Jacky-makupalalle. Raakasuklaiden lisäksi rakastan raakasuklaalla kuorrutettuja kotimaisia pakastekuivattuja vadelmia ja mansikoita. Myös raakasuklaabanaani on aivan överihyvää. Parempia kuin mikään maailman irtokarkki!

10. Välipalapatukka

Karsastan oikeastaan kaikkia terveyspatukoita, koska niissä käytetään yleensä todella paljon kuivattuja hedelmiä ja hiilaripitoisuudet on korkeita. Itselleni välipalapatukat ovat ns. hätäsnäkki, kun jotain pitää haukata nopsaa. Silloin en halua nauttia hiilareita turhan päiten – raakasuklaaherkuttelut ovat sitten asia erikseen. Foodinin uusi manteli-merisuola kollageeniproteiinipatukka on tähän täydellinen. Kyllä siinäkin hiilaripitoisuus suht korkea on, mutta erona tavanomaisiin välipalapatukoihin on se, että tämä patukka on ihanan suolainen ja rapsakka. Kuivatuilla hedelmillä höystetyt patukat ovat mielestäni ällöjä paitsi maultaan, myös koostumukseltaan. Tämä patukka ei sovi vegaaneille, sillä se sisältää kollageenia, joka on siis eläinperäistä.

Listaa voisi jatkaa vielä pitkään, mutta pidetään tämä nyt kymmenessä tuotteessa, joita aidosti oikeasti käytän jatkuvasti. Eikun eipäs! Unohdin tyystin mainita Foodinin kookosveden! Täydellinen nesteyttäjä, jossa on kaiken lisäksi loistava pakkaus.

Millaisia suosikkejä teillä on Foodinilta?

Koodilla katjakokko saat 20 % alennuksen Foodinin verkkokaupasta kaikista normaalihintaisista tuotteista. Ostoksille pääset tästä.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,