Beauty

Miten meikata näyttämättä meikatulta? (& sneak peek RMS Beautyn uutuuteen)

Beauty | 14.2.2016 | Katja Kokko

DSC_0056

Täydellinen nudemeikki tai meikki, jossa ei näytä meikatulta on ollut viidentoista vuoden aikana sumusilmämeikin ohella se eniten toivotuin. Kukapa nyt ei haluaisi näyttää freesiltä ja huolitellulta luonnollisesti ja huomaamattomasti?

Viime kuukaudet olen viihtynyt melko tummissa suklaasilmissä, mutta lienee jo kevättä ilmassa, kun luonnollinen nudemeikki alkoi yhtäkkiä kiinnostamaan. Ystävänpäivän kunniaksi tarjoilenkin teille less is more -tyylisen meikin ja mikä kiinnostavinta: sneak peakin RMS Beautyn kohuttuun uutuuteen Master Mixeriin, jota ei ole lanseerattu vielä Suomessa!

Master Mixer on ollut RMS Beautyn perustajan, Rose-Marie Swiftin pitkäaikainen haave. Tuote, jonka ruusukultainen sävy saa kenet tahansa ja minkä tahansa tuotteen näyttämään törkeän hyvältä. Master Mixeriä voi käyttää sellaisenaan meikkipohjan alla tai päällä tuomaan kuultoa tai korostusvärinä ja sitä voi myös sekoittaa kaikkiin meikkituotteiisiin – siis voidemaisiin, puuterimaisiin, luonnonkosmetiikkaan ja synteettiseen, mihin tahansa haluatkin. Tuote antaa lämpimän glown, joka ei ole efektiltään liian terävä ruusukultaisen sävynsä ansiosta, eikä liian kiiltävä, sillä valoa heijastavat pigmentit ovat hienojakoisia.

Tähän meikkiin levitin Master Mixeriä ensin poskiluulleni, kulmaluulle sekä ylähuulen reunaan ja päälle Zuiin meikkivoiteen sävyn Natural Bisque, joka sulautuu Olive Fairin lisäksi kasvoilleni täydellisesti. Lopputulos meikkipohjassa on upean satiininen pinta, joka kuultaa todella kauniisti, eikä tippaakaan liikaa. Nyt vain kärkkymään, milloin Master Mixer rantautuu Naturelleen, Biodellyyn tai Sofinahiin! Zuiin meikkivoiteesta on myös pakko sanoa, että siveltimellä levitettynä jälki on uskomattoman ihanaa. Olen todella addiktoitunut tuotteeseen uusien, täydellisten sävyjen myötä.

Suurimmassa roolissa täydellisessä nudemeikissä on siis ehdottomasti meikkipohja. Ja sille luo pohjan hyvin hoidettu iho. Luonnollinen meikkipohja on läpikuultava, eikä täysin matta, vaan se kuultaa hennosti. Toki pienet näppylät ja tummat silmänaluset peitetään myös. Itse käytän silmänalusten peittämiseen Kjaer Weisin meikkivoidetta sävyssä Silken. Meikkivoiteen levittämisen jälkeen töpötin Master Mixeriä vielä kevyesti toisen kerroksen ja lopuksi kiinnitin pohjan RMS Beautyn Tinder Un Powder irtopuuterin sävyllä 0-1. Jotta meikkipohja säilyttää kuultonsa, pintaa ei saa puuteroida liikaa ja puuterin tulee olla erittäin hienojakoista ja silkkistä.

Myös poskipuna kuuluu osaksi luonnollista meikkiä. Tähän meikkiin valintani oli Zuiin Peach, joka heijastaa myös valoa. Tässä voi nyt tehdä valinnan käyttääkö mattapintaista vai kuultavaa poskipunaa. Oma ihoni on niin hyvässä kunnossa, että lisäkuulto ei ole pahitteeksi, mutta jos iholla on näppyjä tai muita epätasaisuuksia, kuten arpia, valitse mattaväri, jolloin suositukseni on esimerkiksi Zuiin Mango, taivaallisen sävyinen nudeposkipuna.

Eikä nudemeikkiä ilman huoliteltuja kulmakarvoja. Kannattaa pitää huolta kulmiensa muodosta eikä päästää hajakarvoja valloilleen. Jos et saa nypittyä kulmiasi kauniin siipimäiseksi, käy hyvällä kosmetologilla tai meikkaajalla, joka auttaa sinut hyvässä mallissa alkuun (esim. Jolie spassa on kulmapalvelu). Joskus se voi tarkoittaa myös kasvatusprojektia. Itse huolittelen kulmani Zuiin Taupe kulmäkynällä, joka on aivan lyömätön kapistus ja harjaan lopuksi ylimääräiset värit pois. Tämä on tärkeää, sillä vahvasti ihoon piirretty kulmakarva ei näytä kauniilta eikä luonnolliselta. Harjaa lopuksi kulmakarvoja ylöspäin ja voit vaikka suihkauttaa harjaan hieman suolasuihketta pitääksesi karvat ojennuksessa tai sipaista niihin esimerkiksi Laveran kulmakarvageeliä.

DSC_0061

Nudemeikki kaipaa myös luomiväriä, jotta silmiä saadaan korostettua pehmeästi. Älä valitse valkoisia tai liian vaaleita sävyjä, vaan pehmeä ja lämmin nuderuskea. Oma suosikkini on Kjaer Weisin Charmed, jonka olen levittänyt tässä meikissä koko yläluomen liikkuvalle osalle, alaripsien tyveen ja häivyttänyt yläluomella luomivaon yläpuolelle. Silmien sisänurkkiin ja kulmaluulle lisäsin Kjaer Weisin Cloud Nine luomiväriä tuodakseni mukaan aavituksen valoa. Sävyn valinnassa saa jälleen kerran olla tarkka: ei valkoista ja liian helmiäistä väriä. Cloud Nine kuultaa vain hennosti ja on sävyltään pehmeän lämmin, mutta vaalea. Lopuksi ripsien taivutus ja muutama kerros ripsiväriä, itse käytän Kjaer Weisiä, sillä se pitää ripseni parhaiten taivutettuina.

Viimeisenä ovat vuorossa huulet, joita ei suinkaan sovi nudemeikissä unohtaa. Moni menee nudevärin valinnassa usein mönkään valitsemalla liian vaalean ja ruskean värin. Tarkoitus on valita huulen sävyinen ja sitä aavistuksen korostava sävy, eikä suinkaan vaalentaa huulia. Löysin sattumalta muutama viikko sitten täydellisen sävyn Kjaer Weisin huulisävytteistä: Sensuous Plum näyttää purnukassaan tummalta, mutta huulilla se on aivan täydellinen ja hyvin luonnollinen, kuten kuvista näkyy. Pidän erittäin paljon tästä huulisävyte-konseptista, sillä se ei tunnu huulilla miltään ja väri saa kulua pois aivan rauhassa näyttämättä huonolta. Värin pinta ei myöskään ole liian matta eikä kiiltävä, vaan huomaamaton. Levittämiseen suosittelen Kjaer Weisin omaa huulipunasivellintä.

Perusteelliset vinkkini laadukkaisiin meikkisiveltimiin, löydät tästä postauksesta.

Nudemeikki sopii melkein mihin tahansa tilanteeseen riippuen toki henkilön omasta persoonasta ja tyylistä. Nämä olivat omat luottotuotteeni, joilla ei voi epäonnistua.

Hyvää ystävänpäivää teille rakkaat lukijani!

DSC_0057

Kuvat Katja Kokko

Osa tuotteista saatu blogin kautta

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Avainsanat: , , , , , , , , ,