Beauty

Luonnonkosmetiikan kulttituotteet TOP10

Beauty | 15.8.2016 | Katja Kokko

Postaus sisältää mainoslinkkejä

DSC_0039

Luonnonkosmetiikan apajat ovat laajentuneet aivan huikeaa vauhtia viimeiset vuodet. Kymmenen vuotta sitten kulttimaineessa olevat tuotteet pystyi luettelemaan kahden käden sormilla. Nyt loppuvat sormet ja varpaat kesken. Jokaisella sarjalla on tähtituotteensa ja lempipuuhaani purnukkaviidakossa seikkaillessani onkin selvittää kunkin sarjan timanttisimmat yksilöt.

TOP 10 -listan kokoaminen oli siltä osin haastava tehtävä, että monella sarjalla on useita loistavia tuotteita. Kokosin tähän sellaiset, jotka ovat saaneet osakseen kirkkaasti eniten hypetystä maailmalla:

1. Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm

Neal’sin ruusubalsamin voisi kenties nimetä kaikkien aikojen parhaimmaksi luonnonkosmetiikkatuotteeksi. Tämä monitoimivoide on ensinnäkin aidointa luonnonkosmetiikkaa parhaimmillaan: mitään turhakkeita tai täyteaineita siitä saa turhaan etsiä. Juuri sen vuoksi balmit ja kasviöljyseokset ovat voittamattomia, todellista skin foodia. Toisekseen ruusubalsami toimii monella tavalla: puhdistusvoiteena pakkauksessa mukana tulevan musliiniliinan kanssa, ravitsevana hoitonaamiona, ihoöljyn tavoin käytettynä aamuin illoin ja meikin alla sekä ihoa uudistavan tehohoitona, sillä se siloittaa juonteita ja parantaa arpia. Oma leikkausarpeni puolentoista vuoden takaa siloittui ennätysajassa, kun balsamoin sitä ruusuvoiteella. Yksinkertaisesti, tällä tuotteella ihosta tulee todella hehkeä!

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm 52,50 €, Naturelle

2. Pai Rosehip Oil

Ruusunmarjaöljyä sisältää tämäkin brittiläinen kulttituote, mutta sellaisessa muodossa ja niin tiivistetysti, että yhtä vahvaa ruusunmarjaöljyä ei ole markkinoilla kenelläkään toisella. Pain öljyn ruusunmarjat ovat nimittäin hiilidioksidiuutteita, eli tuote on todella tujakkaa tavaraa. Hiilidioksidiuuttamalla saadaan talteen kasvin herkimmätkin ainesosat, joten niitä ei voida rinnastaa kylmäpuristettuihin öljyihin ja kyseessä onkin uute, ei tavanomainen öljy. Pain öljy sisältää sekä ruusunmarjan siementen että hedelmän hiilidoksidiuutteet ja säilömiseen on käytetty on E-vitamiinin lisäksi rosmariinia. Tuotetta voi käyttää väsyneelle iholle, ikääntyvän ihon hoitoon, pigmenttiläiskille, arville ja aurigon vaurioittamalle iholle muutaman kerran viikossa tai tehokuurina joka ilta.

Pai Rosehip Oil 28 €, Jolie

kulttituotteet

3. May Lindstrom The Blue Cocoon

Kosmetiikkagastronautti May Lindstromin sininen kauneusbalsami on kuin koteloitu Eedenin puutarha. Samettisen öljyn taivaallinen tuoksu ja syvänsininen väri ovat peräisin marokkolaisesta kamomillasta, eli blue tansysta, joka sisältää korkean pitoisuuden väritykseltään indigon sinistä atsuleenia. Atsuleeni tunnetaan tehokkaasti ihoa rauhoittavista ominaisuuksista. Kauneusbalsami ei ole hinnaltaan edullisimmasta päästä, mutta riittoisa purnukka on joka sentin arvoinen, sillä sen ravitsevat kasviöljyt ja -vahat ovat maailman kallisarvoisimpia ja hoitavimpia: camelliaöljy, sheavoi, kaakaovoi, marulaöljy, yanguöljy ja baobaböljy ravitsevat ihoa niin tehokkaasti, että viimeistään tämän jälkeen ymmärtää, miksei kannata maksaa samaa hintaa purkillisesta silikoneja ja keinotekoisia rasvoja.

May Lindstrom The Blue Cocoon 172 €, Naturelle

4. Juice Beauty Green Apple Peel Full Strength

Jenkkisarja Juice Beauty singahti Jenkkien myydyimpien luonnonkosmetiikkasarjojen joukkoon viimeistään siinä vaiheessa, kun yritys julkaisi yhteistyön luonnollisen kauneuden sanansaattajan, Gwyneth Paltrown kanssa. Gwyneth on toiminut Juice Beautyn meikkisarjan luovana johtajana (tuotteet lanseerataan Euroopassa arviolta ensi vuonna) ja yritys on puolestaan valmistanut kaunottaren oman sivuston, Goopin, nimikkoihonhoitosarjan. Mutta jo kauan ennen tätä yhteistyötä, on Juice Beauty ollut tunnettu tehokkaista tuotteistaan, jotka perustuvat hedelmämehuihin. Sarjan kiistaton kulttituote on hedelmähappokuorinta, jonka vahvin versio sisältää 15 % AHA-happopitoisuuden – tämän vahvempaa en suosittele kenenkään iholle, vaikka jotkut ammattilaiset sellaisia käyttävätkin. Herkkäihoisen ja esimerkiksi rosaceasta ja POD:ista kärsivän kannattaa myös unohtaa hedelmähappojen käyttö suosiolla.

Juice Beauty Green Apple Peel Full Strength 52 €, Naturelle

DSC_0030

5. Kjaer Weis Mascara

Maailmassa on tasan yksi luonnonkosmetiikan ripsiväri, joka pitää ripset taivutettuna sen lisäksi, että se pidentää ja tuuheuttaa kunnolla sekä pysyy hyvin. Kun loistavaan laatuun yhdistetään upea pakkausdesign, joka on kaikessa nerokkuudessaan vieläpä uudelleen täytettävä, puhutaan kulttiripsarista. Kukaan muu ei ole yltänyt tuotekehityksessä vielä lähellekään Kjaer Weisiä.

Kjaer Weis ripsiväri 33 €, täyttöpakkaus 23 €, Jolie

6. RMS Beauty Living Luminizer

Maailmassa ei liene muotilehteä, jonka sivuilla tämä tuote ei olisi ollut, eikä kauneusblogia, jossa tätä ei olisi hehkutettu. Ohuesti levittyvä voide kuultaa juuri sopivasti eikä tippaakaan liikaa tuodakseen iholle kaunista ja luonnollista kiiltoa sekä korostaakseen kasvojen korkeimpia kohtia. Voidetta voi käyttää sellaisenaan meikin alla tai päällä ja se toimii myös sekoitettuna kosteus- tai meikkivoiteeseen.

RMS Beauty Living Luminizer 42 €, Naturelle

7. Gressa Skin Minimalist Corrective Serum Foundation

Huolimatta siitä, että Gressa on vielä nuori sarja, on se onnistunut kertalaakista luomaan innovaation, jolle sopii odotella jäljittelijöitä. Seerumin ja meikkivoiteen yhdistävä seerumimeikkivoide hämmästyttää synteettisiä silikonimeikkivoiteita muistuttavalla koostumuksellaan, parin pisaran peittävyydellään, photoshopattua ihoa muistuttavalla lopputuloksellaan ja sillä, että kyseessä on todellakin ihoa hoitava luonnonkosmetiikkatuote, joka antaa hipiän hengittää. Värisävyjä on niin monta, ettei vaaleinkaan skandinaavi jää ilman sopivaa väriä. Kun lähettää kasvoistaan kuvan Naturellen asiakaspalveluun, kosmetologi auttaa oikean sävyn valitsemisessa.

Gressa Skin Minimalist Corrective Serum Foundation 58 €, Naturelle

kulttituotteet2

8. Kypris Moonlight Catalyst

Kypris on sarja, joka vakuutti minut kertalaakista. Kun tämmöisiä sarjoja kohtaa, miettii, että maailma ei tarvitse enää yhtäkään uutta purnukkaa. Kauniisti koristellut pullot ovat kuin koriste-esineitä ja itse tuotteiden sisältö, se on silkkaa taikuutta. Moonlight Catalyst näyttää närhen munat synteettisille anti-age seerumeille – eikä edes maksa kokoonsa ja tehoonsa nähden paljon. Tuotteen sisältämä matkipapu on luonnollinen korvike retinolille ja uudistavat entsyymit saavat ihon heleäksi, kuin kuunvalo.

Kypris Moonlight Catalyst 82 €, Naturelle

9. Tata Harper Resurfacing Mask

Jenkeissä ylivoimaisesti suosituin luonnonkosmetiikkasarja Tata Harper on onnistunut houkuttelemaan vaativimmatkin, botoxiin luottavat asiakkaat, luonnonkosmetiikan käyttäjiksi. Ihmekös tuo, sillä sen verran tehokasta, kaunista ja yhtä aikaa läpinäkyvää bisnestä tämä upea nainen luotsaa. Tatan tuotteista nimeän suosikikseni joka ikisen, mutta eniten ylistäviä arvioita on saanut koostumukseltaan hilloketta muistuttava naamio, jonka iholta huuhdeltuaan, putkahtaa esiin uuden kasvot. Liftaava naamio kirkastaa elottomat ja väsyneet kasvot granaattiomenan entsyymien ja pajunkuoriuutteen sisältämän salisyylihapon ansiosta. Tuote on kuitenkin hellävarainen ja toimii herkällä iholla entsymaattisena kuorintana.

Tata Harper Resurfacing Mask 78 €, Naturelle

10. Esse Plus Probiotic Serum

Minulla on maailman luonnonkosmetiikkastaroissa muutama idoli. Eniten heistä fanitan ja arvostan kuitenkin etelä-afrikkaisen Essen luojaa, Trevor Steytä. Jos on skeptinen luonnonkosmetiikan, tai ylipäätään ihonhoidon suhteen, kannattaa osallistua Trevorin luennolle, niin saattaa näkemykset muuttua. Eikä mies edes puhu luonnonkosmetiikasta, koska se on itsestään selvä asia, kun asioita on hieman tutkinut. Trevor on luonut maailman ensimmäisen (ja ilmeisesti edelleen myös ainoan) kosmetiikkatuotteen, joka sisältää eläviä probioottimikrobeja. Monet sarjat ovat tätä yrittäneet, mutta eivät ole onnistuneet, sillä eläviä probiootteja ei noin vain kosmetiikan kanssa purkiteta. Probiooteilla on lukuisia ihonhoidollisia hyötyjä erityisesti ikääntyvän ihon, aknen, rosacean ja atopian hoidossa.

Esse Plus Probiotic Serum 115,90 €, Jolie

Löytyykö näistä kulttituotteista teidän suosikkejanne? Entäpä joku muu, jota ei tässä listassa mainittu?

DSC_0016-2

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,